September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
@lucka1987 správne píšeš Luci 🙂 .... na čo mi je UTZ ktorý mi povie, že môje dieťa nebude mať jednu ruku alebo nohu?... no budem vo väčšom strese až do pôrodu, čo tomu malému určite nepomôže, veľká dilema nastáva ak ti podľa UTZ nájdu iné postihnutie... výsledok UTZ nie je 100%, čiže to postihnutie môže byť, ale aj nemusí, a čo matka? ako sa má rozhodnúť?.. zabije svoje dieťa, len na základe výsledkyu ktorý nemusí byť pravdivý?.... stalo sa bohužial už aj to, žena sa rozhodla pre umelé prerušenie, tuším v 6. mesiaci a nakoniec zistili, že dieťa bolo úplne zdravé, dokonca ešte chvíľu aj žilo..... takže UTZ áno, ale nie je to všemohúci prístroj, zdravie našim deťom nezaručí, bohužial, takže netreba to s ním preháňať 😒
ake mena sa vam pacia? ja rozmyslam nad Ela, Lily a Adam, Lukasko.
Lívinka, Sárka, Martinko, mozno ajnieco ine este najdeme
@suzieqiu ty sa hlavne kvôli tomu UTZ nestrestuj, ty ak máš rizikové tehu alebo krvácaš je to úplne iný prípad, a doktor určite voľí to menšie zlo ako sa hovorí, neboj sa UTZ nie je taký prevít, aby si sa kvôli nemu stresovala, ja tu stále píšem len o zbytočnosti jeho použitia - a tým zbytočným myslím, robiť UTZ napr. kvôli fotečky, aby sa mamička a jej okolie mohli doma vytešovať z mrňúsa, je to zbytočné ak je žena zdravá a bez žiadnych komplikácií... 😉
@cerimi77 vojtech alexander... neviem ci ti to nieco hovori.... je to nas slovensky wilhem rontgen...... on rentgenoval svoju tehotnu mazelku raz za mesiac.... a dieta sa narodilo postihnute.. dusevne ale i s mnohymi telesnymy vadami... myslim ze kazde ziarenie, ci elektromegneticke vlny, alebo aj radiacia ktoru mame okolo seba len je malililinka, je skodliva.... aj hlupy televizor vydava skodlivyny.... dnes si uz clovek vela nenavybera... to sa mozme rovno zbalit a ist zit na samotu do lesa... jest a pit len z vlatsnych vypestovanych zdrojov a podobne.... to je udel 21.st. vystavovat sa tymto vplyvom... len ktovie potom co moze clovek cakat od svohjo zdravia.... minule davali v telke ze mame jest veela ovocia.. ale prave v ovoci je najviac pesticidov, ktore sposobuju rakovinu... a aj ked ovocie dokladne umyjes nezabezpecis si tym ze si sa skodlivin zbavila.. 😠 😠 deprimuje ma takato tema, lebo mam pocit ze fakt si kupim prasa a kozu a kravu a neviem co a budem mat doma ako tak ciste potraviny 😀 😀 😀 a namiesto lekarov budem chdit za prirodnymi liecitelmi :D
@katy1986 ja pijem tú Caro kávu, veľmi mi chutí, hlavne ak si ju zaleješ teplým mliekom namiesto vody, je super.... a bez kofeínu, áno Roibos čaj je bez kofeínu, takže ho môžeš piť bez obmedzenia a sú rôzne príchute, aj citronové, pomarančové, so škoricou a pod. ovocné čaje ja veľmi nepijem, neviem, či obsahujú kofeín... jo jo, dám potom vedieť ako som dopadla u dokiho 🙂
@cerimi77 my sme sa stahovali do noveho pred rokom.. a akosi sme si dali kupu mikrovlnky na posledne miesto... takze uz rok som bez mikrovlnky a ani mi nechyba.. 😀 😀 nemam rada prihrievane jedla... ked sme dvaja sa da, lebo co navarim to sa zje... ked nie prihrejem v hrnci... ale teraz ked bude detatko asi ju uz kupime predca 😀 😀
