icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

dominika1516
30. nov 2012

@inviav vraj je to nejaky imunoglobin ci tak nejak ale mozno to vobec nebudem musiet mat zavisi to od toho ako budeme spolu nazivat s babom ale zatial je to nejak v norme ked som pod kazdo dvojtyzdennym dohladom takze lekarka na mna dava pozor a vkuse mi robia odbery uz som jak fetacik dopichana ale pre babo a jeho zdravie vsetko ako sa hovori 🙂 ... nooo parada pocit cipana neviem sa dockat dalsieho bublinkovania 😉 ...noo mne mamina hned oznamila ze nemame kupovat moc postelne babatku lebo ze ona nas zasobi tak sa tesim uz viem co si budem rozbalovat pod stromcekom 😀 ... noo tak to budeme mat priblizne rovnako farebne zriesene 😉 ... ako to budem mat vsetko poskladane uz v postielke tak ti poslem fotecku .. a uz ked sme pri foteckach brusko sa ako ma rastie uz rychlejsie ? minule som citala ze tie bruska co zo zaciatku rastu pomalsie tak po 20.tyzdni zacnu rast rychlo takze sa neobavaj ved kazda sme individualna ja si uz zvykam na velke brucho a dnes pri holeni noch som mala problem a to este nemam nejake extra brucho takze ja sa ani nechcem vidiet tak 2/3 mesiace 😀

mimik456
1. dec 2012

@dominika1516 dakujem nasla som to

inviav
1. dec 2012

@dominika1516 hadam to teda nebude treba, ked ta takto casto pozoruju..citala som, ze to hlavne tie protilatky budes pre babo tvorit pri porode..ale tak nevies, mozno krvnu skupinu zdedi po tebe...ja teraz co idem najblizsie, tak mi doktor povedal, ze sa kludne mozem aj rano najest, lebo ziadny odber mi robit nebudu..tak som sa ani neobjenala, ved ked budem najedena, tak nejako v tej cakarni vydrzim aj dlhsie 🙂 my to na vianoce budeme mat podobne..tiez si budem rozbalovat podobne veci..sestra hovorila, ze uz len plachticku treba a uz mame komplet postielku..ja ti to potom tiez odfotim 🙂 no vcera som mala v robote novy tehotensky svetrik a sestra mi povedala, ze konecne vyzeram ako tehotna a aj manzel mi hovori, ze uz sa krasne gulatim..takze brusko je uz vacsie a zda sa mi, ze sa uz rozbehlo v raste...mozno urobim zajtra rano fotku, ked budem mat cas 🙂 ja som bola vcera na urade prace zaniest pracovnu zmluvu a isla som hore na druhe poschodie po schodoch...no mala som dost...len som sa tak gulala..no uz to bude len horsie s nami 😀

lydusska
1. dec 2012

@inviav no praveze moja nenatieram, lebo to isto moc nepomoze, proste koza sa potrha pod tym tlakom zvnutra ;). Uvidime, no co uz .... Ved ako maminky prezijeme vsetko a budeme rady ;). Pekny dnik vam prajem

veronikabb
1. dec 2012

@lydusska mozno nepomoze ale zmierni urcite .... napr. moja kamoska ma dve deti a strie žiadne lebo si poctivo natierala brusko trikrat denne detskym olejcekom 😉

lydusska
1. dec 2012

@veronikabb to faaaakt, aha aaa tak mozno fakt Teda zacnem Len ja som leniva hhh.

lydusska
1. dec 2012

@mici2 hej hej moja I u mna je to take vselijake, vcera som opat po 3-4 dnoch citila mimi tak som bola rada. Dneska este nic, sa mi zda ze mimco zmenilo rytmus .... Co ty uz si citila prve pohyby?

lydusska
1. dec 2012

@julinka88 mne ani velmi nevadi ze mi zostanu, mne Len skor Vadil ten pocit natahovania.

sissita
1. dec 2012

@lydusska natieranie by malo pomôcť aj na ten pocit naťahovania, koža bude pružnejšia. A veľa olejov sa aj rýchlo vstrebáva, takže človek nemá taký mastný pocit..

