Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@andy03 ahoj..no takze nie som sama...tiez mam pocit ze mi akosi zaludok netravi..ale to hlavne vecer..snazim sa jest velmi malo a nie tazke jedla..no uz som schudla 4kg a bojim sa, ze ked to pojde takymto tempom, tak to nebude dobre pre babo 😒 brusko tiez zatial skoro ziadne nemam...vcera sme mali navstevu doma a ked som im povedala, ze za menej ako dva tyzdne idem na kontrolu a ked bude babo dobre otocene, tak budeme vediet pohlavie, tak na mna pozerali ako na debila 🙂
@inviav jeeeeeeeeeeeeeej buete vediet? supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer... a s tou vahou si nic nerob. ja mam susedku co stale len vracala do 5 mesiaca a teraz konecne nieco udrzi a pomalicky zacina papat a mam dojem ze sa akurat tak dostane na svoju povodnu vahu ked bude rodit 😒 😒 😒 strasne aj ona schudla ale vsetko ok..a aj moja maminka to iste. obe tehotnstva schudla strasne a mala len o par kil viacej ked sla rodit, tak neboj urcite o je vsetko ok.
a aj mna vsetci obkukuju a nic ziadne brusko, zato kamaratka mala v 11tt aj brusko aj 5 kil navyse. no kazdy to bere inak..
ja mam zatial za sebou dnes maly poharik cmaru a misku vlociek s orechmi tak ked uz malo tak sa snazim pestro jest a radsej som aj nejake tie vitaminy pridala. a u mna je to skor naopak ze vecer mam chut uz na vsetko mozne tak sa musim trosicku krotit 😀 😀
@andy03 citala som, ze v 15tt to uz krasne vidno...a ked to bude dievcatko, tak ma zajtra meniny...aj by som jej nieco kupila, ale ked nevieme, tak to necham na neskor 🙂 to si ma uklidnila..asi by bolo este horsie, keby som vracala, ale takto aspon ziviny pre babatko zostanu vo mne a zrejme teda cerpa aj zo zasob, ked ta vaha ide dolu...mne sa ti nechuti pocas celeho dna...jedine na co mam chut je sladke...a to som pred par rokmi nejedavala vobec a pred tehotenstvom velmi malo 🙂
ja som praveze sladke milovala a teraz nic..ani kava nemozem to citit.fuj...a presne o tom vracani nech mi je ako chce ale aspon vsetko zostane vo mne 😅
a od vcerajska ma take divne pocity v brusku. najskor ma boli chvilku vajecnik, potom dostanem taky krc jako keby mala mrcha prist, potom ma zaboli cela maternica..sa normalne bojim lebo doteraz nic ma nebolelo, nic nepichalo..dufam ze je vsetko ok..len ma matie to ze doteraz som ani nevedela ze nico mam v brusku a teraz toto..asi si radsej lazkam a oddychnem
@inviav .........ahoj........tak dnes som bola u gyn........a všetko je v najlepšom poriadku ..........zrazenina je fuč 😀 ..........len sme upresnili termín.....takže dnes sme v 11tt +1 🙂 a konečne máme i tehot.knižku aj baliček sme dostali 🙂
........dúfam, že ti čoskoro prejdu tie nevolnosti.....a budeš si naplno uživať tehotenstvo 🙂
@andy03 ja tiez niekedy pocitujem take divne pocity..ale myslim si, ze je to len zvacsovanim..asi to tak bude, ze sa to bude striedat s obdobim kludu a potom s bolestami...take velke zmeny sa nemozu zaobist bez povsimnutia 🙂 mne doktor na silne krce povedal, ze to je normalne..ved som tehotna 🙂
@lydusska skoda lydka ze nebyvas niekde inde. Clovek by isiel aj na kavicku pokecat si s niekym kto je v rovnakej situacii. U mna to este aj malokto vie,ze som tehotna. Len moj manzel si neudrzal usta a vyklabosil kamaratom. Ja pekne cakam na sono. Kazdy na tomto majovom fore videl svoje babatko,len ja este nie :(. uz sa neviem dockat, takto si ani nepripadam tehotna (okrem toho samozrejme,ze mi je stale zle a vsetko mi smrdi). Videla som tvoje fotecky. Krasne male mrno 🙂.
ahojík maminy, chci se zeptat neměla by ste některá zájem o oblečko, chci prodat věcičky po dcerce za pár korun,,,pokud byste měla některá zájem pošlu odkaz s fotkami,,,díky
@market26 Noooo Janicka, to mam napodobne teda!! I ja by som si zasla na kafco niekedy, len skoda ze si daleko odo mna :(( fnuk no ... ja to mam asi osudom dane toto .... kedze moj riatel nie a nie pohnut zadkom z tohto Bristolu .... hhhh.
