Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@dudi30 ............nie neboli u toho istého lekára.........ale čo ja viem......treba si položiť hypotetickú otázku.....čo by sa tým zmenilo, že by sme sa dozvedeli, že pravdepodobne nie je niečo v poriadku?? Budeme menej ľúbiť naše bábatká??? Myslím, že nie..........neviem..........nechcem pokúšať osud a tváriť sa, že keby...............že by som si povedala no čo už.......určite nie, každá mamička, ktorej dieťa sa narodí s nejakým defektom, resp. chorobou alebo postihnutím.........veľmi trpí..........ale som presvedčená o tom, že KAŽDÁ i tak svoje dieťatko ľúbi najviac na svete....a možno vtedy i viac..........nikto z nás nechce aby to jeho dieťatko bolo choré.......ale ono si rastie v mojom brušku........a cíti ako ho ľúbim......a vždy budem ľúbiť........neviem či by som zvládla to či ono, taký problém či onaký..........ale načo sa dopredu trápiť nad problémom, ktorý tu ešte nie je a možno ani nebude??? Preto všetky mamičky musíme ľúbiť svoje babatká v brušku a veriť, že je všetko v poriadku............a mať nádej...........v kútiku mysle nám napadne čo ak, čo ak to moje babatko bude postihnuté.......ale tomu sa nevyhneme, ak sme zodpovední rodičia..........ostáva už len sa modliť
@inviav jeeej kraany program aj ja chcem uz vecicky vyberat inak na tej stranke je aj zoznam veci co treba pre babo aj pre teba uz ho mam vytlaceny aby ked pojdeme na nakupy tak som mala 😀 .. a vybrala som si tam svetriky a leginy tam maju len tie co si mi ty poslala link co.sa tyka dlhych ostatne su trojstvrtove tak snad doplnia tovar ale tie riflove su super uz ich nosis 😀 ..
@lola7712 poznam to lezenie na nervy ja byvam so svokrou 😀 😀 😀
@dominika1516 nosim veru..a su dost pohodlne...myslela som, ze ked bude fukat studeny vietor, tak ze mi v nich bude chladno a predstav si, ze nie je 🙂 som spokojna s kupou..svetriky tam maju ozaj krasne a tak zvyraznia brusko
@lydusska 😀 😀 .. cakaj jak nabehneme majovky do obchodikov tak az do novin sa dostaneme jak vsetko povykupujeme pre nase drobaaatka 😉 .. ani moj nema sancu a myslim ze sa aj prida a hlavne ked to bude chlapec tak to asi aj sam pojde nakupovat 😀
@inviav noo ved toto a vyzeraju ze sa daju nosit aj po tehu takze si asi par kupim ale az po vyplate 😀 .. tak super potom som rada ze si nemrzla lebo vyzeraju na tom obrazku fakt pekne a zvyraznujuce postavu .. 😉 .. pocuj kupujete monitor dychu? ja vaham mam postielku blizko seba ale aj tak neviem myslim tie co ked nedajboh male prestane dychat tak spusti alarm aj ked nerada na take myslim tak aj tak neviem ci kupit ci nie ..
@dominika1516 objednat si ich ale mozes uz teraz, lebo sa tam caka 3 tyzdne, ked nieco nemaju na sklade..aspon u mna to tak bolo...ved ako som uz pisala...tak vzdy si pod ne mozes dat este aj pancuchy az by bola vacsia zima 🙂 ja som bola rozhodnuta, ze si ho urcite nekupim, ale od znamych sme dostali, tak co uz...pouzivat ho teda budem 🙂
@inviav ahaa vidia ved aj moja sesterka mala nedavno male tak sa skusim opytat len ked sme spolu tak malokedy si spomeniem na take veci bo rozoberame male co a jak a take veci to presne jak ked idem k lekarke tak doma viem presne co sa jej chcem spytat a pridem k nej a zabudnem 😀 😀 .. kedy mas poradnu? ja v utorok uz sa tesim myslis ze uz mi povie aj pohlavie?
@lucynka777 dnes som bola v lidli.. a tam maju rifle.. tehotenske.. klasicka modra.. a inak pekne tehotenske oblecenie co sa mne osobne paci je v bonprix
@lola7712 ja ti mam taky problem veliky.. ze ta moja muchotravecka bude podla vsetkeho mat nieco navyse... no povedz??? co ja tvora nestastna cul robit budem??? preco ma ten mój muz len tak trestat chce??? ved ako ja budem copikovat a vsetko okolo toho???? no nist... sravim si z neho macka uska zajka uska... 🙂
Nooo babenky moje ako som sa tesila ze ziadne strie este nemam, taaaak uz i mna dohnali ;(. Cez stred bruska sa mi zacali tvorit. Uz treti den citim ako sa mi brusko napina, uz sa ani komfortne neobujem ako predtym, dost ma to brusko tlaci na vsetky strany ;(. Aj vy mate taky problem??? Ci este nie?
@dominika1516 ja si myslim, ze by ti ho uz mohla povedat...pocuvaj, ty najako castejsie chodis ako ja..ved predtym sme chodili ten isty tyzden a ja idem az o dva......no to vies, to ani mna hned vsetko nenapadne 🙂 vcera som bola nasmu zlaticku objednat v jednom obchode vankusik a postielku teda uz budeme mat komplet...tesim sa, a asi ju hned po vianociach aj rozlozim, nech viem ako to tu bude vyzerat...vy ju uz mate vedla posteli?
