Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
dievcata.. tak si predstavte co sa mne stalo...som skypovala so svagrom-samanom a som sa ho pytala co nove a ze ci by mi nevedel zistit ze co sa z mojej muchotravecky vyglobe.. a viete co mi povedal??? si predstavte mal tam taku velku dynu a s nou mikal a otacal vertikalne.. a odrazu spravil take cudne hmmm a konecne to povedal.. men vam normalne az z brucha vyzarovala zvedavost....budeme mat chlapceka a vraj sa bude cely podobat na mna.. aj fyzicky ba aj mentalne...ze to bude moja presna kopia..chudak moj muz.. ten bude od dojatia a stastia plakat aj 3 dni.. 🙂
@lydusska tak ti k tým prvým pohybom blahoželám 🙂 . Dnes som aj ja kolegyni hovorila, čo cítim - taký ten tlak a ona mi hovorí, že už sú pohyby - tak som zvedavá, čo mi na to povie doki, keď mu to poviem. Drobca cítim najčastejšie keď si natieram večer bruško a minule som zostala úplne bez slov, lebo keď prišiel manžel z práce už som bola v posteli a len tak sme sa rozprávali tak som tiež cítila - akoby bábo reagovala na jeho hlas 😀
@angel31 nám je to jedno hlavne nech je zdravé mimčo naše. Keď som zostala tehu tak som chcela dievčatko a teraz chlapca - inak je mi to jedno. Dievčenské meno máme isté a chlapčenské máme zatiaľ 3-4 mená a nevieme sa rozhodnúť 😀 takže uvidíme v stredu či sa nám ukáže v plnej paráde 😎
Ahojte...citali ste ten prispevok od jednej majovky? Zevraj pohlavie viete zistit aj z ochlpenia? Ked vam vraj chlpky rastu rychlejsie ako pred tehotenstvom a su hustejsie, tak ze budete mat chlapca, lebo mate v tele viac testosteronu....no a naopak, ked vraj rastu pomalsie ako predtym, tak to bude dievcatko vplyvom dvojnasobku zenskych hormonov....no uz ste takom niecom niekedy poculi? som zvedava, ci je to pravda 😀
@lola7712 tak to bolo.. dnes ma tak rozculil ze mam chut si popakovat veci a zmiznut prec, skor nez sa vrati... skypovali sme a som ho podpichla ze kedze ja beham po dome dost alebo viac nez dost od rana do vecera tak nepotrebujem ist este behat po dedine kolecka.. kedze vypotim pri praci.. a nesedim za pocitacom a telke a ked robim tak robim a neriesim z nudy sprostosti.. a on na mna ze hovno robim a jem za jeho peniaze... tak reku vies co moj zlaty.. mozem sa ja na teba vysrat!!! ked hovno robim tak budem!!!! mne je jedno co si mysli, lebo ja robim robotu.. ale on somar sprosty si ide robit zo mna cierny humor, ktory je ozaj len pre sprostych... ked je niekomu smiesne to ze ma vytoci tak je potom ozaj kus hovada, ale aby boplo jasne nemyslim to hovado zo srandy!!! tak ja snazim a niekto uz od dobroty nevie co ma robit, posle mi sem znamu akoze na pokec a ja namiesto toho aby som si odychla sa akurat tak rozculim!! mozem sa na to.. keby som mala kde ist tak idem hned aj stopom do certa prec.. a radsej budem ozaj byvat po azylovych domoch, cez den niekde za primeranu mzdu robit a mat svaty pokoj!!!
@lola7712 ja mu kaslem na taketo srandy.. to nech si skusa na niekom inom, ale nie na mne.. lebo moze na take srandy u mna zle pochodit... a je mi jedno ze bude z neho sam anjel svaty potom! su urcite hranice, kde je sranda a kde uz sranda neni.. a tato inscenacia uz bola za hranicou srandy.. este ma ide najedovat ako moriaka na cerven e teplaky.. dajme tomu... ale hentake vystupy s tym hovnom nech si necha pre ine cukriky!!! mam take nervy ze by som ho najradsej ani neviem co..
@inviav skor si myslim ze dotycna si zabudla nastelovat budk a namiesto 1 noci spala 2 tak jej chlpky narastli vacsie.. na zaklade mnozstva hormonu sa da urcit pohlavie, ale aj to az o trosku neskor... tie hodnoty na zaciatku su obdobne.. vraj sa to da zistit aj z mocu, ale to je podla mna blud.., to by uz ake mnozstvo hormonu muselo byt vylucene.. ze to ide z krvi je mozne lebo krv prudi cez matku a dieta a placentu.. ale z rastu chlpkov a mocu by som verila si tak ze ked jem uharky a sladkosti... tak preto ani tie testy neodporucam kupovat..
baby aké to boli pocity, ked ste citili prvé pohyby babatka? Nie je to ešte skoro? myslím že až okolo 20 týždna by sa mali dostaviť.
ahojte dievčatá 😉
@bucanova vraj niektoré baby cítia už v 14 týždni,u každej je to indi vindi 😉 ...mne moja lekárka povedala,že ucítim akoby mi v brušku plávala rybička 😀
ja zatiaľ necítim ale nič,ale to nevadí,lebo niektoré necítia ani v 20 týždni ešte...
@inviav no ja som počula taký mýtus,že ako zistíš,že si tehotná...že ti obelejú uši a chĺpky prestanú rásť alebo len minimálne a podobne... 😀 ....nič z toho sa mi nedialo a ajhľa,som tehu 😀 ...
@mariettka27 co uz ti ludia vsetko nevymyslia 😀 😀 😀
ahojte dievčence 😉 čo nové? mne v utorok brali krv, asi na ten screening, no zabudla som dnes volať, hádam sa nič nestane, ked cinknem v pondelok 😉
od 16 týždňa sa prihováme s manželom k nášmu bábätku v brušku. Vraj by už malo počuť. Nech si zvykne na náš hlas. Nevieme sa dočkať, kedy nám dá svoju odpoveď 😲

Babenky moje krasne, tak dneska uz I prve pohyby cez brusko bolo citit. Som myslela ze sa mi iba mari, ale manzel potvrdil ze citil I on ;). No krasa babenky. To muselo byt tym ze som mala plny mechur ;).