September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
@lubi1984 no to asi ako vsetky co mame nejke bolesti... mozno sa ti len natahuje maternca.. mna bolieva brucho akrize ked ma mrcha dojst.. hlavne si lahni a lez.. urobis najlepsie... ja mam akesi divne citenie na zaludku... ani nic zjest a ked zjem nieco az nie som hladna tak mi je zas tazko z toho... neviem raz co by som do tych ust dala
ahojte babulky, ja zase citim pachy a som trochen unavena, vsetkym prajem bezproblemove tehulkovanie 😉 🙂
@lubi1984 nie nemyslim ze by si mala ist za lekarom.. vies ono je dost skoro este.. telo je velmi nacyhlne a ked sa telo rozhodne ze plod neche tak s tym doktor nic neurobi... jednoducho nevsimaj si kazde pichnutie a zabolenie.. uz by som musela mat neznesitelne krce aby som sla za gynkacom... inak je to ok... maternica sa moze natahovat... a je este velmi skoro.. doki by ti aj tak nic neurobil lebo ani srdiecko este nebije... mozno by ti dal duphaston alebo tak,,, ale to aj tak nezabere.. skus si lahnut... to zabere urcite 😉 ono je to teraz dost haklive odbodie do 12 tt
baby, možno trochu blbá otázka, ak sa mimi niečo stalo, tak by som to nejako zistila?.... začala by som krvácať?.. lebo ako vás tak čítam, všetky tu máte nejaké príznaky, ja nič, tak už začínam mať aj pochybnosti, či je všetko v poriadku 🙂 a či si mám pre istotu robiť ďalšie tehu testy 🙂
@lucka1987 ja zas na nič nemám chuť ani na sladké 😲 😀, skôr na ovocie....na mandarinky,pomaranče a banány, nevadí že máme doma plno jabík - tie mi nechutia 😅 😀 môžem sa ťa spýtať, píšeš, že pri prvom, nečítala som dozadu, niečo sa stalo a toto je tvoje druhé tehu?
@cerimi77 doktor mi povedal, že podľa menštruácie som na konci 6. tt (tt je týždeň, však 😅 ), ale keďže mi mrcha dva týždne meškala, reálne som vo 4 tt. že podľa tohto by som mala mať termín 5.septembra, ale že sa to bude meniť na základe ultrazvukov, vyšetrení....však mne je to jedno, len nech pekne rastie....tieto dni sa tak vlečú, už by som najradšej bola v 2.trimestri 😀 😀 cítim sa aj unavená, normálne večer o 20.30 zvyknem ísť spať....hádam to prejde, musím sa už konečne vschopiť 😀
Dievčatá vy pijete kávu? Lebo ja som pila 2x denne, ale odkedy viem že som tehu som prestala aj kávu aj kofolu. niekto píše že to neuškodí, potom že uškodí....mám aj nízky tlak, tak niekedy som taká všelijaká, ale snažím sa veľmi dodržiavať pitný režim, aj ked cez den idem na wecko potom cca 20x 😀
@lubi1984 aj ja som taká že sa furt sledujem 😖 normálne idem na wecko, pozriem sa či nemám výtok, či na toaleťáku niečo neni krvavé, sledujem či ma nebolí brucho 😖 už som si povedala, že dosť, lebo ked sa niečo má stať tak sa to stane aj bez toho, že sa sledujem 24 h. denne. dr. mi povedal, že pichanie, kŕče ako pred mrchou sú normálne hlavne takto na začiatku. len keby sa pridružilo špinenie, výtok - hnedý, ružový, krvavý - mám ísť za ním. Len ten čas tak strašne pomaličky ide....
