icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

bebe2013
16. máj 2013

@deanka85 Gratulujem k rozkosnej karkulke!
@julinka88 gratulujem k malej bublinke, Zienky, tie vase babatka su take krasne! Nas to este len caka, aj ked uz mame len 12 dni do vyrataneho dna. Ale mam pocit, ze to bude az v juni. 😀 Ale kedy sa babo rozhodne, vtedy pojde von, nechavam to na jeho volbu. Pohoda, klidek.

emakiki
16. máj 2013

@erikasofiina 29-ho 🙂 a ty? este mam sice cas, ale uz by som to rada mala za sebou 🙂

bebe2013
16. máj 2013

@emakiki ja mam den pred tebou. Zostavame tu posledni mohykani v teme. 😉

emakiki
16. máj 2013

@bebe2013 ved si vsímam, ze vsetky uz porodili... 🙂 a ako sa citis?

monika060
16. máj 2013

@bebe2013
@emakiki Babenky ešte nie ste samé, mne posunuli termin na 21.mája , prvý som mala 9.5. a tiež mám pocit, že to bude aj neskôr. Necítim sa vôbec na pôrod. Potom dajte vedieť 😀

emakiki
16. máj 2013

@monika060 fuha tak to ti dost posunuli, mne na 3D posunul na 27.maj a podla MS 29... ja sa uz citim ze by to aj mohlo zacat, krize ma neskutocne bolia aj kontrakcie sem tam citim a otvorena na 1 prst... uz aby to bolo... prajem nám vsetkým, rýchli a bezproblemovy porod...

bebe2013
16. máj 2013

@emakiki vidis, ja sa citim fajn, len ma strasne boli koza, ako mi rychlo rastie brusko. Krcok drzi ako partizan. JA to fakt skor vidim na ten jun.
@monika060 dobre, ze ti posunuli termin a su ochotni cakat. Babatko vie, kedy je ten najlepsi cas.

emakiki
16. máj 2013

@bebe2013 este ti rastie? mne uz dlho nie... mne zrazu narastlo a odvtedy mam velke, iba mi trosku spadlo... aj si niecim mastis brusko? ja nie, podla mna je to zbytocne, kazdej inak koza reaguje a nemyslim, ze by to pomahalo...

bebe2013
16. máj 2013

@emakiki ja mastim o 106. Ked si nenamastim, tak ma to strasne boli. Mam mlieko Bubchen proti striam, to mam ako zaklad a najbolavejsie miesta si este natieram takym tym hustym norskym koncentrovanym kremom na popraskane ruky. Tusim Neutrogena.

bebe2013
16. máj 2013

@emakiki A mne teda este stale rastie. Kazdy tyzden tak o 3-4 cm.

emakiki
16. máj 2013

@bebe2013 no tak to ta musi dobre boliet... mne kazdy hovori ze mam velke brucho...ale ja si to nemyslim... a strie sa mi urobili len minimalne na trieslach... 3-4cm za tyzden? to je teda dost...si mala dlho male brusko?

bebe2013
16. máj 2013

@emakiki no mne sa nezdalo male. ale teraz som sa vysplhala na hrdy obvod 115 cm. Pri vyske vyse 170.

emakiki
16. máj 2013

tak ja neviem kolko mam ...a kolko si pribrala?

robinoo
16. máj 2013

Ahojte baby, ja tiež este čakám, termín 31.5...a zatiaľ to nevyzerá že by sa drobcek ponáhľal.

erikasofiina
16. máj 2013

@emakiki
@robinoo ja mam takysto v maji 31

ivuskase
16. máj 2013

Baby prajem vám veľa šťastia, nech vam to dopadne co najlepsie a vasi drobcekovia budu co najskor vo vasom naruci. No je tu uz velmi ticho, ale samavto vidim, ze obcas som rada, ked namiesto netu mozem spat alebo si dat dlhu sprchu 😉 ono je to asi troska ine ist domov po piatich dnoch ako po 48 hodinach. Sa hram doma na hrdinku, ze nic ako keby som nerodila a potom to na mna dolahne prave vtedy, ked si mala zmysli byt hore 🙂

emakiki
16. máj 2013

@robinoo
@erikasofiina tak to som rada, ze nie som posledna... 🙂 drzim palce...

