icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

angel31
13. sep 2012

@inviav ja som chcela tiez taky jemnu marhulkovu, ale ked uz mam ten ruzovy nebudem vymyslat.. a aj tak.. moj muz ma nervy na oranzovu farbu odkedy sa mu stala nehoda v aute..tak ho hadam nebudem provokovat..ale taku marhulkovu mam rada aj ja

inviav
13. sep 2012

@lola7712 no tak ta bolest trapi aj mna...raz za cas mam taky strasny krc, ze ho musim rozdychat a dnes v noci ma jeden zobudil..opytam sa este zajtra na to mojho lekara a dam ti vediet, co povedal..lebo aj mna to zaujima
@angel31 mne je to jedno..mne sa pacia uplne vsetky farby na detickach...akurat ako som pisala...tak ruzova na chlapcekovi nie...ale to je kazdeho osobna vec, ako dietatko oblecie 😉

angel31
13. sep 2012

@inviav pozerala som albumik.. krasne fotecky.. a tych 10 mangelskych bodov.. veru pravda svata.. keby to vsetci takto dodrziavali boli vsetci manzelstva idealne, je vidiet ze to musel pisat ozaj uvedomely obcan a manzelstvom skuseny, urcite krestan.. jaj normalne si ma povzbudila tymi foteckami, idem dnes do zabokrekov a taaaak sa mi nechce.. ked tak strasne prsi.. to tak pocasie re vodnika je.. alebo pre ropuchy.. ale nie pre nas co potrebujeme vela slniecka na D vitamin

inviav
13. sep 2012

@angel31 ano, je to pravda...vela ludi si zial neuvedomuje skutocnost, ze keby tychto 10 jednoduchych pravidiel dodrziavali, mali by ovela stastnejsi zivot...my mame v dedine takeho lekara, ktory spolu s manzelkou pripravuju snubencov na manzelstvo a cerpaju z vlasneho zivota..chodia za nimi pary takmer z celeho okresu...ked sme u nich boli my..tak bolo vidiet na tvarach niektorych parov, ze sa tam nudia a uz to chcu mat cim skor za sebou...ale mna to velmi zaujalo...hovorili najma o planovanom rodicovstve 🙂 dakujem za kompliment 🙂 a co v zabokrekoch? no ja neznasam taketo pocasie..dnes som bola len na poste a nastastie uz nejdem nikam 😉

angel31
13. sep 2012

@inviav idem tam pozret manzelovu neter.. ideme spolu pokukat nejake vecicky na babence a hadam uz aj vybavicku.. chcem sa s tym pochvalit manzelovi co som kupila este skor ako pojde do afriky.. a pribalim mu na pamiatku take pekne nejake capacky v neutralnej, belasej farbe, nech si na tu nasu muchotravcku pomysli ked sa tam bude parit pri tych levoch a snad sa mi z tych ponorov vrati cely aj so vsetkymi nohami, tak to budu capacky aj pre stastie. 🙂

angel31
13. sep 2012

dievcata mate niektore skusenosti s varenim kus kus-u , lebo ja by som dnes velmi rada prekvapila manzela a na vecer mu to pripravila.. orech uz mam odmrazeny, ten si dam do pacu, len na ten kus kus som nenasla zadny dobry zabehnuty recept.. je to na tigra ..takto varit medzinarodnu kuchynu v slovenskych podmienkach.. dakujem za vsetky rady vopred

lola7712
autor
13. sep 2012

@angel31 .....zatial žiadne vitaminy neberiem...........papam ovocie a zeleninu......neviem....bojim sa davat do babatku umele vitaminy...........a zatial som este nebola u gyn......tak uvidim čo mi povie.........ja tie bolesti mám vždy ráno okolo 5........a potom to ustane......
@inviav .....budem rada ak mi dáš vedieť ako to dopadlo u gyn..... 🙂

lola7712
autor
13. sep 2012

......tak dievčatá bola som dnes u zubára........dal mi injekciu.....rozrezal mi celé ďasno.......a teraz nemôže ani ústa otvoriť ☹ tak som nešla do prace.....objednal ma este na preventivku vraj to musim v tehotenstve....takze 21.9. o 9.00 idem k zubkačovi......a o 10.00 ku gyn.....
........dufam, že babatku to neubliži......on mi síce povedal, že nie ale aj tam mam obavy ☹

