Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014
Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂
O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂
@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova
@celasapremenim kde si kupila koselu? ;)
Krasny je 🙂 baby, je dnes niektora na epi pouceni v kochu????
co sa tyka prepichnutia vody tak sa da v pohode dohodnut az ked ste otvorene na 8,9..ja som to mala takto v plane a rodila som s Ondackovou..to prepichnutie nebolo citit vobec..kontrakcie potom mne oslabli dokonca ;)
@dadach84
Ano, v tom je velky rozdiel, kedy to spravia.
@celasapremenim ja som bola minuly tyzden, ale sa mi zda, @jajao vravela, ze pojde tento 🙂 Kolko vas tam inak je? Lebo minuly tyzden bolo straaaasne vela, uplne plno, museli im stolicky este doniest navyse.
@martynnka
uz som doma, no nebolo potrebne doniest stolicky, ale aj tak bola plna ta jedalen
pani sestricka, co mi noveho povedala bolo, ze momentalne sa dava epi v nizsich davkach analgetikum a nema to ziadne prepojenie a vplyv na ustatie porodnej cinnosti alebo taketo veci a riadne sa sleduje, kedy sa dava a kedy sa moze dat
ja som to teda nikdy nemala, ale rodila som pred par rokmi a vtedy mavali zeny problemy s epi
neviem presne ake su referencie z kocha teraz, to som si nepresla....hm, ale ona tvrdi, ze nic nemali ziaden problem s epiduralkami....
@celasapremenim tak ako ja si myslim, ze pokial to moze ist prirodzene, je to vzdy lepsie... Aspon ja som strasne rada, ze som to zvladla bez toho. Mala som zo seba taky dobry pocit, ze aka som sikovna 😀 😀 😀
inak u ondackovej som stretla milu nasu tuprispievajucu alenku uhnakovu 🙂 a isla na prijem po prenasani dietatka, takze uz je v porodnici tiez 🙂 dnes ju riesia, je to velmi mila baba a drzim jej palce
@martynnka ano, ale je to porod od porodu 🙂 ti hovorim, ako mi napichol tu plodovku na 3cm, myslela som si sest hodin, ze umieram od bolesti a dychat som vedela
prvy porod bol uplna malinka, len tento druhy ma prekvapil, myslim si ze to bolo tou plodovkou, ale ak nie a mienim takto rodit aj tretie a nebudem vediet zvladat tie techniky, ako si ich nacvicujem 🙂)))...nezazit neuverit
ja to asi spravim tak, ze si pockam, ako to bude postupovat bez napichnutia a ak dobre a znesitelne, nedam si, ak neznesitelne ako henten druhy porod, dam si
je podla mna rozdiel aj, ci ide von styri a pol kilove dieta, alebo trojkilove
@vanesa73 inak vaneska, nadherny je a to meno sa mu normalne hodi 🙂
@celasapremenim ved prave, preto som si aj to poucenie spravila. Mam v plane mat vsetko bez zasahov, pri prvom sa mi to tak osvedcilo, i ked vtedy to bolo neplanovane, tolko som toho nevedela ako teraz... Ale uvidime, ako to cele pojde, ci zacnem mat kontrakcie, ci mi voda najskor odide a nic sa nebude diat, clovek nikdy nevie...
@martynnka rovnako uvazujeme 🙂 ja bych bola najradsej bez zasahov, lebo clovek sa da potom do styroch hodin dokopy jednoducho
vyhodou pri epi je, ze ju pripichnu pri pripadnom siti, konecne mi dakto vysvetlil, preco neradi davaju umrtvenie pri zasivani, ja som mala dva stehy dokopy alebo tri ani neviem, bez problemov, bez bolesti pri siti ....lenze ak babe nastrihnu na 10 a viac stichov a siju ju, dlhsie to trva ....a potom vraj to, co sa dava na umrtvovanie, sposobuje opuch tkaniva, co zabranuje dobremu zasitiu, preto to neradi pouzivaju a z toho su tie hororove zazitky pri siti, co tu baby popisuju na stranke
a to bola pre mna uplna novinka, ze to ma takyto ucinok haaha
a ked dostanes epi, automaticky ti nechaju kanylu v ruke, ak nedostanes, mozes byt bez
@celasapremenim juj, ci si ma milo opisala 🙂. Dnes mi urobili len vysetrenia a zajtra rano mi podaju tabletku na vyvolanie porodu. Aspon tak mi povedala Ondackova. A mozno este porodim prirodzene do rana 🙂
@celasapremenim mne sa mala vcera zvrtla, ani neviem kedy a ako. Este na prechadzke bola priecne a poobede som si uvedomila, ze kope uplne inde a je uplne inak. Teraz ma dolu dobre otlaca, uff normalne bolestivo. Ale hlavna vec, ze nie je priecne a je hlavou dolu.
@vanesa73 gratulujem, uzivajte 🙂
@celasapremenim tie hororove zazitky zo sitia... Ako v zasade mi to bolo po porode jedno, ked uz bol maly vonku, nejake tie hormony stastia som mala v sebe. Ale ako to bolelo, tak to bolo fakt horsie ako porod, som sa tam zvijala, som nevedela co so sebou, nedalo sa nehybat, bolelo to ako svina. Netusim, kolko som mala stehov, ale teda ta bolest...
Akoze mozem rodit bez kanyly, nebudu mi na to nic hovorit, hej? 🙂
@martynnka som otvorena na 1 a pol prsta po celej dlzke krcku, krcok skrateny na 1,5 cm. Ondackova mi povedala, ze tabletka s najvacsou pravdepodobnostou porod rozbehne. Inak mne sa uz viackrat rozbehli bolestive kontrakcie, ale zakazdym po dvoch troch hodinach prestali. No a nakoniec sme sa rozhodli pre apartman, lebo nevydrzim bez maleho ktovie kolko dni. Kazdu chvilu pridu s manzelom za mnou a budem maleho uspavat tu na poobednajsi spanok 🙂
@martynnka mozes, ja osobne nenavidim kanylu v ruke, tiez to tak chcem
oni na toto hoovoria, ze pre istotu, tka ja im tiez poviem, ze z mojej strany tiez pre istotu
@celasapremenim ved podla mna zaviezt kanylu keby nieco aj v pripade nudze nie je az taky problem...
@uhnakova drzim palce, aby sa ti to stustilo same 🙂

Až teraz som sa dostala na izbu, robili mi kyretaz lebo mi tam ostali zvyšky placenty. Tak som bola 4 hodiny na sále, tlak som mala stále zvýšený, idem si pospať, zajtra sa ozvem .