@angel31 tie v lidly som videla aj ja, ale pre mna bolo moc velke aj to najmensie cislo S 😒 ja som si rifle kupila vo "4mama&baby" maju aj webovu stranku, ale aj kamenny obchod tu v TT.....
@lydusska Ahojky tak to Ti dosť skoro začali vybiehať ale aj tak by ťa dobehli v ďalších mesiacoch 😒 Ale skús si kúpiť taký krém pre tehulky proti striám alebo sa proste dobre natieraj aj 3 krat denné aby sa ti koža naťahovala malo by to pomôcť.
Ja zatial taký problém nemám ale pri malom som mala a strie mi ostali okolo pupku také mini ale vela a na bokoch asi dve na každej strane no najhoršie sú na tom moje stehná a to zo zadnej strany našťastie aj minisuknu možem nosiť mám ich tak tesne pod zadkom. 😝
.....krásny deň vám prajem dievčence................. 🙂 máme tu piatoček..........takže od zajtra oddych 🙂 🙂 .............a my v pondelok do poradne 🙂 dúfam, že je všetko OK a babatku sa v brušku páči 😀 a je zdravučke 😀
@lucynka777 hej viem kde.. tam vysie od toho irskeho pubu.. ako sa ide do nemocnice...
@angel31 ano ano prense tam 🙂 ceny rifiel sa tam pohybuju 30-40€, ale zase maju aj velkost XS. To tehu oblecko sa mi zda byt nejak vacsie ako klasicke, lebo S na mne vysi
@inviav no ja chodim casto koli tomu negativnemu RH faktoru tak mi casto robia odbery a teraz mi da aj nejaku injekciu do brucha a asi si ich budem musiet pichat castejsie to sa este uvidi tak preto som tam castejsie .. noo my uz mame koli tomu ze ked sme robili nasu izbicku tak sme potrebovali ju rozlozit aby sme vedeli ako rozlozit ostatny nabytok a tak sme ju uz nechali poskladanu a poviem ti ze je nadherne vidiet ju hned vedla seba rano po prebudeni este je to len hola postielka s matracom v igelite ale pomaly ju zacneme naplnat vecickami pre nase Nunu 😉 .. jaaaj ale hlavne co som ti chcela povedat je ze dnes v praci som citila prvykrat take bublinky v bruchu ale to az niekde nad pupkom som citila trvalo to asi len 3sekundy ale isla som po chodbe a az som spomalila lebo som netusila co to je ale nadherny pocit uz chcem zaaaaas 😉 .. jeej parada a akej farby budes kupovat sadu do poatielky no resp. obliecky na vankusik a paplonik neutralbu farbu ci podla pohlavia sice si spominala ze chces neutral aby si mala pripadne aj pre druhe ale ja som rozmyslala ze zakladnu sadu co je 6dielna kupime bezovu a potom ked budem dokupovat obliecky nahradne tak asi podla pohlavia
@lucynka777 tak ta cena sa este da.. to je skoro rovnako ako som ja pozerala.. ale zas aj klasicke bedrove sa daju nosit.. som tak premysala ze ako sa to nosi v takom lete.. ked tie rifle su az po vrch a este ked sa na to da tricko, do musi byt hic...
@dominika1516 jaaj, ved ano...zabudla som trochu na ten tvoj rh faktor...a co je to za injekcie? tak ste si ju teda nechali rozlozenu..to musi byt ozaj krasny pohlad hned po prebudeni...ved uz len necely mesiac a ja budem mavat taky isty 🙂 supravu som si vybrala bledohnedo bezovu...mozno si po case tiez kupim na vymenu uz nejakej inej farby..no zatial som nerozmyslala nad tym...my chceme ale supravu iba 3 dielnu, to nam bohate staci 😉 to muselo byt krasne..ja som od pondelka nase babatko necitila, tak cakam kedy sa ozve na buduce...ale sa nam to rozbehlo s bublinkami 🙂
@dominika1516
@inviav baby rozprávali ste o nejakom zozname pre naše detičky viete mi ho poslať alebo kde ste ho našli.... dakujem
čaute kočky, dnes som bola na 3D ultrazvuk a nič som neplatila 😀 malej sme nevideli poriadne tváričku lebo bola otočená, skúšala som kašľať, chodiť po ordinácii...nožičky, ručičky vidno, no vôbec nie pršteky, že to ešte nevidno, celé to bolo rozmazané....doktorka povedala, že to sa hocikedy stane, preto sme nič neplatili...som z toho smutná, no manžel je dosť vytešený lebo ešte nebol ani raz so mnou na ultrazvuku 🙂 inak je to v pohode, že keď zle vidno bábo, tak sa nič neplatí, a videli sme ako hybe nožičkami, ručičkami......takže čakáme 20.12. na morfológiu
@mimik456 jasne neni problem je to na stranke detska-vybavicka a hore odklikni poradna a tam to je ale preistotu ti poslem link .... http://www.detska-vybavicka.sk/poradna/

@mariettka27 no moze to byt aj tak..peniaze hybu svetom a je to podla mna aj najvacsie zlo na svete...ale to je uz o inom 🙂 cele generacie ani nie...aspon u nas v okrese to tak nebolo stale..este ked bola moja mamina tehotna, tak vtedy sa pohlavie dopredu vobec nehovorilo..bolo to prekvapko pri porode 😉