icon

Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014

martynnka
23. júl 2014

Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂

O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂

@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova

martynnka
autor
7. aug 2014

@petkael vidim, ze sme na tom velmi podobne. Moj otec dve hodiny cesty, takze on pride. Ale ked budeme musiet fakt ze rychlo ist do porodnice, tak co uz, Misik pojde s nami a bud sa s nimi bude dat dohodnut, ze aspon na cakacke moze byt so mnou a muzom alebo nie. Ci to bude v noci alebo nie. V noci ho zobudim a ideme tam vsetci... Sama neviem, ako to cele dopadne. Mam tu akurat tak svagrinu, ktora od zajtra na cely tyzden odchadza na dovolenku. Prave z toho som taka vselijaka, ze neviem, ako toto s nasim Misikom bude. A on by s hocikym zas nebol, len s niekym, na koho je zvyknuty z blizkej rodiny. A susedu mam velmi spolahlivu, ale ako na potvoru su vsetci doma chori, maju dve deti, ona total vycerpana, takze nepripada zrovna teraz do uvahy ☹ Fakt len brat Misika so sebou a ist 🙂 Ale velmi mi zalezi na tom, aby bol muz pri porode, velmi...

petkael
7. aug 2014

@martynnka no tak sme na tom veru podobne. . Mamina mi tiež príde. . Len ak by to bolo rýchlo tak tiež neviem čo ako. . Asi len ísť spolu a tak nejak. . Patinko by tiež nezostal len tak s niekým . . A mám pocit že bez manžela to neodrodim sama . . Pri prvom pôrode mi bol neskutocnou oporou . .

martynnka
autor
7. aug 2014

@petkael presne, len na to si najviac pamatam, ako som mu ruku stlacala a hrozne mi to pomahalo. Ja nejak viem, ze to dobre dopadne cele, ale ta neistota, ze neviem ako to bude a nemozem to naplanovat, tak to ma trosku znervoznuje 😀
A tak uvidis aj v sobotu, ze co ti povie, ako to u teba vyzera... Vidis, mne povedala, ze porodim rychlo 🙂 Akoze super, tesim sa, ale dufam, ze aspon kusok casu mat budem nez dojde moj tatino ku nam 😀

petkael
7. aug 2014

@martynnka preesne aj ja som z toho taká ked si nemôžem naplánovať ale tak dúfam ako.aj ty že to celé dobre dopadne a bude ako má byť a stihneme to a zvládneme to. . no snáď mi povie tiež pozitívne správy lebo cítim kazdy deň že sa mi to tam rozťahuje krize bolia tak sa teším. . už sa cítim ako pipi ked sa vytesujem ked má bolia krize 🙂

martynnka
autor
7. aug 2014

@petkael no, ja som z toho taka nabita energiou, co mi povedala 😀 Tiez sa tesim 🙂

celasapremenim
7. aug 2014

ahojte, tak ja som tiez uz doma....som si bola este vybavit predoperacne v ruzinove, aj zajtra tam mam nacvalat rano
no baby ja neviem, co robit
takze maly hore hlavou, sedi, polohu ma peknu, dalo by sa zatial odrodit aj kp, odhadovana hmotnost teraz je 3300 a to len zacinam 37 tyzden, takze je predpoklad, ze bude vacsi, ako je potrebne
vlastne asi tak, ak by sa mohol narodit prirodzene kp, tak by sa musel porod spustit buduci tyzden, sam, kp nevyvolavaju
no a diskutuju v kochu, ci mi neurobit ten obrat zvonku a okamzite vyvolat aj porod....
moja predstava pekneho prirodzeneho porodu sa prave rozplyva
ak to nepovoli primar, tak
ak sa neotoci, cr v 39 tyzdni, co sa im podla mna nepodari, lebo mne sa zacina porod jednoducho spontanne najneskor v 38 tyzdni
kks akoze komplikovanejsie to uz ani nemoze byt
aha a ano aj ja som tak na 1 cm uz otvorena teraz, mne sa to aj nezdalo, stale mi brusko tvrdne

martynnka
autor
7. aug 2014

@celasapremenim hm, ale tak vies, asi je to najlepsia z moznosti, pokial by sa nezvrtol este sam, ze otocit ho a hned vyvolat porod. Ked aj takuto vahu uz ma a vies, ze vzdy rodis v 38tt. Ved vidis, @uhnakova mala vyvolany porod a ako super, staci verit tomu, ze aj ty sa budes tak dobre citit a ze to pojde rychlo, ved je to uz tvoj treti, tak preco aj nie.
Aj si este nejak riesila to moxovanie?

