icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

andy03
19. okt 2012

@inviav no nasa rodina je praveze taka ze sa tesime z uspechov kazdeho a pomahame si navzajom vo vsetkych smeroch zato z manzelovej strany je to opacne..nechapem to, ale co uz... inak vcera vecer ked som si lahla do postele som si nevedela najst vhodnu polohu a furt sa len otacala kade tade a to este ani brusko nemam..neviem si predstavit co budem vystrajat ked ho budem mat velikeeeeee vsak to budem moct po stojaky spat :D :D

mykaellle
19. okt 2012

Žienky, ja som nejaka veľká na 12 týždeň.. až nechápem...

mykaellle
19. okt 2012

ešte raz 😉

mykaellle
19. okt 2012

nejako mi to nejde pridať .. no čo už 😉 ale nepribrala som zatial ani kilo..

lydusska
19. okt 2012

@inviav No vies co moja ja idem na ten prvy Ultrzvuk v utorok, ale aj to ma pekne nahnevalo lebo ma dali na 1.30 poobede a tak nemozem ist do prace cely den ;((((, no som zvedava ako toto akoze mam vysvetlit v praci .... kedze som im nepovedala ze som tehotna a chcem im to oznamit az v decembri. Mi pekne idu cez rozpocet, no neviem ako to zmaknem tajit este. No nic no, budem musiet nejako skusit este. Inak to uz by som mala byt v 12tt+1dd, tak uvidime ako velke mimi bude ;))). Na obrazku to vyzera uzasne tak som zvedava.

lydusska
19. okt 2012

@dominika1516 No tak s tymi bradavkami si ma teda prekvapila hhh, to nastastie take troubles nemam ..... Dost ze ma bolia, este aby ma svrbeli uf .... Inak k tomu ako opisuje tvoje priznaky, hhhh zhorsenu plet by som povedala ze mam i ja .... takze neviem neviem. Mne stare babky z Brahimovej (manzel)rodiny hovorili ze ak zena opeknie tak caka dievcatko a ak naopak tak je to chlapcek hhh, no tak mozno fakt cakas chlapceka. Inak k tym makkym nehtom, si myslim ze to bue tym ze kvoli tomu aka si chuducka nemala si dostatok vapnika a inych mineralov, lebo inak tomu nerozumiem, lebo ja som si vsimla na sebe ze mne sa nehtiky dokonca i zosilili a ako bolo u mna zvykom ze sa mi stiepali, tak teraz ani zlomit a ani odstiepit, tak som rada!!! No ale po porode sa to asi vrati kvoli nerovnej hladine hormonov. takze mozno by si si mala i nejake mineraly kupit, to by ti teoreticky mohlo pomoct aby mimco nebralo tvoje z tela,ale tie co mu budes davat. ved vies predsa ze kedze mu kosticky rastu tak musia zo zakladu a ak ty ten zaklad nemas sama, tak i o to posledne ta prcko pripravi .... preto sme my mami tak prepojene s nasimi detickami po narodeni ;)))), lebo zdielame i to posledne s malinkymi ;))). No nie je to krasne? Inak k tomu zubarovi by si mala zajst ak ta bolia zubky, ja nejdem lebo to nema zmysel kedze do ust si siahnut bez injekcie nedam, lebo mam take kratery ze by som tam umrela ak by mi zacala vrtat kokos bez injekcie ;( .... Drzim palce aby to prestalo ...

lydusska
19. okt 2012

@mykaellle jeeeeeej aj ty mas uz aky krasny pupok 🙂))), aj ja mam taky hhhhh llebo mi celu slaninku nahor tlaci prcek hhhh ;)))). No krasa ..... Zaciname i vyzerat ako tehulky hhhh ;))) 😀

lydusska
19. okt 2012

@andy03 Hhhhh z toho otacania v posteli si nic nerob, ja uz sa viac ako tyzden otacam lebo si nemozem najst polohu hhhh, ale ako mne uz brusko zacalo vykukat ako Mykaelle. Ak ty este nemas brusko tak nevymyslaj ;))))

