icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

bublinka711
10. okt 2012

Ahojte baby, keď si nás tu tak čítam, zjavne máme každá niečo s čím bojujeme. Ja som zatiaľ vracala iba raz, ale stále bojujem s únavou a značnou nevoľnosťou. Ale vie ma utešiť návšteva všetkých tých obchodov s detskými vecičkami 🙂))). Bože ale aké sú neskutočne drahé... Ja som zatiaľ nekupovala nič, povedala som si, že kúpim iba najnutnejšie veci a asi si doprajem nový kočík. Kamarátka mi síce ponúkla svoj, ale tak si vravím, že keď už nič nekupujem, tak aspoň ten kočík, by som chcela nový 🙂)))) (aj keď neviem, či to nie je hlúpe)

V práci zatiaľ ešte neviem, kedy to oznámim. Asi až keď bude niečo vidieť 🙂))) Ešte som sa teraz aj dozvedela, že nie som z tímu jediná, kto pôjde v apríli na materskú 🙂)))) takže to bude pre šéfku celkom šok 🙂))))))). Ale to ma netrápi 🙂

V pondelok idem na kontrolu a už chcem vedieť, že všetko ide dobre a vidieť môjho drobčeka 🙂))). Strašne sa teším, akosi ma to teraz prepadlo 🙂))

Baby držím všetkým palce, aby sme to zvládli a nech to máme rýchlo za sebou, alebou nie, radšej si to poriadne užime 🙂))))))

25lenocka
10. okt 2012

@inviav veru nehali sme sa s kamoskami ulakomit,este aj dorucenie na slovensko bolo zadarmo,tak ale da sa to nosit,len kvalitou je to horsie. Mam sa fajn,ja stale necitim ze som tehu 🙂, stale pracujem a stale som to nepovedala v praci 🙂 ked chodime s kolegynami na obed kazda vravi ze ktora bude ta dalsia a ja sa len tak potmehucky usmievam lebo nik nevie 🙂 rozmyslam ze to poviem az ked pojdem na kontrolu 23.10 to uz bude 16tt. mne brusko zatial nevidno,teda neuvedomujem si to kym som v praci. Ked vecer lahnem k telke a vyvalim ho 🙂 tak veru kusok vidno. Snazim sa nosit uz nie volne veci,tak asi aj to je ten dovod preco ho zatial nevidno 🙂 ale za chvilu sa tomu asi neubranim 🙂 a ty ako?pracujes stale?

andy03
10. okt 2012

@inviav mam tam take zubate cumliky vyhliadnute :D
a trosku som prekukla aj bazarik tu a maju tu skvele veci :D
no tesim sa ked si uz zacnem somarinky nakupovat...
a dnes sa nudim zasaaaaaa...idem kosit travit asi :D

andy03
10. okt 2012

@25lenocka to verim ze aj take veci su tam..ja zatial co som si objednavala veci odtial od sperkov az po bateriu do kuchyne som spokojna ale verim tomu ze asi som zatial mala stastie . a ja som tam skor pozerala take handricky z nextu a zary lebo tu na svk su strasne draheeeeeeeeeeeee a na anglickom e bay za par korun skoro ako keby si v tescu nakupovala 😀 😀

bublinka711
10. okt 2012

@25lenocka 🙂 To je milé, aj mne brusko zatial vidno iba ked sa najem 🙂)), hoci kolega sa na mna minule tak potmehútsky pozeral, ze ci sa nechystam na matersku 🙂))) Celkom sranda to bude. Ja to asi tiez oznámim, ked uz budem mat prvy trimester uspesne za sebou, aby mala sefka cas najst si za mna nahradu...

25lenocka
10. okt 2012

@andy03 mozno co sa tyka takych veci ako bizuteria tak tam nemaju co pokazit 🙂 ale fakt oblecenie nie je boh vie co. ja som zatial objednala len dve veci.

25lenocka
10. okt 2012

@bublinka711 no veru ja mam kus aj obavy z toho ked to poviem v praci. neviem si predstavit reakcie vsetkych. Lebo u mna to bolo tak ze ma dali na novu poziciu ale bez akehokolvek zvysenia platu - takze toto bude taka moja mala pomstva pre nich 🙂

andy03
10. okt 2012

@25lenocka ja mam odtial aj oblecko - sice pre dospelych aj taksky..ale to som skor kupovala uz overene znacky ako fat-face, next ci diesel co su u nas strasne drahe a hentam za par korun.. ine nie to nemam ani odvahu.ale vies co ti poviem ked sa kukam po obchodoch tak stvrtka veci je z tade...takze je to skor o stasti 😖

25lenocka
10. okt 2012

baby uz si natierate bruska a prsia kvoli striam? mate nejaky odskusany krem?

inviav
10. okt 2012

@25lenocka mam rada kvalitne veci viem, ze na Slovensku sa aj take vyrabaju..hlavne oblecenie pre najmensich...preto budem radsej taketo vyhladavat 🙂 ty si taka tajnostkarka...no ja by som to uz na tvojom mieste nevydrzala 🙂 to mas teda pred sebou este dobre dva tyzdne...my ideme na vysetrenie uz buduci...tak sa tesim 🙂 pracujem veru..akurat sestra isla dnes domov, lebo ze ju boli hrdlo a boji sa, aby ma nenakazila...ake mile 🙂 vcera nam kupila uz aj supravicku na leto a vytesuje sa ako keby ona cakala babo...mam velku radost, ked sa takto ludia somnou tesia 🙂 dneska som bojovala so vstavanim..taak sa mi nechcelo, som si tak pomyslela, ze uz by aj piatok mohol byt

inviav
10. okt 2012

@andy03 ja sa na to tiez uz velmi tesim 🙂 a co trava pokosena?

