icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

dominika1516
28. nov 2012

@lydusska noo vyskocilo a riadne uz ma tlacia gate a presne ako ty aj ja mam problem s par svetrikmi bo uz vyzeram v nich jak keby boli mojej malej sestri 😀 .. jooj aj mna drzi drahy ale po vianociach nema sancu 😀 vcera sa zo mna smial lebo sme sli po meste a 3 obchody s vykladmi detskych veciciek a do kazdeho som chcela ist 😀 ale nepustil ma povedal ze az ked budem vediet pohlavie 😀

dominika1516
28. nov 2012

@inviav jeeej posli prosim ja som hladala take hrubsie nasla som jedny ale v CR a to mi nevyhovuje moc objednavat stamad .. noo ja nespim voobec naobed nemam moc casu ako sem tam si lahnem ale neviem zaspat a ked je muzik doma tak sa venujeme seba tak nechcem spat 😀 😀 .. uz si kupila nieco aj pre babo? .. mi zatial len matrac a to preto ze bol za fajnu cenu v zlave bo rusili obchod tak som nevahala ani 😀

lucynka777
28. nov 2012

@inviav nejdem ja som bola vcera na tripple testoch a najblizsie az 3.1. idem 🙂 neviem ako to vydrzim

inviav
28. nov 2012

@dominika1516 http://www.detska-vybavicka.sk/leginy/tehotensk... ja som si objenala tieto a este nejake svetriky a jedny nohavice..to ako k tym mojim narodeninam, co som mala...su to dost kvalitne veci a za dobre ceny by som povedala...som velmi spokojna 🙂 to chapem, venovat sa treba..hlavne ked spolu byvate malo...co vas vysiel ten matrac? to je molitanovy ci aky? nam zrejme Jezisko prinesie postielku, tak zatial este nechcem nic kupovat, aby sme nemali dvojmo...jedine co som zlaticku kupila je hryzatko v Draciku a take fajnove riflicky 😉

inviav
28. nov 2012

@lucynka777 a to som si myslela, ze ked chodim na vysetrenie kazde 4 tyzdne, ze to je akosi velmi dlhe obdobie...no a ako pocitam, tak ty to mas este dlhsie 😒 snad ti to cakanie teda rychlo prejde...mne brali krv na tripple testy uz v 15tt...zaujimave ako to ma kazdy doktor inak rozvrhnute

veronikabb
28. nov 2012

@inviav ďakujem za tu stránku ... inak v našom meste som našla zateplené legíny tak teraz ich nosim, mestím sa aj do riflí čo som nosila aj predtým ... lebo som schudla za prve tri mesiace 6kg a zatiaľ som nič nepribrala. Mne zas hovoria, že to bude chlapček lebo som vraj opeknela. No mne sa ale nezdá 😠 😠 . Už aj ja by som rada vedela či to bude chlapček alebo dievčatko len moja doktorka ma sono kde to je vraj vidieť až 8 mesiaci 😠 😖 . Uvidím možno sa objednám na sono k nejakej inej doktorke tu u nás až sa to dá. 😒

inviav
28. nov 2012

@veronikabb uz som sa zlakla, ze som tu spravu omylom poslala tebe a nie dominike 😀 take stresy mi robis 😀 neni zac...ja by som tiez takto popozerala, ale ked u nas v meste su len 2 obchody a dokopy v nich nic nemaju, tak musim takto nakupovat.....no to si teda dost pochudla 🙂 ja som uz priberat zacala, ale este stale nie som na povodnej vahe....a co hovori drahy? tiez ze si opeknela?.....tak to sa teda radsej objednaj u niekoho ineho..jasne ze sa to da, ale budes musiet za to asi platit, kedze tam nebudes mat kartu...dost neskoro ti to chce povedat, to musi mat dobre nekvalitny utrazvuk

veronikabb
28. nov 2012

@inviav u nás je trošku viac obchodov ale dokopy tam nič nie je. Som aj prekvapená, že som tam niečo také našla. Drahý tiež hovorí, že som opeknela. Ja viem, že budem musieť priplatiť ale chcela by som vedieť pred vianocami aspoň čo v brušku rastie 🙂 🙂

lola7712
autor
28. nov 2012

..........jjooojjj dievčence.........neviem ako ste na to s bývaním vy...............ale ja už by som sa chcela konečne odsťahovať od našich..................nie že by mi tam bolo zle.......ale občas mi tak lezú na nery 😀

inviav
28. nov 2012

@veronikabb aspon budes mat k vianociam pekny darcek...pojdes rovno na ten 3D? nech mas istotu?

inviav
28. nov 2012

@lola7712 my byvame sami a je to najlepsie co moze byt 🙂 zelam kazdemu

veronikabb
28. nov 2012

na to 3D ma posielala mám aj číslo do Bánoviec kde to robia len tam najskôr až v polovici januára ... priateľ tam chce ísť ale mňa to tam nejak ani neťahá 😠

inviav
28. nov 2012

@veronikabb a inde v okoli ho nerobia? tak urcite, ked by si vedela o nicom inom, tak chod radsej tam...nech to do vianoc vies 🙂

veronikabb
28. nov 2012

@inviav u nás v meste je jedna doktorka ktorá má celkom fajne vybavenie tak sa tam pôjdem spýtať čo a ako, hádam niečo vybavím a vezme ma ...

