Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@andy03 mne tiez nedala na prvej navsteve fotecku ale teraz si vypytam a tiez dufam ze bude vsetko v poriadku a ze uvidim malinke v akcii 😉 .. a ako nevolnosti mavas silne ci sa to da zniest ja nato ze som v 9tt tak nevraciam aj ked zle mi je kus mi to nejde do hlavy preco ale snad je vsetko v pohode lebo sa hovori ze nevolnosti su znamkou zdraveho tehotenstva :-\ .. ja idem k lekarke 17.10. a spravi mi odbery tak snad vsetko dopadne ako ma a dufam ze uz mi da aj nieco na ten zapal lebo vyplachy rosalginom nezaberaju :-\
@inviav no konecne mam trosku casu. vysivala obarzy? verim ze aj to by ma chytilo za srdce :D ja mam rada vsetky rucne prace a moooooc..malovat som este nemalovala tak uvidim, som zvedava na vysledok ::D
a co sa tyka tej vahy mne sa to zda byt dost.sice nie som bohvieako tucna ale ja mam veliky vypuknuty zadocek jako lopezova 😅 moj mangelik stale hovori ze taku sexi ritku este nevidel 😉 😉 ze aj koli tomu si ma vzal :D
tak preto sa toho aj celkom bojim lebo som doma a strasne som unavena ku kazdej cinnosti sa musim prinutit lebo ma strasne hlava boliiiiiiiiiiiii a som ako po preflamovanej noci, sice spim od desiatej do 8 rana. a to vsak aj sama vies ze kilecka takto idu ako jedna radost a ospravedlnit sa to da veeeeelmi lahko- som tehotna ja mozem..vsak sa aj snazim zdravo stravovat salatiky a tak..uvidime..a co si porabala cez vikend? ja som bola v Trencine u nasich mala som narodky tak sme oslavovaliiii :D
@dominika1516 no v piatok idem si vypitam lebo uzu aj mangelovi by som rada nieco ukazala :D a nevolnosti nemam len mam take stavy ako po opici a nevyspatosti..strasne ma boli hlava taka som jako osprostena. a unaavena ze by som len spala a spala. dufam ze uz nic ine k tomu sa neprida lebo este aby mi aj zle bolo to by som asi uz neprezila. 😖 😖 a ja idem k lekarovi treaz v poatok. minuly piatok som tam bola v 6t+1 a videl zatial len 13mm vacek a hovoril ze urcite na buduci tyzden uz uvidime babo a mozno uz aj akciu.tak som taka zvedava ze sa neviem dockat piatku..tesiiiiiiiiiiiiiiim a drzim palce ale verim ze vsetko bude v poriadku a ja nastastie ziadne problemy nemam a ty sa hlavne z nich nejako dostan lebo to urcite neni prijemne..a vikendik bol aky? odpocinuta? do prace chodis?
zienky, je to nedavno, co som takto zacinala ako nova tehulka v teme, ako to leti, prajem vam vsetkym krasne a bezproblemove tehotenstvo a na konci zdrave babatka 😉
@bublinka711 no to je super ze aspon cosi zjes,mna skor hlava boli kazdy den.sice sa snazim vela pit a zdravsie jest ale moc sa to nikde neodzrkadluje.stale som unavena furt len spim jako babo male. a hlavne nervoooooooooozna som ako pes..chudak manzel 😅 vikendovala som super.boli sme na oslave 50- ky a potom k nasim sme sli /byvaju 100km od nas / a mala som narodeniky a oslavovali sme. dostala som sodovac tak si robim sirupceky :D a co si porabala?odpocivala?
@dominika1516 no co uz...stalo sa raz a odvtedy nic 🙂 mozno mi len nejake jedlo nesadlo 🙂 uz si v praci povedala, ze si tehotna? nemala by si sa az tak moc namahat, ked mas potom take bolesti...o tych pachoch viem svoje...nemozem jest nic aromaticke a ked idem okolo nejakej restiky, tak ma len napina z toho olejoveho vzduchu...vsimla som, si ze uz sem tak casto nechodis 😒 kedy ides doktorke? kolko si uz pribrala a ake mas chute? ja nemusim este stale tak casto jest...ale stale iba opatrne...este stale -1kg...nie a nie to ist hore 😉
@andy03 tak ti teda prajem vsetko najlepsie 😉 vysivanie ma velmi bavilo a hlavne ako rychlo pri to ubehol cas...no krasa 🙂 ja mam co sa tyka vahy a vysky tak isto..ale mne sa to nejako nezda...ja to mam asi nejako rozlozene po celom tele..lebo nic nemam nejako extra velke...takze tvoj manzel je na take sexi zadocky 😀 😀 😀 ja chodim spavat uz o 8...ale ja som uz velmi dlho zvyknuta nevecerat...a teda nepriberam aj ked chodim "spavat so sliepkami" 😉 nemas nizky tlak, ked ta tak hlava bolieva?
