icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

dominika1516
11. dec 2012

@inviav hehe sak jasne preco by babika nemohla mat modre veci sak to je jedno jasne ze ked niekam pojdete tak ju vyobliekas ako popku doma to mas jedno 😉 .. noo aj ja uz chcem citit drobceka poriadne :-\ .. no tak spinka asi ale u lekarky sa hemzi jedna radost ale aj tak noc necitim :-\ .. ooo to som pocula ze v tehu sa zdravie zeny riadne narusi mne zas strasne krvacaju dasna ja som mala zapal okostnice minule vianoce a teraz katastrofa ked som vonku a je zima alebo doma je prilis teplo tak take krce mam ze idem umriet .. tak aspon tak citime nase babatka 😉 .. noo ja si stale myslim ze bude babika ale vsetci mi hovoria ze chlapec bude tak neviem .. inak uz mame doma sadu do postielky a dokonala je vsetko sme uz postavili a neraz sa pristihnem ako na to pozeram a sa priblblo usmievam 😉 .. nad menami ste uz rozmyslali nejak intenzivnejsie ze ci uz mate favoritov?

inviav
11. dec 2012

@dominika1516 my mame mena vybrate uz od jula 🙂 vtedy este drobcek samozrejme nebol, ale sme to vyriesili skor, aby sme sa potom nehadali....ked das sipku na moju fotku, tak su tam napisane....ale ja uz od zaciatku ako viem, ze som tehotna volam brusko Simonka a ocko tiez...no tak uvidim co povie doktor, ci zostaneme pri tom alebo sa to zmeni 🙂 no a kde je fotka tej rozlozenej postielky celej..ci este nie je komplet? mne uz tiez hovorili ludia, ze asi budem mat chlapca..sice neviem z coho to usudili..ale tak mala by som radost, lebo by mal aspon ocko maleho pomocnika na prace okolo domu 🙂 dneska som inak zase nieco jemnucke citila asi pred 20 min...este si na to poriadne budeme musiet nejaky ten cas pockat...uz nech je ten piatok..neviem sa uz dockat toho ultrazvuku....inak darceky mas uz pokupovane? ja uz hej...uz len zabalit 🙂

dominika1516
11. dec 2012

@inviav jaaaj zavidim ja este nemam ten najhlavnejsi pre mojho draheho fakt netusim co mu mam kupit asi pojdem do mesta a co ma cinkne do hlavy nejak zaujimavo tak kupim 😉 ... jeeej tak aj ja volam brusko dievcensky ze Sofinka 😀 hehe .. aj ja pred chvilkou som umyvala riad a taka ako bublina mi presla v brusku tak asi to bolo babo 😉 ..
uz je cela poskladana aj ozdobena ako ma byt uz len spanielsku deku dame na plachtu a bude moct babatko spinkat spokojne 😉 .. jeeej zavidim ti ten ultrazvuk ale v dobrom 😉 :-P .. kolko ma asi cca babatko cm v 18tt?

sisus123
11. dec 2012

ahoj baby ..tak my cakame chlapcekaaa 🙂 🙂 🙂

bublinka711
11. dec 2012

Ahojte maminky, strááášne dlho som tu nebola, ale práca dávala zabrať a keď som prišla domov, počítač už sa mi nechcelo ani zapnúť. Inak sa nám zatiaľ ale darí skvelo, akurát stále čakám na pohyby. Cítim trošku, keď sa bábätko mrví, ale to je len také úplne slabulinké a neviem, či je to na 18+5tt dosť. Ale možno máme len také pohodové bábätko 🙂
@twetinka81 ja by som sa tou toxo zbytočne nestresovala. Moju švagrinú kvôli tomu okamžite posielali na potrat, ona odmietla, potom jej povedali, že bude mať postihnuté dieťa a ona sa celý čas stresovala. Nakoniec sa malý narodil zdravý, len mal troška problémy so svalovým tonusom. Pár mesiacov pocvičili vojtovku a dnes má 4 roky a je až nadmieru aktívny 🙂))) (a hlavne ubrblaný).
Takže sa pokús veľmi netrápiť, všetko sa dá zvládnuť a ono to potom za tie šibalské oči stojí 🙂

lydusska
11. dec 2012

@angel31 noooo ano bohuzial nemocnice su uz raz take. Ale ved na ten 1 den to nejako prezijeme, no nie?! Ja som si Ista ze chcem rodit v nemocnici a nie doma, lebo predsa Len ak by doktora bolo treba tak nemocnica je istejsia. Ale vsetko bude ok

lydusska
11. dec 2012

@sisus123 no tak sa gratuluje! Uz I meno mate vymyslene?

lydusska
11. dec 2012

@sisus123 a vlastne co si tipovala ze to bude?

twetinka81
11. dec 2012

@bublinka711 snazim sa na to nemysliet, vlastne po tom, co ma doktor hned na zaciatku tehotenstva poslal na potrat preto, lebo zle urcil termmin a tym padom podla ultrazvuku vyzeralo babatko vobec nevyvinute, bola toxo ta menej horsia sprava ... ale tak ked sme prezili jedno, hadam aj toto prezijeme v zdravi ... ako sa hovori, aj napriek starostlivosti lekarov to nakoniec dopadne dobre 🙂

sisus123
11. dec 2012

@lydusska Dakujeme 🙂 No bud bude Matias alebo Mateo 🙂

sisus123
11. dec 2012

@lydusska ..Ja som aj myslela ze to bude chlapec,chcela som dievcatko,Zaru,ale to meno mi tam nejako nepasovalo🙂 aty?este nevies co cakas?? 🙂