lydusska
19. okt 2012

@javi37 Moja k tej teplote, vsade sa mozes docitat ze teplota pokym je 37,5 do max 5 dni ked si uplne zdrava a netehotna, to znamena ze tvoje telo s niecim bojuje a snazi sa toho zbavit. Ale v tehotenstve je to o nieco normalnejsie teplotu mat vyssiu ;)))). Pokym ti ta teplota nejde nad 37.5 tak by som to asi neriesila ak sa nejako prilis zle necitis. I tak i keby si sla k doktorovi, co by ti on s tym pomohol. Mohol by ti akurat tak povedat daj si paralen, co je povoleny liek v tehotenstve na znizenie teploty, ale inak asi nic na to nie je. Ak sa velmi zle citits, mne vzdy pomohlo zrazit teplotu vlaznou vodou ktora mala tak okolo 25'C, to mi vzdy pomohlo alebo obklady, pretoze ak ja mam 37.5 tak ja uz umieram, lebo moja bazalka je tak normalne okolo 36.2 'C hhh.

Fakt sa neboj, to je v tehotenstve taka teplota normalna, ale kazdopadne ak ti este niekolko dalsich dni bude trvat tak by som sa skusila asi poradits doktorom, aby ti bude liezt nad tych 37.5'C. Skus a uvidis.

lydusska
19. okt 2012

@inviav Aj ja som zvedava co budeme vsetky nakoniec mat.ja si hovorim nech je to co uz len chce, len aby bolo malinke zdrave, to si zo srdiecka najviac prajem ;)))). Ale kvoli priznakom ako hovorim si myslim ze cakam chlapceka, alebo uz som z toho mojho manzela taka zmotana lebo on nase dietatko inak ani nez v muzskom rode nespeluje ;))). Aj si rozmyslala uz nad menami ake das?

mykaellle
19. okt 2012

@lydusska inak aj ja už mám problém zo spaním, sa ukladám jak sa dá, som bola zvyknutá spať na brušku.. aj teba tlači? 😉 Dnes som sa narvala do rifli, zapla som ich pod pupčo, no myslela som si, že prasknem 😀 ale zasa chvalabohu, po 3 rokoch snaženia si chcem užiť fakt každý deň 😉

lydusska
19. okt 2012

@mykaellle Oh boze moja tak to sme na tom uplne rovnako i ja som spavala na brusku a teraz i ked si lahnem tak tak vydrzim maximalne 2 minuty a musim si koleno pokrcit a dat nejako vykrutene pod seba aby som mohla napol na boku a napol nabruchu spat. Budema si musiet nejako zvyknut na boku spinkat asi .... Vy ste sa snazili 3 roky o dietatko? No tak to ti teda verim ze sa ti paci a byt zakrivena ;)))). U mna je to skor naopak som z toho vystresovana, som to az tak skoro necakala,my sme sa snazili/nesnazili iba asi 3 mesiace a boom stalo .... ;))). Ja som rad ked vidim ze malinke je v poriadku, ale nie je to jednoduche premna. ja by som sa radsej snazili par rockov, ale pre toho mojho chlapa ten cas tu uz je. A tebe inak nevadi byt narvana v tych rifliach? Mna vsetky moje nohavice tak tlacili na pupku ze som si bola minuly vikendik kupit tehotenske jupiiii a teraz je to uz ok a nic ma na brusku netlaci. ;))))

inviav
20. okt 2012

@dominika1516 tie nohavice to som pozerala uz aj ja..no asi si predsa len jedny kupim, ked bude velmi zima...leginy budem potom na jar nosit..tie tehotenske veci su tak strasne drahe a o nicom pritom...pozerala som aj nejaky kabat alebo budnu na zimu, no ked mam dat za to 60€ a viac, tak to radsej budem nosit taky stary co mam jeden, co som uz davno chcela vyhodit a usetrim aspon peniazky pre babatko...chcela by som aj ja trosku tvojej cipernosti...vcera sa ma akurat drahy pytal, ze co chcem na narodeniny a ja som mu povedala, ze normalne sa najest...tak smutne na mna pozrel 😒 ja som inak strasne zvedava uz co mam v brusku..tiez by som uz nakupovala...ale ja nejdem ani na ten 3D/4D ultrazvuk, tak je otazne, ci sa nam vobec ukaze..je to ale v podstate jedno, lebo ja som si vybrala supravu do postielky neutralnu (ved ktovie ci niekedy nebudeme mat surodenca) ale iba 3 dielnu...ta nam staci 😉 ozaj, vies preco babatka vonaju? lebo su nove...mudrost od jedneho maleho dievcatka 🙂

