icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

andy03
23. okt 2012

@dominika1516 no som to asi zakrikla s tou stravou.mne sa na zaciatku tyzna vsetko najeako obratilo a vsetko mi vadi a smrdiiiiiiiiiiiiii a napina ma..mangel ani vonavku nemoze co mi predtym vonala.fuj..vsak som sa az tepala co mi zaha a nevolnost presla..no vidis asi som to fakt zakrikla...dufam ze ma to prejde co najskor. 😖 😖 a dnes som mala sono vsetko aktiiiiiiiivne a na spravnom mieste tak mi uz aj doktor povedal ze sa mozem pomalicky a potichucku zacat tesit..juchuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

andy03
23. okt 2012

@mykaellle jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej jake brusko maaaaaaaaaaaaaaaaaaaas 😀 😀 😀

lydusska
23. okt 2012

@andy03 Ooooh moja to ako ze ti zacina byt az teraz zle??? nezacala si nieco ine ako obvykle papat, ja to nechcem zakriknut ale od kedy sa vyhybam istym surovinam/strave tak to nie je az take zle, skus sa sledovat kedy sa to zhorsuje. Urcite tam je nieco co maly/a nema rad/a, hhhh a robi maminke v brusku neplechu hhhh ;)))).

ja idem na prve anglicke sono vo stvrtok tak som zvedava ktory tyzden mi potrvdi, ale podla prveho neofikos slovenskeho by som teraz mala uz byt v 12tt+2 dd, tak uvidime ... co mi tu povedia hhh podla merania ;))). Aj krvicku mi uz brali pred 2 tyzdnami na vsetky tie potrebne vysetrenia ohladom protilatok, ale ten ten na Dawnov syndrom som odmietla, nechcem sa stresovat ak by mi zle vysledky vysli .... aj tak by som si mimco nedala vziat asi .... to neviem a ani nechcem nad tym rozmyslat, lebo do konca tehotenstva je este veliky kusisko ;))), ty si ides davat robit ten triple test ci ako sa to vola?

Som rada ze si mala taku pohodovu pracicku!!! Ak smiem vediet kolko ti ako au-pair platili? Mozes mi to povedat?? ja som tiez rozmyslala ze ak by som muselal pracovat, ze by som si namiesto jasli vzala nejaku au-pair k nam domov a bolo by to vyriesene, vies ako bolo by to dobre i pre tu slecnu co by sa chcela anglicky zdokonalit a i pre mna a mojho manzela s pracou. Ak to nechces t8u pisat, mohla by si mi to napisat do spraicky prosim??? Bolo by to velmi mile od teba.

HH a to aky osud ste medzi sebou mali a ani ste sebe nevedeli, to je uzasne ;))).... To ja som sa s manzelom stretla v taliansku kym som tam bola na vymennom studijnom pobyte hhhh a on tam prisiel navstivit kamaratov do toho mesta a v ten den nepracoval ked ja som bola po skuske a sla som k moru a tam sme sa stretli tak, no uzasne, tiez by som to nazvala osudom lol. Cmuk

andy03
23. okt 2012

@lydusska mne neni zle z jedla ale z pachov..ked zalievam kavu mangelovi, ked varim polievku, ked idem po ulici a niekoho zacitim moc navonaneho, z vyfukov z aut......... to je moj zabijak...bleeeeee co sa tyka jedla mi je len tazko od zaludka, dufam ze sa to nebude zhorsovat 😒 lebo som si myslela ze uz mam potom, ze mne zle uz nebude byvat, vsak som uz skoro v 10 tyzdni a to keby mi malo byt zle tak by to bolo skooooooooooooor..a teraz toto 😒 😒
no aj ja som zvedava na to sono za 3 tyzdne..mi doki povedal ze vsetko v najlepsiom poriadku ze nevidi dovod aby som chodila uz tak casto a ze uz staci aby som po skonceli 3 mesiaca prisla..no drzim si palceeeee a aj tebe nech sono dobre dopadnee.

