icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

bebe2013
18. dec 2012

@mariettka27 a co tak nejaku knizku? Napriklad o babatkach alebo nieco take tematicke?

@lola7712 ja mam pre mojho trenky s dlhym rukavom - zdal sa mi to celkom vtipny a prakticky darcek a okrem toho mam pre neho vodu po holeni Carolina Herrera.
@inviav mne tu na koniku poradil fantasticky cibulovy sirup, ktory mi super zabral na zapal priedusiek, takze som ziadne lieky brat nemusela.

Inac, ja uz mam poriadne velke brusko. S manzelom sme obaja vysoki, takze predpokladam, ze aj babatko bude dlhe.

mariettka27
18. dec 2012

ďakujem za tipy,no veru sa ešte po niečom musím poohliadnuť...ale najkrajší darček na celom svete máme aj tak každá v našom brušku... 🙂
@lola7712 ja mám večer tiež riadne veľké bruško...no veru po Vianociach asi ani bundu nezapnem 😀 ...koláčiky pomaly pečiem,zatiaľ mám linecké,škoricové hviezdičky a vanilkové rožky...dnes pečiem pardubické perníčky a kakaové srdiečka s kokosovým krémom (krém budem plniť ale až cez víkend)...

inviav
18. dec 2012

@mykaellle no tak len sa teda setri...ja sa zatial na nic nestazujem, vobec mi zatial brusko nerobi v nicom problemy, akurat ked sa obuvam 😀

inviav
18. dec 2012

@anietka dakujem a aj za utechu...bohuzial, bol nutny 😒 tu slanu vodu mi poradila aj mamina, ale zatial zaberaju aj caje a po nich dobre vypotenie 🙂

inviav
18. dec 2012

@mariettka27 dakujem, no popravde nechcela som si ho davat, ale som niekde citala, ze teplota nad 38 stupnov uz moze babatku ublizit a ked sa uz k tomu vcera blizila, tak som to vyriesila tatko

inviav
18. dec 2012

@bebe2013 a mas aj link na ten cibulovy sirup? my s manzelom tiez nie sme ziadne chrustiky...babatko malo na poradni 245g a vobec neviem, kde sa tam schovava 🙂 asi tam musim mat velmi vela priestoru, ked je to brusko take malicke 🙂

bebe2013
18. dec 2012

@inviav link uz nemam, ale napisem ti to: do 7dcl pohara od uhoriek nakrajas tri velke cibule, das tam aspon 3 velke lyzice medu a stavu z jedneho citrona. Zamiesas to, zavries flasu a das to na teple miesto, najlepsie cez noc. Ale v podstate ho mozes pit uz pod 2 hodinach, ak to suri. Davaj si ho po lyzickach zo zaciatku kazde dve hodiny. Cibula je prirodne anntibiotikum, ktore babatku neskodi, med ukludnuje a citron ti da vitamin C. Sirup chuti podstatne lepsie, ako vonia. :D A dokaze zazraky!

lola7712
autor
18. dec 2012

@mariettka27 ........ty si teda šikovnica.......ja som stihla perníčky plnené, medové rezy, punčové a grilážky.......a ešte sa chystám na lístkové cesto toto by som chcela dnes stihnúť ak sa podarí.......ale teda musím sa priznať, že zatiať mi energie neubúda, ale len pribúda 😀

inviav
18. dec 2012

@bebe2013 no vyskusam to, len musim tatinka poslat do obchodu, ked sa vrati z prace 🙂 velmi ti dakujem za tip 🙂

lucynka777
18. dec 2012

@inviav aj ja som bola chora cca pred mesiacom a mne pomohol zazvor 🙂 nastruhala som si 1-2cm korena, zaliala litrom vody, nechala vyluhovat, precedila a ocutila medom a citronom. Do 2 dni som bola fit 😉

inviav
18. dec 2012

@lucynka777 skusala som aj zazvorovy caj, ale z neho mi je strasne zle 😒

lucynka777
18. dec 2012

@inviav tak to je skoda, este by som ti odporucila potierat krk alpovou mastou a obviazat satkou 🙂 mne pomaha na vsetko. Ja totizto lieky odjakziva nemusim 😀 Ta masticka je super, lebo citis ako ti vytahuje z tela zapal aj pri bolestich zubov, klbov, hrdla, hlavy.... Ja sa nou liecim uz par rokov 😀 Asi som bola v minulom zivote nejaka bylinkarka/mastickarka

inviav
18. dec 2012

@lucynka777 no ked nezaberie cibula s medom a citronom, tak by som skusila aj toto...dakujem 🙂

lydusska
18. dec 2012

@bebe2013 no tak ta medzi nami vitame ;). Dufam ze sa citis dobre!!! A moc blahozelam. A odkial si original?

lydusska
18. dec 2012

@anietka hhhh Anetka ze nevideli moje tehu brusko ;)))??? Vsak sa ku mne spravaju ako ku obeznej zenskej lebo to brusko hhh ak sa da tak nazyvat ja by som ho kludne nazvala brusisko, sa Im zda byt obrovske odkedy som do prace nastupila. Vzdy niekoho pristihnem mi cumiet na brusisko hhh. Tak ale uz som naplno rozhodnuta ze v piatok to idem prezradit po morfologickom utz co mam vo stvrtok. Snad vsetko bude ok, tak sa to oznami;) a aspon mA nebudu za obeznu pokadat hihi ;))). Uz si aj nieco pribrala od zaciatku? Mne sa zda ze si stale drzim rovnaku vahu, alebo iba max 1-1.5kg som pribrala, co mi pride ok na zaciatok 6teho mesiaca ;). Co ti na morfo povedali, dufam ze vsetko ok!!!

