icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

twetinka81
16. dec 2012

@veronikabb a ja si pozeram vecicky ... no naroziel od teba ja este doma nemam nic. My este ani neviem naisto co to bude a drahy povedal, ze mame cas .... 🙂

veronikabb
16. dec 2012

ja som sa nikoho radšej nepýtala 😀 ešte pracujem tak sa snažím aspoň každý mesiac niečo kúpiť aby som nemala toho naraz veľa 😒

twetinka81
16. dec 2012

@veronikabb no vidis a to ja som vlastne kvoli praci nestihla ani nic ist poriadne popozerat. Akurat cez net som si zatial vybrala kociar, este ho pojdem pozriet nazivo ... tento rok to ale urcite nebude

veronikabb
16. dec 2012

ved aj ja kvoli praci len na nete .... po obchodoch som bola u nas asi dvakrat ale nejak ma neoslovili neni to bohviejaky vyber a tie ceny ani nehovorim radsej

ajsenz
16. dec 2012

čaute baby, ja už konečne druhý deň cítim bejby ale fakt každú chvíľu 😀
ako sa máte ?

angel31
16. dec 2012

@arabeska dakujem ti za povzbudenie.. pouvazujem mozno... len vies...ja to beriem ako v anglicku...proste tam ked su zle vysledky tak hned vsetko ukoncia... asi to tak je lepsie... zbytocne sa dalej trapit, a tak sme sa tesili na tu nasu zlatucku muchotravecku

angel31
16. dec 2012

@lydusska tak ked ja som taky zmatkar... vies ked u mna nie je nieco vzdy tak ze som si 100% ista tak do nicoho nejdem... a tento scan ako tomu hovorite mne vysiel zle..amniocentezu ani neviem ci ma zmysel robit... hej hej mali.. a ti poviem dopadlo to katastrofalne.. teta sa starala, robila co mohla.. snazila sa..verila ze ked mu da lasku ze bude stastne.. a dopadlo to tragicky.. anjelik ani nemal 4 roky ked nas navzdy opustil.... a tiez bola na tom ako ja pred nedavnom.. ze nechcela ist na testy...ale tak mas zrejme pravdu... musim sa nejako schopit ako na tych statniciach slavnych a povedat si ze ked nieco nie je 100% neznamena ze nie je dobre... a ze to nevyjde... tak asi skusim este tu amniocentezu...

twetinka81
16. dec 2012

@ajsenz je to nadherny pocit, to nase si tiez uz nejaku dobu bublinkuje a stekli ...

ajsenz
16. dec 2012

@twetinka81 moje niežeby bublinkovalo a možno aj bublinkuje len sem tam že kop, kop...joooj 🙂))

lydusska
16. dec 2012

@angel31 vyborne to je spravny pristup!!!! Ta amnio je naj pristup. To je vlastne geneticke vysetrenie a to je najistejsie nez nejake sono. Na sone sa vidia I take mini odchylky co mozu iba naznacovat, ale amnio ti povie uplne presne ci sa jedna o nejaku geneticku chorobu. Co za geneticku chorobu malo to chlapciatko??? Ja si aj tak myslim ze to co ty hovoris bol iba ten triple/quadruple test, lebo ako vidim ty si este Len v 17tom tyzdni a tento morfologicky scan sa robi az najskor v Tom 18tom tyzdni. Ja este stale nan cakam a budem ho mat az vo stvrtok. Aj si konzultovala to rozhodnutie s doktorom? Co ti na to povedal??? Urcite ti poradil amnio, nie? A ako zle ti tie testy vysli? Co Bol ten vysledok????

lydusska
16. dec 2012

@ajsenz no vidis oplatilo sa cakat ;), nieeee???

