icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

inviav
25. sep 2012

@sisus123 neviem ti poradit, s tymto naozaj nemam skusenosti..ty sa chystas zit v chorvatsku?

lola7712
autor
25. sep 2012

@inviav
@dominika1516
@angel31 ..........ako sa máme dievčatá??? 😀 .......my dobre aj s bublinkou......len keby mi tak zle nebolo ☹ .........už aby to prešlo.........energie mám stále na rozdávanie..... 😀 ..................mama so sestrou mi každý deň niečo dobré ukuchtia..........len škoda, že mi je tak zle ked sa najem 😀 .............ale aspoň viem že majú z toho veľkú radosť....... 🙂 ..........dnes som si v lekárni kúpila taký olejček od Eucerin.........proti striám..........poradili mi to vraj je to veľmi dobré......tak ak môžte vyskúšajte a nejaky Elastik krem........nevedala som ktorý tak som kúpila oba 😀

inviav
25. sep 2012

@lola7712 posli trosku energie..napisem ti adresu 🙂

dedikatessa
25. sep 2012

uff ja som dnes totalne bez energie 😖 pred chvilou som vstala a citim sa ako keby som nespala tri dni 😝 halda riadu sa na mna usmieva a ja ledva sedim za pocitacom 😀

dominika1516
25. sep 2012

@inviav jasne dam vediet ale dufam ze sa nebudeme s wc nejak blizsie zoznamovat mamina ma 47 teraz 4.10. a ocino je od nej mladsi o tri roky 😀 si nabalila zajacika 😀 😀 ... mnam kakauko by som si dala aj ja len sa bojim uz aj pit sladke lebo vela sladkosti papam a viem ze to nerobi dobre babu takze pijem cistu vodu alebo mlieko a tak a ked pijem sladke ako cajik abo kapucinko tak nepapam sladkosti ale poviem ti tyrania jak hovado 😀 😀 .. jeeej aj mi sa chystame asi tento week alebo buduci kukat na vecicky a neskutocne sa tesim len sa obavam aby mi neprislo zle niekde v obchodaku lebo pohroma :-\ ... noo tak snad sa vezmeme kym sa narodi lebo to obaja chcem avaj tato nam chce pomoct takze snad to vynde vsetko 😉 ... konecne mi po dvoch tyzdnoch dnes dosiel femibion 800 a zacnem ho brat lebo uz potrebujem vitaminky a ani nie tak ja ako bublinka 😀 .. ty co beries?

dominika1516
25. sep 2012

@lola7712 jeej tak tu energiu ti zavidim ja som jak vyblunkana uz od vecera len lezim a zajtra na lacno k lekarke na 11tu cize uz vidim ako mi bude zle ked nebudem moct papat lebo mne je zle ked sa nenajem :-\ ..

dominika1516
25. sep 2012

@sisus123 no dufam ze to cim skor prejde aby sme si mohli tehulkovanie uzivat naplno a bez nevolnosti a unavy a podobnych neprijemnosti .. ja uz sa tesim zajtra na fazulku snad ju bude vidno a lekarka povie ze je vsetko v poriadku .. 😉

dominika1516
25. sep 2012

@inviav este som sa chcela pytat tebe lekarka dala foto fazulky ked si bola prvykrat co ju bolo vidno?

inviav
25. sep 2012

@dominika1516 jeeej.. no moja mamina ma tiez 47 🙂 ona sice nema zajacika, zato ja ano 🙂 moj je odomna mladsi o 7 mesiacov...no na prvy pohlad to nevidno a ani na druhy 🙂 pocula som uz o nejakej tehotenskej cukrovke, tak tiez vela sladkosti nejem...a mne sa ti to ani nechuti ako volakedy...ale kakavko, to si dam 🙂 tato aky starostlivy...tiez by som takeho brala 😉 ja beriem iba kyselinu listovu zatial

inviav
25. sep 2012

@dominika1516 nie nedala mi..neviem ci sa vobec dava, alebo ci si ju mam sama odfotit z toho monitora...opytam sa teraz najblizsie ako to chodi 🙂

dominika1516
25. sep 2012

@inviav noo tak som sa celkom trafila do kyseliny listovej akurat mesiac budem brat a potom uz budem v tretom mesiaci takze uz budem hladat ine vitaminky asi calibrum mami je 120tbl a stoji nejak kolo 13€ takze pohodka ale uvidim ci mi doktorka nepovie ine .. noo tak moj je odomna starsi o 5 rokov a vidno to aj na prvy aj na druhy pohlad 😀 😀 😀 .. noo cukrovky sa bojim kusok lebo ja jem sladkosti na kila :-\ ale aspon mam sladky zivot 😉

inviav
25. sep 2012

@dominika1516 stal sa zazrak...od obeda mi je fantasticky..neviem co sa deje, ale konecene som sa mohla normalne najest..radej zakopem, aby sa to rychlo neobratilo k horsiemu...skus sa zajtra spytat na tu fotecku, ze co ti povie...som zvedava

lydusska
25. sep 2012

@dominika1516 & @sisus123: Baby prosim vas pozitivne mysliet!!!! Ani sa nezamyslajte co sa niekomu inemu stalo, bohuzial sa stalo, ale nesmiete nad tym rozmyslat lebo to nie je velmi dobre pre fazulocky v bruskach 🙂)), potrebuju pozitivne maminy!!!

