Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014
Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂
O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂
@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova
@celasapremenim robis tak vela toho, aby sa ti pretocil, musi sa to podarit!!!
@martynnka asi som zacala neskoro cvicit sa bojim , ale dakujem
ja este verim, ze sa to podari 🙂 aj ked viem, ze uz sa mi zvrtol dva krat, ze to vladze
inak mam cas, lebo detuse sli k banskej bystrici na huby na tyzden :D a na kupko a tak
@uhnakova graaatulujem
a zda sa, ze je cela po mamicke :D teda tata som nevidela, ale nezapres ju :D
vyvolavacka je silna kava, dobre, ze si si dala epi, pekne si oddychni 🙂
prirodzene natrhnutie je lepsie?
ctg si musela byt na chrbte???
ake maju pekne pusinky tieto novorodeniatka, aj moji take mali :D:D:
a ozaj v akej polohe ste tam vlastne rodili
ak mna nechaju rodit koncom panvovym chcem byt na styroch
@uhnakova gratulujem k malej princeznicke ;)) ake ma super miery ;))) ako sa teraz citis? Verim, ze si velmi stastna a nevies sa vynadivat na tvojho anjelicka ;)) este raz moc moc gratulujem, hlavne vela zdravicka pre obe ;))
@celasapremenim dakujem, prirodzene natrhnutie podla mna trocha lepsie, pokial nie je teda prilis velke. Tentokrat ma nezosivali vo vnutri, len zvonka, takze to neboli tak brutalne ako po prvom porode. Ctg mi robili na boku, ale pri tych kontrakciach to nebolo veru o nic lepsie nez na chrbte :(. Chvalabohu prave pri ctg sa mi vyladili postupne na trojminutove, tak som to nejak vydrzala. Ale triasla som sa ako osika od bolesti.
@martynnka vies co, bolo to rychle, ale ja som chvilami myslela, ze skocim z terasy a chvilami som preklinala napad mat druhe dieta. No uz pomaly zacina ucinkovat spomienkovy optimizmus 🙂. Citim sa lepsie nez po prvom porode, ale aj tak som cela rozbolavena. Dufam, ze sa to zahoji rychlo.
@cmelinka06 ta euforia kratko po porode je fakt uzasna 🙂. Inak malicka je strasne dobrucka, vobec neplacka, nehneva sa na nic a skvele sa pricucava 🙂. Tak snad sa mi co najskor spusti mliecko, lebo teraz taha len naprazdno, respektive mozno par kvapiek.
@celasapremenim ja som bola v polosede s nohami hore. No niekde som citala, ze s niektorymi doktormi sa da dohodnut aj inak.
@uhnakova dakujem za infosky, mna hore nohami nedostanu jednoducho, ukecala som aj stareho primara a to este vtedy ziadne trendy neboli, mne sa tak neda rodit :(
som rada, ze ste v poriadku, zdrave a davas sa rychlo dokopy, po vyvolavanom porode je to zazrak, ako dobre sa citis 🙂
uzivajte si spolocnu pritomnost
a ako bracek zareagoval na malu?
este taka vec, som sa chcela opytat uz sto krat
ked ste v prvej faze porodnej, otvarate sa, kde sa nachadzate, v akej miestnosti u kocha?
na kramaroch sme boli na takej izbe s manzelom, samostatnej
dufam, ze mozem byt niekde v sukromi...ako to je? 🙂
@michaleja_west Miška srdečne blahoželám k malému Patrikovi .. tak už to máš konečne za sebou ..Ako sa cítiš ? Potom ak sa ti bude chcieť by si nám mohla napísať ako čo prebiehalo ..drž sa 🙂
@celasapremenim toto by aj mňa zaujímalo kde sa zeny nachádzajú počas prvej doby ... já sa pokúsim zostať čo najdlhšie doma hoci isto budem stresovat 😀
@petkael peti, aj ja mam taky plan 🙂 len ci sa to bude dat u mna neviem......hlasim, ze sme furt hore hlavou
@celasapremenim Maxik reagoval zlatucko, kukol na malu, povedal lilili (to je v jeho reci Juliana) a hotovo 🙂
@celasapremenim no počkaj tesne pred pôrodom sa ti zvrtne a do vtedy ta bude naťahovať 😉
Inak do kedy si trufnes ostať doma keď začnú kontrakcie ?