dominika1516
2. dec 2012

@inviav jeeej videla som fotecku a fajne rastie brusko noo tie tehu svetriky pridavaju brusku na krase aj ja ked som mala v praci tak si hned vsetky vsimli no mne rastie brusko od 9.tt takze ja by som tehu neutajila ani keby som svetrik nemala .. dnes ideme zas k nasim na obedik a mamina hovorila ze ma katalog doma nejakych baby veciciek a ze si vyberiem co chcem aby mala co kupit na vianoce takze paradicka ale mna to tesi ved tie male vecicky su nadherne a rozkosne joooj uz chcem mat babo vonku 😉 .. noo sak aj ja sa gulam uz len a vystupit z auta ked zastaneme na parkovisku a vedla je nejake dalsie auto blizko nas tak mam riadny problem a o schodoch ani nehovorim 😀 😀 .. noo to ti zavidim ja musim zakazdym chodit na lacno kedze stale mi beru krv no dakedy mam na male uz lebo som objednana na 10tu a aj tak cakam das 2hodiny zakazdym :-\ .. ale teraz sa tesim lebo snad mi povie uz aj pohlavie ked bude pekne natocene malicke 😉

angel31
2. dec 2012

tak dievcata, ja som si konecne nasla pre najidealnejsi povoz pre muchotravecku... po tolkom skumani som si vybrala cam dinamico... uz len tu mucotravecku 😀

inviav
2. dec 2012

@dominika1516 no tak trosku sme sa uz v raste rozbehli...som rada, vaha sice stale taka ista, ale co uz 🙂 dufam, ze si si povyberala krasne vecicky...ale tak aspon mne sa zatial tazko vybera, ked neviem pohlavie...ja som uz strasne zvedava na tvoju spravu, ze co ti doktorka povedala...ked uz spominas auto, tak vcera som si tak prudko sadla, ked som nasadala, ze ma az brusko zabolelo..celkom som zabudla, ze som tehotna..musim davat uz vacsi pozor...dufam, ze obedik chutil, ved od maminky by malo chutit vzdy najlepsie 🙂 nam sa tento vikend tiez zadarilo 😀

julinka88
2. dec 2012

@angel31 gratulujem k výberu ,ale nemá náhodou plastovú vaničku????ups... 😉

angel31
2. dec 2012

@julinka88 ma.. ale nie je ju vidiet.. plastovu ma kazdy.. len niektore ju maju tak, ze z vonku je vsetko .. tento to ma pekne spravene.. ze to takmer nie je ani vidiet.. taka prakticka klasika podla mna...

dominika1516
3. dec 2012

@inviav noo chutilo mamina uzasne vari len mi vykrmuje muzika a on by potom chcel aj odomna take dobrotky ako ma u mojej maminy 😀 .. jooj to sa stava aj mne ze sa prudko pohnem a fakt to dost zaboli a ked lezim na chrbte ani kychnut nemozem bo taka bolest ze konec .. ved to je najhorsie ze nevieme pohlavie takze vecicky zatial mozme len neutralne inak my asi nekupime bezovu sadu ale zelenu taku krasnu ziarivu nevieme sa rozhodnut trebalo by nam nejake ozivenie v izbe bo to tam vyzera fadne hehe ale fakt neviem asi necham vyber na draheho a uvidim aka pride 😀 😀 .. zajtra ti dam hned vediet ako som dopadla a snad uz budem mat aj prvu fotecku :'(

lola7712
autor
3. dec 2012

......no ahojte kočky...........tak ja som dnes mala poradňu.............brali mi krv na tie scren......testy či čo 😀 .......a mali sme ultrazvuk, takže babatko je v poriadku pekne rastie a už má 133 g 😀 a cele je také peknučké..............čo to bude ešte nevieme 🙂 ale nevadí........najbližšiu poradnu máme 04.01.2012......a vtedy to vraj už budeme vedieť 😀 ............o týždeň mám volať o výsledky................tak držte paluchy 😀 ...........prajem všetkým krásny deň 😀

mykaellle
3. dec 2012

Ahojte dievčence, tak nám začal piaty mesiac a pomaly sa šplhám na tretie kilo. Ale nejdem sa stresovať, to budem riešiť až po pôrode 😉

