Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@julinka88 ktorý podla teba je ten naj kočík, ja hlavne chcem aby sa v pohode dal poskladat do auta a tak, a aby bol pre mimi dost velký a pohodlný🙂
@inviav ...........ahoj dnes sme mali poradňu............všetko je v najlepšom poriadku..........babatko rastie........všetky výsledky aj krvi sú výborne......... 🙂
........ale vôbec sa nevyznam v jednom............doktorka povedala že som v 14 t.........ale do knižky mi napísala 12 + 5 ja som z toho jeleň 😀 .......nevieš mi to vysvetliť ???
@lola7712 no to vobec netusim, kedze v 14tt budes az o dva dni...ale moze byt aj to, ze je vysetrenie, ktore ti mala robit v tom tyzdni a napisala ti ho teda, ze ho robila dnes...to je ale iba domnienka 🙂 a aky ste uz velky? co si bola tak skoro v poradni? musis chodit castejsie? som rada, ze ste v poriadku obaja 🙂
@inviav ......ahoj tak už som na to prišla............. kukla som do knižky.........ked je mamička v 14 tt babatko ma 12 tt............tak asi preto..............pani doktorka povedala že do 14 tt sa meria babatku šija.....a vtedy sa zisťuje ten Dawnov syndrom ak je zväčšená......a že od teraz budem chodiť len raz za mesiac......najbližšiu poradňu mám 3.12.
.......babatko má 62,2 mm ..... 🙂
..........a ja 53 kg +-
..........dnes pridam nejake foto 😀 fotim bruško po týždňoch 😀
.....a vy sa ako máte?? nevoľnosti sú stále???
@lola7712 no moze to byt aj tak 🙂 ja uz teraz tiez chodim len raz mesacne a idem teraz v piatok, tak som zvedava uz na nasu dlzku 🙂 to ste uz poriadne velky teda...tesim sa na foto 🙂 nevolnosti uz presli..sem tam sa nejake objavia, ale vazne len obcas...a som rada, ze sa uz konecne mozem najest 🙂
@gabriella7 podľa mna je to napr. concord neo alebo fusion,jané rider a tieto naoko robusnejšie ale podľa mna bezpečné kočíky vaničky majú pevné vystužené a jedny z najbezpečnejších celkovo ten kočík či už jeden alebo druhý vyzerá bezpečno a pohodlno mala som šancu vidieť naživo aj som ho držala zdal sa super.ale tak nájdeš aj testy a recenzie na kočíky skús mrknúť a najlepšie spravíš ked behneš do obchodu kde tieto kočíky majú a všetko si pokukáš a vyskúšaš ja to tak robím zatial sa to osvedčilo 😀
a k velkosti vaničky sú pekne velké a priestrané kočík hodíš aj do menšieho kufra majú hydraulické skladanie takže aj s jedným prstom cenovo stoja okolo 800-900 eur ale v porovnaní so sttokym je to super lebo cena zodpovedá kvalite aj bezpečnosti a hlavne za túto cenu kúpiš trojkombináciu čo je super 🙂
@julinka88 babi.. tak ja nekukam pri vybere kocika vóbec na jeho bezpecnost ale na to, ze ci je v prvom rade prakticky.. lebo ta bezpecnost krpca neni vo vystuzenej vanicke z plastu, ale v jeho mamicke... a taktez v oteckovi.. lebo ked sa volakto zakvaka a neda si pozor na kocik tak mu nepomoze ani kovove vystuzeni pri zrazke s tatrovkou... a zas zbytocne bezpecny kocar by mohol byt aj lakadlom pre zlodejov kocikov co sa motaju okolo shopov... a tie plastove vanicky zvonku.. ja im volako nemozem dojst na chut... mi to pripada chladné.. ako taky kozmeticky kufrik..alebo box na zvieratko..
@lydusska preco chces svoje tehu skryvat do decembra? a ako inak mas hmm? ..
@inviav ta vidis laska svokry je uz raz taka 😀 😀 😀 ... noo uz skoro mame zateplene uz je aj stierky su a dokonca aj prvy nater takze uz iba dokoncovacky a potom pratanie :-\ ☹ .. dnes som bola u lekarky a vsetko v pohode aj vysledky aj teraz co kukala na ultrazvuku je male v poriadku len mi skrylo hlavu pod placentu nechce sa mi ukazat takze fotecku nemam :-\ .. a brusko odfotim a dam sem 😉 .. a inak uz mame meno ak to bude babika zhodli sme sa na Sofia 😀 a chalan po tatkovi Martin ..
@angel31 a to vazne ci sa len stal omyl ? ja som z toho trosku mimo lebo je to take nevycajne :-P 😀 ..
