Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@adell34 ja som este nevidela ani machulku :( . Ale nevadi, ved este sa na neho napozeram. Ja som okrem najblizsej rodine nepovedala, ale manzel je klebetny a z jeho strany uz skoro vsetci vedia. Na Vianoce ideme na Slovensko, tak by som to vtedy chcela povedat kamaratkam. Zle mi teraz nebyva az tak casto, vacsinou ked sa najem. Ale smrdiet mi smrdi nadalej vsetko 🙂.Po sone to poviem v robote. Nechcem ich dlho natahovat, kedze uz dve kolegyne su tehotne, tak aby sa vedeli zariadit. Istotne ich trafi od radosti 🙂
ale nás tu je ... to bude Májových bábätiek 🙂 🙂 🙂
@dominika1516 na EKG a hematologiu mam papier uz od 7 tyzdna, mam tam ist po 10 tyzdni niekedy, takze buduci tyzfen si to pobeham
@janulik_81 veru, este sa napozeras 🙂 a v ktorom tyzdni si? Tiez to ostatnym planujem povedat po kombinovanych testoch, kde idem 13.11 a ked mi povie, ze je vsetko Ok 🙂
@inviav baby tak že dnes mi je celkom dobre aj som poriadne jedla len mám stále teraz pocit hladu alebo ja neviem čo to je za pocit....
@lydusska vieš čo priznám sa ti že ja som dnes mala taký pocit ako keby ma malicke koplo asi dva krát... až som sa zlakla ale ked to bolo druhýkrát tak som sa potesila. krásny pocit....ja mám zase večer chuť na chlieb z maslom a paradajkou... to je moje na večer
aka nostalgia gratulujem vam vsetkym.. ja som si prave toto zazila 2x... v roku 2007 a v 2010...obaja su 31.5 aj maly to je uz 5 rokov to bude v maji a mala 2 roky... tak vam vsetkym drzim palec.. a nebojte.. len nech je zle aspon viete,ze babenko je v poriadku.. drziiim moooc palce....
@adell34 jeeej, tak to ides den po mne, ja idem 12.11. Zajtra zacinam 12 tyzden. Riadne to leti.
@adell34
@janulik_81 baby ja tiež idem na kombinovaný test ale 6.11
@janulik_81 @mimik456 baby viete presne ake su to tie kombinovane testy? viem ze sa zistuje ci je babo ok ale preco su kombinovane 🙂
@dominika1516 Aaaaale prosiiiim ta to je take smiesne s tymi eckami, ved nie vsetky ecka su nezdrave vela z nich su iba obycajne ovocne kyseliny, naturalne farbiva su tiez ecka, lebo sa im nechce vypisovat cely ten nazov hhh. Ja ich papam preto lebo viem co to vsetko obsahuje, ked sa bojis a najdes nejake ecko napisane na sacku, alebo inom baleni, tak si napis to cislo do ooglu a to ti najde co sa pod tym E a cislom skryva. Ja to viem velmi dobre ze nie vsetky su nebezpecne, lebo som to studovala zlatko, takze v poho papaaaaaj ;)))). Ja s radostou papam chichi ...
ahojte dievčatá,tiež ma zaujíma aké sú to tie kombinované testy?mne v 11 tt vzali krv(na pohlavné choroby a podobne) a v 12 tt poradňa a bola som na špeciálnom utz(cez bruško),ktorým sa odhalí napr. downov syndróm a to je všetko...ďalšia krv a poradňa o mesiac...
@mimik456 No vidiiiiiiis ;)))), to je presne to co sa i mne v tom kine stalo ;)))). Taky cudny prvy pocit a ten druhy som si uvedomila, ze to nie je bolest, ze to je taky cudny pocit a potom som si uvedomila ze to musi byt malinke, leboo taky cudny pocit som este nikdy nezazila 🙂). skveleeeeee. Aj som rada ze si poriadne papala a ten pocit takeho cudneho hladu mam dnes i ja, vsetko by som papala lebo neviem co mi chuti .... to je fakt zvlastne hhh.