inviav
20. okt 2012

@andy03 ty si na tom potom tak ako ja...manzelovu rodinu beriem ako svoju, kedze som sa do nej vydala, tak preto som to tak napisala...ale to je iba taka rodina na "papieri"...oni mi pripadaju, ako keby ich vobec cele moje tehotenstvo nezaujimalo...a neviem, co mam od nich vobec cakat, preto radsej necakam nic...to zase moja mamina a sestra hrdo hovoria vsetkym, ze budeme mat babatko a uz sme od nich dostali aj drobnosti z ktorych sa velmi tesime...je to prve dietatko po veeeelmi dlhej dobe, tak mu treba kupit naozaj vsetko a som rada, ze ich mam a pomahaju mi 🙂 no s tymi bruskami budu naozaj problemy...ja sa uz teraz niekedy zobudim na to, ze musim zmenit polohu, co sa predtym nestavalo...asi nejako citim, ze sa babatko nema dobre 🙂 niekde som citala, ze by sme mali spat s vacsou vrstvou vankusov pod hlavou ako keby sme sedeli 😀

inviav
20. okt 2012

@lydusska no to ti urobili ozaj riadny skrt cez rozpocet 🙂 uz budete urcite ovela vacsi ako sme boli teraz my 🙂 rastu nam ako z vody..ani sa nenazdame a pojdeme z porodnice s malymi uzlickami 🙂 my sme mena mali vybrate este skor ako sme sa snazili o babatko bud to bude Simonka alebo Oliverko...vyberali sem tak, aby sa to hodilo k priezvisku, lebo to sa zacina na š, takze chlapcenske meno, co konci na s alebo š neprichadzaju do uvahu...s tych by som si ale vedela vyberat...a ty si na tom ako?

inviav
20. okt 2012

@mykaellle mne sa zatial iba spodok bruska zvacsil...ale mozno keby som neschudla, tak uz aj ja mam takyto pupcok ako ty 🙂

lydusska
20. okt 2012

@inviav no vies comoja ja uz som pre dievcatko mala meno vybrate dobrych 8 rokov, ale teraz som zacala trosku menit hhhh. To meno co som chcela dat a i manzelovi sa veeeelmi paci je Jasminka, ale problem je v tom ze teraz to tak vyzera ze tych Jasminiek bude obrovska kopa a nedavno som v telke pocula meno ktore ma absolutne ocarilo a zamilovala som sa donho, len akosi ani moja mamina nie je uplne presvedcena ze sa jej bude pacit, i manzel ze nieeeeeee ze je cudne ze ako ho budu na Slovensku a aj v Maroku volat hhhh .... no tak este neviem, ale ak nie toto moje nove meno tak isto Jasminka tam zostane lebo to je krasne meno pre dievcatko. No a ak to bude chlapcek tak manzel sa rozhodne, len dufam ze mu neda meno Zinedine, co mi uz o nom hovori kopu rokov tiez ze by chcel mat chlapca s takym menom, ale dohodli sme sa na mene Adam, to je take neutralne, stare biblicke meno a to je dobre ze je to i arabske meno zarovne takze super toto meno pre chlapca by bolo. No zaujimave este, vies ako za tych dalsich 6 mesiacov este mozeme zmenit. Ale inak Simonka a Oliverko su uzasne mena, som si ista ze sa tvojmu dietatku jedno z nich hodi. Ja som prave nad tym novym menom rozmyslala ze by bolo uzasne v spojeni s manzelovym priezviskom hhhh ;))). To nove meno by bolo Diamond (muselo by sa citat DAJMOND - nie po slovensky hhhh). Tohto drahokamu sa mi velmi pacia tie jeho vlastnosti: cisty a veeeelmi tvrdy ;)))) take vlastnosti by som chcela pre dietatko!!! ;)))

