icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

zuzana_1
4. feb 2011

@lilly tak v to dufam aj ja,ale pri mojom stasti :D

frola
4. feb 2011

ahojte tak som v tom s vami.
@lilly to je zaujimave co pises. skoda ze mi to nenapadlo zaklamat o tom datume. tiez mavam cykly hocijake a pri prvom tehotenstve som si teda uzila. AFP zle, vsetko zle a mesiac pred porodom mi doktor uplne sucho oznamil ze je to o mesiac mensie!!! uf este teraz mi je zle. nakoniec mala 3050 gramov.
som hrozne zvedava co bude teraz. mam novu lekarka a ta sa nastastie nedrzi toho terminu, povedala ze to sa uvidi podla ultrazvukov.

frola
4. feb 2011

baby skocte pozriet na stranku dietaaja bodka sk je tam kopec zaujimavych info. ja som u nich absolvovala aj kurz. bola to parada. najdete tu info o tom co jest /nejest, zoznamy veci do vybavicky pre babo, zoznam toho co si zobrat do porodnice, a je tam aj vyborny uradny simel, co vsetko treba vybavit na uradoch pred aj po porode. majte sa krasne.

lilly
4. feb 2011

@frola presne pre take stresy som radsej povedala iny datum.. v minulom tehu som si datum porodu presne trafila 😀 uvidime, ako to bude teraz..

minusa
4. feb 2011

Ahojte
@suzieqiu - aj ja som podla sona 2 tt pozadu, no uvidime .... juniora som prenasala 8 dni, museli mi porod vyvolavat 😲 a neboj, uz urcite bude srdiecko bit ako zvon
@zuzana_1 - ja som tiez na PN a sestricka ma upozornila, ze kontroly chodia aj v sobotu 😖 my sme napriklad obaja s mm z LM, mame tam rodicov a veru neviem si predstavit, ze teraz cele tehu ich nepojdem navstivit, tak som sa pytala, ci je mozne menit miesto pobytu na PN .... tak ze v socpoist to nemaju radi 😖 akoze tiez to nechapem, vsak aj vychadzky mam 2 hodky doobedu a 2 hodky poobede, ale vraj teraz aj tehotne dost kontroluju takze si davam pozor 🙄

lucka1987
5. feb 2011

@suzieqiu no my sme pozadu ani neni.. teda nic take nepovedal... aj ked bublinku bolo vidiet az neskorsie a aj srdiecko zacalo neskorsie bit... myslim ze v nejakom 7tt+0 ale to je este v norme.... ale rozmerovo sme ok.. ked som bola v stredu na sone sme mali 9,8 mm a boli sme 8tt+0... v albume jednej kocky som videla ze jej drobec ked bola v 7tt+4 mal 5 mm... takze si myslim ze je to ok... napriklad .. nas mrnusik dva dni nerastol .. teda len o milimeter a potom za dalsie dva dni narastol o dalsch 5 milimetrov.. tak som uz nechapala... mozno ze lekary nevedia merat.. 😠 lebo vzdy mi robil sono niekto iny

lucka1987
5. feb 2011

haloo tehulky je tu niekto? dobre ranko

sissik
5. feb 2011

ahojte
@lucka1987 velkost velmi zalezi od toho, ako nakliknu hranice plodu pri merani. a ked sa meria babo tesne pred porodom, je to +- pol kg😉

a nieco sadlo uz aj na mna. poprecitala som vsetky letaky z volnopredajnych liekov vhodnych pre deti, co mam doma a na sinuprete sirupe bolo napisane, ze pri dlhodobom sledovani gravidnych a odporucanom davkovani neboli pozorovane ziadne nepriaznive ucinky na plod. skoda, ze nepisali, v ktorych trimestroch pozorovali, ale uz som mala tak zapchaty nos, ze som si nakvapkala detsku davku. nie dospelacku. tak snad sa ulavi. na cmulanie mozeme propolky pastilky - ak nie ste alergicke na med a propolis. a este so dala aj homeogen na hrdlo. dufam, ze neskoncim na ATB, ako pred rokom

frola
5. feb 2011

@sissik ahoj ja som pri prvom tehu mala 39 horucky, hrozny kasel a sople. nevedela som co robit a v lekarni manzelovi dali homeopatika: homeogene, homeovox a coryzaliu. vsetky tri naraz som uzivala poctivo kazdu hodinu podla navodu a za dva dni my nic nebolo. a este neskodi paralen, ked ti je uz fakt zle toho sa netreba bat.

frola
5. feb 2011

@lilly joj to si dobra 🙂 tak snad ti to vyjde aj teraz.

sissik
5. feb 2011

@frola diky😉 napchavam sa nimi, tak dufam, ze to prejde 😔
mne by stacilo len keby som dychat mohla 😀

livuskad
5. feb 2011

caute kocky dlhsie som tu nebola chcela by som sa spytat ako vam je? ja stale vraciam...:( udrzim v sebe hrozne malo... je to normalne nemoze sa nic stat dakujem....

livuskad
5. feb 2011

a uz som vracala take nieco zlte asi kyselina to bola...