No Sisus ja som vcera bola taka nejaka na behacku, ale nastastie som tiku nehodila ... ale nechcela by som to znova. Dneska som radsej preventivne rano ani nic nejedla aby sa mi ten vcerajsok nezopakoval az teraz budem papat salatik s mozzarelou ;))) yammy. Booooze ja mam take sialene chute teraz baby!!! Vsetko kysle, kyslo sladke by som do seba iba ladovala 😖 ... hhh. Mate nejake specialne chute tiez?

Drzte sa babenky moje ;))))

lydusska
25. sep 2012

@angel31 & @sisus123: Mate pravdu, preto sa radsej drzim nazoru ze vsetky negativne veci pokym sa mna netykaju tak si ani necitam. Mozno je to tak najsamlepsie ;))).

A ohladne toho zdraveho rozmaznavania, mmmm mozno myslis iba dopriat to co je potrebne, lebo ja hovorim o rozmaznavani ze dieta dostane vsetko co len chce a potom si to ani neceni, to je rozmaznavaie> s tym ze mu das vsetko co potrebuje a mozno nejaku tu malickost z casu na cas na viac, s tym ano suhlasim, ale davat mu kazdy den nieco a potom od starych rodicov dostane ked tam ide, od znamych dostane take lizatko a take chrumky a potom taku hracku, tak to je faaaaaakt MOC .... A ovbrati sa to nakoniec proti rodicom, takze vsetko s mierou ;)))

sisus123
25. sep 2012

@lydusska ..ja som v poslednom case zatazena na cokoladove pudingy vsetky mnaaaam🙂)a dneska som sa povracala lebo som varila leco:((neprijemny pocit:fuuj

sisus123
25. sep 2012

@inviav ..no v podstate ja tu uz zijem🙂..hej musime sa rychlo vziat aby som mohla mat aj normalneho doktora a vsetko..zatial sukromneho a ten pyta strasne vela.

sisus123
25. sep 2012

Inak baby vsetkym drzim palceky🙂)a nech porodime hoc aj male zabky..len nech je to zdravucke🙂)

angel31
25. sep 2012

@lola7712 jaj.. tebe ale je.. to mne takto nema kto vyvarat ☹ a teraz uz aj moj muzik odcahdza a ja tu zostavam sama opustena s muchotraveckou.. henten moj sused tu bubnuje vkuse asi uz trenuje do tych alp na zimu.. je tam lyziarsky zraz didžejou.. dufam ze aspon v noci bude klud.. najhorsie je ze neviem ako prezijem taku dlhu dobu sama bez mojho muzicka.. je to strasne ked vydim jak sa pakuje.. len aby mi ho tam tie selmy neroztrhali a zraloky nepokusali.. aj som mu kupila taku ciapku na pamiatku.. su tam prekrizene kosti a lebka aby myslel na to ked bude selmy nahanat .. do mora som mu kupila plutvicky na plavanie s plutvickou tej krvilacnej potvory zraloka modreho.. hadam ked ten netvor z hlbin uvidi plutvicku na plutvickach mu da pokoj ked uz je chudak potrestany s tymi selmami... uz mi nist ine neostava len sa pomodlit za jeho statsny odchod aby mal stastny navrat a boli sme s bozou pomocou spolu.dam mu asi aj patricky na cestu a po nociach ked mu bude smutno moze drzat v ruke desiatok..

angel31
25. sep 2012

@lydusska vies co.. ja mam na to opacny nazor.. keby ma netlacili peniaze tak jej kupim takmer vsetko (zas nie slona arickeho s klami, alebo nieco take na hlavu prastene).. podla mna deti by sa mali rozmaznavat.. zalezi na tom ako dieta vnima hodnoty.. ci uz hodnotu danej veci alebo hodnotu penazi a vie si to prepocitat.. vidim to na malej neteri.. nec je aka chce kolkokrat aj ked ma vytaca v obchode viem aka je v skutocnosti a viem ze jej hodnoty su ine.. aj ked jej poviem ze jej to alebo hento nekupim, nie je to preto ze ju beriem ze je rozmaznana a ja ju idem ucit inym navykom.. je to z principu ze na to nemame.. podla mna je zdrave chciet viac a chciet mat to co sa mi paci.. len deti nevedia ze peniaze si doma netlacime.. a ti poviem nie je skaredsi pocit ako ked vidis dieta ktore nieco velmi chce, niekto mu to aj chie dat a ono zapiera same seba a svoje chcem len preto lebo ho ucili skromnosti.. a takto sa zacina budovat nieco comu sa hovori neskor zavist