lydusska
11. dec 2012

@sisus123 no moja snad buduci tyzden sa aj ja dozviem. Na sono idem az 20teho, tak potom dam vediet. Sa tesim ze coskoro uvidim prcka ;)

dudi30
11. dec 2012

baby tak dnes na poradni všetko fajn. síce som malú piškotku nevidela, ale tak aspon tripple testy a skrínningové vyšetrenia sú negatívne... som šťastím bez seba... v januári by nás malo čakat morfologické vyšetrenie.... a už sa teším ked sa dozvieme či to bude Ninuška alebo Martinko 🙂 ...... inak som dnes videla v tescu kojenecké malilinké rukavičky ..... a odolala som .... zatial 🙂

inviav
12. dec 2012

@dominika1516 my sme to vyriesili inak, kupili sme si jeden spolocny a mame vystarane 🙂 tusim buduci tyzden aj pride....takze mi ju odfotis az ked budete mat deku? ci? inak nevadi, ved ja pockam..ja ti moju tiez poslem az po vianociach 🙂 trosku sa na piatok obavam toho cakania v cakarni, lebo doteraz som sa objenavala, no tentoraz uz nie...musim sa asi predzasobit nejakym jedlom a pitim a pripadne niecim na citanie, aby ma neporazilo...lebo nenavidim cakanie 🙂 jak tu citam, ze uz baby vedia, ze co maju v brusku, tak som stale netrpezlivejsia....no v 18tt by malo mat babatko velkost 12,5-14cm a to je dlzka od hlavicky po kostrc....tusim az od 20tt sa meria aj s nozickami

julinka88
12. dec 2012

Ahojte babulky tak zajtra idem na poradnu tak sa teším že uvidím malinké a som rozhodnutá že odtial neodídem kým mi doky nepovie či čakáme chlapčeka alebo dievčatko 🙂 teda ak bude dobre otočené 🙂

lucianka01
12. dec 2012

julinka88 - aj ja idem zajtra na poradnu a tiež som si povedala, že neodídem, kým nepovie, čo to bude. Naposledy sa nechcelo ukázat, moc sa vrtelo.

inviav
12. dec 2012

@lucianka01 @julinka88 takto ste sa teda rozhodli? asi aj ja tak urobim, sice neviem, co mi doktor na to povie 😀 tak ale prajem vam nech sa babatka hned ukazu

lucianka01
12. dec 2012

Ked sa neukáže, nevadí. Prvoradé je, aby bolo zdravé. 🙂 😉

sisus123
12. dec 2012

@lydusska ..to ti verim 🙂 tak drzim palce 🙂

mimik456
12. dec 2012

bože baby ja stále zmýšlam nad chlapčenským menom stále nemám ani tušenia vobec žiadne sa mi nepáči moj manžel nechce zahranične len slovenské.... v dievčati to mám jasne ale ked ja mám tušáka že to bude chlapec..... poradte nejaké stránky alebo nejaké mená.... dakujem

ajsenz
12. dec 2012

čawtee ako sa máte ? my za dve hodky už uvidíme naše maličké a hádam nám povedia čo to bude 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

julinka88
12. dec 2012

@inviav Ďakujem snáď sa tu už zajtra budem môcť pochváliť že čakáme ....... 😉

lydusska
12. dec 2012

@mimik456 Adam? Moj manzel si vybral take meno chudatko moje nebude oslavovat meniny, no co uz ...

lydusska
12. dec 2012

@ajsenz
@julinka88 tak co babenky uz viete co cakate?

julinka88
12. dec 2012

@lydusska zajtra snáď konečne budem vedieť 🙂 a ty si to necháš až na pôrodnu sálu?????vuav obdivujem ale keď je to prvé bábo tak je to asi menej napínavé ako keď už máš doma chlapčeka tak by si chcela druhé dievčatko 🙂 či??

lydusska
12. dec 2012

@julinka88 nie moja mne to nebude vediet ak ho nebude vidiet o to napinavejsie hhh, ale chcela by som vediet ze co to bude, ale ako hovorim hlavu si z toho robit nebudem ak sa to nedozviem. K midwife idem az 20teho tak az vtedy najskor uvidim ze ci sa ukaze, alebo nie. Teraz som aj tak prilis busy v praci, tak ani nemam cas rozmyslat nad tehotenstvom lol ;). Tak zajtra Drzim palce pre to co si zelas, ale hlavne na to aby bolo zdrave!!! Daj vediet zajtra.cmuk

julinka88
12. dec 2012

@lydusska o.k. ďakujem je to síce obyčajne sono na poradni bo velké sono v nemocnici mám až 28 a ja to dovtedy nevidržííííííím budem sa modliť nech je otočenéééé....papapa určite sa zajtra ozvem 😉

inviav
12. dec 2012

@julinka88 ja snad v piatok 🙂

inviav
12. dec 2012

@mimik456 mne sa tie chlapcenske tiez nejako nepacia..nakoniec sme ale vybrali, no stotoznena som s nim neni...co uz ked to bude chlapcek, budem si musiet nejako zvyknut...skus tuto stranku http://najmama.aktuality.sk/kalendar-mien/nahod... mne to sice nepomohlo, ale snad tebe hej, ved uvidis

ajsenz
12. dec 2012

baby máme chlapčekááá 🙂
Bol tak nádherný, krásne kopkal nôžkami, potom už nervy chytal že ho furt kukáme 😀
Srdiečko sme počuli aj riťkou sa nám otočil chrbátik sme krásne videli aj pusinku otváral.. nádhera 🙂 🙂 🙂 sme s priateľom ani nedýchali krásny bol 🙂)