ajsenz
16. dec 2012

to teda áno... 🙂))
Je to nádherné pociťovala by som to každý deň čo raz viac sa teším na našu malú lásku

angel31
16. dec 2012

@lydusska ach.. neviem.. proste boli to vysledky z krvi.. ten chlapcek mal srdcovu nedostatocnost a poskodeny mozog... tam by ani nevadilo to ze nema vyvinute centrum dlhej pamati ale zial z tohto dovodu mu telo nedokazalo vytvarat ziviny.. teda vlastne tazit z nich.. mal extremne rychly metabolizmus a trpel aj fotopatologickou chorobou... slnecne svetlo mu sposobovalo lupienku a nasledne odlupovanie koze.. takze aj to bolo strasne.. lebo pre zrychleny metabolizmus sa mu nedokazal v dostatocnom mnozstve vyuzivat vit.D a tym sa mu tvorila pokozka nie elasticka..ako je to u mna alebo u teba..ale bola velmi tenka a supinata.. tak tohto sa bojim.. ja sa nebojim ze by nasa muchotravecka mala tieto priznaky alebo tuto spojenu diagnozu.. ale ked tie vysledky ma znepokojuju...na certa mi bolo volat tam..to je tak ked nic neviem tak som spokojna vo svojej naivite... ale tod akonahle na nieco pridem ze nieco sa vychili priemeru tak ma ten chrobak zozere celu... nie len ze mi z nervov cuca.. a to je kamen urazu... ked ja uz si myslim ze boh to tak asi chcel... ze dal mi muchotravecku a nasledne mi ju chcel zobrat... len preto aby ma skusal... a preto som nestastna..

lydusska
16. dec 2012

@angel31 tak nebud nestastna, ale stastna lebo tehotenstvo je bozsky zazrak. Ja som si ista ze to je blbost. Co ti presne ten doktor/ka povedal/a? Vela ludom ako citas boli I potraty radene a porodili uplne zdrave deticky. Daj si to potvrdit tym morfologickym sono a ak by boli vysledky zle, tak este amnio a budes si ista na 100percent. Este teraz nestresuj!!! Kedy ides na ten morf.ultrazvuk??? Uz ta doktor pozval?

dominika1516
16. dec 2012

@inviav joooj to ako naschval ti schovava co skryva medzi nozickami .. 🙂 ... noo tak ja tam idem trosku pred tebou 8.1. tak uvidim ako ja pochodim este stale mi nevolal ohladom vysledkov testov tak sa vytesujem ze asi je vsetko v pohode a ak nezavola do konca tyzdna tak uz na 100% viem ze je vsetko ako ma byt .. aj mne na poslednej poradni pustila srdiecko jooj ako krasne a rychlo bije hned som bola pokojnejsia ze ho aj pocujem 🙂 ... noo tak v rodine sa to obcas stava to poznam ale hlavne je ze ste spolu vy dvaja a tam kde je vam obom dobre ved svaitky maju byt o laske a pokoji 😉 .. ja uz mam konecne darceky pre vsetkych tak uz len cakam na stedry den 😀

lydusska
16. dec 2012

@dominika1516 juj ty si aka sikovna, ja som s darcekmi este nezacala. Ako to zase vidim na poslednu chvilu ;(

julinka88
16. dec 2012

@lydusska tak sa teším potom si pozriem ako všetky pekne rastieme 🙂

julinka88
16. dec 2012

@angel31 Ďakujem tak pomaličky rastieme a priberáme 🙂

arabeska
16. dec 2012

@angel31 hm tak ziaden scan ani morfologicky ultrazvuk ale krcne testy ti vysli zle to je to AFP.tie vychadzaju vacsine zien zle,su nespolahlive.objednaj sa na sono keby si chcela este vacsiu istotu tak amniocenteza.co ti povedala doktorka?urcite by ta neposlala na potrat po zlych afp a ani ti ho nik nespravy bez dalsich vysledkov.preco hned myslis na najhorsie?podla mna cakas zdrave dieta ;)

lydusska
16. dec 2012

@angel31 no a k Tomu Anglicku.... To nie je Pravda ze tu hned vsetko ukoncia ak tu zle triple testy... Tu ta vzdy poslu ak mas dost zly vysledok na amniocentezu aby sa to potvrdilo,alebo vyvratilo

angel31
16. dec 2012

@arabeska asi.. jaj ked ja som uz daka domotana.. ze uz ani neviem co mam robit... take stressy mat... tak lekar mi este nic nepovedal.. osobne som tam nebola...

