September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
ahoj kočky aj vy máte ráno ked vstanete opuchnuté ruky?
ahojte vsetky. konecne som si nasla chvilku na net.
mam taky pocit, ze nas bude v septembri celkom dost, hlavne okolo toho 15. 🙂 pevne verim, ze vsetko bude ok a s niektorymi z vas sa vidim v porodnici. 🙂 pripadne v poradni.
vcera som bola u doktora. robil mi USG, ale videli sme iba vak. povedal, ze 5TT a podla tehotenstvo academy mi vychadza 7. tak uz som z toho uplne jelen. pockam si co napise do tehotenskej knizky a podla toho sa budem riadit.
inak moje ranne nevolnosti sa presunuli na poobedie a vecer, celkom mi pomohol Cocculine, manzel mi ho priniesol z lekarne, lebo sa na mna uz nemohol pozerat 😀
neviem, ci je to skoro, ale pri minulom tehu som spuchla uplne aj ruky aj nohy asi na prelome 3. a 4. mesiaca a odislo to az po 6nedeli ☹
doktor vzdy meral tlak, sledoval vysledky a povedal, ze kym to nie je spojene s vysokym tlakom, tak je to u niektorych mamiciek bezne.
urcite mu to povedz v poradni, ale nestresuj sa. ja mam pocit, ze mi to zacalo uz cez vianoce a to som mohla byt tak tyzden tehotna.
no tak to je ok 🙂
ahojte babenky - nasla som na nete ze proti nevolnostiam pomaha Cocculin (vsimla som si ze ho berie aj barbie), zazvor v akejkolvek forme(surovy, v keksoch, napojoch) a B6. to len tak ak by to mozno niektorej pomohlo bolo by fajn 🙂
a vcera mi kolega povedal ze by som nemala pit stavu z malin ze to vraj nerobi dobre - hm ja som stavu z malin aj tak nepila ale tak aby ste to vedeli- preventivne 🙂
a este som sa docitala ze v prvom trimestri by sme mali optimalne pribrat maxi 1-2 kg - neviem ja som asi nepribrala ale akosi sa mi zvacsuju boky - alebo si to mozno len nahovaram- fakt neviem 😒 ma s tym niektora skusenost? inak mne vaha lieta hore dole - rozdiel medzi ranom a vecerom mam skoro 2kg 😨
a este som nasla par stranok o cviceni v tehu- ak budete mat cas a chut tak si to mrknite 😉
http://www.zdravie.sk/sz/content/743-23470/spec...
http://www.femibion.sk/index.php?pid=cvicenie
takych stranok je kopec. prajem vsetkym krasny vikend 🙂
Ahoj babiky🙂Akko sa mate???? Otazocka...Aj vy chodite tak casto cikat??? To nieje normalne, v noci vstavam aj 4 krat a cez den to radsej ani neratm 😀 Nieze by mi to nejak moc prekazalo, len to v noci, vobec sa nevyspim...A este som sa dost vyhadzala, odkedy som tehu....neviem cim to je, sice predtym som tiez nemala plet ktovieaku, ale ja som skor myslela, ze tehotna zena opeknie, no ja som zivy dokaz ze to tak nieje 😀
tehulky co ste uz boli u lekara ako vam urcil dlzku tehotenstva? vsade som nasla ze sa to rata od zaciatku posledneho cyklu t.j prveho dna poslednej menstruacie. Ale ked potom podla sona lekar urci vek plodu musi to byt o 2 tyzdne neskor ved ovulacia je uprostred cyklu a vtedy vlastne dochadza k oplodneniu. Ja idem prvy krat k lekarke 1.2 to len tak pre zvedavost sa pytam tych co uz maju tehu potvrdene a presne vedia v ktorom tt su 🙂 pekny zvysok vecera kto este nespi 🙂
Ahojte tehulky, cvicite niektora ? stale mam dilemu, pred otehotnenim som pravidelne trenovala vo fitku a teraz neviem ci mozem ci nie, niektori cvicenie doporucuju, ini do 12.tyzdna neodporucaju, co vy na to ? nemate pripadne nejaky typ na cvicenia pre tehotne v Bratislave?