Som stastna za teba ze si konecne ucitila malinke ;))). tak som si ista ze je mozne ucitit malinke i skor nez v 20tom tyzdni ;)))
@adell34
@mariettka27 tak mne lekar hned na prvej návšteve ked mi povedal že som tehotná dal do ruky letáčiky na odber pupočníkovej krvy a na ten kombinovaný test nič mi nepovedal že je niečo zle alebo čo ale že si to mame s manželom prečítat a rozhodnut sa či tam pojdeme... a my sme si to prečítali a rozhodli sme sa tam ísť ved je dobre ked clovek vie na čom je..... aj mne brali krv a bolo všetko v poriadku.... a tu vámm pripájam ich adresu a možete si prečítať o tom kombinovanom teste......www.usg.sk
dievčatá, som sa začala včera báť, zajtra začínam 4. mesiac, a stresujem, či je všetko v poriadku. Nevoľnosti zmizli, na sono idem v piatok, a ako hlúpa som si čítala na fóre zamĺknutý potrat, symptómy a pod.. a teraz som len vyľakaná.. už aby bol piatok, tak túžim vedieť, či je malé v poriadku ☹
@inviav no v to dufam lebo ja som mala 2 dni brutus bolesti ale teraz uz druhy den zasa nic..som sa bala vsak clovek uz na vselico mysli ☹ ☹ ☹ ale mala by som fakt prestat nad takymi somarinami prestat rozmyslat...a dnes som sa stavila v praci a tolko ludi mi poprialo a pogratulovalo nech vsetko je dobre a tak....normalne ma prekvapili.to bola asi najvrucnejsia odozva na moje tehu v tomto okoli 😅 😅 😅 😅 /nepocitam moju rodinu/
@dominika1516 to prerabanie neazvidim..my sme na tom podobne.mame celkom velky domec a dole 2 izby, pracovna, kupelka plus obyvka+kuchyna a hore nas cakakju este 3 izby a kupelka a teraz vlastne po roku byvania dokoncujeme tu hornu cast. izolaciu, sadrokarton proste vsetko mame tam len podlahu a radiatory. takze makacka do maja to chceme mat hotovo...lebo toho prachu a bordelu co sa nosi hore-dole..ide ma porazit!!!
vcera som komicky vyzerala zababusena s ruskom na nose/lieta tam prach z izolacie/ pomaham mangelovi, poctivo robim podrz-podaj-dones :D 😀 😀 😀 verim tomu ze mi skor lepsie padne nejaky ten pohyb ako vylehnievat pred telkou 😅 😅 a vy prerabate nakompletku alebo ???
a ja stale brusko nikdeeeeeeeeee , papam len same zdrve veci a uz normalne mam chut obcas aj zhresit ako vcera a dala som si kus kolaca a potom som to rozchadzala asi hodinu po cerstvom vzduchu co mi z toho bolo tak zleeeeeeee ☹ ☹
@lydusska praveze mam vsetky rifle do pasa a niiiiiiiic..mam take malicke mini-pidi brusko ale to je len taky kopcek malicky a to uplne v pohode zapnem aj zips aj vsetko..no vsak som zvedava za 2 mesiace co sa nam ukaze. no neviem ci je to pravda ze sa to dedi po matke lebo pokial hej tak moja mami sa vydavala v 5 mesiaci a nic jej nebolo vidiet vooooooobec..ani na fotkach by ste si nevsimli.tak dufam ze budem po nej...
