icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lola7712
autor
3. dec 2012

.......to bol 12 tt 🙂

lola7712
autor
3. dec 2012

....16 tt

angel31
3. dec 2012

@lola7712 mozem otazku? a to mas pred jedenim, alebo po najedeni take brusko? lebo ked tak pozeram tak ja ho mam vecer trosku vacsie

angel31
3. dec 2012

@lydusska chcela by som sa opytat, to ako citis tie pohyby? to je nieco take ako keby ti trebars nejaky karas prebehol vo vnutri brucha nizsie pod pasom?

lola7712
autor
4. dec 2012

@angel31 ........to som sa pred tým poriadne napapkala 😀

angel31
4. dec 2012

@lola7712 a netlaci ta to babo vo vnutri, vies tak ze citis taku gulicku?

lola7712
autor
4. dec 2012

@angel31 ........až teraz som si všimla tvoje komenty 😀 😀 jasne že sa nehnevam 😀 😀 .........možno si babo cvičí polohu na pôrod 😀 ........ak je po mne tak chce všetko vedieť skôr ako ostaní 😀 😀

lola7712
autor
4. dec 2012

@angel31 ...........a nie netlačí ma.........to tvoje tam má asi malo miesta ak ta tlačí.......tak priber 😀 a nebude ťa tlačiť 😀

angel31
4. dec 2012

@lola7712 ty si teda... daj pokoj... sak uz teraz som jak lokomotiva... jak keby som sa rozdvojit mala...ty budes mat urcite chlapceka - ti su v brusku skromnejsi na priestor... moja muchotravecka bude asi ruzovucka bez pipika... tak preto je taka nespokojna 😀

mykaellle
4. dec 2012

@lola7712 jaké sexi prádlo, to len ja sa fotím v bavlnených gatušach 😉 Ale chutná si 😉
@angel31 ja cítim pohyby tak, akoby mi rybka vo vnútri plávala, ale skôr tak okolo pupku, nie stále, ale večer, ked je klud 😉

angel31
4. dec 2012

@mykaellle to ja mam tak 4- 5 cm pod pupkom skor na pravej strane... take no jak ked sa rybi chvostik zvrtne..

mykaellle
4. dec 2012

@angel31 a cítiš to stále? lebo ja tak len večer väčšinou 😉

angel31
4. dec 2012

@mykaellle ani nie... sem tam vecer a obcas aj rano 🙂

sissita
4. dec 2012

@angel31 K tomu tiramisu - určite si malé neopila 😉. Dokonca malé pivo či deci vína by malo zmetabolizovať skôr, ako by sa niečo z toho dostalo k bábätku. A 1,6% alkoholu si isto nevšimla 😉 Takže dobrú chuť 😉
No a keď to tak čítam som zvedavá, kedy sa ozve aj to moje 🙂

angel31
4. dec 2012

@sissita podla toho ako je aktivne a ako velke... mojej sestre ked cakala neter sa to rybie obsuchovanie zacalo v nejakom 19 tyzdni...a potom co nastalo o bola sodoma komora..

lola7712
autor
4. dec 2012

@mykaellle ...........to som si špeci pre manželíka také kúpila 😀 ............chcem sa cítiť pekná aj ked rastiem do šírky 😀

julinka88
4. dec 2012

@angel31 neboj sa nič sa malinkému nestane skor si myslím že ti to tak silno chutilo bo si už dlhšie nepila alkohol 🙂

julinka88
4. dec 2012

Ahojte babenky pozerám ďalšie bruško je tu vyfotené aké malilinké 🙂 akurát som pozerala ja tie svoje foto a zdá sa mi že mne to bruško stagnuje 🙂 máte to podobne????
a ozaj ako často mávate pohyby????počas celého dňa?? ja väčšinou iba večer a dosť kope ale cez deň ani neviem že je tam 😀

lola7712
autor
4. dec 2012

@julinka88 ......to je mojee 😀 tebe sa zdá malinké?? No to mne sa zdá až moc veľke 😀 .....a ja zasa zatial nič necitim okrem takého vlnenia........už nech ma kope 😀

dominika1516
4. dec 2012

@ mykaellle nic si z tych kileciek nerob ja som uz od zaciatku tehu pribrala 5kg a to som len 4.mesiac predtym som mala 53kg a teraz mam az 58kg :-\ ..

dominika1516
4. dec 2012

@lola7712 jeeej krasne brusko tak ja oproti tebe vyzeram jak tank hehe fakt sme kazda ina ja keby som si dala cipkovane pradko tak pomedzi cipku mi tuky vystrelia 😀 😀 ..