philiiippa, oficialne sa tehu rata od prveho dna poslednej menstruacie, ale podla sona doktor urci presnejsie, podla velkosti, lebo nie kazda mame ovu presne v strede, mne tiez vychadza o nejakych 5 dni pozadu... 😉
@barbie. ahááá 😀 , doteraz som to nemala a bolo to dost nepríjemné, ale už som OK
@denda83 vyhádzaná si od hormonov (ako pred mrchou 😖 ), ked som cakala malú, tak som prvé mesiace vyzerala ako puberták...vraj pri dievcatku sa vyhádzes a pri chlapcovi sa plet zlepsí...katže? 😉 ...ale či je to ozaj pravda??
baby da sa cocculine kupit bez predpisu? 😕
@lenorka77 no ja cvicim, 2 az 3 krat do tyzdna... tiez som predtym bola pravidelne vo fitku, plus 2 x v tyzdni taebo...
a trenerka mi odporucila pokracovat, samozrejme je to take volnejsie cvicenie, ziadne brucho ani cviky nejake narocne, len slabe posilnovanie s malymi cinkami na lopte, zadok a nohy, orbitrek a rychla chodza kombinovana s lahuckym behom a spinning. Ale telo sa nesmie velmi prehrievat!!! Strasne dobre mi to robi na chrbticu a verim tomu ze mi to aj bude pomahat. Dnes idem tiez cvicit.
Zajra mam termin u mojho lekara, tak si to s nim podrobne este prejdem (zatial sme sa bavili o tom len telefonicky).
Okrem toho cvicenie buduje aj imunitu a za posledne 2 roky som nebola skoro vobec chora!!!
takze ti odporucam poradit sa s tvojim lekarom!!!
ahojte babulky, vitajte nove tehulky, ja idem k doktorovi zajtra rano, tak uvidim, ci mi potvrdi termin a ze je vsetko oki, zajtra dam info 😉 🙂
@lenorka77 ja teda cvicit nemozem, ale pokial nemas ziaden problem, tak kludne mozes cvicit. Skus pozret toto http://www.hojdana.sk/2009/10/cvicenia-v-tehote... , ale v zasade sa tie tehotenske cvicenia od seba moc nelisia, treba si pozret materske centrum do ktoreho to nemas daleko a urcite je moznost sa na jednu hodinu prist len pozret a rozhodnes sa ci to chces absolvovat, alebo nie.
ahojte tak ako sa mate tehulky? ja naozaj zle....
od piatku mam horucky, tak sa davkujem paralenom... pred chvilkou som mala 38,9 ale som sa vypotila tak mi to kleslo na 38 nizsie mi to nejde.... tak tu kukam domace recepty na caje a tak... lebo mam aj hrozny kasel.. zajtra idem na sono. dufam ze bude vsetko ok... mm mi teraz letel kupit do lekarne nieco od kasla.. hadam mu poradia... boli ste niekto takto moc chora kd ste boli tehu??
@lucka1987 Ja som bola takto chorá keď som čakala syna. Ale vtedy som bola už v 4 mesiaci asi. Veľa čaju s medom a citrónom, naparovanie, prípadne homeo oscilococcinum /neviem či píšem správne/. Na kašel je homeo STODAL. Čaj šípkový má veľa vitamínu C. Skoré uzdravenie, dúfam že som pomohla.
Ahojte bábiky,
som tu na skok, rýchlo som vás prečítala 😉
@lucka1987 ahoj moja, juj ty si choručká... ☹ moja sestra tiež bola počas tehu, tiež mala vysoké teploty, ale bola aj u lekára, dal jej lieky, ale aké neviem. ja ked som bola naposledy chorá, tak som akurát čakala mrchu, a musela som ísť k dr., tak som mu aj povedala, ked mi chcel dať atb že čo ked som tehotná, potom mi dal medipirin, a ešte atb, ktoré som si musela nastriekať do úst-hrdla, a ešte aj bromexin či ako sa to volá na kašel, že je to tiež bezpečné aj ked by som bola náhodou tehu....ale tieto sú na predpis, ten medipirin nie....takže uvidíš čo poradia manželíkovi v lekárni 🙂
jaj babulky ja som po týždni nevracania dnes ráno zas som vracala.....zajtra idem do roboty, no neviete si predstaviť ako sa mi velmi nechce po takom dlhom čase...