a co sa tyka toho priberania mam kamaratku co pribrala tiez skoro 28 kil a moja svagrina 26 kil coz je brus´tus lebo ani clovek sa tak nemoze dobre citit lebo mu organizmus zatazuje nielen dieta ale hlavne tie kila navyse co naseba nabral..vsak chrbat, nohy...vsetko...mne doki hovoril ze mam jest radsej menej..ze prve kila navyse mam mat az v 4 mesiaci tak nech sa zbytocne neprejedam, lebo to neni dobre ani pre mna a hlavne nie pre babo, lebo ze vela neznamena aj dobre....tak berem jeho radu k srdiecku a snazim sa...zatial som kilo minus alle to si aj cokosku dam aj kolacik nejaky aj za cenu ze mi bude zle 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
a co sa tyka tej choroby pokial mas dobry zaklad nemas sa coho bat... len bez vitaminiky a vsetko bude dobreeeee..pokial si to doteraz nechytila a nemas ani ziadne priznaky tak to je ok..ja som bola nachladnuta hned na zaciatku a tak isto od mangela a do dvoch dni som mala sopel a hrdlo ma bolelo tak si myslim ze teba to uz nejako obide.
a to s tou au-pair ma mrziiiiii...ale ani ta skolka neni zla vsak su aj statne tie su lacnejsie, nie?
@dominika1516 ja mam rodinku tiez velikansku ale este sa o tomto nikto nevyjadroval...tak neviem, ale kupovat budeme az neskor mozno az v marci, lebo az vtedy budu na to peniaze
@adell34 juuujha tak ja take nemam a to som uz 12tt ukoncila
asi je fakt kazdy lekar individualny .. 😉
@lydusska ja som si tiez hovorila ze ludia vela strasia a opolka z toho su len subjektivne vyplody takze papam dnes si dam namiesto sladkeho slane uz kukam na cipsy od 16tej takze neodolam to viem uz teraz ale mozno vecer dam skittles namiesto gumakov prezmenu 🙂 ...
@mykaellle neciiiiitaj take ja som na zaciatku citala a nerobi to dobre len sa stresujes a kedze si v 4mesiaci tak male tvoje stresy vnima neboj iste je v pohode si mlada baba tak sa neboj ...
@andy03 no tak polokompletne len nejake izby ideme ze od gruntu a nejake len tak co treba podokoncovat ale na taky tyzden dva to este vidim takze asi budem fungovat ako ty pomocna asistentka nazvyme to tak 😀 🙂 ... fuuu riadny dom a iste aj vela roboty s takym gigantom to ti nezavidim ... ale ta predstava s ruskou je vtipna hehe 😉 ...
ale zhresuj kludne aj ja som vcera papala kolacik co sa vola ze bananove prekvapenie ale bol taky obrovsky zeby som ho naraz nezjedla takze mam aj na dnesnu porciu 😀 .. no najskor potrebujem slane dat do seba a potom uvidime ci bude miesto .. tie nevolnosti ti nezavidim a som rada ze ja som za cele tehu nevracala a to ako mi je zle sa da zmaknut aj ked to nie je prijemne ale predychavat po spapani kolacika neznie lakavo tak snad ta to coskoro prejde a brusko vykune neboooj este ho budes chciet mat mensie 🙂
@inviav no sak to najlepsie az potom my budeme vacsinu kupovat az ked budeme vediet pohlavie teraz ideme len kupit matrac do postielky a tu podlozku na ochranu matraca proti precikaniu bo svokra ma nuti do igelitu ale u mna to neprejde za ziadnu cenu ja nenecham parit sa babatko na dajakej gume co ona doma najde .. a ostatne potom a hlavne kocik asi az v marci tiez ale chodime okukovat ceny pomaly aby sme mali prehlad ako tak .. 🙂 ...

@andy03 jaaaj ta co to sak uz naj aj tebe vykukne 😀 .. ja uz mam este vacsie jak ked sa prejes ale ze feeeest prejes tak tak vyzeram :-P .. juuj nezavidim mne zaludok pracuje ale dakedy fest rychlo a dakedy pomaly lebo dakedy hodku po najedeni by som zas jedla a vecer naopak ked spapam nieco co i len male tak mam pocit jak keby som celu svinu sama zjedla ani hybat sa mi nechce .. 😀 .. nevadi chapem sak aj ja tu menej chodim lebo prerabame bytik tak povinnosti tie vela ale sem tam treba kuki babenky na mk ze ako tehulkujeme 😉