a k tej au-pair.. bud si mozes niekoho zohnat cez agenturu ale viem ze agenture za mna platili 1000 libier alebo si myslim ze ked si supnes ineratik niekam ze sa urcite niekto najde kto by siel..a co sa tykalo platou tak ja som dostavala 160 libier/ tyzden ALE ja som bola opatrovatelka- nanny.to bolo nieco ine.ja som bola s detmi 4 dni 24 hodin v kuse lebo ich mama robila pre Clinique kozmetiku a cele 4 dni bola prec.tak moje dni zacali ked sa deti/na zaciatku malo dievcatko 3 roky a maly 6 mesiacov/ zobudili, a malu som dala na bus a s malym som bola cely den.oprala oblecko, supla do susicky, vyzehlila, dala detom na miesto.povysavala po nich, spravila papat a potom sa hrala s malym, poobede maly spal, mala prisla zo skoly aj ona si pospala a zasa sa hrali, prichystali sme veci do skolky, spravili veceru a to o 17,00 prisiel domov aj ich otec/nedokazal detom ani plienku vymenit a len ich sladkostami napchaval 🙄 🙄 🙄 / po vecery obe deti okupat a do postele ulozit. malemu mliecko spravit a potom padla...uz len vecer som pozerala telku, bola na nete a ked sa nahodou deti zobudili tak ich pozriet a takto dookola 4 dni.
ked uz boli vacsie a obe chodili do skoly tak oboch rano vyprevadit. maly chodil 3 krat do tyzdna a o 12,00 ho bus doviezol domov. tak ked nebol doma tak som sa snazila vzdy nieco extra spravit lebo jedna vec ze som sa strasne nudila /byvali sme na dedine/ a aj druhe ze som nechcela aby mi peniazky strhli lebo vlastne som mala kontrakt len na rok a ten mi stale predlzovali a tam bolo ze maleho mam mat stale doma a uz vlastne chodil do skolky tak mi mohli dat menej peniazkov. ale boli fakt zlaty a nechali to tak..
no ALE ta pani ich mala az v 43 rokoch a mala bola trosku zaostala mentalne takze to nebolo take super zo zaciatku a museli sme si zvyknut na seba najskor a aj maly mal problemy s kakanim. maval strasne zapchy. niekedy aj 3 dni nekakal a potom si to vies predstavit........... tak ja uz mam jednu matersku za sebou :D
a co som mala kamaratky au-pair tak podmienky mavali vacsinou -
od 50 do 90 tyzdnenne./podla toho kolko deti/
max 6 hodin denne s detmi
ziadna priprava jedla, ziadne zehlenie, pranie, umyvanie. maximalne nalozit spinave riady do umyvacky a potom vylozit
mali narok na 2 tyzdne dovolenky za polrok /mam dojem ze im bolo vreckove normalne davane aj za cas kedy boli prec/
a vlastnu izbu, jedlo a pitie neobmedzene k dispozicii /som sa stretla aj s takou co ju agentura riesila koli tomu ze jej domaci mali skoro stale praznu chladnicku a doslova nemala co jest.....vrrrrrrrrr/
kopec ich malo aj auto koli tomo ze chodili po deti do skoly.

ale podmienky su uplne na tebe. ja si myslim ze ked potrebujes nejaku kocku na strazenie jedneho diatka tak ja by som dala max 50lib. a zobrala nejaku slovenku co by sa chcela naucit po anglicky a bude ti taaaaaaaaaaaak vdacna aj za to ze az........
lebo viem ze skoly su strasne drahe v UK. viem ze za cely den 9,00-15,00 platili skoro 30 libier. za polovicny den 20libier coz je strasne moc.
ale zasa musis pocitat aj zvysenie rezie hlavne co sa tyka jedla,lebo mne kupovali co ja som mala rada jake jogurty, slane veci, kuracie masko, sushi a vsetko mozneeeeeee..a dalsia vec je totalna strata sukromia..ja som kazdy vikend chodila za drahym aby aspon mali oni ako rodina sukromie lebo to neni sranda. vsak poznala som to na vlastnej kozi. nemozem na nich povedat jedno krive slovo vzdy boli super aj vsetko ale vsak sama vies ze rodina ma aj nejake problemy a potrbuje byt aj sama a au-pair neni stroj ze ked sa budes handrkovat s muzom doma ze ju vypnes alebo ked nemas naladu na spolocnost tak ju posles prec..
a mala som aj taku kamaratku co bola v rodine tak ze mala prenajty intrak kde byvala a chodila sa na 6 hodin hravat s detmi k nim domov a dostavala 50libier+ 35 libier na stravu kazdy tyzden ale byvala mimo rodiny lebo chceli mat sukromie a nechceli tam mat nikoho po 18,00 vecer. a aj tomu dievcatu sa to pacilo lebo mala volnost a nikto ju nekontroloval.
jedna z dalich veci je aj ta ze som uz aj trosku citila ze ta pani na mna trosku aj ziarlila lebo povedzmesi pravdu ked ti dieta povie ze s tebou nechce ist do mesta ze radsej zostane s au-pair doma, alebo ty to nevies spravit ako au-pair tak to matku trosku zamrzi, lebo tie dievcata si vytvaraju s detmi vztah a ja osobme neviem ci by som na to neziarlila 😖 a dalsia kapitola bola aj to jej muz vs ja.
snazila som sa chodit v starych handrach aby nemala na co ziarlit aj bola tak relativne v pohode ale niekedy ked som sla von "nahodena a upravena" a sla som dole schodami tak zrazu potrebovala pomoc od muza v kuchyni aby ma nahodou taku kocenu nevidel..a mne to vlastne aj vyhovoalo aspon tam nebolo dusno 😅 😅

ufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff je toho este X Y co by som ti mohla o tom pisat...snazila som sa taky vycuc spravit tak dufam ze je to zrozumitelne napisane a ze som ti aspon trosicku objasnila co to vsetko obsahuje 😅 😅 😅

inviav
24. okt 2012

@lydusska no som zvedava aj ja, ze aky ti daju termin...ja som mojho tiez chcela zobrat, nech ide somnou doktorovi, ale on mava velmi vela prace..tak mi musi stacit, ze bude somnou aspon pri porode...tam chce byt velmi 🙂 takze to mas takeho exotickeho muzika doma...pytala som sa preto, ze ci nemas v brusku maleho mulatka...moja sestra vzdy take dietatko chcela 🙂 a su velmi zlatucke..nie nie...my sme slovaci obaja...ja som len zvedava 🙂 my budeme mat jednoznacne blondave babo s modrymi ockami (teda ked bude po nas) ked sa tam zapletu geny starych rodicov, moze to byt vselijako 😀

inviav
24. okt 2012

Dobre ranko prajem maminky...tak ste zvedave, urobte si tento test.... http://najmama.aktuality.sk/tehotenstvo/vypocet...
a napiste mi, co vam vyslo 🙂

deenielka
24. okt 2012

@andy03 noooo, tyzden sa skracuje, pocko kazi, ale som nejaka rozlietana - hej, pracujem, od nedele som kazdy den v Blave. ale dnes by sa to uz malo ukludnit a hadam si najdem dve chvilky aj na seba (ked mam jednu, najradsej ju prespim 🙂 ) inak vcera uz aj mne normalne brusko vykuklo - este ze som nebola normal v praci, nejaky tyzden este musime s touto infoskou pockat 😀

lucynka777
24. okt 2012

@inviav mne vyslo dievcatko 🙂

inviav
24. okt 2012

@lucynka777 mne tiez 🙂

lydusska
24. okt 2012

@andy03 Oh moja dakujem velmi pekne ze si mi to tak super opisala, kokooooos si mi uplne pripomenula take veci o ktorych som fakt absolutne nerozmyslala .... hmmmm. To si mi fakt uplne vysvetlila kopu veci o com som ani ponatia nemala hhhh, takze az tak jednoduche ako som si to predstavovala to asi nebude hmmmm .... aj o tom ziarleni, na to som si uz tiez pomyslela, to mas pravdu takze asi budem iba na pol uvazku robit na par prvych rokov a potom sa uvidi ako to urobit. I mojho manzelova mamina sa nam ponukla ze pride vypomoct, aspon uvidi ako sa v UK/Europe zije, no ty kokooooos ta bude ale vyburana z toho hhhh ked pride z Maroka hhhh sem no dovidenia, ale ved uvidime to s nami asi stravi asi iba mesiac az dva aby si to as j malym/ou uzila a potom my prideme do Maroka ked bude mat malinke aspon 3-4 mesiace, skor asi nebudeme lietat ....

No dobre dost k tomu au-pair, to bola len taka chvilkova predstava hhh. A co ty ako si sa dneska citila. To je zaujimave ze tie priznaky prisli k tebe az tak neskoro. Mne bolo tak cudne ze som zacala citit tie rozne smrady a vone tak velmi uz ked mi posledna menstruacia meskala, ale zle od zaludka mi zacalo byvavat az okolo 6-8 tyzdna a teraz sa to trosku umudrilo, lebo vynechavam to co nesmiem ;))). Neboj ono to uz dlho trvat nebude, tie smradya a vone asi hej, ale z jedla asi nieeee uz po 12tom tyzdni ... teda aspon som optimisticka, mne trosku dnes bolo tak vselijak, nie ze zrovna zle, ale nebolo mi najsamlepsie .... Hmmm takze dufam ze coskoro bude lepsie.

