September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
Ahojte dievčatá,
gratulujem všetkým ktoré dostali tehu knižočky 😵 a taktiež vítam nové tehulky 😵 nestíham vás čítat, ked neskoro chodím z roboty, a potom sa mi už nechce zapínať pc....ešte varím a tak... 😒
Dievčatá, môžme si farbiť vlasy? 😅 Lebo niekde som počula, že do konca 4. mesiaca by sa to nemalo....tak neviem....ja som blondínka a už to mám vyrastené, už by bolo načase si zafarbiť vlásky lebo začínam vyzerať fakt zle 😒 rozmýšlala som nad melírom, ale však to nie je od korienkov celkom, takže to mi velmi nepomôže...ale zas radšej budem chodiť v odrastenými vlasmi, ako urobiť niečo čo by sa nemalo... 😒 aký máte na to názor?
takze stale sa rozrastame, vitajte 🙂
@suzieqiu nech to riadne odsleduju a poriesia, ak bude treba. aby bolo vsetko v poriadku 😉
@katarinka1986 mne byvalo pri prvom zle cele dni a teraz cakam, kedy sa to zacne stupnovat. akurat ked sa najem hrozna a keksikov, tak mi je lepsie. zeby som zila na sladkostiach a hrozne 😕 😀
a som prekvapena, ze mi dali teraz knizku, sa mi zda, ze pri prvom mi dali neskor. ale uz sa nepamatam presne. len viem, ze ju mam niekde celu prefotenu, aby som mohla porovnavat
@denda83 tak to by som chcela pocut ako nadava po slovensky 😉
@katy1986 ja by som vlasy riesila (a aj budem riesit o mesiac) bud bezamoniakovou farbou alebo melirom...ze melir neskodi, kedze sa v tom alobale natiera tak pol centi od koze.
Baby, ako to riesite tie, co mate doma akcnych drobcov ked Vam je zle? U nas jedine, co zabera je jedna rozpravka, ktoru pozera dookola, ale nechcem jej to vela pustat (aj ked pustam v anglictine, nech z toho je aspon nejaky osoh). Ako zamestnate svoje deticky, aby ste sa mohli natiahnut?
@zuzkabar1983 to by bolo celkom fajn ale vacsinou chodime aj s manzelom do pd,bo mam sice vodicak,ale nejak nejazdim...rodila som v Handlovej u Durkecha,ty si kde rodila,inak ma mrzi ze tu porodnicu zrusili teraz sa chystam do ziaru...fakt mas moj obdiv s tou skolou,ja som tiez uz rozmyslala,ale teraz ma najviac brzdia financie...externe su vsetky spoplatnene a v mojom obore skoro ziadne....a na materskej to je dost o hubu...a viac vyhovoriek som nenasla 🙂))
ahojte babulky tehulky,dnes som bola na sone a spadol mi obrovsky kamen zo srdca,vsetko je v poriadku,hematom zmizol,pekne mimi podrastlo na 1,51 cm a 8tt ,dokt. videl akciu srdiecka aj pohyby,veelmi sa tesim...taktiez koniec celibatu,to sa tesi viac manzel 🙂 ale aj ja 😉 zajtra rano na krv a dufam na mesiac pokoj,prajem pekny vecer,inak aj mne byva zle,tak hlavne vecer travim nad misou,ale uz to ustupuje....
@denisa1111 gratulujem, ze je vsetko v poriadku. Ja mam este stale hematom, aj spinenie, na kontrolu idem 8.2. tak dufam, ze to uz bude lepsie.
@nisa21 ahoj,neboj bude lepsie,ja som mala len malicky a tie hormony mi zabrali...budem ti drzat palce...
ahojte,tak rada by som sa k vam teda pridala.....dnes sme boli u doktorky a termin mame 4.9,tak uvidime 😀
k tomu mojmu vecne menenemu terminu porodu,neviem presne tak som ho upravila opat podla sona,tak to bude zas ako pri malom tipos bingo...
@denisa1111 - super, ze je vsetko v poriadku, nech malinke pekne rastie 😉
@barborka27 - vitaj, prajem ti bezproblemove tehulkovanie 😉
babulky, ktora z vas fici na Sheherezade, lebo ja ficim, je to super oddychovka 🙂 😀
Ahojte babule,
tak vitam vsetky nove tehulky 🙂
@denisa1111 ja som rodila v Bojniciach a aj teraz tam chcem rodit ..... ja som bola velmi spokojna a nedam na tu porodnicu dopustit ...