ináč aj ja som vyhádzaná, na čele, a na krku - žeby to apelovalo na dievčatko? 🙂 to je jedno, nech je zdravé 😵
som hrozne unavená...včera sme boli v nitre, v galérke a v baumaxe...bola som maximálne naštvaná na môjho mm 😠 no predtavte si, že mu už mesiac hovorím, aby sme kúpili poličku na stenu do kuchyne...tak on mi hovorí, to aj on vyrobí doma...tak som nič nehovorila na to....potom u nás ako ideme po schodoch z prízemia na poschodie, tam máme staré botasky tak, tak hovorím to tiež mm (aj toto mu mesiac hovorím), že nech tam urobí nejaký regálik, malý botníček, hocijaký, lebo tam nikto ani tak nechodí (myslím návšteva) tak je to jedno ako to bude vyzerať, len aby sme nemali po schodoch topánky....tak po mesiaci konečne mi manžel povedal, že to musíme na to ísť kúpiť veci do baumaxu...tak dobre hovorím....boli sme tam 2 hodiny, vyberal ani nevedel, že čo, tak som bola už naštvaná, už ma to nebavilo, a furt mi len hovoril že to nie je tak jednoduché urobiť, ako si to ja myslím 😠 no tak sme sa pohádali, došli sme domov, prosím vás doma ten botník urobil za hodinu!!!! a ešte to aj dobre vyzerá.....ešte to niekedy zafarbím hnedou farbou a lakom, alebo on, ale bola som nanho maximálne naštvaná, lebo robí okolo toho vedu, a nakoniec to nebolo ani také ťažké.... 😠 😠 😠 neviem čo musel okolo toho tolko lamentovať 🙄 no a poličku do kuchyne ideme kúpiť, som mu to oznámila, nebude nič vyrábať....povedal, že dobre...
no a došli sme domov včera, urobila som zákusok, poumývala riad, a ja som prosím vás od pol 6 spala na gauči 😕 taká som bola unavená..
dnes som varila, a upratovala som, čo sa mi včera nechcelo 🙄 teraz idem robiť rybaciu pomazánku mm do roboty na ranajky, umyjem, vyfénujem, vyžehlím vlasy...a budem kukat telku 🙂
Ináč tie pichanie v podbrušku sú normálne. Rozťahuje sa maternica. Mala som to aj pri minulom tehu.
Mi sme dnes povedali rodičom, že budeme mať druhé bábo. Tešili sa, ale aj tu bolo hlavne u mami, že tak teraz zase budem doma a ako to bude. 😕 Ale bola len zvedavá. Teraz zase ideme k svokrovcom to oznámiť, oni sa budú určite tešiť už sa viackrát vypitovali či nebude ďalšie. 😀
U mna zatial veľmi nevolnosti nie jú. Len keď som hladná. Ale sa aj čudujem že ráno nič. Ani pri prvom nič nebolo. Len som nevedela veľa zjesť, a veľmi som nemohla zjesť zeleninu ani paradajky čo som do vtedy jedla veľa. 😲 zvláštne. Tak želám aj vám dni bez nevoľností, majte sa pá 😀 🙂

@denda83 neboj sa daj mamine trosku casu a potom jej zavolaj akokebyze sa nic nestalo a jej povedz ako sa tesis domov a tak 😉 no ja jeden den spinim druhy den nie a takto sa to stale opakuje ranne nevolnosti ubudaju aj tie bolesti v podbrusku su menej intenzivnejsie doktorvi som mala ist 1.2. ale mozno pojdem uz bududci tyzden neviem som taka nesvoja chcela by som vediet na com som ohladom toho srdiecka.... ☹ si doma oddychujes ci chodis do prace?