Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@dedikatessa ja mám zatial také mini bruško.. a pohyby zatial tiež nič.. ale to je asi ešte skoro ...
@julinka88 no tak hádam budeme mať chlapca..no ja som mala pred tehu 89 a tera mám 95...a lekár a nikto mi nechce veriť že toľko vážim 😀 lebo fakt na to nevyzerám ale pred polrokom som mala krásnych 73kg na 173cm ale sprostá antikoncepcia a už to tu bolo no..ale po pôrode hádam skončím aj na tvojej váhe a ukáže sa mi namiesto začiatočnej 90ky 50ka 🙂
@ajsenz tak z antiky som už počula že moc priberá aj ja som brala ale pribrala som len 3 kg a po 3 mesiacoch ked si telo zvyklo tak som ich aj schudla...
teraz si nerob z váhy ťažkú hlavu neboj malinký sa narodí a príde kojenie,kúpanie, prebalovanie, vychádzky, pranie upratovanie.....fúúúúneboj kilečká pôjdu určite dolu 😉
@julinka88 ja si necham muchotravecku na prekvapenie, teda zistime to az ked sa vyglobe 🙂 ved aj tak nebudem kupovat nic modre a ruzove.. ale skor vsetko take bledunke do hneda a inych jemnych odtienov.. pripadne take jemnucke belase.. asi by ma len zaujmalo ako muchotravecka sa ma a co robi 🙂
🙂 jasné nechaj sa prekvapiť a mená máš už vybraté????
@mimik456 ja sa tiez uz neviem dockat nie tohto ale buduceho piatku...tiez by som uz nakupovala ako diva...ale mam zakazane zatial..ze aspon do vianoc...no uvidme co vsetko nam prinesie jezisko 🙂 co sa tyka masa som na tom tak isto..vyprazane tiez moc nemusim, ale zato ani tlacenku...mna krize ani nebolia ale skor kostrc...to bude ale v mojom pripade zo zleho drzania tela...to si si ten velky vankus na kojenie kupila, ci aky? uz sa ti aj mrvi nieco v brusku? vies co, minule som videla kamaratku co isla akurat na matersku a mala brusko ako keby bola len v 6. mesiaci a nie uz skoro v 9. a ze babo malo 40cm...no pozerala som jej na to brusko, ze ako sa tam asi moze zmestit...to je asi teraz taky trend s tymi malymi bruskami 🙂
hihi to máte naopak než my 🙂 ja pre babu on vymyslel pre chlapca bo ja už som fakt nevedela 🙂
no nech sú hlavne naše bábušká zdravučké 😉 jááj a aby som nezabudla tak Filipko chce sestričku tak ani jeho nehceme sklamať 🙂 ale myslím že jemu bude dobrý aj braček...veď uvidíme 😀
@inviav ja mám tiež zakázané ale už som neodolala tak som kupila jedny dupačky.... ale po vianociach to začne začneme utrácať.... kupila som si tehotenské nohavide lebo ja som rozkysla v bokoch tak mi sú všetky rifle tesne. áno ten velký tehotenský vankuš a potom ho tiež využijem na kojenie... áno v nedelu som začala cítiť také žblkanie a v pondelok som bola pri lekárovi na výteri a pýtam sa ma či necítim pohyby a ja že len také zblkotanie a on že mi urobí sono a ked ho tak sledoval tak povedal ale teraz ste museli niečo cítit a ja že áno a on že a to ma koplo a od vtedy si začínam všemať že sa tam niečo deje... až mi je lepšie ked ho cez den zatím aspoň sa tak nebojím.... no mne povedal že na 17tt je velké že velkostou zodpovedá takému 20-21tt ale že nevie kde sa skrýva ked mi nevikuká bruško.... mne tiež kamoska povedala že je v 7 mesiaci a bruško mala ako ja tak že asi je taká moda.....
@julinka88 ved pripadne by ste mali este sestricku, keby bolo babatko bratcek... ja nepochybujem ze muchotravecka bude zdrava, len ked to su take nervy v tom tehotenstve.. neviem ako ty.. ale ja som taky panikar... zo vsetkeho sa hned vystresujem... ale to bude asi vekom.. keby som mala 21 tak asi tak nepanikarim...moja sestra ked bola tehotna tak sa nevedela dockat kedy sa jej uz mala narodi, lebo zo vsetkeho mala tiez nervy, ze co vsetko sa moze stat...