lydusska
20. okt 2012

@inviav No vies co o tom spinkani, hej hej ja som sa tiez az tak velmi nebudila ako teraz sa budievam lebo i na toaletu musim pocas noci, i zmenit polohu .... mi to lezie az na nervy ;(((( lebo sa nevyspim poriadne. Chcem coskoro zacat spavat s rolovanou dekou na mojom boku aby som si nejako podoprela brusko a moju stranu aby som sa citila komfortne. To by malo pomoct, lebo dneska som si tak skusila zhrnut pod seba cely paplon a bolo to uzasne a vydrzala by som az do rana tak keby mi nebola taka zima nakolko som bola cela odokryta hhhhh. Takze to musim vyriesit trosku inak 😝 ... Drzim palce aby si to nejako vyriesila ;))))

mykaellle
20. okt 2012

@lydusska som tie rifle vytiahla včera po dlhej dobe, chcela som frajerit 😉 no citila som sa ako jaternica 😉 Tiež mám tehotenské rifle, menčestráky, no zatiaľ som ich nemala (chodila som väčšinu v legínach - mám 5 čiernych 😉 Takže tak som to zatiaľ zvládala 😉
@inviav ja to mám s tou rodinkou naopak, mama otec sa o mňa absolútne nezaujímajú, sme sa nevideli 2 mesiace, svokra volá každý deň a furt mi vypeká a vyvára, tak sa mi to kompenzuje 😉
@inviav no možno ma dobehneš 😉)

andy03
20. okt 2012

@inviav to sme na tom podobne..nasim to povieme buduci vikend kedze byvame 100km od nich a vidime s atak dva krat do mesiaca..minule mi to este pripadalo byt skoro a teraz dufam ze je ten spravny cas..najskor som sa strasne bala potratu a teraz dufam ze uz nam nic tak strasne nehrozi ako zo zaciatku.no ale to si viem predstavit co budu vystrajat..to bude radosti babka si urcite aj poplace 😅 😅 😅 to bude jej prve pravnucatko a rodicia to beru tak uplne inak, sestra uz nakupuje somarinky pre mna /ona uz to vie/ :D a brat ten stale hovori ze ferarri tenisky ma vyhladnute a ze musi to byt teda chlapec :D . manzelovi to beru tak ze chvalabohu ze uz mate na to vek aby ste aj nieco mali/svagrina otehotnela hned tyzden po svadbe a uz maju dve a planuju 4 a ona ako zena v domacnosti ze bude 😅 😅 / ale niektory nepochopia to ze sme sa chceli trosku zabezpecit, dom postavit , peniazky nasetrit a trosku si svet pocestovat aby som nelutovala raz ze co vsetko som este nestihla..a ked ostatni vidia ze nieco mas a ze ti je len o trosiccccccccccccckuuuuuuu lepsie ako im tak hned sa ukaze to typicky dedinske neprajnictvo..otrassssssss vsak urcite poznas