@andy03 ja som viac menej odpočívala. V piatok a sobotu ma tiež pekne bolela hlava, tak som len tak polihovala 🙂))) Ale čítala som, že v tomto období tehotenstva je tá bolesť normálna, tak sa tým utešujem. Inak ten sodovač ti docela závidím 🙂)))). Dala by som si takú fajnú malinovečku 🙂
@inviav taký obyčajný zelený kudrnatý šalát, ale po tom čase, čo som nemohla absolútne žiadnu zeleninu ani cítiť, je to parádny výkon. Hoci dnes mi bolo opäť statočne zle. Na obed som do seba dostala iba čistú ryžu s uhorkovým šalátom...
Inak, moj zámer je tiež pracovať až do začiatku apríla, ale necháme sa prekvapiť, lebo už teraz sa cítim neskutočne unavená a keď odchádzam z práce mám pocit, akoby som zabehla maratón. Apropo maratón, aj vy sa hneď tak zadýchate ako ja??? 😉.
Ozaj, kedy sa chystáte oznámiť to v práci, alebo ste to už urobili? Lebo ja raz neviem, čo a ako... Zatiaľ som ešte nevravela nič... Dúfam, že šéfku netrafí šľak, lebo mala so mnou plány už na tri roky dopredu 🙂)))))
@andy03 a všetko najlepšie prajem 😀 .
@inviav dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemv:D a dnes som rozmyslala ze by som sa mohla aj pomalicky pustat do izbycky pre bejby 😵 mame jednu izbicku pri spalni pre nase prve. chcela by som uz aj nejake inspiracie nabrat co sa tyka hlavne farieb a tak :D nejkay kobercek najst...komodku uz mam aj postielku vybratu..uz ma to tak chytilo ze az 😉 😉 😉 najskor som mala take obavy a teraz sa nebojim nicohoooooo...a mam take stastie ze ja som prva z troch suodencov co budem mat drobca a nemusim sa bat ze nieco bude nevyuzite a vstko mam komu dat ci uz pre dievca alebo pre chlapca 😀 😀
a ja som bola zvyknuta chodit spat az o polnoci a ked som prvy krat mangelovi povedala ze idem o 9 spat tak sa taaaaaaaaaaak smial 😀 😀 😀 😀
a tlak ja mam ukazkovo nizky 😖 doslova naposledy som mala 103/52
@bublinka711 mne povedala doktorka na ten tlak iba to ze si mam dat decko vinka a zajest to slanymi chipsami ze hned mi bude lepsie 😀 😀 😀 😀 asi si robila srandu 😀 a nezavidim ti tie stavy kedy ti zacali..ja som len 6t +4 a zatial len tie bolesti tak si robim iluzie ze mozno by mi ani moc zle nemuselo byt 😖 😖 😖 😖
@dominika1516 ..ahoj..ja som to asi zakrikla...uz tri dni som nevracala nebolo mi zle ani nic a dneska celu noc som nespala a mala pomaly ustlane na zachode...Velmi mi bolo zle..a isla zo man len kyselina..bleee:(..zaspala som rano o 10.
@bublinka711 nuz plany neplany...bude babo 😉 ja mam pracu zaroven rodinu, takze u mna to bolo jednoduche oznamit 🙂 v sobotu sme boli behat so sestrou po obchodoch a normalne som nevladala...a zadychcim sa skoro zo vsetkeho..to asi patri tiez k tomu vsetkemu...ja vobec nemozem jest zemiaky, co som predtym zboznovala a zelenina mi tiez prilis nevonia..no sem tam si nieco male dam, aby sa nepovedalo...a kyselinu mam z jedla, len ked si nan spomeniem
@bublinka711 ahojky, ja som to tiez este neoznamila v praci. Zatial nic nie je na mne vidno a mam to stastie ze mne ani nebyva zle,ani necitim ze som tehu 🙂 Ako tak citam vsetky prispevky som tu skoro sama co sa takto citim, sucitim so vsetkymi vami,hadam to prestane ked sa prekleniete do dalsieho trimestra. Ja sa to chystam oznami asi tento tyzden,ja som uz v 14tt, tak uz asi aj najvyssi cas 🙂 ale mam pracu ktora ma neobmedzuje ani ked som tehu,len mojho sefa asi tiez trafi ked mu to poviem,lebo na mna by to asi nik netipoval 🙂 musim si najst ale nejaku dobru formulku akou mu to oznamim 🙂
@inviav no nechodim ale snazim sa vzdy ked mozem a mam kusok casu .. tak ja som pribrala 2kg brusko narastlo a chute mam na vsetko co sa da zjest 😀 .. k doktorke som mala ist az 17.10. ale volala mi dnes ze mam dojst v pondelok 15.10. ze mi spravi odbery a mam dojst nalacno na 10tu ale ja to tak dlho nevydrzim asi sak mi bude zle :-\ :-\ .. ale tesim sa ze uz uvidim fazulku snad bude vsetko dobre .. inak dnes sme sa s drahym bavili o svadbe tak sme sa zhodli na 31.12.3012 😉 tak uvidime ci to vynde a bude malililinka len rodicia stary rodicia surodenci a svedkovia takze mala a lacna svadba s najblizsimi 😉
@andy03 no do prace chodim ale tazko to tam je ale peniazky treba tak zatinam zuby .. mne dnes volala lekarka ze mam dojst v pondelok tak aj ja uvidim fazulocku a tiez sa tesim a vypytam fotecku pre draheho 😉 .. tak vikend bol navstevny cize ziaden oddych a co sa tyka spania sme na tom rovnako len zyvam v praci a po robote keby som lahla tak spim 😉 .. ale vraj to casom prejde tak dufam ze cim skor .. dnes mi je katastrofalne od kedy som sa nadranom prebrala a nemohla som uz zaspat a to bolo kolo pol tretej rano cize dnes som fakt ako reseto :-\
@sisus123 fuuuha moja tak to bola tazka noc verim ti ja som tiez nemohla spat lebo mi bolo zle ale neracala som to by som uz nezvladla vstavat potom rano isto do prace :-\ .. kedy ides do poradne?