inviav
13. sep 2012

@angel31 a on na co vlastne ide do afriky a nakolko?
@lola7712 to za zub mudrosti? ja som s nimi mala take problemy ☹

lola7712
autor
13. sep 2012

@inviav ....ano zub mudrosti........uz druhy krat mi to tam rezal ☹

inviav
13. sep 2012

@lola7712 chudatko...lutujem ta ☹ ja by som tiez mala obavy, ale ked povedal, ze bude v poriadku, tak urcite mu to neublizi...pospi si a bude ti lepsie

angel31
13. sep 2012

@lola7712 to nemusis mat obavy.. prinajhorsom ti budu otvarat okno ako mne, ked mi tam zle ostalo.. to hadam nejak predychas🙂 sak si hadam nejaka baba 😀 , inak k tym bolestiam.. to vraj tak chodi ze rano byvaju.. je to nerovnovahou tych hormonov a telo si zvyka stale.. tak sem tam ta nieco tu pichne, tam pichne, potáhne a tak.. to je bezne v tehotenstve..

angel31
13. sep 2012

@inviav on pôsobi ako lekar dobrej nadeje.. teda zverolekar.. aby som bola presna.. tak tam ide v ramci projektu EU "zachranme dive levy" ich ockovat vakcinou proti besnote.. mozno si pamatas aj u nas boli taketo "navnady" na lisky celoplosne kladene a v nich bola vakcina.. lenze tam to zial neni mozne, kvoli potencionalnemu nebezpecenstvu ze by to zozrali hyeny.. tak si chudak musel dat spravit aj zbrojny pas, lebo to tie vakciny budu strielat vo forme sipok a tak sa vyhnu napadnutiu tou selmou, ide o to , ze sa znizil pocet volne zijucich levov, lebo levice nemaju co lovit a aj to malo co maju im lovia hyeny... mne to prilis nevonalo, ale ked jemu tak moc zalezi na zachovani volne zijucich levov, tak reku nech tam ide..

lola7712
autor
13. sep 2012

@angel31 .....si ma upokojila...........ja sa nebojim o seba alebo nejakej bolesti, ale o babatko..........a tie bolesti......len som si chcela byt ista, že to tak má byt......takze som spokojnejšia......... 🙂

inak obdivujem tvojho manžela........a hlavne teba..........určite máš o neho strach

angel31
13. sep 2012

@lola7712 o babatko sa nemusis bat.. ved je v dobrych rukach🙂 a bolesti.. dnes uz moderne mediciny vedia vyliecit vsetko... aj vsetko.. by si sa aj cudovala co vsetko farmacia dokaze a vie... o manzela sa bojim.. ved to je jasne.. to jeden nikdy nevie co taka selma dokaze.. nahodou na neho skoci.. ale to by nemohol ist nikde.. chapes, ides na nakupy a spoza rohu na teba skoci nejaka koza... minule som tak isla cez marianku a mali tam volne kozy pustene a veselo sa tam pasli na listoch, kusok od parkoviska kde chodia aj mamicky s detickami.. ovela viac sa bojim ze ide na tie ponory... tam sa moze stat veru ozaj vsetko.. nahodou mu nebude stacit kyslik a uz mu potom ozaj bude za 3 ci ho tam ta bestia nepohryzne a nezozere.. a chudacika mojeho dovezu mi ho ako malatneho pacienta, alebo nedaj boze bez ruky a bez nohy, chudak .. to uz by nemohol ani zverolekara robit.. a to je jeho cely zivot..

deenielka
13. sep 2012

Caute baby, asi sa budeme najblizsie obdobie vidat... 😀

kvetinkova9
13. sep 2012

Ahojte vsetky zienky-snazienky. Snad sa k Vam este mozem pridat ak mi termin vychadza na posledny majovy den 🙂