lydusska
20. okt 2012

@andy03 To ste dobre urobili, trosku usetrit peniazky a aj domcek postavit a teraz uz ste na rodinku pripraveny ;))). Na tom som velmi podobne bola s manzelom, vsak my sme uz spolu 4 roky a teraz sme sa konecne rozhodli mat dietatko .... co je z asi na case hhhh lebo i nam cas uteka .... A na co prosim ta cakas s tym prezradenim rodinke???? To bude radosti z ich strany som si ista ;)))). Vies co bolo najsrandovnejsie? Moji to uz tusili este predtym nez ja som to odhalila ze som tehotna, ich sny nikdy nesklamu, stale mi hovorili asi uz mesiac dopredu ze sa im snivalo o detickach na rukach, hlavne moj otec hovoril ze sa mu snivalo ze drzal dietatko na rukach a vraj ten vyklad sna hovori ze ak dieta na rukach drzi chlap, tak to bude chlapec ;)))), hhhh tak uvidime. Mozno i tvoja rodina to i tusi, alebo aspon si zela a ty ich takto nechas cakat, no totooooo. Ja som im to hned vyzvonila lol, neviem udrzat tajomstvo, ale ostatnej rodine som to este nepovedala, nechcem aby to vedeli az do 6teho mesiaca .... to bude naj cas im to oznamit si myslim ;))). Teda ak to vydrzim hhhh .... Ti vasi budu oslavovat na 100% ;)))). Na dedine je neprajnictvo neskutocne, tomu verim ... tak sa drz nech vsetko ide podla planu ;)))), nech sa dari bambulke/bambulkovi hhhh

lydusska
20. okt 2012

@mykaellle To mas dobre ze si mohla este leginy pouzivat ja ich v praci nosit nemozem a naviac tu je taka zima ako v ruskom filme, nosit ich von. Dneska som tiez videla jednu slecnu/pani tehotnu s babami v leginach, tehotna asi v 6-7 mesiac a v leginach, kokoooooos sialena ..... vsak dietatko jej moze ochoriet ..... Ja sa klepem v zimnej bunde nie ze v leginach a tricku tenkom uuuuf .... Ale na Slovensku je este asi teplo si myslim, nie? Odkial zos Slovenska pochadzas? Kolko tam je este teraz stupnov?

andy03
20. okt 2012

@lydusska ahooooooooooj no my sme spolu s mangelom 3 roky tak tiez tak podobne.zoznamili sme sa v anglicku ked sme tam pracovali.. a co sa tyka s tym oznamovanim..ja som v marci potratila a nasim sme to uz povedali a nakoniec to zle dopadlo..tak som si povedala ze az po druhom sone ked bude babo vacsie im to povieme aby zasa neboli sklamani. maminka moja veeeeeelmi plakala tak nechcem aby to bolo zasa..ale citim sa super a vsetko je v poriadku tak uz je cas im to povedat. a ja si inak tiez myslim ze mamika to uz tusi lebo naposledy okolo mna obskakovala ako keby som mala neviem co 😅 😅 a ja som dievca z mesta a nepoznala som take to staranie a riesenie susedov a tetiet terepetiek..a teraz tuto..no otrasssss 🙄 🙄 🙄 ked vypustim slovo z ust desatkrat to pretocia.je mi z toho zle..ale peniazky na to aby sme v mest ekupili pozemok sme nemali tak sme to riesili dedinou ale z hladiska deti je to asi nejlepsie riesenie.je tu priroda a pokoj...
a aj ja si myslim ze sme urobili dobre. my sme si ani ziadnu hypo nezobrali len z usetrenych penazi a od nasich sme dostali a z toho sme domec postavili. namakali sme sa strasne ale teraz je nas zivot fakt super..presne toto som chcela. lebo kazdy sa po svadbe pytal ze kedy bude babo a mna uz nebavilo vysvetlovat ze najskor dom, potom strom a potom babo...vsak svetly pripad mangelov brat. ten po svadbe hned 2 deti a ani korunu nemaju. vsetko minu. kazdy im pomaha, lebo maju povest chudacikov ktori nic nemaju a on si teraz z nicohho nic vybavil hypo v banke a ide stavat obr dom na ktory si poziciava kazdy cent..ne nezavidim im to, ja by som nespavala po nociach..ja u stale hovorim ze ma krasne zdrave deti ze vsetko clovek nemoze mat 😅 😅

mykaellle
20. okt 2012

@lydusska Dnes tu máme 20 stupňov, v Nitre, ja ich mám také teplé, ale už aj tak s nimi pomaličky budem končiť 😉

sisus123
20. okt 2012

@dominika1516 ..ahoj..jezisi ani nevrav.ja sa tiez eelmi bojim ihiel a dat si krv vziat???to nikdy:P