@edita84 nemám deti, ale čo myslíš, či som nezažila?.. ten šok pri pôrode? no to ti verím, že to musel byť šok, a je mi to veľmi ľúto čo sa stalo, ale myslím si, že lepší šok pri pôrode, keď svojím stresom nemôžeš ohroziť svoje nenarodené mimi ako ešte počas tehu... a hlavne ak vieme, že UTZ nemusí vždy povedať pravdu, čiže by ti doktor oznámil túto správu, ty by si zažila šok, vystavila by sa mimi nebezepčiu a nokoniec pri pôrode by sa to vôbec nepotvrdilo, ako som už písala, aj toto sa môže stať a druhá vec je, že s tým zistením ešte pred pôrodom by nikto, ani ty, ani doktro nič neurobil. Myslím, že budúca mamička by mala byť najmä v kľude a v psychickej pohode, nemala by sa vystavovať zbytočným šokom, hlavne vtedy, ak tým aj tak nič nevyriešime. V každom prípade, ja tu hovorím svoj názor, možno sa mýlim..... je to rozhodnutie každej z nás, prajem ti aby si už takéto šoky nikdy nemusela zažívať a všetko bolo v poriadku a mala zdravé deti. 🙂
@lucka1987 vojtech alexander mi nič nehovorí, ale inak s tebou vo všetkom musím súhlasiť 🙂 máš pravdu, že dnes si už človek nevyberie, tých vibračných vĺn máme okolo seba už aj tak dosť, niečomu sa predísť nedá ale plno vecí môžme aspoň trochu obmedziť a eliminovať ich. Častokrát však nemáme inú možnosť, len si voliť to "menšie zlo", v dnešnom pretechnizovanom a prepesticidovanom svete to už asi ani nejde 😒
aj vam tak blbne konik? 😕
@lucka1987 tiez si myslim ze cumakovat na 6mm alebo 20 mm embryo vela krat nema ziadny vyznam. v 8tt resp 10 tt pozriet ci je kde ma byt a na prvy trim to staci. Inac tie pripady co ste tu spominali, myslim, ze mnohi lekari rozpravaju viac ako skutocne vidia a kvetnato rozpravaju o tych machuliach co tam vidia a vydavaju o za svoju high professionality.
@edita84 bola si na morfolog. UTZ v 20tt? ja som bola aj na 4D, lebo na morf. na kramaroch mi ani neotocili obrazovku 😠 a lekar bol ufrflny. ale na tom 4D UTZ nam ukazal vsekto - este aj prsteky na rukach a nohach spocital.
srdiecko ukazal predsiene aj komory, ako biju, uplna parada to bola. trvalo to cca 30min, ale fakt sme videli vsetko. pluca, mechur, srdiecko, usi, .....ak mas obavu, tak chod do HC k brestanskemu 😉
jasne, ze nie je dobre robit UTZ kazdy tyzden 40 min, lae morfologicky by al byt urobeny dokladne 😉
a teraz mi doki povedal, ze je v maternici, ale ze je velmi skoro na uzavery, ukazal mi vak, ze vnutri nieco je, vedla cierna machula 😠a o 2 tyzdne kontrola.
nerobte zas z UTZ uplneho strasiaka ani ho nezatracujte 😉
Ahojte baby, tak sa k vam pridavam 😉 Pred dvoma dnami som si robila testik a aj vceraa boli tam riaden silne ciarky 🙂 Trosku to bol sok, lebo som pred 9 mesiacmi porodila a dalsie babatko sme planovali az o 2 roky ... no a k tomu ste dokoncujm skolu externe - 4. rocnik. Cize este rok mi chyba ... Taka som bola z toho zmeňatena, aj stale som, mam obavy ako to zvladneme, vd Patko bude mat ani nie rok apol .... no ale citala som potom prisevky od
@suzieqiu a povedala som si, ze musim zmenit pristup .... obdivujem ako to beres s nadhladom, ze sa vsetko zvladne, vidim, ze tiez mas malicke babatko ....
Este co ma uplne sklamalo .... objednavala som sa k mojej dr. (objednali ma na 26-teho) a sestricka,ze:
-vsak vy ste pred ndavnom rodila ...
ja, že ano, pred 9 mesiacmi a ona na to: aj si to chcete nechat?? Jooj baby tk mi to zle padlo, aj som si poplakala. ja viem, ze je to skoro, ale ved 1,5 roka vekovy rozdiel nie je az take hrozne, ci??
