icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

veronkaj
13. jan 2011

objednala som sa na ráno na krv na hcg tak uvidíme čo bude.

@cerimi77 a aký iný tvar ma krčok v tehotenstve???

lucka1987
13. jan 2011

@cerimi77 nie nebude viem.. 😉 jasne ze si dam radsej vysetrit utz...anembriomola je ze babo sa prestane vyvyjat este uplne na zaciatku a rastie len gestacny vak..

adulicek82
13. jan 2011

@slivocka @lucka1987 @edita84 @moncicip dakujem vam velmi pekne 🙂 bola to velka dilema a nakoniec som sa rozhodla tak, ze budem trenovat deticky. kolegyne su zlate a slubili ze mi budu pomahat. oznamila som to aj rodicom ze budem trenovat do konca marca a potom to po mne prevezme kolegyna. v nutnom pripade ze mi bude zle alebo by som mala ine komplikacie tiez to prevezme kolegyna. ale tak dufam ze mi nic nebude. rozhodla som sa tak preto, lebo by som sa unudila doma k smrti, je super ked mozem vypadnut z bytu a uz sa nato aj tesim ze idem medzi ludi. zatial mi nic nie je a citim sa velmi dobre 🙂 🙂

slivocka
13. jan 2011

@adulicek82 držim palce 🙂

lucka1987
13. jan 2011

@adulicek82 drzim palce aby si mala co najemnej tych nevolnostami prezitych dni 🙂 🙂 davaj si teda na seba pozor... no ved to este nebudes mat brusko a babetko bude dobre chranne.. len sa moc nenadvihuj 🙂

edita84
13. jan 2011

@adulicek82 len si dávaj pozor a lekár ti na to čo povedal?

adulicek82
13. jan 2011

@slivocka @lucka1987 dakujem. ja si tiez myslim ze pokial nebudem mat brusko tak sa to da, a budem davat velky pozor 🙂

@edita84 no este som nebola u doktorky, objednana som na 31.1 tak uvidim ze co mi povie...dam vediet. a budem si davat na seba pozor, zdviham budem len minimum, ale tomu sa ani doma alebo hoc kde inde nevyhnem, zariadim si tak treningy aby som co najmenej zdvihala, bude to tazke ale aspon sa naucim aj tak trenovat lebo ja sa az prilis o deticky bojim a oni by to mozno zvladli aj same len sa bojim a tak ich vzdy chytam 🙂

cerimi77
13. jan 2011

@veronkaj to neviem presne, len som čítala, že má mať iný tvar, 🙂 určite to vie doktor zistiť tehu aj podľa iných vecí, ale tak do detailov som sa o to nezaujímala, nechystám sa sama seba vyšetrovať, tak to nechám radšej na odborníka, sama som zvedavá čo mi zajtra povie a ako bude "zručný" 🙂

@adulicek82 dávaj si hlavne veľký pozor, myslím, že pokiaľ nemáš problémy, nešpiníš, nemáš bolesti, môžeš sa s určitými obmedzeniami venovať aj takejto činnosti, ale až budeš u doktora, poraď sa sním, držím palce.

lucka1987
13. jan 2011

@cerimi77 nestaci ked vezmu krv ked pacientka neche uzt? ale zas by sa malo vylucit mimometernicove a tak nie? alebo potom je lepsie navstevu lekara odlozit o dva tyzden ked bude aj srdiecko.. ci?

cerimi77
13. jan 2011

@lucka1987 normálne naši doktori robia ako prvé UTZ a krv berú až neskôr (8-10tt ?), ale vďaka tomu UTZ vylúčia mimomaternicové tehu, len z krvi sa to asi nedá zistiť, lebo v krvi ten hormón je aj v prípade mimomaternicového tehu, neviem, ako to je v prípade, ak by si nechcela UTZ, či ti krv zoberú hneď, alebo ťa vyšetria iba pohmatom, alebo ťa pošlú domov, ak sa dobre cítiš a nemáš nejaké komplikácie a prídeš až neskôr 🙂, tak čítala som tu už aj také názory, hlavne mamičky, ktoré majú skúsenosti s predchádzajúcim tehu, že sa neoplatí ísť na prvú návštevu k lekárovi skôr ako v 8tt, samozrejme len v tom prípade, ak je všetko OK.... ja som začiatočník, takže sama neviem presne čo je lepšie, ja som objednaná na zajtra, cítim sa zatiaľ dobre, UTZ by som teda nechcela absolvovať ešte, tak som sama zvedavá čo mi bude robiť, možno nič a pošle ma domov kade ľahšie 🙂 doktori asi nemajú moc radi také pacientky čo im do toho veľmi frfľú 🙂