Cmuk cmuk moja, bru nocku prajem

lola7712
autor
25. okt 2012

@inviav ......mne vyšiel chlapček 😀

inviav
25. okt 2012

@lola7712 tak tomu take krasne nausnicky netreba 🙂 ja som strasne zvedava ako to nakoniec bude, lebo zatial v kazdej takejto prognoze vyslo iba dievcatko 🙂 a inak ako sa mas? si tu dlho nebola

lola7712
autor
25. okt 2012

@inviav .......ahoj.....máš pravdu........veľa práce a tak.......ale konečne som sem kukla........mne zatial v takých tých počítadlách vychádza chlapček........ale mamina si myslí že to bude dievčatko.......a aj sa mi urobili také vyrážky na chrbte....a zhoršila sa mi pleť..........ale nie zásadne len tak 1 vyrážka na tvári a tak..........ale zasa ja som nemávala žiadne...........takže možno to bude to dievčatko 😀

................musím sa pochváliť.........ale konečne si tehotenstvo môžem užívať plnými dúškami, pretože mi už nebýva zle 🙂 tak sa z toho veľmi teším....a dúfam, že to takto ostane.......

.........a ty???? ako sa máš??? ešte ti stále býva tak zle??? ako sa má babatko......kedy ideš najbližšie ku gyn.??? Ja idem v pondelok po dlhom čase..........dúfam, že bude všetko OK a zrazenina tam už nebude 😀

..........ozaj ja už nakupujem tehot. vecičky vo veľkom 😀

inviav
25. okt 2012

@lola7712 ja tie vecicky planujem kupovat najblizsie tyzdne, este zatial nic netreba, tak zatial si uzivam vela prace 😀 myslela som akurat na teba a na tu tvoju zrazeninu, tak dufam, ze v pondelok budes mat same dobre spravy...my ideme az 16.11. takze mame taku dlhu pauzu...som zvedava ako za ten mesiac podrastieme...to ti zavidim, ze uz si mozes tehotenstvo uzivat...snad to aj u mna casom pride...aj ked dnes som na sebe spozorovala, ze pol rohlika na ranajky bolo malo a musela som zjest cely...a akoby zazrakom mi z neho nebolo zle(ako to byvalo pred par tyzdnami)..stale ale opatrne zistujem, co smiem a co nesmiem zjest...kolko si uz pribrala? ja este stale nic...ale uz aspon vaha nejde dolu...mne sa tiez zhorsila plet..tak som zvedava...ale aj vcera ked som jedla, tak mamina mi hovori, aby som ju neprepchavala, ze je len par cm malicka 🙂

lola7712
autor
25. okt 2012

@inviav .........zatial tak hore dole raz váha ukazuje 52,7 - raz 53 kg ........takže +- 3 kg......ale zatial to vôbec nie je vidno 😀 .......takže by som ani nemusela nič nakupovať.....ale chcem aby sa babatko citilo v brušku dobre a nič ho netlačilo.....a aby som náhodou neprechladla........takže už mám doma tehotenské čierne legíny......sú super lebo pás majú až po prsia......nosím ich len doma......a sú super...........tak som si objednala ešte sive legíny.......a čierne nohavice s tým pásom.......síce veľkosť XS ale naozaj nechcem ochorieť...tak prevencia u mňa na prvom mieste 😀

inviav
25. okt 2012

@lola7712 to je rozumne 🙂 ja si planujem nohavice objenat tento vikend...teraz ked som daco schudla, tak mam take sirsie nohavie a su akurat..vobec netlacia..tak nosim zatial tie...a dlhych svetrov mam tiez dost 🙂 viem si predstavit, ty ked si taka chuducka, tak urcite ani po porode na tebe nebude vidno ze si bola tehulka 🙂

lola7712
autor
25. okt 2012

@inviav ..........nooo tak to by som ani nepovedala.........moja mamina mala pred prvým tehotenstvom 49 kg a pribrala 27 😀

.......tak uvidíme ako sa my zaguľatíme 🙂

inviav
25. okt 2012

@lola7712 ale potom to zhodila naspat nie?