arabeska
16. dec 2012

@angel31 ja teda hlavne nechapem ze preco bez toho aby si to vobec prekonzultovala s lekarkou si uz chcela vsetko ukoncit 😕 internet mas,treba si googlit,aj tu na konovi sa vela veci dozvies.hlavne tebe nevykonaju teraz interupciu len preto ze testy AFP si mala zle a ty na zaklade nich ziadas o prerusenie,zbytocne si sa vyhaluzila.zajtra zavolaj doktorke,dohodni si s nou co najrychlejsie morfologicky ultrazvuk,pripadne amnicentezu(aj ked ja si myslim ze staci ten ultrazvuk) a uvidis ze vsetko je ok.ak sa smiem spytat kolko mas rokov?lebo tie testy su totiz robene tabulkovo,preto vela zenam vychadzaju zle.ja si mam pre vysledky volat zajtra a gynda mi hned vravela ze sa nemam v ziadnom pripade zlaknut ak by nahodou vysli zle ze su nespolahlive.... a hlavne ta obdivujem ako si sa rychlo rozhodla tehotenstvo ukoncit bez nejakeho boja a zistovania si,asi si bola v soku inak si to neviem vysvetlit

anietka
17. dec 2012

Dobré ránko tehulky 😉
Ako vidím až na pár výnimiek už máte pokúpené darčeky - ja nemám ešte nič a ani neviem, čo mám komu kúpiť ☹ .
Náš drobček si už tiež veselo kopká a mne sa to veľmi páči 😀

bucanova
17. dec 2012

Tak dnes nás čaká ďalšia poradňa a už by sme sa mali dozvedieť pohlavie bábätka. Prosím maličké, poriadne rozťahuj nožičky, veľmi sme zvedaví
😀

inviav
17. dec 2012

@lydusska moznoze si po case najdete kamarata aj tam...samozrejme, ze to uz vedia, uz od 6tt..ja totizto neudrzim tajomstvo 😀 a vas je to ako?

inviav
17. dec 2012

@dominika1516 tak to je fajn, ze si to uz s tymi darcekmi doriesila 🙂 no dufam, ze sa ti nasi drobci uz konecne v januari umudria a ukazu sa..som pocula, ze cim je babatko vacsie, tak tym je to tazsie urcit 😒 dufam, ze to s tymi tripple testami u teba dopadne rovnako ako u mna 🙂 no ale ja sa dnes idem liecit a potit, lebo to vyzera, ze mam zapalne dutiny...tak hadam ma to rychlo prejde, aby aj zlaticko moje bolo v poriadku ☹

twetinka81
17. dec 2012

Ahojte dievcata ... tak sme boli dnes na kontrole. Drobec len vystrkoval ritku a tak sme zasa poriadne nevideli co to je :( alebo mozno len doktor nechcel povedat, lebo na vysledok mi nakreslil znak dievcatka 🙂). Aj si nas pomeral a vravel ze je vsetko OK, i ked opakovany test na toxoplazmozu bol zasa zly, zasa mi zobrali krv na opakovanie vysledku, ak sa to nezlepsi budem musiet na infekcne ... hmmm

lola7712
autor
17. dec 2012

@twetinka81 .....babatko sa asi hambí......a nechce sa ukazovať 🙂 ........prajem aby ste od Ježiška dostali kopec zdravia.....a budúce testy na toxoplazmozu už budu OK 🙂

julinka88
17. dec 2012

Ahojte babulky tak ani ja ešte nemám kúpené to čo by som mala mať zato môj drahý ma tento rok predbehol a sú so švagrinou už 4 apol hodiny na nákupoch to som zvedavá čo také kupujú a to mi vravel že vkročí do 1 obchodu vezme tú vec a ide domov 🙂 Chlapi 😀

twetinka81
17. dec 2012

@lola7712 dakujem