@inviav no to tedy si mala nizky..ale fakt mne povedal doktor ze ked mam ten nizky tlak tak ze si kludne mozem dat decko vinka na zvysenie tlaku..som si myslela ze si robil srandu ale no neviemmmm 😖
a ja uz vymyslam vsetko mozneee.mam konto na ebay a z tade uz mam vyhliadnute vsetko mozne 😀 😀 😀
su tam super veci..a kopec veci co tu predavaju profi shopoch a za polku..
@dominika1516 v tejto dobe to neni lahke s tymi peniazkami 😖 😖 😖 ja som mala v robote ine zaberaky, pre mna to bolo strasne. robila som v jednej luxi restike 12 hodin na nohach, na vsetkych sa len usmievat a sa stale nahanat to neni bohvieco. ked som prve babo potratila mi doktor povedal ze pokial chceme dalsie tak musim mat kludovy rezim a ziadna robota, lebo ma boleli vajecniky strasne aj cela maternica..neprajem to ziadnej 😖 tak ina moznost nebola 😖
a ked si predstavim ze mam takto stravit este celu zimu ma ide roztrhat.ja som strasne aktivna a toto je brutussss... a tak drzim palce v ponedlok urcite bude vsetko krasne vidiet..ja si tiez musim nieco aspon odfotit v piatok 😀
@dominika1516 tak to ti gratulujem a tesim sa..takze takto silvestrovsky budete svadbovat..pri troche stastia budeme uz v tom case vediet aj akeho pohlavia budu nase deticky...ozaj, ty si nezozmyslala nad tym 4D ultrazvukom? to je dost neskoro na tu 10 ist..neviem preco ta takto trapi 😒 ja uz inak tiez chodim do prace sama, tak si mozem kazdy den pospat do 6..takze skoro ako raj na zemi 😀
@andy03 myslim, ze nezartoval..lebo ozaj to vela lekarov odporuca...neublizi to babatku a tebe by to malo aspon trosku zdvihnut tlak 🙂 moznoze, ked mi bude robit nejake velke problemy, ze by ma bolievala hlava alebo take nieco, tak vyskusam...to je dobre, ze sa tam da tak lacno kupovat...popozeram aj ja nieco 😉
@dominika1516 ..ahoj,chvalabohu,dnesna noc bola uplne normalna a zacalo to len rano..rano len kyselina a neskor uz vsetko von:P...Do poradne idem az buduci tyzden...naposledy som sa jej uz pytala co mam robit,povedaa ze niektore zeny su na tom aj horsie,ze cele tehotenstvo prelezia na infuziach...povedala ze nemam brat ziadne vitaminy co kupim v lekarni len tie od nej a to je vsetko.nic vac..a ty ako??lepsie ako ja??:'P
@andy03,@inviav baby ja som si objednala par veci z ebay.com,ale fakt ze lutujem. Na obrazku su krasne,ale ked to prislo tak sa to neda ani porovnat. Objednala som si jedny topanky,ktore po dvoch obutiach som musela cele prelepit sekundovym lepidlom lebo sa odliepalo vsetko co sa mohlo.takze ja nemam dobre skusenosti s tymito vecami.
Kebyze ste zhanali tehu rifle č.40 a 42 kuk bazarik lebo ja som ich totalne nevyuzila su uplne novucke, patrim k decembrovkam snad niekomu padnu viac vhod.

@sisus123 mne zabera ked sa najem poriadne alebo ked nemam co zjest moc tak aj cukriky cmulam a tiez mi to pomaha .. mam doma aj tie lizatka na nevolnost ale este som ich neskusala setrim si ich do prace keby ma tam nieco chytilo 😀