@katy1986 hej .. v novembry som potratila v 10 tt. 😔 nam asi nikdy ani srdiecko nebilo... len som bola u dokiho v 6tt a mala som ist az v 12.tt... ciastocnu anembriomolu som mala.. embryo sa nevyvynie a zacne sa rozkladat ale gestacny vak rastol dalej... cize aj brusko som uz mala
tehulky dali ste sa alebo date sa niektora zaockovat proti chripke??? akurat zacina sezona a je dobre sa ockovat ale ja som akosi proti ockovaniem.. len akurat som kukala spravy ze v UK je tento rok 45 obedi prasacej chripky.. takze sa to moze dostat aj k nam.. a ja som dost nachylnaa... 😅 😕 😕
@lucka1987 to je mi ľúto 😔 to je zvláštne, že až s takým časovým odstupom si mala ísť na kontrolu....ale hlavné je, že teraz si zase tehulka, a teraz sa všetko dobre skončí 😉 ja tomu verím, že všetky tu si o rok takto budeme písať že bábatká kolkokrát vstali zas cez noc a my sme zas nevyspaté 😀 😀 😵 😵
ja som sa nikdy nedala, a ani sa nebudem dávať zaočkovať proti chrípke. nie som proti tomu, ale určite nebudem. radšej zostanem doma. ináč aj ja som dosť náchylná, len teraz cez jeseň som bola 2x chorá.....budem to riešiť ovocím...aj by som sa bála teraz sa zaočkovať....
@katy1986 o hej s tym zaockovanim ma aj na jesen doktorka prehovarala aby som sa dala.. ale ja sa nedam.....
no ono to bolo ze mi potvrdil tehu... vtedy ked som bola 5tt+4 dni a na dalsiu kontrolu cize na poradnu som mala ist az o 6tyzdnov.. uz som vtedy mala dostat aj knizku rovno.. ja som chela nejaku kontrolu aspon na potvrdenie akcie plodu.. teraz si budem pytat kontrolu urcite
no ja osobne by som sa ockovat nedala, ja nebyvam casto chora a teraz moze byt ten virus chripky, tak zmutovany, ze ti ani ta ockovacia latka nezaberie, podla mna je to iba taky boom, ako ste pisali tie 3D a 4D sona 😉
cerimi - neboj sa, urcite sa nic nedeje, ja som cez prve tehotenstvo ani nevedela, ze som tehotna, uplne ziadny problem 😉
ja kavu pijem, aj predtym som pila, ziadny problem 😉 🙂
@lubi1984 jaj moja, keby si vedela čo všetko som to ja povystrájala, keď sme sa len snažili 😀 svadbu sme mali v septembri, ale ja hneď som chytili nejakú mykózu či čo, takže "zamiesenie" sa preložilo na október. furt som si sledovala plodné dni, potom sme išli na to cez plodné, aj keď sme unavení boli 😀 a potom si mala vidieť ten plač ked som dostala krámy 😅 prvý mesiac nič, druhý nič, tak manžel povedal že do tretice všetko dobré 🙂 ja som si začala merať BT, ked som to povedala mojej sestre, ona sa smiala hodinu, že ja nie som normálna, že ked takéto veci stváram a furt na to myslím, tak to bude o to ťažšie. moja mamina už tiež nevedela čo so mnou má robiť 😀 v júli som bola na preventívke (všetko bolo v poriadku), aj dr. vedel, povedala som mu, že sa budeme snažiť o bábo po svadbe , aj on bol - je taký dobručky, že mi povedal, že je to normálne keby že aj do 6 mesiacoch neotehotniem, ale že po pol roku neúspešného snaženia mám ísť za ním...tak som chcela už po 3 mesiacoch ísť, že čo je to, určite sa niečo deje, že som ešte neni tehotná. raz som tak sedela v kuchyni so sestrou a s maminou, a som im hovorila, že to už neni možné, že tolkokrát sme sa milovali s manželom, a že sa nenájde jedna jediná spermia, ktorá by ma
oplodnila 😀 to si mala vidieť ten výbuch smiechu 😀
tak som sa nejak ukludnila, baby vo fóre ma úspesne odhovorili od dr., že je to skoro ešte, tak hovorím si čo bude to bude....a bol pozitívny test. tak toto všetko som stihla vykonať za necelé 3 mesiace, lebo na 3. mesiac snaženia som zostala tehotná....
takže sa necít ako psychopat. 😀 😀 teraz ked už tehu som, zas sa bojím, čo všetko sa môže stať 🙄 takže zas som si povedala, že čo sa má stať, stane sa aj tak, takže nebudem stresovať 🙂
@lucka1987 hm no neviem, ja som bola teraz 10 jan., to mi potvrdil tehu, idem 25. jan - na krv, moč...a povedal, že aj vtedy ma vyšetrí...
kamarátka ktorá k nemu tiež chodí ale je nejak v 10 tt , mala potrvdené tehu nejak na začiatku dec., potom nejako 22 dec. išla na krv, a teraz 18. jan. zas ide na kontrolu. tak preto sa čudujem....určite si vypýtaj ešte kontroly....