@zuzkabar1983 😕 😕 😕 tak toto by isto nemala setricka povedat 😕 😕
@zuzkabar1983 je to super,blahoželám,také reči si nevšímaj,nech sa stará o seba!moja sesternica mala tiež taký vekový rozdiel medzi dievčatami,obe živé striebra ale zvládla to a dnes sú z nich krásne slečny 🙂
@lucka1987 no nemala, ale co uz, povedala ....
Muz mi vravi, ze take somarinymi musia ist jednym uchom dnu a druhym von .... tak sa budem snazit aby to tak bolo 🙂
@zuzkabar1983 Kašli na sestričku, keby že otehotnieš hoci aj 3 mesiace po pôrode, jej do toho nišť 😠 nehovorím že to budeš mať ľahké s dvoma detičkami, ale určite nie si prvá ani posledná, a tu na MK som videla jednu kt. dokonca mala 4 mesačné doma, a zas zostala tehotná. aspon ti detičky budú spolu rásť, budú sa spolu hračenkať a všetko sa dá zvládnuť 😉 myslím si, že aj ked to bude ťažšie ked budú maličké, tým lahšie to bude ked budú väčšie. aj malý aj velký vekový rozdiel má svoje výhody aj nevýhody podľa mna. a ked ešte školu máš tak ta obdivujem 😉 aj ja som chodila externe na výšku 🙂
@zuzkabar1983 hej netreba si brat vsetko k srdcu dobre ti povedal... ale ja by som inaaaaaaaaaaaak vybuchla.. 😕
Ahoj Zuzka,
ja mam dcerku, ktorá má teraz 21 mesiacov a myslím si, že rozdiel 1,5 roka nie je až také hrozné. To zvládneš. 🙂 Veľa mamičiek sa rozhodne pre takýto vekový rozdiel. Pravdou je, že keď mala Terazka asi 1,5 roka, tak som si povedala, teraz by bolo mat fajn bábo 🙂. Takže sa netráp 🙂
joj baby dakujem vam velmi pekne za podporu .... to som potrebovala, lebo tie pochybnosti vo mne boli neskutocne ... Ale viem, ze nie som ani prva ani posledna .... ved z temy april 2010 sme uz 4 co cakame babatko 🙂
ahojte babulky, novym tehulkam zelam uspesne tehulkovanie az dokonca 😉
zuzkabar - netrap sa, ved dieta je dar, hlupa sestricka 🙄
veronkaj - skoda, ale netrap sa ani ty, urcite to pride 😉 🙂

@edita84 Svetová zdravotná organizácia (WHO) neodporúča robiť UTZ do 10tt a celkovo odporúča iba 3-4 UTZ počas celého tehotenstva, pokiaľ sa samozrejme tehu vyvíja dobre a nie sú žiadne komplikácie, tak iskto viacerí odborníci sa prikláňajú k tomu že UTZ je síce dobré, ale netreba to s ním preháňať, stále prebieha výskum, či UTZ škodlivé je alebo nie, takže preto sú možno mnohí odbornísi zatiaľ opatrní v tomto smere. Je mi ľúto čo sa ti stalo, ale UTZ nie je všemožný, určité veci ani on nevie presne určiť, alebo určitým veciam predísť, ak by ti doktor vtedy robil častejšie sono, a zistil by možno včas nejakú závadu, čo by urobil?... alebo čo by si urobila ty?... obávam sa, že asi nič, akurát by si sa možno do pôrodu viac stresovala... veľakrát sa aj stalo že negatívne výsledky UTZ sa nepotvrdili, žena bola vystavená rozhodnutiu, či si dieťa nechá, alebo nie a pritom porodila úplne zravé dieťa, takže si myslím, že UTZ je dobrá vec, ale nie je 100% a netreba sa naň tak veľmi upínať.... je to samozrejme vec každej z nás ako sa k tomu postaví, článkov ohľadom tohto je veľa, napr.
http://primar.sme.sk/c/2434177/ultrazvuk-v-teho...