lucka1987
13. jan 2011

@cerimi77 aj ja som chela ist az v 8 tt aby bilo uz srdiecko.. ale otehotnela so v podstate po prvej mrche po potrate tak mi doki povedal aby som dosla 18. buem 5tt+5 dni..aby sa kukol v akom stave je maternica a tak.. lebo som mala MA v 10 tt. a mala som to tak akosi narychlo urobene.. ked som zacala masivne v noci krvacat..... tak radsej.. a pred tym mi brali najskor krv... a potom som sla na utz.. tiez v 5 tt+4 dni... lebo som brala nejake hormony a bolelo ma silno brucho tak chcel vylucit mimometernicove..

lilly
13. jan 2011

@veronkaj krcok v tehu je tusim dlhy, tvrdy a uzavrety.. gyndos to urcite vie posudit 😉
pohmatom /teda palpacne/ prehmata brucho, zisti ze je zvacsena maternica - tam vlastne v akom si tt, tolko cm je kraj maternice vzdialeny od lonovej kosti.. mne to doki v prvom tehu stale ukazal, po kade mam maternicu a vo vyssom stadiu som si ju vedela nahmatat aj sama.. mimomaternicove tehu vyluci pohmatom tak, ze prehmata brucho, ci su ok vajecniky, ci ta nieco pri tom neboli, alebo ci niekde nie je nejaka hrcka, a ked je zvacsena maternica, tak je pravdepodobne, ze sa to uhniezdilo spravne.. ale zase na mimomaternicove je urcite presnejsi ultrazvuk 🙂
@adulicek82 drzim palce, nech sa ti dari aj v praci s detickami 🙂 ak nebudes mat ziadne problemy, tak by to asi nemal byt problem, len fakt radsej dvihaj co najmenej, lebo sice nemas teraz brusko, no 1. trimester je najrizikovejsi.. ale zase zena, ktora cvicila a ma kondicku, co ty urcite mas, tak v tejto svojej "beznej" cinnosti moze pokracovat. ine by bolo, keby som ja teraz zacala trenovat deticky a mala ich dvihat, ked som to doteraz nerobila, bola by to pre mna nadmerna zataz a telo by mohlo na to zareagovat 🙂 to je napr. ako keby som ja teraz prestala dvihat moju 11,5 kilovu dceru, lebo je tazka.. no zase som na to zvyknuta 🙂 ale aj tak sa snazim ju dvihat, len ked je to fakt nutne.. v prvom tehu by som veru 11,5 kilovu zataz len tak v rukach urcite nenosila 😀
@lucka1987 ty nechaj vsetko radsej na dr., po potrate ta bude urcite sledovat viac, urcite chvilka ultrazvuku nezaskodi

slivocka
13. jan 2011

@cerimi77 ahoj, včera mi brali krv mala som HCG 390 😅 dnes mam ist s vysledkom za gynekologom som zvedava čo mi povie 😔

lucka1987
13. jan 2011

@slivocka a ktory si DC? neni to malo?? kdesi som videla pridanu tabulku hcg ake ma mat zena v ktorom tyzdni tehu

nisa21
13. jan 2011

Ahojte
tak som vcera zase zacala krvacat, dnes zatial v pohode, ale velmi sa bojim. S lekarom som sa dohodla, ze pokial to nebude nejake masivne krvacanie, tak sa uvidime v pondelok a potom snad budem vediet na com som. Zatial je to velmi neiste a som z toho na nervy.