@uhnakova to je zlate ze lilili 🙂))) super
ak budes mat cas, napis ako je to tam s tymi cakackami....🙂
@petkael vies peti, ja ti to mam tak, ja necitim ked sa otvaram, ak sa otvaram prirodzene
ako prvorodicka som dobehla do porodnice na 8 cm otvorena a nevedela som o tom, mala som kontrakcie, vlny uz take castejsie tvrdnutia brucha by som to nazvala, tka som si povedala, ze pre istotu idem (pol hodinu s cestou som ich citila len)
do nejakej druhej v noci sme vtedy hrali poker si pamatam
ked som sla na druhy porod, isla som prakticky na kontrolu k lekarovi v ten den a bola som na 3 cm, zase som netusila hej a vtedy mi napichol vodu a odvtedy to bola katastrofa ...keby ma nechal, ja by som sa bezbolestne otvorila takmer na desat a potom by som si to predychala.....takze pre mna je fakt dolezite, aby sa mi maly otocil, lebo presne viem, ako by som vtedy rodila
ako je to ked je kp netusim
musim sa opytat lekarky, ci vtedy nalieha rovnakou silou ako hlavickou, ci mam predpokladat klasicky priebeh otvarania sa a taketo veci a to si chcem dnes spisat a opytat sa zajtra na poradni
lebo ozaj neviem ako sa mam pripravit, ani ako by to v tom pripade bolo
oni to chcu tak urobit
ze budem mat termin na cisarsky, ale ten mi chcu dat az v 39 tyzdni
no a ja rodievam v ukoncenom 37 max 38, takze je velky predpoklad, ze sa mi spusti prirodzene porod uz skor, ak by vtedz bolo pod 3600 nezvrtnute, islo by vraj kp, co som citala tretorodicky pustaju na kp aj pri 3800 g, takze moje obavy su
ci mi dobre odhadnu porodnu hmotnost dietata..ci sa na to viem spolahnut
ci maju dostatocne skusenosti s takymto porodom
ci som si v tomto pripade zbytocne nepriplatila porodnika, ci to vobec robi ondackova
a ci sa mi to dietatko teda zvrtne ci nezvrtne :D a taketo one mam okolo toho
keby bolo dolu hlavou, som v pohode
snazim sa tieto obavy vytesnit 🙂 pozitivne mysliet, som zvedava, aku hmotnost mi odhadne zajtra na poradni
////no a ine obavy o dieta... to ani nerozpisujem
tiez nastrih je tam viac ako jasny, kedze naliehanie ma uplne zadkom, nohy hore, viete si predstavit
@celasapremenim aha jasné to je celé o inom takto. . . Držím palce vsetky ktoré mám aby sa bábo otocilo. . Snáď len robí drahoty a ked bude treba sa otočí tak ako má. .
Ja som prvého prenášala a šla som dopredu do nemocnice takže ja som mala pôrod vyvolavany aj vodu prasknutu. . To bola.brutalita teda. . Preto chcem teraz mať pôrod bez zásahov snáď už to bude super a nechcem ísť do pôrodnice príliš skoro. . Len na druhej strane sa bojím či budem vedieť kedy ísť. . .
@petkael to si viem zivo predstavit ten porod, neviem ani odhadnut, ci sa nejakym predychanmi a relaxacnymi cviceniami da nieco take prekonat, ak je to vyvolavacka s prepichnutim a este nebodaj oxytocin....akoze fakt to musi byt sleha
no mam kamosku, co prenasa kazde jedno, ma styri a jedno prenasala dokonca dva tyzdne, tie ostatne tiez tyzden a tak....jednoducho jej tehotnost trva dlhsie, dve jej tusim spustali a dve isli same prirodzene
@celasapremenim neviem či oxytocin. . . niečo mi pichali do zadku ale neviem čo. . joj no hruza to bola . . ale super bolo že som mohla byť aspoň celý čas v sprche s manželom tak to mi fest pomohlo. . už by som do toho veru nešla. . snáď sa mi to tentoraz podarí. . . 🙂 preto som chcela aby sa malý vypýtal.skorej 🙂

@martynnka tiez to tak ehm nacvicujem 🙂 ide to dobre
velmi poctivo cvicim cviky na pretocenie babatka, kedze viem, ze je ok a nema snuru omotanu ani nic, tak to riskujem
nozicky ma skrcene pekne pri brusku, to sme tiez videli, ziadne prepadnut
no musim povedat, ze je to celkom narocne to cvicenie, ale od takej jedenastej to davam a striedavo odpocivvam v urcitych polohach