Inak o tom ze to malokto vie sme na tom rovnako. Iba babenky tu na MK to vedia ;))) hihi pretoze sme v rovnakej situacii, ale pred rodinou sa to sbazim tajit o zivot, im to chcem povedat az v decembri ked si budem ista so vsetkym a budem moct zacat kupovat vecicky pre mimi a tak, netreba to prezradenie asi urychlit si myslim, lebo potom by sa to velmi tazko vysvetlovalo ze sa nieco stalo. A ja mam este k tomu taku pracu kde sa dobre nabeham, dneska som mala svoju obednu pauzu o 3pm, takze usud. Ako po pravde ja som sprosta lebo ked sa dam do prace tak sa neviem zastavit az kym to co som chcela neurobim ... ale tak aspon si si mimi zvykne uz od utleho detstva, maternicoveho detstva 😀 ze mamimka je hardworking ;))) lol. len aby sa mi to nevypomstilo, tak preto to nechcem este nikomu z rodiny vesat na ns okrem buducich starych rodicov ;))).
Moooooja nebud smutna nad tym ze si este mimi nevidela, ale mozes byt pokojna pokym mas taketo priznaky, tak mi ver ze vsetko je v naj poriadku s tvojim tehotenstvom hhhh 🙂))). Mysli iba pozitivne. ja neviem ako je to mozne i obstetrician mi povedala ze asi je velmi malinka pravdepodobnost aby som mimi uz teraz citila, ale ho proste citim niekedy ako sa pohne. neviem ci mi kopne do criev a tie citim ako sa pohnu, ale urcite to citim ked sa male preberie hhh. Aj dnes rano som ho citila okolo 11tej hhhh, ma to dost vyrusovala na meetingu musim povedat. Takze moja zacni sa sustredit na brusko a uvidis ze i ty ho zacnes citit, ak si uz v nejako 11-12tom tyzdni. Tiez som ho zacala citit v 11tt+6dd ..... to bol prvy krat ked som ho ucitila, doktorka mi povedala ze su to asi iba creva, ale ja tomu neverim hhhh, ale ak su to creva, tak iba preto ze sa prtulko hybe v maternici a ked tymi palickami vykopne tak je dost mozne ze mi do criev udrie. HHH skus sa na to sustredit a uvidis ze to ucitis ;))). Som si ista!!! A budes este radsej nez vidiet ultrazvuk. No som zvedava na tvoju fotocku z ultrazvuku ;))), potom urcite uverejni.
Dakujem za to mrno ;)))) ... to bolo fakt uzasne ho vidiet .... ale citit je ho lepsie 😀
Babenky mate aj vy take chute ze vecer o 8ej musite mat chleba s maslom a lekvarom hhhhh ????? To je sialene ja som po ceste z prace iba o takejto veceri snivala hhhh 😀 . Ake specialne chutky mate vecer???
@mimik456 & @inviav booooze babenky, vas tie nechutenstva este drzia? Ja by som to stracanie kilogramov brala .... koksooooo, ja som sa nejako rozpapala .... stale papam, ked nie tak male mi zacne robit naproti sa mi tak zda ... boli ma viac podbrusko ked som hladna ... takze sa snazim do tela si papanie dodavta. teraz napriklad som sa mooooc namotala na chleba s maslom a lekvarom ... no nie je to sialena vec na veceru??? Co to mam ja za chute... neskusali ste? Mozno i vam by zachutilo ;))) a rozpapate sa.
@inviav zaujimave ze ti este brusko nevidno ... ved i ja som schudla 3kg ale brusko mi vykuklo musim povedat. Kto ti povedal ze brusko ti este nevidno? Nohavice ta na pupku netlacia??? Mna zacali hrozne i ako ked hovorim ze so schudla ... ale brusko pribralo!!! Vies co ak ti to povedal manzel tak toho by som brala s rezervou, vcera som tiez manzelovi hovorila ako mi uz brusko trci a on rano ze kde, ze to nevidno, ale o 2 poobede ked sme boli na nakupoch tak mu ukazujem brusko a ze aha ze kde ked si sa pytal rano hhhh a on ze ano ano mas pravdu ... chi chi no tak pochoooooop chlapi ani sami nevedia 😀 . A ty nebud az taka sebakriticka ....
@janulik_81 nie si sama, zatial som ani ja nevidela to svoje, iba v 7 tyzdni a to bola taka malinka machulka este, tiez o mojom tehotenstve nevie nik iba otecko a sefka a vsetko mi smrdi, aj moj najoblubenejsi uzasny parfem ☹ a je mi zle, trpim nechutenstvom ☹
@andy03 noooo moja mas pravdu ze to nieje az taky zly napad, ale ak by som mala zase platit externe ubytko pre au-pair a aj jedlo v tom a plus nejaku tu vyplatu tak to sa mi fakt radsej oplati si zaplatit nursery .... lebo to by ma vyslo isto lacnejsie .... Takze neviem neviem ... No uvidime vsak snad to nejako zmakneme ....ked tak budem iba na pol uvazku robit niekde kde budu potrebovat ....