lola7712
autor
13. sep 2012

@kvetinkova9
@deenielka ..........vitajte 🙂)))) a gratulujeeem 🙂

dominika1516
13. sep 2012

Ahoooj baby ja uz normalne aj spim s MK od kedy mi vysli pozi testiky 😉

veronikaayse
13. sep 2012

Ahojte bambulky... 😵
Kedze som aj ja uz v klube buducich mamiciek tak sa chcem podelit o svoje zazitky, chute aj tazkosti.
To, ze som tehotna som si nepripustala ani ked mi meskal menzes, az ked som mala prve ranne nevolnosti som si urobila test. Samozrejme vysiel pozitivne. Tak som si trosku poplakala 😔 nie je to totiz planovane tehotentsvo, ale mam staleho priatela, s ktorym zijem uz vyse 2 roky a ten ma upokojil a tak som sa s tym vyrovnala a teraz to beriem ako zazrak a nie ako tazkost.
Predpokladala som ze som v nejakom 8. tyzdni kedze som mala nevolnosti, takze som musela ist urychlene k lekarovi.
Momentalne zijem vo Viedni, trvaly pobyt mam na vychodnom Slovensku a k lekarovi som sla do BA. Tak si predstavte, ze na Poliklinike Kramare ma odmietli vysetrit, pretoze nemam ani prechodny pobyt v Blave a surovo ma premudrena sestricka poslala na vychod. Tak z tohto som bola hotova... 😢 😢 😢
Potom som zasla za svojou obvodnou lekarkou, ktoru mam v Blave, nech mi da vymenny papier(viem, ze ku gynekologovi sa nedava), ze ma odmietli vysetrit na Kramaroch. Sestricka ma poslala do najblizsej kliniky presnejsie Poliklinika Karlova Ves a povedala, ze mam skusit u nejakeho gynekologa ci ma moze zobrat a ze ma posiela moja vseobecna doktorka.
A tak som sadla do cakarne k pani doktorke Veronike Gaborikovej a po 1 a pol hodinovou cakani, pretoze najprv vysetrovala objednane pacientky samozrejme som sa dostala do ambulancie. Sestricka bola mila hned sme podpisali zmluvu. 🙂 A pani doktorka? Sice ma tak trosku zdrbala, ze som nebrala ziadne vitaminy v 1.trimestri ale je to skvela zena. Vrelo odporucam, vsetko mi vysvetlila pekne, dava mi pri kazdej navsteve letaciky o tom co smiem a nesmiem v tehotenstve. Skvela doktorka...
1.trimester sme prezili v pohode, ved nam bolo len 2-krat nevolno.
Tak a teraz sme uz 14-tom tyzdni, chuti nam sladkeee, ale neskutocne, taktiez ovocie najma banany, pomarance a nektarinky.Teraz papame arasidy, pistacie a vlasske orechy. Taktiez rybicky. Proste vsetko, snazim sa kombinovat vsetky potrebne potraviny, ale hlavne to na co mame chut.
A taktiez uzivame vitaminy Femibium, ktore nam odporucila pani doktorka, uz tie pokrocilejsie po 3. mesiaci. Obsahuju okrem kyseliny listovej aj omega 3 mastne kyseliny, ktore vyrazne vplyvaju na cinnost mozgu a vnemy.
S partnerom prezivame najkrajsie obdobie vztahu, kedy sa vzorne stara o nas oboch. Nikdy sme neboli taky stastny. Na nakupe len hadze do kosika vsetko co musim papat, aby bolo dietatko zdrave.
Uz len viediet co to je. Dievcatko ci chlapcek? Vybavicku zatial neriesim, aj ked by som nakupovala vo velkom. mamina mi povedala, ze sa nemam starat, ze ona nam nakupi. Tak sa tesim az pojdeme na vychod, lebo chcem, aby mi mamina pomohla.Sama by som to asi vsetko nezvladala. Starat sa o dietatko, o domacnost a este aj varit.
Takze tak, uzivam si toto skvele obdobie.
😵 😵 😵

inviav
13. sep 2012

@deenielka @kvetinkova9 tiez sa pripajam ku gratulacii 🙂

angel31
13. sep 2012

@dominika1516 ahoj, tak teda vitaj u nas.. a ked sa mozem spytat(som byvala blondinka) co je to to MK? mat.knizka?:

angel31
13. sep 2012

@veronikaayse si to ozaj pekne napisala.. ako sa pekne romanticky o teba partner stara.. keby sa vsetci muzi tak starali o svoju rodinku 🙂 tie rybky to je dobre ze papas.. aj mne moj muz chcel spravit radost a bol mi vlastnorucne ulovit rybku.. a ja ulovil.. 87k sumca! to vam bolo maska, sme ho naporcovali a dali do mrazaka.. si ho setrim kym bude v tej afrike tak ked mi bude za nim smutno, vytiahnem si ho z mrazaka, dam do piecky a s myslienkou nanho spapam..mi uz zbera urodu co dopestoval v nasej zahradke.. aj hrozienko, aj jablcka aj chutne tekvicky.. on ako lekar je totiz proti umelym vitaminom, mi vravi ze neni nad vitaminky z nasej zahradky, a ma pravdu.. je v nich aj kopec lasky 🙂