Inak co sa tyka skoly, tak ja som sa rozhodla dokoncit to hlavne peto, ze mi chybali len 2 roky ... kebymam ist od zaciatku, tak to by sa mi asi nechcelo 😒
@zuzkabar1983 tak to mas super,ze pojdes do znameho...mne lezala mama v Ziari a je tam vacsina personalu od nas a taktiez sa tam dostaneme skor...ja som bola spokojna s nasou,som si tam dost polezala aj pred tehotenstvom a bolo tam skoro ako doma...
@denisa1111 pred porodom
@schaja suhlasim,tiez som pri malom nebola cele tehu u kadernicky a mam melir,ani nechty proste nic,ani lak na vlasy...
tiez by som potrebovala zafarbit vlasy, ale nechcem to riskovat, ani nechty nelakujem. Po 4 mesiaci sa uz moze, alebo treba vydrzat pocas celeho tehotenstva? Ja mam nastastie aj svoje vlasy hnede, takze odrasty nie je az tak vidiet.
Posledne dni mi je fest zle, neviem sa v praci sustredit, vcera som odisla uz o stvrtej, pretoze som bola strasne unavena, doma som zjedla v posteli jogurt a hned zaspala. A to som planovala upratat a ist na nakup, pretoze na vikend pridu rodicia. Len by som spala, je mi na grcku, boli ma cely clovek. nechapem, ako to zvladate tie, ktore este aj vraciate. 😖
ahojte babulky, co sa tyka farby, ja si kupim asi v Biofarme nejaku, ta by mala byt prirodna, aj prve tehu som si tak davala, ja mam 80% sedivych vlasov, takze vyrast si to nemozem nechat 🙄 😵
Ahojte tak som prisla od doktora. Uz sme videli peknu fazulku a aj akciu plodu. Len ma ten moj lekar stale strasi,ze je plod je nejaky malinky. Podla MS som 9 tyzden ale povedal,ze podla velkosti to vyzera na zaciatok 7tyzdna. Este mi nechcel dat knizku,ze on radsej tak skoro nedava. Objednal ma opat na 7februara a ze uz by plod mal mat okolo 2cm. Tak nabuduce odbery a aj knizka ak babatko narastie. TAk dufam,ze ta moja fazulka narastie..
A co sa tyka farbenia vlasov, aj ja si potrebujem surne zafarbit vlasy. Som blondinka a take odrastene vlasy to je hroza. Pri malej som si nefarbila I.trimester. Idem pozriet co pisu na nete.
Farby na vlasy obsahujú rôzne chemické látky, ktoré prechádzajú cez pokožku hlavy a aj keď tieto za normálnych okolností nie sú pre organizmus človeka škodlivé, nie je isté, aký účinok by mohli mať na nenarodené bábätko (plod).
Ak chcete byť maximálne opatrná, potom bude zrejme lepšie farbenie vlasov odložiť na neskôr. Samozrejme, môžete využiť prírodné farbivá ako henna, čo je určite bezpečnejšia alternatíva.
Pokiaľ je však farbenie vlasov neoddeliteľnou súčasťou vášho života a nechcete sa ho vzdať ani keď čakáte bábätko, snažte sa najmä prvé tri mesiace, voliť jemnejšie farby. Je dobré si nechať poradiť od skúsených kaderníčok, ktoré vám môžu odporučiť šetrnejšie varianty farieb. Ak si vlasy budete farbiť sama, nezabudnite použiť ochranné rukavice a nenechávajte si farbiacu zmes na vlasoch dlhšie ako je nutné. Ubezpečte sa tiež, že miestnosť, v ktorej s farbou narábate, je dobre vetraná a po skončení si vlasy dôkladne opláchnite vodou.
Farbenie vlasov v tehotenstve
Názory na farbenie vlasov v tehotenstve sa líšia a ešte stále existujú odborníci, ktorí ho neodporúčajú. Väčšina lekárov však dnes už farbenie vlasov počas tehotenstva považuje za niečo, čo rozhodne nepredstavuje hrozbu a preto nie je dôvod sa mu nejako špeciálne vyhýbať. Ak máte strach, že svojmu dieťaťu ublížite, z farbenia ho rozhodne mať nemusíte.