@mimik456 ja som akurat dnes zasa podbradnicky kupila...ked to je take zlate..tak nekup to 😀 u nas najvacsie utracanie zacne asi koncom januara a chceme hned aj kocik vtedy kupit..nie som poverciva a radsej ho chcem mat doma pre istotu, keby sa zlaticko pytalo na svet skor...tak takto do bokov rasties 🙂 ja som uz narastena, tak mi netreba 😀 tehotenske nohavice alebo leginy som uz zacala nosit kvoli tomu, ze uz ma bezne tlacili na brusku...tak nech ma babo pohodlie... asi sa uz aj mna bude pytat na tie pohyby..uz sa tesim az ho zase uvidim 🙂 takze to znamena, ze asi budes rodit o nieco skor..no u mna to vyzera praveze naopak...posledne dva razy, co som bola na vysetreni tak babo vyzeralo o tyzden mensi...a co tripple testy mas uz za sebou?
no ja sa sem tam tiež prehnane bojím a muž ma ukludňuje ale to je aj tou dobou dnes má žena normálne problém otehotnieť a donosiť babätko tak jasné že panikárime pri každej maličkosti čoby nie....ja som min. rok potratila v 8. tt tak som do min. mesiaca mala strach....a švagriná potratila už 3 krát takže ked aj to som mala na mysli tak strach jasnééé 😢
@julinka88 tak asi je to absurdne ale z tych prvych "rizikovych" mesiacov ja zas nervy nemam vobec.. ja sa bojim tych co idu potom.. cim je babo vacsie.. aby sa nahodou nestal uraz, alebo aby som volakde nezgecla a ine... to sestra ked bola tehotna tak zhruba od 6 mesiaca pocitala tyzdne.. lebo sa bala aby sa neter nenarodila predcasne.. to s nou bolo strasne... uz len chybalo aby odciarkavala v kalendari dokoncene tyzdne..ja to mam asi tiez tak.. lebo aj ked letim.. vsetci sa boja pri pristavani a ja asi jedina ked vzlieta lietadlo a ked pristava tak som happy.. a s tymto mojim babeneckom to bude zrejme to iste 😕
@inviav ved to že to je také pekné tak prečo to nekupiť.... no ved aj ja by som chcela niekedy január február kupiť kociar lebo clovek nikdy nevie čo može čakať.... tak legíny aj ja som nosila už lebo som si myslela že na nohavice je skoro ale ked už ma ozrzeli tak som kupila aj nohavice... aj ja už sa teším že ho zase uvídím je to taký lepsí pocit ked vieme že su drobci v poriadku.... no ved aj doky to povedal ale že nechce predbiehať.... áno bola som ale u mojho dokyho mi ich bude robiť teraz v piatok ale ja viem že je všetko v poriadku.... a ty ako už ich máš za sebou? 🙂
@inviav no pohlavie mozno budem vediet tak o dva tyzdne, ked mam ist na velky utz, kde bude doktor kontrolovat vsetky organy..co sa tyka priberania - ja som pribrala uz neuveritelnych 10kg, nejak sa neprezieram a aj tak - maso tiez nemozem ani citit,ale inak ok..no a ten termin bol najskor 12.5., potom sa zmenil na 8.5, ale to asi preto, ze to budu dvojicky 😉
@julinka88 ono keby som ja nemala ine nezanedbatelne vedlajsie faktory tak som total happy... preto to neberiem ze vycerpavajuci a bolestivy koniec..skor by som povedala ze to vycerpavajuce a bolestive moze prist az za 3-4 roky... tak ja verim ze nie.. ale jeden nikdy nevie to co vie ten druhy... najhorsie je ze ja ani nemozem v podstate nic momentalne robit aby som sa tesila tak ze sa tesim...
@julinka88 ahoj jasne taká je doba. Ja som minulý rok mala potrat 2x v 8 tt a bolelo to moc a bolí do dnes ☹ . No ale potom som prestala na to myslieť úplne a potom v lete mi už mrcha neprišla - som sa bála spraviť si test takže s mojim mimi som si tentoraz test nerobila ani raz až mi to v septembri potvrdil doki, že som tehu a o to väčšia radosť to bola 🙂 . Ale to aby som si dávala pozor na seba počujem teraz z každej strany či už doma u našich alebo v práci - vždy mi to niekto pripomenie 😉
Dobré ránko baby 🙂 no mne sa podarilo otehu presne na mesiac od minulého roka a to som zistila po príchode z dovolenky aj to som si test robila len tak že asi to mám zas pokazené ked mi meškajú nakolko som brala duphaston hormony tak som moc nedúfala ale ked som zbadala ako sa hned objavuje aj 1. palička na teste tak mi vyhrkla aj slzička 🙂 teraz je moje opäť zatial velmi šťastné obdobie 🙂
A k tomu bolestivému a vyčerpávajúcemu to ja mám z vlastnej skúsenosti ale teraz to tak nemusí byť malinký bol velmi velký na mna s bokmi 92 cm mal malinký 4100 g a 51 cm aj porodnička nadávala že to mal byť cisársky tak zato tak.... 😒
Ale zvládneme veď sme ženy 😎
@mimik456 ja som si zasa kupila vsetko naraz, lebo som si aj leginy aj nohavice objednala z internetu...prisli mi sice az na konci novembra, ale tak vydrzali sme dotial 🙂 ja chodim na vysetrenie iba kazde 4 tyzdne a idem teraz buduci..to idem na velke sono..tak sa tesim a dohovam drobcekovi kazdy den, nech doktorovi ukaze, co ma medzi nozickami....tripple testy mi robili v 15tt a povedal, ze keby boli zle vysledky, tak do tyzdna sa mi urcite ozvu..no a nic sa nedialo 🙂 tak ti drzim palce, nech dobre dopadnu aj tebe a daj potom vediet 🙂
@irmingard dvojicky? jeej...no tak to budes rodit urcite este ovela skor ako toho 8-eho...ja som si tu vsimla, ze baby, ktore mali pred tehotenstvom malo kil, tak tie pribrali uz viac a naopak...mozno je to aj tvoj pripad, ze si telo potrebuje urobit zasoby...a mozno to bude tymi dvojickami 🙂
@lola7712 noo ved ja uz mam pre nu aj ramik kupeny ale fotecka nikde a ked chcel ist priatel aspon kuki na ultrazvuk ze uz ked neni foto tak aspon tak uvidi tak povedala ze jedine za priplatok 5€ .. :-\ ..