25lenocka
10. okt 2012

@inviav no ja chodim na kontrol teraz len 1x do mesiaca, vzdy mam take obavy ked tam idem ci je po mesiaci vsetko v poriadku. som sa aj cudovala ze to je nejako malo,ale aj v tehu knizke je tak napisane,potom uz ked budem v 7-8 mesiaci sa chodi 2x sa mi zda posledny mesiac kazdy tyzden. Preto chcem pockat az do kontroly ci je vsetko ok a poviem to v praci. NO vedia to uz vsetci v mojom okoli,len v praci nie 🙂No ja pomalicky kupujem vecicky,kedze nam treba kupit vsetko,nech nemam toho potom vela. Par veci som objednala z bazarov,a par veci sme kupili v F&F, velmi pekne a kvalitne veci pre babatka tam maju.

inviav
10. okt 2012

@25lenocka tiez by som mala chodit len raz do mesiaca, kedze nemam ziadne velke problemy..teraz musim ist ale po dvoch tydznoch, lebo mi budu brat krv na genetiku a potom uz snad budem chodit len raz mesacne..mne to ani nevadi, ze tie kontroly nie su take caste..verim, ze je vsetko v poriadku a aj bude 🙂 ovela viac sa bojim, ci budem schopna vstavat k babaku v noci, ked ja som taky velky spac 😒 rozmyslala som uz aj na nad Tescom, ale este som sa tam nedostala..popozeram, ze co to tam maju za kvalitu a mozno aj tam nakupim...ozaj, ty ides aj na ten 4D ultrazvuk, aby si vedela skor pohlavie dietatka? ci?

25lenocka
10. okt 2012

@inviav no tak to s tym spanim sme na tom rovnako,ale ja sa utesujem ze nejak to samo pride tak ako vsetko ostatne 🙂 vikendy su uzasne v tom ze mozem prelezat v posteli kolko ja chcem,no z par mesiacov nam to bude diktovat niekto iny 🙂 Myslim ze ta kvalita oblecenia v tescu je porovnatelna ich cenam,maju tam aj pekne modne vychytavky a su ozaj kvalitne. ja tam urcite pojdem nakupit vela veciciek. Znama mi vravela ze niekedy vidno pohlavie uz aj v 16tt tak uvidim co povie ked pojdem na kontrolu. Ale 3D a 4D ultrazvuk ma moj lekar v ordinacii takze super ze nemusim chodit do ziadnych vacsich miest. ale myslim ze si ho dam spravit aj ak budem vediet pohlavie skor, nech vidime ci je ozaj vsetko v poriadku. Natieras si uz brusko a prsia nejakym kremom na strie?

mykaellle
10. okt 2012

@25lenocka ahoj, mne sa uz urobilli strie na brušku ☹ indem vyskúšať klasický detský olejček.. a uvidíme...

25lenocka
10. okt 2012

@mykaellle fuu, tak ja som v 14tt a zatial som nespozorovala na sebe ziadne strije. Pocula som ze z lekarne sa oplati kupit si krem proti strijam ze su fakt dobre. tak potom nam napis ci olejcek pomohol. ja zatial nepouzivam nic,ale tiez uz rozmyslam ze si nieco "preventivne" kupim, lebo potom sa ich asi nezbavime

sisus123
10. okt 2012

Ahojte baby..Viete co som tu precitala??Jedna baba tu otvorila dnes temu ze ma 14 rokou a uz 4 mesiace jej meska menzes,kupila si tehotensky test a vysiel jej pozitivne a ze ani nevie ako sa to stalo a ze nevie ako to ma povedat rodicom...14 rokou toto co je za svet??

mykaellle
10. okt 2012

@sisus123 si myslim, ze to je vymyslel, sem - tam tu chodia také žabky, niečo napíšu a potom sa neozvú, asi sa len nudia....

sisus123
10. okt 2012

@mykaellle ..Tak potom to je naozaj inteligencia...

sisus123
10. okt 2012

@mykaellle ..a v ktorom si tyzdni??