slivocka
13. jan 2011

@lucka1987 vcera som bola 32DC ked mi brali HCG , videla som tabulku ma byt od 80-460 🙂

lucka1987
13. jan 2011

@slivocka 😀 😀 aj ja som si uz kukala akesi tabulky.. ale boli v anglictine a nerozumela som im.. akesi dvne boli.. daj link na tu tvoju kuknem si...moc sa tym hdnotam nerozumiem.. ved aj mne testik tmvol pomalicky.. a neskoro dost... tak mas priam ukazkove hcg gratulujem 🙂 🙂

lucka1987
13. jan 2011

@nisa21 ahoj 😒 😒 no tak drzim palceky aby sa to neopakovalo.. a boli ste obaja ok.... mne povedal ze mam sit do nemocnice aj ked budem spinit alebo mat ruzovy vytok (pred dvoma mesicmi som mala MA) tak asi rpeto.. tak odychuj hodne

lucka1987
13. jan 2011

@slivocka dik 😉

veronkaj
13. jan 2011

@slivocka gratulujem a testík si už mala pozitívny alebo len krvné hcg??

slivocka
13. jan 2011

@veronkaj dakujem, aj testiky, pozri do môjho albumu ak chces, posledny som robila dnes 😉

katy1986
13. jan 2011

Ahojte dievčence,
počúvajte ma, aj vám je tak zle? ja som včera vracala 3x, normálne som fungovala až od obeda, dnes len 1x, je mi omnoho lepšie....je to normálne? ja som si myslela, že mi bude nevoľno, tak sa vygrcám a bude ok 😀

@slivocka ahoj, aj tu sa stretávame 😀

lucka1987
13. jan 2011

@katy1986 😀 😀 heh tak uz to zacina.. mne nebyvavalo zle pri prvom... teda byvalo ale negrcala som.. len raz.. ale cely den som mala zaludok ako na lodi a nemohla som citit ziadne pachy ani pach ked sa varilo... som varila s pootvaranymi oknami.. a ked sme mali maso tak sa cinil muzik 😀 teraz mi nie je zle.. len bud nie som hladna alebo som hlavna velmi a neviem co by som skor zjedla

ema72
13. jan 2011

@adulicek82 je to super ze sportujes a vedies k tomu aj deticky. Ja mam obdobne otazky, civicim v posilovni uz 18 rokov. A rozhodla som sa ze neprestanem ani teraz ale budem davat vacsi pozor. Nebudem cvicit s takymi vahami ako obycajne aj ked som na to zvyknuta. Z 3x tyzdnne uberiem na 2x tyzdnenne a dufam, ze to bude OK. Apropo niajaky lekar ti nepovie kolko cvicit. Asi to musis citit sama. Napr. obdivujem baby, ktore dokazu behat, lebo mna brusko boli, iba ked tak chodim.

lucka1987
13. jan 2011

@ema72 ja som behavala kazdy den.. no akonahle som dokimu povedal kolko sa snazime a mala som problem otehu mi povedal aby som po ovulke zmiernila tempo.. tak som ubrala a po ovulke som len chodila na aerobic. a tiez niektore sviky, kde som napinala brucho som necvicila.... ani si neviem predstavit behavat (predtym 15 km denne v pohode) ked ma boli brusko a to len idem po schodoch... a pri prvom tehu som bola na pn takze vseeetko som mala zakazane

cerimi77
13. jan 2011

@lucka1987 tak ty určite choď k doktorovi ako ti kázal a v tvojom prípade je UTZ namieste, len aby bolo všetko v poriadku, tak držím palčiská 🙂

@slivocka ahoj, a tebe nebral krv gynekológ? bola si kvôli niečomu inému u iného doktora, či?

@nisa21 držím palce aby to bolo všetko v poriadku 😉

cerimi77
13. jan 2011

@katy1986 v ktorom si týždni? ja by som mala byť v 5tt a zatiaľ okrem zväčšených a citlivejších prsníkov nemám vôbec žiadne iné príznaky.... tak dúfam, že je všetko v poriadku 😒

lucka1987
13. jan 2011

@cerimi77 dik za palce.. ved ani by som neriskovala ho neuposluchnut.. nasjor som chela neskor ale potom som mu radsej zavolala ze ci staci prist neskor a on ze nech dojdem radsej

lubi1984
13. jan 2011

@lucka1987 aho luci ako sa dnes citis? mne stale pobokieva to podbrusko a kriza 😒 neviem co si mam o tom mysliet ...som taka nesvoja z toho