@angel31 .........jasné.........tak sa hýbalo..........že sme ho nemohli odfotiť 😀 nakoniec sme urobili foto ako sa drží za hlavičku 😀 moooja hlavička makovička 😀
..........neviem či je veľke alebo malé............neviem ake by malo byť........stale neviem ako to je s tými týždňami 😀 tu mi píše 13 tt a pani doktorka píše 12tt+5 ......som z toho jeleň 😀
@dominika1516 je mi to jasne, aj ja mam svokru 😀 takze ste poktocili a cochvila budete byvat v novej izbicke..hadam uz potom budes mat viac casu sem chodit...ako ide praca? mne sa to uz pomaly konci a od 1.12. idem na TPP 🙂 takuto schovavacku s vami hralo? minule sa zdalo celkom smele a teraz toto..ake je uz velke? ved mozno odfotis nabuduce, aspon ze to mas takto v spomienkach..ocko uz tiez bol s tebou u doktorky? tesim sa na tu fotku bruska..ja som uz dala a uz len cakam na teba 🙂 jeejo no Sofinka je peknucke meno...ja ti dam zase v piatok vediet o vsetkom, co bolo u lekara, tak zatial 🙂
@dominika1516 myslis ten moj nestastny posunuty termin? tak ten sa ozaj stal..
Ahoj tehulky, mozem sa k vam pridat tiez mam termin v maji2013 sice cakam 2 dieta ale strasne vytuzene po 12 rokoch . sice sme mali prve 3 mesiace dost problemov a polezala som si par krat v nemocnici. dufam klop, klop,klop ze teraz uz bude cele tehulkovanie v pohode 🙂 vsetkym vam drzim palce aby sme mali krasne tehu a zdrave miminka🙂
@katarinakatka držím palce, nech všetko dobre dopadne 😉
@lola7712 Ahoj, dlho som tu nebola a prepáč, že sa vám miešam do diskusie, ale čo sa týka tých týždňov, ja som sa na to lekára tiež pýtala. Takže 12+ je ukončený 12-ty a prebiehajúci 13-ty týždeň. Rozdiel, medzi datovaním tehotnosti a skutočným vekom bábätka môže byť aj dvatýždne a viac, záleží to od toho, aký si mala cyklus a v ktorej fáze si otehotnela. Lekár sa na to nebude pýtať, on skrátka vezme 28-dňový cyklus a na základe toho, vyráta termín pôrodu aj dĺžku tehotenstva = to znamená, že prakticky, keď si bola v prvom týždni tehotenstva, ešte si ani nemusela byť tehotná, alebo naopak 🙂. Preto je niekedy rozdiel medzi tvojou dĺžkou tehotnosti (zapísaná v knižke) a tým, čo ti povie lekár podľa ultrazvuku, keď pomeria bábätko. Komplikované, ale dá sa na to zvyknúť 😉. Hlavne nech si bábänko pekne rastie, veď ono sa žiadnych tabuliek nedrží 🙂
Ja som napríklad teraz 13+5, čiže som v 14-tom týždni 🙂
@bublinka711 .......aha takže ja vlastne som v 13 týždni a nie v 14 😀
@lola7712 🙂 Podľa poslednej MZ áno, ale bábätko môže byť väčšie, preto ti mohol vyskočiť aj 14 týždeň. Tým sa netráp, drž sa toho, čo ti povie lekár podľa ULZ a nechaj sa prekvapiť. Ale áno, oficiálne si v trinástom týždni 🙂
@angel31 vec názoru 😉 ale už keď ta ukvákaná mama nedá pozor a kočík jej ujde je iné keďauto narazí do obyčajnej látky a do vystuženej vaničky.so zlodejmi som sa zatial nestretla asi hlavne preto že decko pred obchodom v kočíku nenechám ani keby čo bolo a prázdny logicky tým pádom nie ked viem kolko stál .a plastové vaničky má dnes skoro každý kočík VRATANE STOKKE.praktický????jednoznačne záleži ale na tom čo si pod tým slovom predstavujeme 😀
a tí čo o tej bezpečnosti tolko hovoria a neni som to ja ale hlavne výrobcovia tak vedia prečo to je ako s autosedačkami tiež je to vec rodičov ako šoférujú s detmi v aute ale vela krát to nieje vina mamičky ale niekoho iného a sedačka podivaj ho krpcovi zachránila život aj tu sa výrobcovia ohánajú ktorá je ta najbezpečnejšia t
takže vravieť tu o zvieracích boxoch ked sa jedná o bezpečnosť dieťaťa je prinajmenšiom nevhodné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asi na to aby zle vyzerali ich nevyrábajú!
@katarinakatka Vitaj medzi nami 😀

@gabriella7 Ahojky ja som trochu maniak na kočíky a videla som ho aj na živo a je to taký kočík max na 1 rok apol ale to fakt že maximálne.a zdá sa mi byť dosť labilný na tej tyči sa húpal a kolísal zo strany na stranu ale to je vec názoru mamičky ktoré ho majú si ho zas nevedia vynachváliť pre mna predražené a šport. časť nepraktická nakolko ak bábo zaspí smerom odteba nemožeš ho dať do lahu musela by si si to prekliknúť a otočiť 😀