Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014
Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂
O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂
@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova
@celasapremenim cakacka je normalna izba s dvomi postelami, kupelnou a balkonom. Ked maju viac porodov, daju na cakacku dve rodicky. Pri prvom som tam bola najprv dlho sama a potom dve hodiny s dalsou babou. Teraz tam uz nejaka bola, rodila vraj od tretej v noci, ja som dosla o jedenastej pred obedom, dali mi epi, hodinu ma nechali na ctg, potom som uz zasadne protestovala, tak ma zobrali na porodny box na vysetrenie a dali mi tam dalsiu epi. Na cakacku som sa uz nevratila, lebo po podani druhej epi davky to nabralo rychly spad, za pol hodku som porodila. Inak obe baby, co som ich na cakacke stretla v prvom aj druhom tehotenstve, mali so sebou partnera. Sestricky vzdy chlapika vyhodili, ze ked sme tam dve, tak sa to nehodi, aby zozieral, no ja som babam povedala, nech si ich zavolaju naspat. Takze zalezi na dohode zien, ci tam mozu byt aj partneri.
@lucifera12 dakujem pekne 🙂 to by bolo fajn
ved skusim sa porozpravat s ondackovou zajtra, ze vlastne koho by mi odporucila potom pri porode kp, ak by.....kludne by som isla aj k zahumenskemu, chcem najskusenejsieho
len mi musia odhadnut dobre tu porodnu hmotnost vies
no ratala som s tym, ze budem mat muza pri sebe pri otvarani sa....uvidime
baby ja vam tak zavidim, ze uz idete domov a mate to pekne za sebou 🙂 a uspesne, uz aj ja chcem 🙂
@uhnakova
Baby musim sa pochvalit 🙂. Prave mi volala Ondackova, ze som vyhralaaaaaaaaaaa. Budem ubytovana v apartmane.kokso, neveriiiiim
@jajao aj ja som zvedava, aj na poradnu, strasne, neviem sa dockat zajtrajska, ze ako to cele vyzera... Niekedy mam pocit, ze mi mala vypadne ako sa vytlaca dolu. Nejakych poslickov nemam, len tak stvrdne brucho, aj to neviem rozoznat, ci sa ona vytlaca alebo mi ozaj brucho stvrdlo, preto som na ten CTG zaznam zvedava. Pred prvym porodom mi to ani raz nerobili.
Urcite prehodime par slov 🙂
Dokelu, keby ja vyhram ten apartman, muz tam moze byt s nami a hlavne aj so syncekom, som si uvedomila teraz 😀 Jaaaj a nikto mi nevola 😀
@petkael papuce, kozmetiku, sietove nohavicky, podprsenky na kojenie a vlozky do nich, krem na bradavky, rukavicky pre malinku (tu davaju na rucicky ponozky), vlastny kremik na ritku pre malu (davaju sudokrem, my pouzivame radsej weledu) a dnes muz doniesol z domu vlastne plienky, lebo mala sa trocha vyhadzala a je to mozno zo zelenych pampersiek, co tu davaju, ani synovi nerobili dobre. A este antikomara a podlozku na prebalovanie 🙂
@jajao UZASNE, GRATULUJEM TI 🙂))) TO JE PERFEKTNE
prosim ta z akeho telefonneho cisla ti volali? lebo mam neprijaty hovor
@uhnakova haha, aj ja mam weledu na ritku, osvedcenu, uz zbalenu aj vsetko co pises, okrem kremu na bradavky, ten nepotrebujem
davaju ti dost vloziek a plienok pre deti tiez? citam, ze sa vyhadzala moze byt
zle su vraj skor tie oranzove
nemas tam kde prebalovat malu?????? a nie su tam sietky? jezisu :D
vraj najviac cien povyhravali pacientky doktora smolika :D
@celasapremenim 02 54412585, dakujem 🙂
@jajao genialne 🙂 fakt paradicka
vy ma tam asi zajtra nepockate co??? na 8:40
@celasapremenim vloziek aj plienok je dost, vlozky doplna kazde rano taka sanitarka, zvacsa miniem polovicu az 2/3 krabice, plienky doplnaju na novorodeneckom, kazde rano beru babo na vizitu a vtedy doplnia alebo si vypytas aj sama cez telefon. Zrovna vcera som pytala ciste oblecko pre malu, lebo sa mi pocikala pri prebalovani 🙂. Prebalujem na posteli, hoci tu v apartmane je aj preb. pult, ale uz je zahadzany mojimi vecami. V izbach myslim nebol. Malinkej dali vecer Fenistil, do rana jej ten exem trocha skapal, teraz je dole na novorodeneckom kvoli vizite, som zvedava, ci jej este daco na to daju alebo nechaju tak.
No, som doma z poradne, v soku mierne 🙂 Otvorena na 3-4cm, ale nerodim, robi to len malinka tlakom svojej hlavicky, takze sranda celkom, krcok makky, takze ked to pride, mame utekaaaaat, lebo porodim ze fakt rychlo 😀 A mne zrovna tento tyzden nema kto zostat s malym, moj otec to ma na dve hodky cesty ku nam, no zvedava som, ako nam to mala potvorka naplanuje cele 🙂
@jajao @celasapremenim super, ze sme sa stretli 🙂 A @jajao dakujem, ze som nemusela do bankomatu, urcite sa najde prilezitost a vratim 🙂
@uhnakova inak toto ma zaujima, ze ako beru tie babatka na vizitu, mohla by som ist s nou? Mne sa nejak nepaci, ze mi ju vezmu, neviem, ako to budem brat potom... Ale to ani na Antolskej nebrali deti a robili im na izbe vizitu, priamo predo mnou pozreli a bolo to tak dobre... A bolo tam 40 deti naraz, nie ze 90 porodov za mesiac... Mrzi ma, ze to tak robia ☹
@martynnka dufam ze sa aj ja s vami stretnem 🙂
Mati a ako sa to chystáš spraviť keď to príde keďže chceš rodiť s manželom ? Máte tu niekoho? Lebo ja si to neviem veľmi predstaviť ako to spravíme .. moja mamina je 2,5 hod autom od nás a tu máme akurát spoľahlivú susedu , ale tá teraz porodila tak neviem ako by to bolo. .. takže si to vôbec neviem predstaviť ako to celé bude . .

@celasapremenim ja som sa bavila so zahumenskym o porode kp a on ze je to v pohode, pokial nie je dieta extremne velke a ako viacrodicka, ze tazka pohoda. Ze dieta moze byt potom trochu "pomackane" ale celkovo sa z porodu kp robi strasiak neopodstatnene a je to len o tom, ze to nevedia rodit, nemaju s tym skusenosti. Mozno by si sa s nim mohla porozpravat, on skusenosti ma a tiez nie je za urychlovanie porodu a neopodstatnene zasahy. A prisiel mi fajn. Ze som sa vtedy s KP uplne zmierila.
Ked robi maly taketo premety, tak sa este otoci, ved sa moze aj priamo pri porode, motivovany kontrakciami