lola7712
autor
28. nov 2012

@inviav .....joj ako vam je dobre........ale tak dufam, že na jar už sa aj my presťahujeme.........pomaličky dokončujeme.....a budeme vo svojom 🙂

lola7712
autor
28. nov 2012

@veronikabb .............nechcem ťa odrádzať ale vraj bábu nerobí moc dobre ten 3D......skús si niečo o tom prečítať..... 🙂

veronikabb
28. nov 2012

@lola7712 oki niečo prečítam ... ale veď ja tam ani nechcem ísť ani neviem prečo jednoducho ma to tam neťahá ... to už sú tie materinské city asi ... nejako podvedome viem, že to neni dobrý nápad 😒

lulu10
28. nov 2012

caute baby som v 15tt a chcem sa spytat ci nemate problem s vodnatym vytokom? Ja taky mam a neviem ci je to ok... Strestujem aby to nebola plodova voda... 😕

mici2
28. nov 2012

@inviav ak máš ten pocit tak bude dievčatko 🙂 tripple testy mi vyšli v poriadku, riadne som si vydýchla. V piatok ideme na 3D ultrazvuk a 20.12. morfologia, tie vyšetrenia sa mi zdajú nekonečné....inak už ste cítili niektorá prvé pohyby?

lola7712
autor
28. nov 2012

@lulu10 ............to je v tehotenstve úplne normálne......ak nezapácha a nesvrbí tak je všetko OK 😀 .......musíš si zvyknúť.......ja a intimka sme teraz každodenné kamošky 😀

lola7712
autor
28. nov 2012

@veronikabb .....podľa doktorov.......ten 3D vydáva také veľké teplo.......je to veľmi nepríjemné pre bábo.......ako neškodí to.....ale nemusíš mu pokušovať 😀

lulu10
28. nov 2012

@lola7712 jaaaj moc ti dakujem, aj ja mam stale intimku, vacsinou je uplne sucha ale sem tam sa nieco "vyleje"hlavne ked vstavam z postele, uz som velmi chaosila dnes, nesvrbi,nestipe,nezapacha 😅

dudi30
28. nov 2012

babyyyy.. mne sa tuto noc snívalo, že som kojila... a vobec mi to nešlo :( och och..... a dnes som si merala pás a že 79cm... není to moc málo???

lola7712
autor
28. nov 2012

@dudi30 😀 ja mám 70 cm v páse........podľa mňa je to dooosť 😀 .....a sníva sa aj mne.......nerozmýšľala si chodiť na kurz....ohľadom pôrodu a kojenia??? Ja sa chystám od budúceho týždňa 🙂

@lulu10 .......je to naozaj normálne...... 🙂

lola7712
autor
28. nov 2012

@dudi30 .......ozaj krásna foto .....nádherný účes......to je asi svadobna žee??

dudi30
28. nov 2012

@lola7712 no lebo mne sa to zdá strašne mááálo... som sa rozhodla, že sa budem často merat, aby som vedela ako mi rastie bruško 🙂 co sa týka toho kurzu... vieš že ma to vobec nenapadlo?? ani nemám s kým chodit, lebo s okolia tu nemám nikoho... ty chodíš na kurz alebo niečo podobné?

lola7712
autor
28. nov 2012

@dudi30 .......a koľko si pribrala??? Naozaj to nie je málo ja už som pribrala 4 kg a z 60 cm mám 70 cm.........ale asi s tým priberaním je to individuálne...........

.......ohľadom tých kurzov ja som sa opýtala mojej doktorky, že či nevie o niečom a ona mi hneď dala tel. číslo na pôrodné asistentky, ktoré ich vedú, ja začínam od budúceho týždňa.........budeme preberať tehotenstvo, pôrod, dýchanie a možnosti pôrodu, a potom aj laktačnú poradňu teda kojenie, kamošky mi povedali, že toto oni keby vedeli, že je tak idú.........dokonca pre mamičky, ktorých oteckovia budú pri pôrode urobia extra kurz kde budú len s konkrétnym párom.......a jedna hodina kurzu stojí 2 € takže ja určite odporúčam 🙂

dudi30
28. nov 2012

@lola7712 no to je svadobný účes, ktorý som mala 🙂 dakujem ... vieš čo naposledy som sa vážila asi min.,týžden lebo nemáme doma váhu 🙂 a mala som 49kg, takže som pribrala kilo... teraz vobec neviem... ale asi nič.. teda ani necítim, že by som nejak rástla... ja zatial ani nad kurzami nerozmýšlam... pokial neviem že je všetko ok, čakám na poradnu... potom budem kludnejšia 🙂 ale inak vobec to není drahý kurz!!!

lola7712
autor
28. nov 2012

@dudi30 ....neboj priberieš.......ja som začínala na váhe 50 kg.........a úplne na začiatku mi všetci hovorili, že vôbec nepriberám a tak podobne.....ja mám váhu a preto sa vážim každý týždeň,...........za prvé 3 tt som pribrala 0,7 kg.......a to len na prsiach 😀 , potom v 8 tt som mala 52 kg, v 12 tt 53 kg.....a teraz sa mi zdá že to ide rýchlejšie som v 16 tt a ráno váha ukazuje 54,4 kg........zatial všetko prsia a bruško 😀 ..........myslím, že u mňa sa priberanie už rozbehlo 😀

dudi30
28. nov 2012

@lola7712 no tak o prsiach by som mohla polemizovat... asi najtažšie bremeno v mojom živote... teraz... konečne mám prsa :D :D :D