jaaaj tak zavidim ze aj po pribrani mas len 54kg .. 😀 .. a v ktorom si vlastne tt bo ti to tu nepise :-P
@mykaellle noo ved toto ze ked je to pre mimi tak nech rastiem ale dufam ze teraz ako rychlo idem vahou hore tak potom pojdem dole 😀
@inviav jeeej parada ked uz zacinas citit castejsie bublinkovanie 😀 .. noo moje je lenive a riadne asi potom lebo uz aj zametanie dlazky sa mu nepaci 😀 :-P .. noo bude ale tak ja dufam aj pocitam s tym ze kym sa narodi tak sa odstahujeme od svokry a v nasom bytiku bude farieb dost takze sa to strati hehe 😀 .. noo ani ja neviem naco caka asi kym porodim abo fakt neviem furt sa jej nepaci bud poloha abobze to neni pekna foto ale mna by potesila aj cierno biela foro a ona furt len 3D chce cipana jak keby som nemala ziadne slovo co k tomu povedat .. dalsiu poradnu mam 8.1. ak nezavola skor koli vysledkom z tripple testov ak zavola tak musim ist skor bo to znamena ze nieco nie je v poriadku takze stresujem mierne vzdy ked zvoni telefon :-\
ahojte dievcata 🙂 pekne ranecko prajem... co vam priniesol mikulas??? ja sa musim pochvalit... mne moj drahy kupil moju vysnenu elektronicku cigaretu.. ze ked sa muchotravecka narodi aby som nevycmudovala dom s cigaretami😀
@dominika1516 vcera som dokonca citila ako sa drobcek mrvi aj pocas chodze a to som este predtym tak necitila, vzdy som bud sedela alebo lezala...mojmu sa zatial paci vsetko co robim...uvidime, ked troska narastie, co mu bude vadit 🙂 a priprava na svadbu je uz v plnom prude? uz sa vam to pomalicky blizi....a ta tvoja doktorka ti nedovoli aspon aby si si to ty odfotila z obrazovky? ja to tak vzdy urobim.....dufam, ze ti teda nezavola a pojdete az v januari, dost neskoro ides najblizsie, ale to asi preto,ze budu sviatky....takze babatko bolo este malicke, ked nevidela pohlavie, ci ako?
@inviav no to mi aj lekar povedal, ze kedze su to dvojicky, moze to byt aj o dva tyzdne skor..ale moj lekar je cudny, na vsetko mi povie, ze je to v pohode...triple testy mi nevysli velmi dobre, ale povedali mi, ze to bude tym, ze su to dve deti a test sa robi iba na jedno..takze skvele, hlavne v roku 2012, ked sa uz dvojicky rodia bezne, tak som sa teraz objednala na morfo utz a uvidim co mi tam povedia, hned po zisteni vysledkov som stresovala, ale teraz som uz kludnejsia...neviete mi poradit nieco na palenie zahy? mam to tak asi mesiac, ale posledne dni je to hroza..nemozem nic ani jest, lebo mam velmi zly pocit az na vracanie..inak pohyby uz citim dorby tyzden a vobec nie jemne, ale normalne kopance 🙂
@irmingard citala som uz o kadejakych divnych doktoroch a o tom co povedali..no ale tak mozno ta nechce stresovat a babatka budu v poriadku...viem ze sa uz velakrat stalo, ze tripple testy dopadli zle a napriek tomu sa babatko narodilo zdravucke 🙂 na morfo idem aj ja buduci piatok a uz sa neviem dockat....take silne kopance citis? ze by sa babatka v brusku uz spolu hrali? 🙂 na palenie zahy mi doktor odporucil toto: http://www.adcc.sk/web/zdravotnicke-pomocky/det... vraj to mozu tehotne a mala som doma aj vzorku a mne to pomohlo...hned bolo lepsie 🙂

@julinka88 ja sa zase citim stale rovnako... ako keby som ani tehotna nebola.. az na zopar "drobnosti".. nic mi dokonca ani nevadi, nesmrdi, len som tarbava a nemotorna... a prave premyslam ze ja ani nechcem vediet co je muchotravecka zac.. teda ci ma toho pipika alebo nie.. ved co.. sak si nevyberam akvariumovu rybku..hlavne ze muchotravecka bude moja kopka cmudlava zlatunka a krasnucka a vlastne uplne vsetko 🙂