icon

Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014

martynnka
23. júl 2014

Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂

O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂

@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
monia_
7. sep 2014

ahojte, co ste vsetko potrebovali do porodnice pre seba a babo? Tusim sa uz idem pobalit 🙂

petkael
7. sep 2014

@celasapremenim ja som mlieko mala od začiatku lebo aj Patinko si sem tam cucol .. mam neskutočne veľa mlieka..takže keď malý Veľa spí tak musím aj odsávat lebo mi prasknú 😀 jaj bože ja som šťastná že som si vybrala koch ..dokonca mi je aj smutno za ním 🙂
@monia_ no tam ti dajú nočnú košeľu vždy čistú keď potrebuješ, tiež župan, uteráky, vložky, podložky, pre bábo oblečenie, vlhčené utierky, plienky, látkové plienky, perinku, krém na zadok, ... potrebuješ si zobrať len papuče, ponožky, Jednorazove nohavicky, svoje mydlo, kefka, pasta, hrebeň, (sušič tam je) , a pre bábo len na odchod oblečenie,dečku .. snáď som na nič nezabudla 🙂

monia_
7. sep 2014

@petkael dakujem, tak to bude mini taska (nie ako ked som rodila na Antolskej, to som mala plnu cestovku 🙂 )

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
ellie81
7. sep 2014

@celasapremenim takze dieta ktore normalne kojim ( a som tesne pred porodom druheho babatka-samozrejme v kochu) pije teraz mlieko alebo kolostrum?

martynnka
autor
7. sep 2014

@ellie81 ano, pije kolostrum. Aj ja som kojila bez prestavky cele tehotenstvo a asi posledny mesiac mi slo par takych priesvitnych kvapiek. Po porode na druhy den slo take to huste zlte mlieko a od tretieho dna normalne mliekp.
@petkael tiez mam niekedy pocit, ze mi prasknu prsia, staci aby dve hodinky ani jeden z nich necucal 😀 A inak nas Misik pije viac a castejsie ako Hanka 😀 Vzdy rano mal taky zvyk, ze tahal muza z postele hned ako rozlepil oci a pytal mliecko (pil ryzove mlieko) a teraz uz asi tyzden, ze si na to ani nespomenul rano 😀 A aj o dost menej papa, ale nenutime ho, je mi jasne, ze nemusi byt extra hladny...

Tak super, ze ste uz vsetky doma 🙂 O nejaky mesiac-dva snad dame nejake stretko 😉

martynnka
autor
7. sep 2014

@celasapremenim inak vies co 🙂 Myslela som na teba, ze to musi byt take fajn mat dve deti uz take vacsie a potom tretie take malicke 🙂 Tiez by sme to tak chceli 🙂

ellie81
7. sep 2014

@martynnka ja neviem co ide, mala to pije, ale normalne sa koji, nie kratko, pocujem ju ako prehlta, tak mi je to take cudne, ked kolostrum je len par kvapiek tak co tam tolko pije?🙂

martynnka
autor
7. sep 2014

@ellie81 hm, to neviem, moj praveze neprehltal, az teraz po porode zacal. Ale kludne to moze byt uplne individualne a jednoducho mas viac kolostra 😉

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
martynnka
autor
8. sep 2014

@celasapremenim aj ja mam tu weledu, zatial v pohode. Ale pri malom sme pouzivali taku hnedu zarabanu mast od koznej, tusim ichtamolova pasta sa to volalo. Ta bola sice smradlava, ale ucinna, aj ked uz mal zaparenu ritku, vecer sme natreli a do rana nic nemal.
Inak ta hmotnost. Moji obaja schudli 300g v porodnici, ale teda ma nenapadlo sa preto znepokojovat, ved viem, ze to je normalne a ma to tak byt 🙂

alexandra2222
9. sep 2014

@petkael treba aj nejake doklady mat so sebou?