lola7712
autor
25. okt 2012

@inviav ....na pôvodnú váhu už nie......pretože krátko na to opäť otehotnela...... 😀

lola7712
autor
25. okt 2012

@inviav ..ale sestra pribrala 11 kg a po roku má lepšiu váhu ako pred pôrodom............pred tým mala 57kg........rok po pôrode mala 52 kg 😀

inviav
25. okt 2012

@lola7712 tak to by som aj ja brala, aby som mala potom este menej...ale u nas v rodine zeny nezvyknu po porode este viac schudnut 😒 niektorym sa nedari vobec

lola7712
autor
25. okt 2012

@inviav ......asi je to individuálne..........ale my sa tým zaital neprápme.......teraz si môžeme dovoliť priberať a priberať.......a potom sa uvidí.......... 🙂 .........netvrdím, že ma netrápi či schudnem a podobne........ale načo sa stresovať dopredu 😀

inviav
25. okt 2012

@lola7712 mas pravdu...ja som teraz asi najviac zvedava na to, ci je vsetko v poriadku (ale asi ano, lebo mi od doktora nevolali) a este ci budeme mat dievcatko ci chlapceka...myslis, ze by to uz v 15tt malo byt vidno? hadam ano...aj ked moj doktor ma len obycajny 2D ultrazvuk...tak neviem

lola7712
autor
25. okt 2012

@inviav ....to závisi od toho ako bude babatko otočené...........ak je zle otočené nevidno to ani v 22 tt 😀 ..............ja sa tiež neviem už dočkať pondelka.............až teraz mi budú robiť všetky vyšetrenia......odber krvi a to ostatné........tak ani vlastne neviem čo ma čaká..........viem, že mi vezmú krv a bude ultrazvuk.......mam aj trochu obavy...........dufam, že bude všetko v poriadku.........hlavne nech je babatko zdrave......joj už nech je pondelok

inviav
25. okt 2012

@lola7712 dufam, ze sa bude "predvadzat" tak ako doteraz...lebo bolo zakazdym tak otocene, ze by sa to lahko rozonalo 🙂 prvykrat beru krvi vzdy najviac...potom ti vsetky tie vysledky zapisu do tehotenskej knizky...samozrejme vzorka mocu sa nosi na kazdu poradnu...a mne zatial aj krv brali na kazdej...a toho 16-teho budu vraj zasa...neboj sa, urcite bude vsetko ako ma a po zrazenine uz nebude ani stopy 🙂 v kolkom by si teraz mala byt tt?

dominika1516
25. okt 2012

@sisus123 tak ja mam tiez chute a zboznujem pikantne jedla a syry alebo kysle uhorky a vobec nemam chut na sladke ale ze vobec papam len bonpari a to len preto aby mi nebolo zle .. 😉 .. noo moje je vacsie vecer toto bolo fotene naobed po turistike takze inak je este vacsie ale tesim sa ze uz nesom jak doska bo uz som to prehanala cize babo ma donutilo sa zamysliet nad sebou a papat poriadne a vsetko co chcem no okrem pecienky ta mi strasne chyba :-\ 😀 ..

dominika1516
25. okt 2012

@lydusska no ja podla slovenskeho ultrazvuku som vcera zacala 11tt dam si to zajtra overit a budem vediet na 100% ze presne kolko som tehulka 😉 .. juuj ta tak nech nekope len tak moze ze mamina tesim sa na teba :-P .. bojim sa testov na choroby vrodene a dedicne co mi bude robit v polke novembra ani neviem z coho pozostavaju a jak dopadnu tak stresujem kustik :-\ ty nevies co su to za testy?

dominika1516
25. okt 2012

@inviav termin mam na 15.5. to mi aj ona povedala tak ja uz neviem ona doplietla aj mna .. nooo to by bolo dokonale keby bolo vsetko v poriadku a vysledky boli dobre hned by som bola kuuusocek kludnejsia nie celkom lebo este sa bojim tych teatov co mi bude robit na vrodene a dedicne choroby mojho baba takze aj toto dobre dopadne tak uz si bude tehu uzivat naplno 😉 .. noo vymyslame rozmyslame ale tak chlapcek bude po tatkovi Martin to je 100% a babika netusim sme si povedali ze zoberiem kalendar obaja a vypiseme mena co sa nam pacia a z tych co sa zhodneme tak jedno vyberieme :-P .. noo aj ja mam brusko vacsie ja mam pocit ze rastie zo dna na den ..

lola7712
autor
25. okt 2012

@inviav .....teraz som v 11tt +1 🙂

dominika1516
25. okt 2012

@andy03 jeeej tak sa tesim ze vsetky tu tehulkujeme stastne a zdravo .. musim poklopat -klopklop- ... 😉 .. jaaaj nezakrikuj posli nevolnost dalej nech si tak kusok zdravo uzije kazda 😀 😀 .. mne vadi pach masa a hlavne ked umyvam riad po pecenom kuriatku tak to len predychavam a vonavky mi nevadi zatial ale odlakovac strasne az ma z neho dusi jak astmaticku :-\ ..