Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
Dakujeme za gratulacie, bol to uzasny pocit a knizka velmi pomohla boli sme uplne v klude a pohode, sice ku koncu som si dala toho plynu to je fakt ale mozem doporucit a naozaj ziaden strach baby, ono ani neviete ako a je to. Vyhoveli mi bez problemou aj s placentou noma mam tolko energie ze az, sadnut si sice nie je az tak prijemne ale inak vsetko ostatne ako keby som mala menzes a aj pri tom som teda viac trpela. Mliecka mame dost tak super, malinkej chuti no a inak my sme tomu asi aj vcera pomohli s tatinkom 😉
jeeeeeeeeej ... no krasa 🙂 gratulujem ... je nádherná 🙂 ach 🙂 ešte raz gratulujem vela zdravička prajem 🙂
Ahojte ženičky chcem sa spytat nemate niektora taky problém? Ja mam skoro cele tehotenstvo taky vodový výtok ze musim nosit intimku ale asi take 3 dni mam ten vytok silnejsi a niekedy mam pocit ked dlhsie sedim alebo rano ked vstanem z postele ze mi ako keby cvkrlo ale neni to moč. Moze to byt silnejsi ten vytok alebo plodová voda? Kontrolu mam az v pondelok hadam to nebude nic vážne bolesti ani nic ine nemam.
@nany12 no mne vcera, ked praskla voda tak to bolo ako keby som sa troska pocikala, nebolo toho vela, potom som zacala mat ruzovkasty vytok a potom zacala odchadzat zatka, len ako som pisala u mna to islo velmi rychlo, ale voda zo mna vytekala celu cestu do nemicnice a aj potom, proste ako keby som cikala stale.
@nany12 ahoj. Ja mam to iste. Vytok cele tehotenstvo a teraz je toho viacej a take vodove. Vcera som bola v nemocnici kvoly tomu. Vysetrili ma a vraveli, ze je to len vodovy vytok a nie plodovka. Aj tak ma to dost znervoznuje :(
Program na zajtra: zbalit nam trom kufor do nemocnice. Pre istotu. Mate niektora taku tu knizku, do ktorej sa zapisuju milniky babatka?
Ahojte dievčatá! Tak už sme tu, môj Alanček sa narodil 5.5., mal 50 cm a 4kg! Som sem písala, že keď vyskúšam ten rajský plyn, tak napíšem, ale nestihla som ho. Pôrod bol že MEGA rýchly.! Ráno o 9 tej som išla z domu s malými menšt. bolesťami, o 10 tej ma vyšetrili, bola som otvorená na 8 prstov, medzitým klystír, o 10:30 som ľahla na posteľ, malý sa narodil o 11:10 😅 Bolesti som mala asi 15 min, lebo mi pustili žilou oxytocín.
Tie čo máte bubátenká pri sebe, srdečne gratulujeeeem!!
Tie čo ešte čakáte, Vám želám veľa síl a aby bol pôrod rýchly!
Baby takze ja od vcera v noci bolesti ale raz pravidelne raz nepravidelne tak neviem ci cakat alebo ist hlienova zátka odchadza voda mi neodišla tak sedim v župane a rozhodujeme sa ci íst do nemocnice alebo nie
Ahojte baby, tak dnes pohotovost za nami. Rano som si nasla na vlozke spinavu hnedu krv. Lekar ze to je v poriadku, otvorena ani nie na jeden prst ale kontrakcie mam. Isla som teda domou a teraz mam silnejsie bolesti tak odratavam ci pravidelne ale dr ze dnes sa urcite vidime na sale 🙂 tak si dopecem babovku a idem sa chystat :D
zvlastny pocit - prvykrat som balila nasej omrvinke kufricek. :D 4 bodycka, gatuse, kefku na vlasky, mandlovy olejicek, 2 pyzamka, bundicku, decku, ciapocky, rukavicky a ponozticky. Plus zopar hraciek. Od teraz bude v aute, aby sme boli stale pripraveni.
@bebe2013 ja som si včera zniesla svoje veci do pôrodnice o poschodie nižšie, reku aby som to nemusela trepať po toľkých schodoch, keďže bývame v podkroví u rodičov 😀. Tiež je to zaujímavý pocit, ale šak už hádam to bude rýchlo za nami 🙂.
Ozaj, ako ste na tom s nosením tašky? Čítala som, že niektoré baby, keď niekam idú, majú ju so sebou vždy v aute... Nosíte ju aj vy? Lebo ja nie... 🙂
@ivuskase ona môže byť aj jasnočervená? To je zaujímavá informácia... To by som asi nevedela a začala panikáriť...
Tak uz sme doma, vsetko je ok tak sa z toho strasne tesim, je to uzasne. Nas havo beha okolo postielky a cuduje sa, ze co to tu je.
@bublinka711 ja som mala jasno cervenu, ono mne ako tam puklo a zacali kontrakcie tak som volala do nemocnice a ona sa ma vsetko pytala a hovorila, ze co dalej.

@ivuskase gratulujem a hlavne vela zdravicka obom 🙂