Inak k tomu brusku, to uz si druha co mi hovori ze busko este nevykuklo. teda mne uz vykuklo asi 3-4 tyzdne dozadu, ale tak ja uz som mala pociatocny zaklad a i ked som schudla, tak brusko mi vykuklo hhh 🙂))). Asi chudnem z noh, alebo iba stracam svaly, lebo som prestala cvicit, na to nemam cas kvoli praci co robim .... mmmm ;(..... no co uz.
S tym travenim sm i ja mala taky problem, ale v poslednych 2-3 tyzdnoch sa to ako tak upravilo, akoze stale citim ze travenie nie je perfektne ale som sa nejako rozpapala hhh 🙂)), Aj teraz som si dala 2 zemle s masielkom a lekvarom, po jazde autom som taku chut na ne dostala ze az nooooo ..... neskusala si, mozno to ti zachuti ;))). Ale po kazdom jedle sa mi grga ako sialene, to fakt nechapem s tym som nikdy problem nemala a teraz to nemozem nijako ovplyvnit ....
o tom priberani ... sice ja som prve 2 mesiace schudla 3 kg ale od teraz to asi iba hore3 pojde, lebo to mam po mamine v rodine isto, ale budem sa musiet snazit nenabrat vela, kokoooos moja mamina nabrala sialenych 26kg s bratom a so mnou 22kg, takze dufam e takyto extrem sa mne nestane, no uvidime ..... co si babo na mna vymysli;)))), Pokym tvoja mamina iba5kgpribrala ty si sa narodila dostatocne velka tak by som to ani neriesila, to znamena ze mala z coho davat malinkemu ziviny i ked nepribrala asi mala uz nejaky ten pociatocny zaklad. Mzes mi verit, vsteko bude OK... len sa snaz si dopriat vsetky ziviny ake telo potrebuje, takze vela bielkovin, menej tukov a menej sacharidov a bude vsteko OK. A hlavne vela vitaminov v ovoci a zeleninke a ked tak i mineraliky ked tak i v supplementoch!!! To sa musi. Ja to nechcem este zakriknut, ale manzel i je chory a ja som este neochorel po 3 dnoch s nim ... tak dufam ze ani neochoriem, snad jeto kvoli tomu dodavanemu vit C v tabletkach, ze ma drzia zdravu, no uvidime ... Uvidis vsetko bude dobre a nemusis ani pribrat, ale na nohaviciach si to vacsie brusko v okoli pupka este neucitila, ci mas iba bedrove nohavice??
@lydusska tak tak vsetko co nam chuti treba papat len niektore veci s mierou ... juuj robis chute s tym pikantnym 😉 .. noo gumikov aj ja rada papam len ma strasia bo ze tam je vela ecok a ze to neni dobre pre male ale sak v malom mnozstve iste neuskodia a cukor nam tiez treba 😀
@adell34 juuuj tak to s tou hlavou poznam bolesti tlaky a tocenie naposledy to trvalo 3dni v kuse aj v noci som sa budila na bolest no nechcela som brat paralen tak som drzala .. tak s tym tlakom chod k lekarke ozaj je to nebezpecne ja tiez idem ale az v polke novembra ale ja mam zas odjakziva vysoky pulz cize mna skor na EKG posle a potom tlak kuknu vravela ..
@inviav tak asi ako ty zo zaciatku nove ale v malom mnozstve lebo rychlo z toho male vyrastie a potom tiez mozno bazar ale co viem tak rodinka je velka takze uz teraz planuju nas zahrnut vecickami 😀 .. zas ti brali krv ta to co to .. a ohladom prvych vysledkov vsetko v pohode dufam ..
@janulik_81 ja idem den po tebe a tiez si ich chcem dat spravit .. uz mi baby nieco naznacili ze co mi budu robit a ake su to testy takze pohoda a verim ze dopadnu dobre a budeme mat zdrave Babatka a bezprovlemove tehu ktore si budeme naplno uzivat ..
@sisus123 noo tak to aj ja uz chcem moje male Nunu pekne v naruci no este mam dost casu takze musim mu vsetko pozariadovat aby sa malo najlepsie 😉 .. sama zjes cokoladu ?? a ti neni zle z toho okrem krutenia criev 😀 :-P .. mne je tazko na zaludok hlavne vecer v poslednych dnoch no da sa to celkom zvladnut no uz chcem aby to nevolno preslo a bolo uz len dobre ..

@25lenocka ja som si pred tzydnom s palettkom farbila hlavu..sice bey amoniaku bola ale........ ☹ ☹ ☹