zuzanadvor
5. feb 2011

@livuskad ahoj, ze vraj to je normalne... ja mam tiez nechutenstvo, ale nevraciam...teraz mam momentalne nadchu, stale kycham a od vcera ma boli hlava...takze tak... 🙂 ale verim ze mi to coskoro prejde a budem si tehotenstvo vychutnavat plnymi duskami 🙂

minusa
5. feb 2011

Ahojte

@livuskad - ja som takto zvracala pred dvoma tyzdnami, stacilo mi otvorit chladnicku 😝 doki mi predpisal Torecan cipky, po nich sa to trosku ukludnilo, ale zaludok stale ako na vode .... teraz mi je uz lepsie, teda mam uz chut jest, ale zase ked sa najem, tak mi je hrozne tazko a o chvilku ma uz nadrapuje na zvracanie 🙄 no musime len vydrzat ..... skus skocit k lekarovi nech ti nieco predpise, alebo v lekarni maju aj homeopatika proti zvacaniu

edita84
5. feb 2011

ahojte jáj ani nehovorte o nechutenstve ja nemám chuť na nič a to hlavne na mäso fuj je mi z neho zle ráno mi bolo zle aj zo salámy bleeee ale strašnú chuť mám na colu od Dr. peppera waaaaa idem sa za ňou zblázniť dúfam že mi dnes mangel donesie 🙂 no a zas polievočky od maminky tie môžem tie mi veľmi chutia 🙂

sissik
5. feb 2011

@livuskad moze hrozit dehydratacia. ak mas pocit, ze zvracanie je neunosne, pytaj si lieky od dokiho skor, kao ta poslu do nemocky
pri prvom tehu som mala brutal nechutenstvo, nepomahala nic na dlhsiu dobu. vsetko tak na pol hodku. trebalo to vydrzat. a trvalo do dost dlho. pri tomto druhom je toho nechutenstva nejak menej, az sa mi to nepaci 😕
skuste hrozno, to mi pomahalo asi najviac. kazdu pol hodku par bobuliek.
a ak budete mat chut na melon, tak ten nejdzte, hlavne cerveny. zle ide von, skriabe 😝 😀

lucka1987
5. feb 2011

@sissik ja ked som teraz lezala v nemocke tak som mala 39 horucky, a mala som infuzie.. uzivala som len stodal od kasla a oscilococinum ci ako sa to pise... su to len homeopatika.. ale nepomohli kedze ja uz som podla lek. mala pokrocilu chripku....

lucka1987
5. feb 2011

@livuskad no ak zvracias prilis radsej chod za lekarom.... ja odkedy som tehu mam -2kg 😖 a tiez mi moc nechuti.. z kazdeho len trochu ochutnam a vsetko dojdeda po mne mm, lebo ma prejde vzdy ked mam nalozene chut. 😠 a len podbrusko malinko vydute.. pri prvom tehu som v 9 tt mala uz + 2kg.... som jedla naozaj statocne a veeeelmi 😅

sissik
5. feb 2011

@lucka1987 na polrocilu je vraj paragrippe z tych volnopredajnych. uz to mam vsetko pekne doma a cakam, zo sa este vyvrbi 🙄
a z chudnutia si nerob tazku hlavu, ked menej papas, tak trochu schudnes. ku koncu to ocenis, to bude chladnicka iny kamos 😉
ja som schudla 8kg a sestsricky mi vraveli, ze babo si zoberie, co potrebuje. a v prvom trimestri nepotrebujeme jest fakt nic navyse😉

lucka1987
5. feb 2011

@sissik no hej mas pravdu.. nic navyse.. ale za to zdravsie... by neuskodilo.. preto si idem z mrazaku vybrat pizuu na ktoru som dostala chut 😀 😀 mm je na jazde takze dnes som nevarila.. ked som sama tak naco.. zajtra si nieco uvarim lahke.. pri prvom tehu som zjedla 700g kyblik tresky za den... a naozaj som bola pahltna, ale neskutocne som bola stale hladna.... ved som to potom aj tak hned dala dole .

sissik
5. feb 2011

@lucka1987 fuuu, tak to si dala riadne
a z pizzou robis chute
baby, ak vam je zle, sorry za tie chute.
nech vas ta nevolnost skoro prejde 😉

zuzanadvor
5. feb 2011

...baby a co mi poradite na migrenu? Uz ju mam druhy den, ale len na pravej strane... ☹

sissik
5. feb 2011

@zuzanadvor neviem, nemavam

wewerka000
5. feb 2011

caute,uz som tu raz pisala,ale nema nikto zaujem odpisat,tak skusim este raz ake ste mali CRL v 7-8 tyzdnny,ja mam 0,80 co sa mi zda velmi malee 😒

moncicip
5. feb 2011

@livuskad mne moj doktor povedal .... ked budete vracat tak 4/5x do dna to je v pohode, to je uplne normalne .... takze ak nevraciascastejsie tak je to na zaciatok normalne

sissik
5. feb 2011

@wewerka000 vtedy mi nemerali. pozri nejake tabulky. len sa nestresuj, pokial nestresuje aj lekar. staci, ze si mala ovu o 2-3 dni neskor a nemusi to byt presne tabulkove

wewerka000
5. feb 2011

no ved pozeram tabulky a malo by byt 2-3 cm tak preto,by som chcela vediet od vas..

zuzanadvor
5. feb 2011

@sissik 🙂 nevadi...troska som sa naparila a preslo to...uvidime dokedy 😉

anelisa
5. feb 2011

@wewerka000
ahoj, ja som mala v 7t+6 10 mm a lekar povedal, ze je vsetko ok. Tiez som potom pozerala na nete, ze je to menej ako by malo byt, ale snazim sa mysliet pozitivne. Ak by to nebolo v poriadku, lekar by Ta urcite objednal o nejaky tyzden na kontrolne sono.
Hlavne nestresuj zbytocne, nicomu nepomozes. Drzim palce 😉