icon

Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014

martynnka
23. júl 2014

Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂

O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂

@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova

petkael
1. aug 2014

@jajao jaaj tak to budeš mať super pôrod s ňou .. 🙂
Pri prvom mi malého ukázali a odniesli a dali až ráno ...takže ja si teraz tiež potrpim aby malý bobak zostal na mne.. nedám ho ani za nič 🙂

martynnka
autor
1. aug 2014

@petkael myslis ten informovany suhlas? No ten podpisem, nemam tam nejak s nicim problem. A k porodu si mam priniest svoj porodny plan. Ja tam idem s pocitom, ze sama dopredu nevymyslim co a ako sa stane, takze na vsetkom sa s lekarmi da dohodnut, ved to stale opakuju, ze nic neurobia bez mojho vedomia. Ten porodny plan-svoj mam trikrat vytlaceny, nech su vsetci na sale informovani co a ako si predstavujem.

petkael
1. aug 2014

@martynnka no mne dala papiere na podpis K epiduralke , K cisarskemu rezu a ich porodny plán. ... Preto sa pýtam . že ako to spravíš. ... ale aj ja to tak urobím asi že aj svoj plán im tam dám, aby sme si boli na jasno... len ten oxytocin im tam nechcem podpisovať ...

celasapremenim
1. aug 2014

no co som citala, tak je to vlastne urychlovac porodu....ten gel
prave som zaplatila poplatky v kochu aj so zazmluvnenim tiez 🙂 to sa tesim inak, ten bonding, ze to hentak robia 🙂 hura ....aspon nieco

martynnka
autor
1. aug 2014

@petkael tak sa na to este spytaj na poradni, ze prave ten jeden bod ti tam vadi, inak by si to podpisala. Ako ja to beriem len ako formalitu. Neurobia nic, na com sa s nimi nedohodneme a, samozrejme, keby sa nieco velmi zle dialo, tak to uz je jedno vsetko, hlavne nech sme ok...

petkael
1. aug 2014

@martynnka veď ona mi hovorila , že nech si označim čo sa mi nepáči a prediskutujeme to ... len keď ja sa toho bojím, že darmo sa s ňou O tom budem rozprávať keď službu počas porodu môže mať vlastne hocikto .. som trošku nedoverciva asi. ..Možno aj zbytočne robím Z komára somára ...ale spýtam sa jej na to 🙂

celasapremenim
1. aug 2014

boze baby, strasne je teplo vonku🙂 sme sa vratili a rovno aj s detmi do ladovej sprchy, maly mi teraz v brusku skace:D:D:D
ja im dovolim oxytocin iba pri porode placenty
ale ak nahodou skoncim na cr, tak som v keli
o cr neviem prakticky ani len to, ci je lepsia spinalka alebo epiduralka,no nic neviem o nom
dnes som volala kvoli hypnoterapiam, tak ma mozno jedna pani zoberie do parady, terapia na pretocenie, akurat mi to vybavuju

celasapremenim
1. aug 2014

... ak by mi ditte vedel pred porodom pretocit dieta s tym, ze sa ubezpecia cez kvalitne ultrazvuky, ako sme na tom so pupocnikovou snurou, tak by som to asi riskla....ale tak tesne pred porodom, nech sa mi nezvrtne spet blbusik:D:D:D

petkael
1. aug 2014

@celasapremenim ja tiež neviem O cr nič dokopy .. Keď som si to začala čítať V tých papieroch tak je to brutálne a ani to nechcem vedieť ... to by sa riešilo aktuálne keby. ..
A kedy na to pôjdeš ??
A Ditte vie nejako pretocit bábo ?

vanesa73
1. aug 2014

ahojte, tak ja nemám nič nové, stále otvorená len na 1 prst, tak som bola pekne sklamaná, už som dúfala že som sa niekam pohla, malý má asi 3250g, budúci týždeň posledná poradňa, dúfam že sa to spustí dovtedy.
čo som si pozerala ten rozpis tak Ondáčková má myslím smenu len 6.8 a 9.8. tak moc neverím že na nu natrafím, nemáte skúsenosti aký je doktor Ditte, dnes som ho videla a na mňa tak zvláštne pôsobil neviem keby som trafila jeho smenu...

celasapremenim
1. aug 2014

@petkael zevraj vie, zvonku, chmaty, pred porodom urobit
v najhorsom:D
ja neviem nic, ja mam este dva tyzdne, aby sa mi pretocil, z hypno sa mi maju ozvat, tak podla toho co mi povedia....skusam, co ide, len vsetci su tusim na dovolenke akurat

martynnka
autor
1. aug 2014

@vanesa73 a preco na teba posobil zvlastne? Ako zvlastne? 🙂 A ze ma sluzbu Ondackova len 06.08. a 09.08., to myslis ako za cely mesiac, ako ze ma dovolenku uz potom uplne?

vanesa73
1. aug 2014

@martynnka neviem taký vážny panko sa mi zdal, nie za cely mesiac to som pozerala len na tento týžden čo bude, pozerala som len do môjho termínu jak ma službu. Dúfam že nebudem prenášať, na neskôr som sa už nezameriavala.

martynnka
autor
1. aug 2014

@vanesa73 hej, jasne, ved preto sa pytam 🙂

zuzulkaba
1. aug 2014

@vanesa73 doktor Ditte je v pohode,kamoska u neho rodila a bol dobry.. Ako zvlastne na teba posobil? Odmerane? No ja som mala par krat u neho vysetrenia v tehotenstve a on je uplne v pohode,je taky poctivy,nemas sa vobec coho bat..