mykaellle
10. okt 2012

@sisus123 10tt 😉 v piatok začínam 11

dominika1516
10. okt 2012

@andy03 fuu tak to si mala riadne tazke :-\ 12 hodin je aj pre netehotne riadny zaberak takze teraz vyfrz kusok kludu a potom ti male vsetko vynahradi ked bude ciperne a aktivne ako ty este budes rada ked budes mat oddych 😀 .. noo velmi sa tesim ty to mas blizsie ale aspon povies co a ako a ja budem tisko zavidiet ze si uz videla svoje male Ňuňu .. 😉

dominika1516
10. okt 2012

@inviav jeeej tak ja spim este dlhsie az do 6:40 😀 .. dakujeeeem no tak ak sa zadari a bude vsetko mozne tak svadba a silvester budu u nas spojene a vidis ozaj mozno uz budeme vediet aj pohlavie nasho maleho Ňuňika .. cipana neviem sa dockat pondelka kedy uvidim malinke ale bojim sa jak mi zoberie tu krv ci sa zas trafi vedla a budem jak po bitke vyzerat alebo uz trafi zilu a bude dobre .. inak zacinam byt precitlivela na vsetko a vadia mi aj take hluposti ze sa rozum zastavuje ty nemas nejake ,,ine,, stavy ?

dominika1516
10. okt 2012

@sisus123 fuuha divna lekarka normalna by ti poradila aspon nieco ako moja mne ale tvoja je nejaka tvrda a moc necitliva ci to len nemala svoj den 😉 .. no ja nevraciam ,,klop klop,, takze som na tom iste lepsie aj ked necitim sa najlepsie som unavena prispata precitlivela nervozna toci sa mi hlava a zjedla by som aj mojho psika keby nemal chlpy a neboj taky rozkosny 😀

sisus123
10. okt 2012

@dominika1516 ...npoo s mojou doktorkou naozaj nieco nieje v poriadku...noo ale dneska mi je uz zasa dobre,akurat rano som mala pocit akoby kazdu chvilu odpadnem,ale to rychlo preslo a kedze u nas prsi,tak by som len cely den prespala:P

inviav
11. okt 2012

@dominika1516 ty sa teda mas 🙂 dneska rano, ked som isla na autobus, tak som si aj rukavicky zobrala a dobre som urobila..to je ale zima 😖 to ti takto zle picha? no to je uzasne..ja som takyto problem mala iba raz zatial a nebolo to nic prijemne...modrina na pol ruky 😒 takato citlivka je z teba? to musi mat drahy radost z teba 😀 ja nemam nejake specialne nalady...mna ti len strasne trapy ta zaludocna kyselina a uz mam dolu 2,5kg...babo asi cerpa z mojich zasob..sak ma z coho 😀

inviav
11. okt 2012

@25lenocka to mas dobre, ze ten ultrazvuk mas priamo tam..moj doktor nema nic take...on nema ani pocitac..tak co by som chcela...rozmyslala som nad nim, ale je vraj dost drahy..tak sa asi necham prekvapit, ci sa ukaze alebo nie 😉 pisala mi kamoska vraj v 20tt sa chodi na ultrazvuk do nemocnice a tam by mi mali zistit pohlavie..no uvidime 🙂 tak, ked mi to odporucas, tak vyskusam to tesco naisto 😉 viem, ze tam maju velmi pekne veci a aj moderne 🙂 brusko si natieram iba obycajnym telovym kremom zatial..uvidime, mozno sa dam neskor nahovorit na nieco specialne...inak natieram si ho od 6tt kazde rano a vecer

25lenocka
11. okt 2012

@inviav no ja ako som zacala riesit ze chceme babo,tak som sa od mojho povodneho doktora prehlasila,lebo ten bol stale ticho ani mi nic nepovedal, len zavolajte si o vysledky a to bolo vsetko. Tak som sa dala k sukromnikovi, platim tam len 12 eur rocne na nejake potreby a inaksie mam vsetko zadarmo. Viem ze za ten 3D ultrazvuk sa plati u neho 30 eur, neviem ci je taka ista cena aj za 4D. No mne kazdy vravi ze bude chlapec,aj moj drahy si je tym isty tak uvidime 🙂 a dokonca aj ty si mi napisala ze ked mi nebyva zle ze to bude asi chlap 🙂 Ja tiez pouzivam zatial len telove mlieko a to len vecer po sprchovani. Uvidime ako to bude pokracovat,ci sa potrhame :( Rozmyslala si aj nad tymi cviceniami co su pre tehotne?

25lenocka
11. okt 2012

@inviav pocuj aj ty byvas tak strasne unavena vecer? ja ako si lahnem pred telku tak konecna, zaspim ako babatko :( nedopozeram ani moje oblubene serialy lebo nevladzem drzat otvorene oci. cez den v pohode unavu vobec necitim ale vecer to je na nevydrzanie :(

lola7712
autor
11. okt 2012

..........Ahojte dievčence...........už som tu dlho nebola............ale akosi ani nebol čas........a stale mi býva zle..........ale tak vydržíme hádam nejako..................počítam dni do 29.10..............a dúfam, že pani doktorka mi povie, že zrazenina sa vstrebala a už sa nemusíme báť...........okrem tých nevoľností bleeee ..........sa mám celkom dobre.....

..............a vy ako kočky.......už ste aj niečo pribrali??? .........našim doma sa zdá, že málo jem ale im sa to povie.......ked to robím nasilu...........vôbec mi nechuti.....a vždy ked sa najem tak mi je zle........lezie mi to občas na nervy, ale čo už 🙂

........prajem krásny deň papappa