lydusska
25. sep 2012

@sisus123 ooooh boze, to az tak??? To ti nezavidim ... ja na ten vcerajsok fakt nezabudnem, dneska som sa normalne i do seba rano bala nieco dat lebo som myslela ze ten vcerajsok sa mi zopakuje, tak som zacala pomalinky. To ako to ze ti z leca prislo zle??? Mne varena zeleninka hrozne pekne vonia a hlavne ked je tam veeeela korenia a cesnaaaaak a cibulka mnaaaaam uvarena no uzasne. Ale zato z varenych hribov, tiku som schopna hodit ;)))) ..... To v praci som nemohla ked varili nieco s hrobikmi uuuuf, som hned utekala .... Sme to mali taky minuly tyzden cely s hribmi, som sa sla zblaznit tam ... uf joj. A to leco sa ti aspon nakoniec podarilo, ci si radaej po tej tike ani neochutnala hhh, prepac ze sa smejem .... ale z tych nasich chuti a pachuti mi to pride smiesne, kazda mame nieco specialne hihi.

lydusska
25. sep 2012

@angel31 No dobre mozno z casti mas i pravdu, to je tazko takato dilema ... 🙂)). Hej ucit deticky hodnote penazi je najdolezitejsie od malicka ano ;))), s tym uplne suhlasim ...

adell34
25. sep 2012

ahojte dievcata, mozem sa k vam pridat? podla vypoctov som v 6tt, sa vas chcem opytat, ci niektora z vas nehnackuje, odkedy mi to meska, pobolieva ma v podbrusku kazdy den a aspon 2x ma prezenie ☹ nepoculi ste o tom? k doktorke idem v piatok

sisus123
25. sep 2012

@lydusska mnoo ja som sa najprv napapala a az potom to zo man pekne vyslo vsetko:((prvy krat co som tehotna som vracala..inak mi byva tiez len zle...mno dufam ze sa to nebude opakovat🙂

lenuschka1
26. sep 2012

@inviav My radšej počkáme do konca 1.trimestra, dúfam, že bude mimi OK a že teda vydržíme tak dlho čakať 🙂 Inak sa chcem opýtať, bábätku škodí na káve práve ten kofeín, že? Lebo ja pijem bezkofeínovú kávu, INKA sa volá.... Dúfam, že mu tým neublížim...

lola7712
autor
26. sep 2012

@adell34 .......ahoj .......a vitaj............ta hnačka to je normálne 🙂 ja tiež stále hnačkujem a bruško ma pobolieva.............teraz sa k tomu pridružili i nevoľnosti.........takže plná výbava 😀 .........ale kvoli babatku vydržíme 😀

inviav
26. sep 2012

@lenuschka1 ano kava sa nesmie kvoli kofeinu, ale citala som, ze slaba sa moze...ja som ju ale aj tak prestala pit pre istotu...myslim, ze bezkofeinova je v poriadku

mykaellle
26. sep 2012

Ahojte kočky... tak je tu pekne zle, čo je dobré pre našich drobcov 😉 Mne už nevoľnosti prešli trošku, nejaké 4 dni mi je Ok, teraz však pre zmenu stresujem, či bábätku nič nie je.. .zajtra idem na sono, už by malo počuť srdiečko.. s tou kávou ja pijem jednu denne, pretože inak mám zápchu 😉 A taká intímna otázka, ako ste na tom so sexom? Lebo nám doktor zakázal ☹

inviav
26. sep 2012

@mykaellle jedna kava je v pohode..ja nejako ani nepocitujem, ze by som ju prestala pit..vobec mi nechyba 🙂 mne bolo vcera od obeda tiez uz ovela lepsie ako za posledne dni a dnes mi je tiez fajn..tiez som rozmyslala, preco to tak zrazu prestalo..a ci je drobcek v poriadku..no ja sa to dozviem az o tyzdnen...tebe drzim palce, nech je zajtra vsetko v pohode a nech uz pocujes aj srdiecko 🙂 preco vam ho doktor zakazal? mne nehovoril nic, ale v poslednej dobe mi byvalo cele dni zle, ze som na sex ani len nepomyslela 😒

mykaellle
26. sep 2012

@inviav ahoj, doktor nam sex zakazal, ze dokial nebude bit srdiecko, lebo ze niekedy moze sex sposobit spinenie, takze radsej nech vydrzime.. tiez som prve tyzdne chut nemala, ale teraz by som si aj dala povedat 😉) Ty mas kedy termin? ja 10. mája 😉

inviav
26. sep 2012

@mykaellle no tak mozno po zajtrajsku uz dovoli 🙂 mne doktor zatial iba hovoril co mam a nemam jest..nic viac 🙂 ja mam termin 11. maja...sice sme z rovnakeho kraja, ale v porodnici sa asi nestretneme 😉