vanesa73
1. aug 2014

mohlo sa mi to kľudne zdať, že tak prísnejšie na mňa pôsobil, preto som sa pýtala aby som vedela, som len rada že je v pohode keby mal náhodou smenu ked ma to chytí.

zuzulkaba
1. aug 2014

@vanesa73 ti interni lekari su vsetci dobri,nemusis sa strachovat🙂 drzim palce,nech vsetko dopadne podla tvojich predstav

vanesa73
1. aug 2014

@zuzulkaba Ďakujem 🙂

celasapremenim
1. aug 2014

vanesa, neboj, ditte je super, inak niekedy aj prisnost a mozno sustredenost lekara pri porode nemusi byt na skodu

inak ondackova maka furt, bud je v ruzinove, alebo na partizanskej, keby si mala problem, zastihnes ju vzdy
ja som ju uz hladala aj mimo jej ordinacnych hodin {kvoli vysledkom a jednemu vysetreniu} a vzdy som ju niekde nasla

dnes som malemu pustala do bruska hudbu a robili sme mosty :D

vanesa73
1. aug 2014

@celasapremenim tak je dobre, som kludnejšia, hej hovorila ondačkova že stále pracuje, len ja som to tak brala že hlavne kedy ma službu pri pôrodoch, že by som chcela na nu natrafit, ale šak uvidíme.
Hovorila mi dnes že ma strašne veľa pacientok,že ich už nemá kam dávat.
Lebo ta recepčna sa zasa tak tvárila že prečo ma objednala piatok o 12, mne to je osobne jedno kedy si ma dá ale tá rcepčná sa tvárila jak naozaj. myslím si že jej to môže byt jedno.

lucifera12
1. aug 2014

Ahojte dievcata, rada by som sa k vam oridala. Mam termin zaciatkom septembra ale kto vie, ci to nebude koniec augusta, lebo maly sa narodil zaciatkom 39tt. Toho som tiez v Kochu rodila. Teraz idem chodit k Ondackovej, aj si ju chcem zazmluvnit. Aj ked mam podobny problem ako @celasapremenim - mala je priecne otocena. Tak som zacala cvicit a tiez moxovat na jej otocenie. Som zvedava, ci to zaberie. Ale dufam, ze sa otoci. Mne by ani koniec panvovy nevadil, ale priecna poloha je automaticka indikacia na sekciu ☹

celasapremenim
1. aug 2014

@lucifera12 ahoj 🙂 to moxovanie, prosim ta ako to robis? k niekomu chodis, alebo to robis sama?
neporadis mi s tym? neviem vobec ako na to, tiez by som to chcela skusit
a pozerali ti malinku, co sa tyka pupocnika a mnozstva plodovej vody, ci je vsetko v poriadku?
ja mam tiez termin zaciatkom septembra, ale rodim deti v 38 tyzdni
len mi tak docvaklo, ze ked nic nenalieha na krcok, tak aby som aj neprenasala nahodou teraz

celasapremenim
1. aug 2014

@vanesa73 recepcna v ruzinove? jednu zaujimavu som si tam tiez vsimla :D ale to nam moze byt tak jedno

sakra kolko nas je na ten august?:D...a to len tu v diskusii? :D:D:D:D tam budu musiet nacvalat vsetci porodnici, ked sa tam stretneme

vanesa73
1. aug 2014

@celasapremenim práveže u kocha

lucifera12
1. aug 2014

@celasapremenim cca v 32tt som bola na utz vsetko ok, akurat bola kp. Ale ona je priecne strasne casto, cotim ju na oboch stranach brucha. A to predtym bola ceslom dlho hlavou dole ale cca pred mesiacom sa zacala tocit. A vrti sa dodnes. Maly bol v takomto case uz hlavou dole a to sa otocil dost neskoro. Ale stale si hovorim, ze ma dost casu aj miesta a ze sa moze aj tesne pred porodom zvrtnut, ale hadam moxy zaberu. Teraz som to prvykrat slusala. Nechodim nikam, zavrela som sa doma na balkone, lebo to dost smrdi. Nahriala som tycinky docervena a prilozila k akupresurnemu bodu. Nejde mi cez mobil skopirovat link, ale daj do googlu moxa stick breech baby a je tam aj fajn clanok, aj video

celasapremenim
1. aug 2014

@lucifera12 dakujem
a moxy si kde kupila?
no ja to mozem ist eventualne k svokre na barak robit, tu asi nebudem moct, ma vyzenu :D:D:D

celasapremenim
1. aug 2014

ja som citala, ze ten bod je za kotnikom dozadu eeehm

celasapremenim
1. aug 2014

sorry za tolko prispevkov, ale ktore moxy si mam teda kupit? a ako dlho to ma clovek vlastne na jeden raz robit to moxovanie a na oba malicky? idem urcite do toho :D

mne sa obcas tiez da priecne, je to citelne teda ti poviem :D

celasapremenim
1. aug 2014

no uz som si to nastudovala, len som pozerala, su aj take kratke nehoriace moxy a dlhe moxy a ja neviem ktore si mam kupit ale kupim :D

to je jedno ktore si kupim? http://anezka.sk/moxovanie-c-8.html

lucifera12
2. aug 2014

@celasapremenim ja som dostala od kamosky, lebo mala sa jej pretocila a uz nepptrebovala, tak neviem, kde kupovala. Ja som nasla clanok aj o tom bode na kotnikoch, ale nebol tam zobrazeny a prijde mi riskantne nahrievat iny bod. Tak ten malickovy robim. Tie moje moxy maju cca 15cm a na jeden raz urcite neminies celu, je to ratam tak na 3-4 pouzitia. Na 1x sa robi cca 15min na oba malicky naraz. Asi ale niekoho poprosim, lebo si pri tom brucho tlacim poriadne