Farbenie vlasov v tehotenstve sa spájalo s nepriaznivými účinkami na plod, avšak dnes už existuje množstvo farieb, ktoré sú bezpečne testované a bolo pri nich dokázané, že nemajú teratogénne účinky, to znamená, že nijako nepoškodzujú rozvíjajúci sa plod. Problémom farieb v minulosti bol hlavne obsah amoniaku a to nebezpečenstvo sa týkalo hlavne výparov, ktoré budúca mamička počas farbenia dýchala. Odborníci sa zhodujú v tom, že dnešné farby obsahujú minimálne množstvo chemikálii a väčšinou neobsahujú žiaden amoniak, takže množstvo cudzích látok, ktoré môžu takto vniknúť do organizmu matky je naozaj zanedbateľné. O tom svedčí aj to, že čoraz viac žien, ktoré pracujú v kaderníckych salónoch sa počas tehotenstva nijako neobmedzujú a pracujú až takmer do pôrodu. Ak by ste sa ale aj napriek tomu báli a chcete si byť absolútne istá, počkajte s farbením do tretieho mesiaca tehotenstva, kedy je vyvíjajúce sa dieťatko už viac odolné proti vonkajším vplyvom. Rovnako sa pri strachu z farbenia môžete napríklad rozhodnúť pre melír, pretože v tomto prípade sa farba nedostáva na pokožku hlavy a nevstrebáva sa do organizmu, ako pri farbení celej hlavy. Okrem toho dnes už naozaj existuje množstvo prírodných farieb, ktoré síce nemajú trvácnosť ako tie syntetické, môžete si však byť pri nich istá, že neobsahujú žiadne chemikálie.
Tak a co si teraz vybrat? Asi nejaku setrnejsiu farbu a najma bez amoniaku. 😉
@suzieqiu pri prvom tehu bola mala 2 tyzdne pozadu stale a ked ju vytiahli von 3 dni po termine, tak mala skoro 4kg a vyzerala ako mesacne dieta - to mi vraveli vsetci
2 tyzdne je este hranica, ked to je v norme 😉
henna sa neda pozuit na chemicky farbene vlasy. mozete skusit tie peny, ktore vydrzia 2-3 zmytia, ale pri blond vlaoch tie peny nepomozu
Ahojte
@suzieqiu - ani mne este doki nedal knizku, ze az o dva tyzdne, to urobi znovu sono, kedze v stredu bol sice naznak srdiecka, ale nebolo to to, co chcel vidiet 😖
podla mna si kludne mozeme farbit vlasy, vsak skoro vsetky farby su uz bez amoniaku .... ja pouzijem tu novu mousse od schwartzkopf, mam sice hnede vlasy, ale davam si farbu koli lesku
Ahojte babulky,
no tak vlasy si nebudem farbiť 😉 nebudem ani nechcem riskovať...alebo to potom vyriešim melírom a hovovko 🙂 alebo počkám ešte pár mesiacov 😉
dievčence a zas sa vás opýtam: čo nesmieme papať? lebo minule som tu písala kyslé uhorky, potom ma jedna babenka upozornila, že sú to vlastne surové ryby 😒 mala pravdu, ja som na to absolútne nemyslela...to tiež viem že niva a plesňové syry sa nesmú papať, a ani aloe vera piť...bryndza sa môže 😅 ?
@suzieqiu pekná fotečka🙂 gratulujem k akcii srdiečka 😵 ani ja nemám knižku, dá mi až nabudúce, 11. feb. to budem že v 11 tt.
No idem vás spätne prečítať, ale čo som vás preletela len tak, tak ja si nechty lakujem každý druhý den 😀 ty kokos, asi nebudem...
@denisa1111 jej naše piškótky majú obe 1,5 cm 😵 peknulinka fotečka 😵 aj my máme celibát 😀 dr. nezakázal, ale povedal že veľmi opatrne 😉 tak sme si povedali, že radšej vydržíme 1. trimester....no čo ti poviem....tažké je to, ťažké 😀
@mamatata aj ja fičím na Šeherezáde, aj moja mamina aj sestra 😀 najlepšie sa má moja sestra, muž jej chodí na týždnovky, lebo môj mm furt hundre, ako sa na to môžem pozerať 😀 😀 😀 pár častí som si pozrela na youtube, ale to je v srbštine, takže to len pozerám, nič nerozumiem 😀 😀 😀 😀
@tinka1003 aj mne bývalo takto zle...týžden som bola "na dne", potom sa to nejako upravilo..takisto ako ty, furt len spať 😒 ani upratovať ani nič, a ešte stále cítim, že hned som unavená....ráno by som spala do 9 keby sa dalo...
prišla som na to, že ked na mna príde zvracanie ráno, tak mne pomáhajú aj orbitky mentolové....neviem, či si to len nahováram, ale už 2. den mi pomáhajú..

@tarita, @tinulaa - vitajte, prajem vam bezproblemove tehotenstvo 😉
zdenocka - gratulujem 😉 🙂