lydusska
20. okt 2012

@andy03 Ahaaaa takze vy ste tiez s manzelom boli tu v UK? No ako super, my sme prave teraz v UK uz to v marci budu 3 roky, hhhh. Konecne sme sa takto rozhodli mat babenko, lebo manzel uz ma na to roky. Nehovorim ze ja nie, ale kludne u mna to mohlo este pockat hhhh, ale i tak sa radujem pravdu povedat ;)))). Dobre ste urobili ze ste cakali .... Ved vidis i od tvojej rodiny ako sa spravaju k tomu tvojmu svagrovi .... no co uz sam si vybral taky zivot ....

Inak to mi je luto ze si v marci potratila, ale zase vidis aspon teraz sa uz dari, tak dufam ze i nadalej sa bude. Kedy ides na ten druhy ultrazvuk ako hovoris? Ja idem teraz este len oficialne na prvy tu v UK, mi dali termin teraz v utorok, to uz by som mala byt v 12tom tyzdni tak som zvedava ako velke mimco uz bude hhh, snad uz i 5cm bude mat ;))), no uvidime hhh. To budem mat ultrazvuk na brusku hhhh, prvy neofikos som mala u gynekologicky vnutorne tak som zvedava a i moj manzel pojde so mnou teda aspon dufam ze nebude v ten cas robit hhh ;)). To by ma nahnevalo. Tvoj manzel bol rpitomny na prvom a aj na druhom, ak si ho uz teda mala , ultrazvuku? Drz sa hlavne ty aby si si mohla malinkeho/u uzivat v maji ;))))). No krasne toto materstvo ....

andy03
20. okt 2012

@lydusska boli sme stratford-upon-avon kraaaaasne mesto..uzasne je tam.som rada ze som tam mohla prezit krasne 3 roky. moc dobre na to spominam a hlavne na tych ludi tam lebo vzhladom na to ze je to skor oblast dedinkova-oblast kde byvali sami prachaci a ja som u jedych robila opatrovatelku.jaaaaaaaaj to bol zivot bez problemov. 😎 😎 😎 😎 😎
a vidim ze bristol- a co tam robis ked sa smiem opytat? mangel robil v jedoom hoteli managera a u nas to bola laska cez internet 😅 😅 a co babatko? viem ze tam maju dost velke opatrenia pre tehotne .. aspon mam dojem.
a na sone nebol, lebo skor to bolo take ze ja som tam sla s malou dusickou a vystesovana ci je vsetko ok a doki poctivo vsetko vysetroval..ale zakazdym bola fotka a ukazala som ju mangelovi.idem teraz v utorok po 10 dnoch zasa..berem dufik - hormon na udrzanie tehu a hlavne uz mam tak pozitivne myslenie ze verim ze vsetko bude ok :D
a akurat sme sa vratili z asterixa a obelixa...ako somarinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

inviav
21. okt 2012

@lydusska ale take vlastnosti moze mat aj ked sa bude volat Jasminka..to meno sa mi aj viac paci pre dievcatko...je uzasne 🙂 ano, v skutocnosti je na vyber este kopu casu...ale tak nemyslim si, ze my uz budeme nieco menit...mamina mi hovorila, ze ked ona bola tehotna, tak do porodu ani len netusila, ze ci caka dievcatko alebo chlapca...tak to muselo byt dobre prekvapko 🙂 a co mas zrazu nastaveny datum porodu na 5.5?

inviav
21. okt 2012

@mykaellle su to ale komplikovane vztahy v tych rodinach..no najhlavnejsie je, ze bude vyrastat v rodine, kde sa maju ocko s maminkou radi 🙂 no ked u mna zabojuje genetika, tak ta predbehnem raz dva..ani sa nenazdam 🙂

sisus123
21. okt 2012

Ahojte babeny..ako pokracujete??Ja som sa uz vratila domou zo slovenska,preto som tu tak dlho nebola.:P...inak uz mam vsetky papiere este prelozit a mozem sa vydavat:P..Drzte palce nech to stihneme do konca buduceho mesiaca.