lydusska
18. dec 2012

@bucanova to je skvele ja idem na ten utz vo stvrtok tak som zvedava tiez a konecne v piatok to oznamim v praci. Ty uz si v praci oznamila? Asi iba ja som este neoznamila hhh

bucanova
18. dec 2012

@lydusska jasné že som oznámila, celá natešená, všetci mi gratulovali 🙂
Držím palce na utz vo štvrtok

lydusska
18. dec 2012

@inviav juuuuj moja ako dobre ze si mi to s tou radou od doktora povedala!!! Uz som si myslela ze tato bolest asi nebude spojena Len s rastom ale ze mozno je za tym I nieco ine, zle uf. Lebo to ako ma cele brucho boli a mam ho ako kamen tvrde uf. K Tomu malinkemu brusku, ak si pamatas tak som ti hovorila ze z ten prvej sono fotocky sa mi zdalo ze tvoje mimi tam malo dost miesta, ale teraz uz bude musiet brusko vytlacit!!! ;))) sa budes vytesovat ze ho bude vidno, ze? To je zaujimave ako to mame vsetky inak ;). Ja si uz pripadam ako nakladak hhh

anietka
18. dec 2012

Podávam správu 🙂 morfologický ultrazvuk dopadol super - budete mať zdravé dieťatko - takto sa vyjadril doki.Vraj sme o týždeň väčší a budeme asi apríloví - no uvidíme kedy sa drobček narodí. Robil nám aj 3D a chlapčiatko naše si stále skrýval tváričku a cumlal si pršteky. No čo vám poviem bol krásny. Vraj máme 490g čo mi oči vyliezli 😀 . Fotečku pridám hneď ako mi ju manželík nascenuje bo ja som antitalent na takéto veci 😀

mariettka27
18. dec 2012

@lola7712 ale veď máš napečené fajnové koláčiky a tiež dosť... ja to mám s tou energiou presne naopak,ako som tehotná,tak by som len spala... 🙂

@anietka gratulujem k dobrému výsledku vyšetrenia,to bude riadny valibuk...väčšinou čo som postrehla,tak baby písali,že majú bábätká tak okolo 300g...ja idem vo štvrtok,tak napíšem ako sme na tom my 😉

anietka
18. dec 2012

@mariettka27 no to asi preto máme tak veľa lebo sme o týždeň väčší....síce valibuk má byť po kom 😀

inviav
18. dec 2012

@lydusska ja som uz mala aj take bolesti podbruska ako keby som prechladnuta bola a on mi povedal, ze som uplne v poriadku a nie je predpisane ako velmi ma ma brusko boliet..kym to nie je sprevadzane vytokom alebo krvacanim, tak sa vraj nemam coho bat 🙂 no musi mat teda velmi vela priestoru vnutri....ved ani ho poriadne necitim, ked sa mrvi, ale to snad pride casom, ked bude uz toho priestoru menej....tazko s tebou porovnat, ked som tvoje brusko nevidela 🙂

inviav
18. dec 2012

@anietka no to som rada, ze je babatko zdravucke...moje si tiez zvykne cmulat palcek akurat, ked sa na neho divam cez ultrazvuk 🙂 no vy ste teda uz o polovicu vacsi ako my....my sme v piatok mali 245g 🙂

anietka
18. dec 2012

@inviav tento doki mi vyrátal termín medzi 20. - 25. apríl - takže som zvedavá kedy sa drobček narodí 🙂

inviav
18. dec 2012

@anietka no to mas teda riadne velky skok..mne sa termin menil zatial iba raz z 11.5. na 12.5. 🙂 ale drobcekovia to najlepsie vedia, kedy je ten vhodny cas 🙂

lydusska
18. dec 2012

@inviav no ani nechci vidiet, uf. Ale uz dam foto cez vikend uz urcite a budes vidiet ten batoh co uz nosim pred sebou. Uz minuly vikend som chcela, Len zase som zabudla

inviav
18. dec 2012

@lydusska no tak uz som velmi zvedava na ten batoh 😀

bebe2013
18. dec 2012

@lydusska Dakujem za privitanie, povodne som z Bratislavy.

janulik_81
18. dec 2012

@lydusska ahoj lydusik,ako? Davno som tu nepisala. Zachvilku uz ides na sono,ze? My akurat vtedy letime na slovensko. Ja idem 02.01. Taka som zvedava co budem mat. Inac lydus pozerala si uz nejake kociky? Ja nemozem nic pekne najst za rozumnu cenu. Ked pozriem slovenske stranky take krasne kociky a ked pozriem tu vsetko taka otrasina. Dneska som akurat pozerala, ze kolko budem mat matersku a child credit. No fuuuha, tolko penazi az sa mi ocka pretacali, no dufam ,ze prezijeme 🙂

marioneta89
19. dec 2012

Ahojte..tak sa pridavam k vam,tiez pride drobcek na svet v maji..tehotenstvo je premna nieco nove,aj ked je vela veci v tomto obdobi ktore sa nevydarili,na babatko sa tesim..a to som mala spociatku obavy ze ako to zvladnem,teraz verim ze to bude super..doteraz som v tehotenstve nemala nejake potiaze,zle mi bolo asi dva krat aj to az neskor,chutit mi chuti vsetko aj ked nepriberam,ale do takeho 15.tyzdna ma zmahala taka unava ze by som bola schopna spat hadam aj postojacky 😝 onedlho ma caka poradna,tak hadam sa dozviem pohlavie dietatka..taaaa zvedavost🙂