zdenulkam
7. aug 2014

@uhnakova dáju sa vybaviť aj rukavičky. Ja som bola pýtať a kľudne mi dali 🙂

martynnka
autor
7. aug 2014

@zdenulkam @uhnakova baby, inak, ja som tieto rukavicky malemu asi nikdy nedala na ruky... Tak nejak si myslim, ze ani teraz nebude treba...

martynnka
autor
7. aug 2014

@zdenulkam ako sa inak mate? 🙂 Kojenie je rozbehnute? 🙂

zdenulkam
7. aug 2014

@martynnka ja som dala raz rukavičky. Kojenie nám nejde :( cievkujeme. Ja si odsavam. Malý sa stále nechce prisat :( podarilo sa to len zopár krát. Ale trénujeme

7zahrad
7. aug 2014

@celasapremenim Ak nemas vaznu kontraindikaciu, tak by som sa na nebezpecne obracanie baba zvonku vykaslala a sla by som na istotu pre zdravie drobca: cisarsky rez.

martynnka
autor
7. aug 2014

@zdenulkam a laktacna co poradila? Hlavne, ze ma tvoje mliecko, ze to aspon takto ide.

klarita1979
7. aug 2014

Ahojte. Aj nasa dcera bola KP, rodila som v kochu a mala som planovany cisarsky rez. Ani som neuvazovala rodit prirodzene aj ked v Kochu chceli aby som skusila. Na cisarsky mam tie najlepsie spomienky...Vsetko islo bez problemov, citila som sa uplne super, aj mlieko som mala hned na druhy den po porode a malu som kojila 12 mesiacov. Moja rada je neriesit ziadne otacanie babatka, ono samo vie preco mu je dobre v takej polohe v akej je...Aj nasa si v bruchu sedela a bolo jej fajn... 🙂 V Kochu ste v dobrych rukach... Drzim Vam vsetkym palce nech mate babatka so najskor pri sebe.

lusipe
7. aug 2014

Kocky mam otazocku,ked sa rodi u Kocha,tak vam daju ich koselu? A mate vtedy gatky na sebe ak vam odteka plodova voda alebo uz krvacate trosku alebo behate na cakacke bez? Juj lebo si to neviem predstavit🙂

uhnakova
7. aug 2014

@lusipe daju ti pri prichode koselu, ze sa mas prezliect. Mozes mat aj vlastnu, ale zase musis ratat, ze sa totalne zababre. Gatky si mozes nechat, ale postupne je pohodlnejsie bez nich, lebo stale chodis do sprchy, daju ti to prehanadlo, priebezne kukaju zospodu, ako sa otvaras. A ak uz odteka plodovka, je lahsie si pridrzat vlozku a casto ju menit, na gatky kaslat, aj tak by boli hned od toho sajrajtu 🙂

lusipe
7. aug 2014

@uhnakova super, tak si necham ich koselu,ved tie su fajn🙂...a epi ti pichnu hned ak budem chciet?🙂 lebo ja az tak bolest nemusim🙂🙂🙂

uhnakova
7. aug 2014

@martynnka nas maly sa strasne skriabal na tvari a krku, vedel si vyslobodit rucicky z kazdej zavinovacky, aj z ulitky. Rukavicky boli nutnost a museli sme mu ich priviazat o rucky, inak boli raz dva dole a on zkrvaveny 🙂. Mala je omnoho kludnejsia, zaobisla by sa aj bez rukaviciek.

uhnakova
7. aug 2014

@lusipe no z epi sa caka, kym nie si otvorena na 3 cm, co moze byt dost dlho. U mna pri prvom porode to boli 4 hodiny plus dalsia pol hodina cakania na doktorku. Pri druhom som sa otvorila za hodinku a stvrt na 3,5 cm, ale potom este museli tocit monitor, davat klystir, skratka zdrzovacky, takze som sa dozila epi o hodinu a pol neskor.