inviav
3. dec 2012

@dominika1516 takto ti ho rozmazna a co potom ty s nim budes robit 😀 a akej farby mate izbu, ked chcete ozivenie? mna zas brucho az tak moc nebolieva, iba vtedy zrovna, ked som si tak prudko sadla...ja mam zase taky problem v poslednej dobe, ze ma neskutocne bolia bradavky..ale asi to cele patri k tomu....inak, kedy sa chystate ozdobovat stromcek? ja som chcela uz teraz v sobotu, ale som sa dala do takeho velkeho upratovania, ze som to nakoniec ani nestihla..tak to necham na buduci...a ten dalsi uz ideme piect vianocne dobroty 🙂 ja som nejaka moc chytra, lebo uz aj mikulasov mam uz nakupenych.......budem teda cakat, co mi zajtra napises, dufam, ze to budu same dobre spravy

inviav
3. dec 2012

@lola7712 ahoj, som rada, ze je malinke v poriadku..mozem sa ta prosim ta opytat, ako ti ho odvazili? uz som pocula, ze malinke vazi tolko a tolko, ale neviem si to predstavit ako to robia..ci to len odhadom? cakanie mas teda riadne..ako ja..tiez mavam 4 tyzdne...drzim teda palce

inviav
3. dec 2012

@mykaellle gratulujem..dobehnem ta uz za dva dni 😀 3 kila su este stale v norme..citala som, ze na konci 17tt by sme uz mali mat 2,5-6kg navrch 🙂

lola7712
autor
3. dec 2012

@inviav ........ahoj no tak mi pani doktorka robila ultrazvuk a hovori mi, že najprv si babatko pomeriam a potom vám ho ukážem..........tak asi tým ultrazvukom to zistila, povedala, že teraz už nebude hovoriť dĺžku ale váhu babatka......a take bolo pekne veľke ležalo si dole hlavou 😀
@mykaellle ....no moja len nestresuj ja som pribrala už 4,5 kg a tiež len začínam 17 tt 😀

angel31
3. dec 2012

@lola7712 jej.. a to si ho aj videla??? a ako take babo vyzera? to mu je vidiet aj tvar?

julinka88
3. dec 2012

@angel31 v každom prípade malinké sa bude mať v čom voziť mne osobne sa páči a ako si povedala väčšina kočíkov má plastovú vaničku ale mne nevadia 😀 aj máš už kúpený alebo ešte počkáš????

angel31
3. dec 2012

@lola7712 dufam ze sa nenahnevas.. ale prve co ma napadlo, ked si tak opisala jeho kludovy rezim, ze dole hlavou.. ze "netopier".. 😀

julinka88
3. dec 2012

baby čítam o kilečkách krásne a primerane vám to ide hore ja som zatial pribrala iba necelé 1 kilo ale snáď to nebude nijaká tragédia.....
Ozaj plánujete 3D,4D ultrazvuk??????

angel31
3. dec 2012

@julinka88 este nie... ved je casu a casu... aj tak ho nemam kde uskladnit, najskor sa bude musiet vsetko poupratovat a najst priestor... dnes som sa blizsie prikukla na tie rifle z lidla...som bola prekvapena ze ake su jemnucke.. a aj dobry strih to vyzeral byt.. taky zostihlujuci... a ty uz aj nieco kupujes?

julinka88
3. dec 2012

@angel31 no ja mám po novom roku v pláne kúpiť kočík teraz na vianoce chcem kúpiť niečo pre mimčo nejaké veci mám ale ešte mi niečo chýba tak áno budem určite kupovať po troche aby toho naraz nebolo moc 😀
ozik a tie rifle to sú v lidli teraz???nejaké tehu???

angel31
3. dec 2012

@julinka88 hej.. take tmavomodre riflove.. ale je to skor zmes, ako klasicka riflovina.. a su aj pekne spracovane.. taka klasika.. skor na jar, ako na zimu.. osobne sa mi pacili..len pre mna su aj zbytocne lebo zas az take velke brucho nemam tak nosim netehotenske bedrace..a stoja 9€

angel31
3. dec 2012

dievcata potrebujem poradit... kupila som v lidli tiramisu... ale ten dezert chutil tak ako by tam bol 40% chlast.. aj ked tam bolo len 1,6% alkohol... myslite ze sa nemohla muchotravecka opit?? myslite ze jej to neuskodi??? 😕

lola7712
autor
3. dec 2012