zuzana231
16. máj 2013

Ahojte dievcence. Ja mam termin 29.5. Babatko je trosku mensie, 2770g. Vobec sa este necitim na porod, nic ma neboli, len som trochu nemotorna. Drzim nam palceky, nech to pride ked budu babatka pripravene a hlavne nech to bude rychle a bez problemov 🙂

emakiki
16. máj 2013

dievcata, moze mi plodova voda zacat odtekat pomalicky? aku ma farbu? nieco malo zo mna vytieklo...je to ciste ako voda, ale naozaj len malinko...

ivuskase
16. máj 2013

@emakiki ja som to mala take ako keby mi cvrklo najskor a uplne ako cista vida, bez zapachu. Potom uz pri kontakciach som citila ako keby som sa vzdy troska pocikala, daj si vlozku a uvidis.

emakiki
16. máj 2013

@ivuskase no dala som si... a to si uz vedela ze rodis? alebo do kedy sa ti to potom rozbehlo?

erikasofiina
16. máj 2013

@emakiki Ahoj no co bola to plodovka?

emakiki
17. máj 2013

@erikasofiina ahoj, ja neviem, uz som z toho somar, myslim, ze dat si vlozku bola blbost, lebo teraz neviem ci to pokracovalo alebo nie...akoze rano bola vlhka ale neviem kolko toho zo mna vytieklo.... vobec sa necitim dobre, celu noc som nespala... este dnes pockam ako sa to vyvinie a poobede ideme do mesta, tak keby nahodou to pokracuje, behnem do nemocky nech ma pozru...

robinoo
17. máj 2013

@emakiki ahoj, že nám hovorili v nemocke že v lekárni sa dá kúpiť taký roztok, ktorý kvapnes na vložku a podľa farby vieš či to je plodovka ale možno nakoniec už v našom štádiu radšej zabehnúť do nemocnice nech mrknu ako to vyzerá.

emakiki
17. máj 2013

@robinoo tak to je zaujímavé, tiez som o tom pocula....ale tiez si myslim, ze by to uz bolo zbytocne... 🙂 a ked uz budem v meste tak radsej ten doktor... ale asi to bol len plany poplach, neverím, ze by sa mi to takto rozbiehalo a ubehlo uz min. 15 hod. odvtedy, to by som uz vedela... ale viem ze mi napr. necvrklo lebo som citila kadial to islo...

ivuskase
17. máj 2013

@emakiki no ja som začala krvácat, išiel zo mna ten hlien a ked som po druhej kontrakcii videla, že sú pravidelne tak som vedela, členka som si do nemocnice a už som išla,ver mi budes vedieť, že je to tu, rada ak už si náhodou neni maminka 😉

emakiki
17. máj 2013

@ivuskase veru nie, 😀 asi to bol plany poplach...aj ked viem urcite ze mi necvrklo... neviem co to mohlo byt... uvidime dnes, ak sa to zopakuje idem radsej do nemocky, nech ma pozru...istota je istota ...dakujem za podporu...

monika060
17. máj 2013

Ja som práve prišla z poradne a zasa nič, krčok drží ako sviňa. Ak do štvrtka neporodím nastupujem do nemocnice. Dúfam, že to dovtedy príde samé a nebudem potrebovať žiadne vyvolávačky.

martinka_martinka
17. máj 2013

ahojte baby tak aj ja to už mám za sebou ... bol to náročný pôrod, stratila som vela krvy, museli mi dat tri transfuzky, ale zvládli sme to .... narodil sa mi krásny chlapček 12. mája o pol piatej ráno ... miery 4410g a 52cm... dnes sme po týždni konečne doma...

monika060
17. máj 2013

@martinka_martinka Gratulujem, no riadneho valibuka si priviedla na svet 😀