uhnakova
7. aug 2014

@celasapremenim vyvolavaniu by som sa ja uz veru radsej vyhla, radsej cisarak. Ale mozno u teba zaucinkuje tabletka inak. Drzim palce, nech sa este babo zvrtne same.

demeterka
7. aug 2014

@celasapremenim ja som svoju dcerku porodila KPckom som rada ze som to dala, aj ked som sa velmi bala. Chudina mala cellu ritku ciernu ako sa tlacila von, bez epi by som to nezvladla ale som rada ze som sa vyhla sekcii... Aj ked keby som cakala chlapceka tak sa asi rozhodnem pre sekciu, ved ked ide chlapcek zadkom tak si moze ublizit na pipikovi, to je hrozny tlak ako ide von, skus sa na to informovat. Otacanie zvonka by som sa asi bala tiez, co ked sa tam zauzli a bude pohroma nasvete.

lusipe
7. aug 2014

@uhnakova juj tak snad to nebude az taka bolesti do 3cm🙂 a doktorku budem nahanat po celom Kochovi🙂🙂🙂

celasapremenim
7. aug 2014

@uhnakova uplne presne viem, co hovoris s tou vyvolavackou, mne takto zaucinkovalo aj to pustenie plodovej vody...jednoducho neprirodzena bolest
som si na to tak lahla a ak sa nezvrtne, pojdem na cr, nebudem experimentovat so zdravym svojho syna radsej to nejak zvladnem sama so sebou po cisarskom reze, ja sa len tak z niecoho nepototo 🙂 bude to urcite dobre
no pobehala som si po styroch byt dozadu pri umyvani podlah, idem do vane

zdenulkam
7. aug 2014

@martynnka laktacna poradila cievkovat. Veľa kontaktu koža na kožu. V noci spíme spolu.a trénovať prisatie. Inak je fajn že aj v Kochu vám umožnia cievkovat. Donesú mliečko aj s cievkou. A dokrmuju až keď o to požiadaťe. A musíte podpísať súhlas.

celasapremenim
7. aug 2014

@zdenulkam to je parada....ja verim, ze takto to rozbehate a super, ze si kontaktovala laktacnu poradkynu, ....v kochu je na to asi sestra...?
urcite to zvladnete 🙂

celasapremenim
7. aug 2014

@demeterka no ved prave, si to nesie vsetko so sebou tazke rizika a vlastne tyakomatka s tym mas suhlasit a potom niest za to zodpovednost aj nasledky, vies.....

zdenulkam
7. aug 2014

@celasapremenim no zavoláte takým telefónom že si prosite dávku / buď nutrilon alebo mlieko od inej mami / koľko ml a spôsob podania fľaša striekacka. Ale dá sa aj cievka vybaviť

demeterka
7. aug 2014

@celasapremenim ja viem že každá mamička túži po normálnom pôrode ale niekedy to nie je dobre za každú cenu ☹ držím palce nech všetko dopadne najlepšie ako môže. Ono aj tá sekcia to nie je žiadna katastrofa, ked je to plánované ,všetko ide hladko. Horšie je ked sa robí urgentne na poslednú chvíľu ked sa dačo nepodarí pri normálnom pôrode. Aj tak nakoniec bude dôležité že máš drobceka zdravého pri sebe a bude tí jedno ako dosiiel na svet 🙂🙂

jajao
8. aug 2014

@martynnka @celasapremenim baby som rada, ze sme sa takto stretli 🙂, bolo to fajn tak osobne.
Mati 🙂 pohoda...aspon si to neprepila. Sak snad dame nejake kocikove, resp.nosicske stretko s kavickou trebars.

kobolova
8. aug 2014

Ahojte, dnes som bola na poradni v Kochu a Zahumensky ma rovno zastavil "... dufam, ze dnes este nerodite, hore mame rozbehnutych 6 porodov, takze, prosim, az zajtra... 😀 " Tak som mu s mojimi (nepravidelnymi) kontrakciami "vyhovela" 😀, este sa neotvaram, ale tak snad do par dni... Poslal ma natocit monitor hore na 2.p., ale kedze vsetky postele boli plne, sestricky zimprovizovali "kozu" v sesterni do polo-lahu a natocili...
Kazdopadne dnes tam pribudne kopec babetiek 🙂