angel31
13. sep 2012

inak baby caute.. ja som vam dnes bola v tych zabokrekoch.. vyrazili sme do tych obchodov... teda poviem vam.. tolko peknych a uzasnych veci mali... take nadherne capucinove supravicky, kabatiky.. a aj boticky.. no nadherne.. normalne som sa z tej zelenej farby tusim ozaj preorientovala na blede kremove farby.. tie budu tusim na malinkom nasom silakovi najkrajsie.. 🙂 a potom uz ked bude taky vnimavejsi budem obliekat moc farebne.. to take deti miluju.. vela pestrych farieb.. laka ich to ako medvedika medik.. pozerala som uz aj hracky.. boli velmi pekne, ale aj prehnane drahe.. a ked som sa tak nad tym zamyslela zbytocne asi aj moc konbinovane.. az zlozite.. asi kupim nejaky klavir do buducnosti..moja muchotravecka asi pojde po rodinej linii a bude z nej tvrdy rocker .. tak taky dobry stroj na rámus sa nam hodi.. este ked bude mat aj vizualne efekty, tak bude muchotravecka urcite spokojna a mi s tatinkom tiez 😀

diane87
13. sep 2012

Ahojte babule, ja len hlasim narychlo ze dnesna kontrola dopadla OK, velkost baba sedi, takze sa tesime 🙂

jolly84
13. sep 2012

baby gratulujem Vam moc moc moc - ja uz to ako prvorodicka mam za sebou - uzivajte si to naozaj to rychlo leti a za chvilocku budete mat babatka v naruci )))))

sisus123
13. sep 2012

ahojte baby🙂)Gratulujem vsetkym ktorym sa zadarilo🙂)No ja sa pridavam k vam🙂Ale mam taky preblemik🙂)O tehotenstve som zistila tak ze sa mi krutila hlava sem-tam a citila som akoby mam dostat menzes...sem tam ma napne ale nevraciam....no bolelo ma brusko dva dni akoby som to mala uz uz dostat a nedostala som🙂Tak som si kupila tehotensky testik a tam hned v prvej minute dve ciarky🙂Test som si robila pred troma dnami,ale co ma trapii ze uz piaty den mam pocit akoby mam dostat menstruaciu....Stale sa chodim kontrolovat..brusko boli,picha ma v nom...Tehotensky test som mala clearblue, a citala som veelmi vela recenzii o falosnych pozitivnych testtoch na viacere znacky testou🙂Moj medzi nimi nebol...🙂Ale aj tak by som sa chcela opytat a poprosit o radu🙂

angel31
14. sep 2012

@diane87 jej tak to som rada🙂 a tvoje kolko meralo? ja dufam ze uz toho 24 bude ako mala pasavecka, chceli by sme uz mat aspon 4-5 mm, jaj tesime sa s tebou.

angel31
14. sep 2012

@sisus123 ahoj... nechcem ta postrasit, ale s tymi falosnymi pozitivnymi vysledkami je to tak:( s tym uz nist neurobis.. mne tiez vysol Xx falosne pozitivny.. a ja som minule citala v tom deniku sun, ze v anglicku ich zazalovala jedna pani, lebo vraj sa stal omyl pri baleni a namiesto tehotenskych testov zabalili ovulacne testy. tak sa veru moc neteste baby, radsej chodte na odber krvi do labaka a pokial si tam nepomylia vysledky (aj to sa stava), istotu budete mat, az ked budete mat brusko a v nom toho " netvorceka z inej planetky"...

1982zuzka
14. sep 2012

@sisus123 ahoj bolesti ako ked máš dostat MS, pichanie atd je pomerne normálne. Maternica sa chystá na veľku úlohu, každé jej zväčšovanie bude pre niektorú menej a pre niektorú viac bolestivejšie. v každom prípade treba ísť k lekárovi, nič nezanedbať 🙂 držím palce všetkým Májovkám 2013

Zuzka - Májovka 2012 🙂