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
petkael
9. sep 2014

Baby ja som taká unavená, že sa mi ani písať nechce 😀 ale myslím na vás 🙂 bože teraz vidím aký je náš Patino akčný 😉 Inak keď má prišli pozrieť tak sme mali poplach , lebo behal po schodoch ale iba pol poschodia a raz išiel až celé poschodie tak rýchlo za ním bežala moja mamina. ... no nikde ho nebolo... Pre hľadali všetko...nakoniec bežali dole (hoci dole po schodoch nešiel ) ..a mladý pán si zavolal výťah a zišiel z 3 poschodia až dole a chytili ho dole ako vychádzal z budovy .... kokos mi inak lepilo 😀 sinter jeden
@alexandra2222 odo mna si pýtali občiansky a potom ešte aj so básne, ale ten som nemala a v pohode 🙂
@celasapremenim ja mam od saloos rakytnikovu masť, aj nechtíkovu, a rozmýšľala som aj nad tou weledou 🙂
No inak mne sa kúsok vyhrážali, že ak Veľa schudol tak ma nepustia, ale našťastie z 3530 g ostalo 3510 g ..takže v pohode 🙂

martynnka
autor
9. sep 2014

@petkael to myslis vazne? ze si zavolal vytah a zviezol sa dolu? 😲 moje nervy! Ja by som sa asi pos... od strachu, vazne! a teraz ked ste uz doma, tak aky je na braceka?

Inak, baby, nas Misik sa az teraz druhy den konecne pyta cikat a kakat. Lebo on to uz vedel, ale ako sa narodila Hanka a este par dni pred porodom, akoby ho to prestalo bavit a nechcel chodit na zachod... A pritom to uz prakticky cele leto normalne vedel. A zostal teraz taky, ze tazko mu je nieco zakazovat. Ked som predtym od neho nieco vyzadovala, tak si dal pekne vysvetlit, on je vcelku taky rozumny typ cloveka 😀 Ale teraz mu mozeme aj 20x povedat, no nic, nepocuva. Beriem to, akoze na seba chce putat viac pozornosti, kedze sa teraz musi o rodicov delit. Ale na Hanku je super, len ju hladka, hovori, ze ju lubi a tak. Len sa este tak sam hlada v tom, ako sa s tou situaciou vysporiadat 🙂

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
martynnka
autor
11. sep 2014

@celasapremenim akurat som bola dnes na poradni a doktorka mi hovori, ze ma malinka susku trosku cervenu, ze mam tu ichtamolovu pastu davat, ale potom mi to zabudla predpisat. V lekarni mi povedala, ze to nemusi byt ta zarabana mast, ze aj tak to je len obycajny Pityol. Tak som teda kupila ten... Ale skusim jej to este to Weledou dnes mastit, ci to neodcervenie, lebo ja som jej susku nemastila, len ritku.
Inak ma teraz 51cm a 3630g 🙂

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
12. sep 2014

tak 4800 g ma maly 🙂 slusne, za tri tyzdne z asi 3900 ako sme sli z porodnice 🙂 uz som ho tipla aj na pat kil, ale asi nemam odhad

lucifera12
13. sep 2014

@celasapremenim
@martynnka
@petkael
@jajao

Cafte dievcata, teda ten cas leti ako voda. Som si uvedomila, ze sme uz tyzden doma z porodnice a to mam pocit, ze nas len teraz pustili. V kazdom pripade sa snazime nejak hladat system, jeden den je to lepsie, druhy horsie, ale vcelku je to lepsie ako som ocakavala. Mala je zlata, este dost spi. Dominik by ju od lasky najradsej rozpucil a snazim sa mu max venovat, nech nema pocit, ze je na druhej kolaji, tak ale obcas to trosku zneuziva a je ako z divych vajec, obcas ctrucuje, ale vcelku to davame. Inak mala bude bezplienkac, kaka len do umyvadla, co by si ona plienky spinila 🙂 a mlicko pije ako o zivot... a aj maly si zacal pytat. Tak si zo dva razy cucol, uvidime ako to bude pokracovat, ale prijde mi, ze uz nema saci reflex, len vyuziva to, ze tecie. A vy ste sa ako zladili, zzili s miminami?

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
14. sep 2014

a gretke teda davas nejake gatky ci co? 🙂

lucifera
14. sep 2014

@celasapremenim príspevky nepatria mne! Ďakujem

jajao
14. sep 2014

@lucifera12 dnesnym dnom sme uz aj my tyzden doma 🙂. Mala je bohovska...krasne dviha hlavu, ked ju mame na hrudi, vie si ju aj otocit. V noci sa budime len 2x, takze parada. Uplne si ju uzivame.