dominika1516
4. dec 2012

@inviav ahoooj tak poradna dopadla dobre rastie ako ma aj srdiecko krasne bije robila mi tie tripple testy tak cakam vysledky a dufam ze mi nezavola lebo vtedy to znamena ze je vsetko v poriadku .. fotecku stale nemam nechce mi spravit :'( .. vzdy mi hovori ze nabuduce spravime a stale nic len ked som u nej tak mi ukaze na ultrazvuku no moj drahy este male nevidel a je mu z toho smutno :'( :-\ .. nabuduce ho beriem so sebou az dnu lebo dosial cakal len v cakarni ..
stromcek ozdobujeme asi az 23.12. a napecie mi firma hehe bo som objednavala kolaciky a pernicky mi upecie babka takze mnamku uz len spapam 😀 .. noo to upratovanie poznam tiez si naplanujem vela toho a potom aj tak nestihnem vsetko co som chcela naraz ale dakedy sa do toho tak pustim az ma brucho zacne boliet a vtedy viem ze musim prestat lebo malemu sa uz nechce makat 😀 😀 .. izbu mame bielo oranzovu a je taka fadna mamina nam minule dala katalog s postelnym pradlo a sme si s drahym vybrali take blielo zeleno ruzove take ako porozlievana farba vyzera a zelenu plachtu takze budeme ladit so sadou pre babatko nase 😀 .. aj ja uz mam mikulasske balicky pre braska aj pre mojho draheho 😀 .. ale na vianoce este nemam nic :'( :'( .. a ty uz mas nieco pre muzika?

lola7712
autor
4. dec 2012

@dominika1516 ........ale nieeee všetky sme pekne 😀 😀 každá inak 😀 😀

............nechápem prečo ti nechce urobiť tu fotečku??? .....ako pozeram, tak to sme dve čo čakáme na výsledky tých triple testov či čo to je.......tak si držme palce.... 🙂

.....s tým upratovaním to aj ja mám tak......makam makam a potom sa babatko na mna hnevá a bolí ma brucho 😀

dominika1516
4. dec 2012

@lola7712 hehe peeekne povedane ja spatiem podla mna v tehotenstve takze asi bude babika mala 😀 a priberam vdaka tomu ze doteraz som dietovala a strazila si postavicku a odkedy som tehu papam vsetko a riaaaaadne vela 😀 :-P ...
noo nase babatka asi nechcu aby sme moc pracovali ale zas aj somnou keby niekto triasol niekolko hodin tak by som sa vzburila 😀...
jaaaj tak obe cakam drzim palceky aj ja tebe a verim ze budu dobre vysledky ale co pozerala lekarka na ultrazvuku tak vravela ze vsetko v pohode vyzera ale pockame na krv aby mi to potvrdila takze cakam v miernom strese :-\ .. jooj ani nevies ako ma mrzi ze nemam doma fotecku na ktoru by som sa mohla pozriet a moj drahy este ani raz nevidel nase babatko :'(

lola7712
autor
4. dec 2012

@dominika1516 ....určite mu to je ľúto.............ten môj sa nevedel dočkať prvej fotečky......a hned si ju odfotil a dal na pozadie do mobilu......a aj na PC 🙂 ......škoda prečo je taka protivna 😠

............aj mne sa zda že rýchlo priberam.....ale jem tak ako pred tým..............a aj tak priberám tak to je asi jedno......ja už mám 54,5 kg teda už ťa dobieham aj ja budem mať navyše 5 kg 😀 😀

mici2
4. dec 2012

@lydusska cítim pohyby, hlavne večer...hlavičku ma na pravej strane pri vaječníku (to viem z 3D-čka), preto keď sa v noci otočím z ľavej na pravú stranu, tak sa až zobudím na pichanie, asi jej to nie je pohodlné🙂 potom sa otočím naspať na ľavú stranu a spím ďalej...manžel necíti ešte pohyby...ja to cítim ako také presúvanie,plazenie alebo bublinky akoby mi moc pracovali črevá 🙂

mici2
4. dec 2012

@mykaellle mne začal včera tiež piaty mesiac 🙂 ja to počítam 17tt+6dni...pohyby už cítiš?🙂

mykaellle
4. dec 2012

@dominika1516 no tie kilečká nám idú prudko hore, ale ja som si povedala, že keby som aj 20 kíl pribrala, tak budiš, je to pre naše vytúžené maličké 😉

@mici2 ahoj mici, ja som našla tabuľku že 17tt + 2, niekde že 17. týždeň, inde 17 + 5. .takže plus mínus som v piatom mesiaci 😉 TP je 10. máj.. pohyby cítim od piatku.. a ty?

mici2
4. dec 2012

@mykaellle no ešte pár mesiacov musíme vydržať...koľko si pribrala? TP mám 7.mája:-) pohyby cítim už asi týždeň-dva...zatiaľ ale nekopká slečna...

mykaellle
4. dec 2012

@mici2 začala som na 52, teraz mám 54,5 a ty? A fuuuuuuuuuuuurt jem 😉