@lucka1987 -Lucka ja som stratila babo 1.11. to som zacala silno krvacat s kuskami placenty 😒. Potom sme si mesiac davali pozor a v decembri sme sa zacali zase snazit - resp. prestali sme si davat pozor 😎 no a vyslo to 😀 aj ja dufam ze tento krat uz bude vsetko ok. Zda sa ze mame dost podobne datumy aj v prvom - tom nestastnom aj v druhom pripade 🙂
@lucka1987 Lucka - na to ockovanie sa skus opytat dokyho ale mne tu v Uk povedali ze teraz ked som tehotna to nie je vhodne. ale kazdy doktor ti asi povie inak.
ja som dnes bola u doktorky a na sono ma objednala az na 9.3. a k nej na krv a s mocom mam ist 22.2. Zda sa mi to dost neskoro ale tu maju proste taky pristup- co narobim- dufam ze vsetko bude ok.
Aj tak idem od 24.2 na sk tak zajdem k dokymu aj doma- som zvedava co mi povie
uz tu nikto nie je? 😕
@adulicek82 no tak sak jasne zdravie tvoje a tvojho babatka je prvorade a ked sa na to nebudes citi tak s tym jednoducho prestanes ... tak drzim prsty teda aby si vydrzala co najskor
ahojte kocky 🙂
takze co som tu vcera spominala ten clanok o odbere pupocnikovej krvi ... je to v decembrovom vydani casopisu zdravie a je to skoro na 4stranazh takze ak mate moznost tak si to urcite precitajte, stoji to za to
ahojte 1.1 neplanovane //. teda neviem kedy presne sa to stalo bud 4.12 alebo 14.12. a posledna menstr. 28. nov. a termin som dostala - prvy - az 14.02!!!
co uź ja chcem dievcatko ... a volala by sa Lara.
chlapcenske meno nemame - tato chce chlapa, ako sa vypocita ci co ze kto to tam byva? hore spominate take nieco?? diky
@katy1986 tak sa teda vytešujem, že mi zatiaľ nič nie je a dúfam, že to takto vydrží čo najdlhšie a že všetko je teda OK 🙂 dnes idem k doktorovi, tak som zvedavá ako sa vlastne dohodneme 🙂 inak, v tehotenstve by si mala príjem kofeínu obmedziť, také coca coly a pepsi coly samé o sebe nie sú veľmi zrdavé a kávu, tak pokiaľ sa jej nevieš vzdať úplne, jedna malá slabá káva za deň hádam neublíži, opýtaj sa lekára pre istotu, ja namiesto normálnej kávy pijem teraz iba tú jačmennú kávu, mne chutila a pila som ju aj predtým, takže mi to nerobí problém, a iba keby som dostala neododlateľnú chuť na normálnu kávu, tak si jednu malú, slabú - s mliekom dám, to určite neublíži, ale tak isto by si nemala piť veľa čaju, ktorý obsahuje kofeín, ja pijem napr. roibos čaj - ten neobsahuje kofeín a je veľmi chutný 😉
@schaja doktor ti ešte nerobil UTZ a na prvé ťa objednal až marci?.... no podľa mňa to nie je zlý prístup, bodaj by aj naši doktori nerobili sono pri každej návšteve tehulky, ktorá sa tak na konci tehu dopracuje k číslu 9-10 (x sono), UTZ je dobrá vec, ale netreba to s ním zasa preháňať, hlavne ak si zdravá, nič ťa nebolí a nemáš žiadne komplikácie 😉
@gabii83 opakujem sa, ale už tu niektoré baby, hlavne tie, čo už čakajú druhé dieťa, písali, že je zbytočné chodiť k doktorovi skôr ako v 8tt, pokiaľ nemáš komplikácie... tak buď hlavne v pohode a vymýšľajte chlapčenské meno 😉

@mirus11 ahoj si tu ? ako sa dnes mas vsetko ok ? mna stale ponbolieva to podbrusko a kriza kedy ides najblizsie lekarovi?