September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
ja som mala na zaciatku 9tt (nejak 8+1 t bolo 😕) 13mm
ale velmi zalezi od toho, ako je babo stocene, ci sa zrovna vystrie, ako lekar klikne. rozdiel 2 tyzdne sa povazuje za normalny
ja podla sona 7-8 tt 1,53 cm...takze to bude ai maly valibuk 🙂
Baby viete mi prosim poradit,ci mozeme ako tehotne si dat na vreckovku eukaliptove kvapky a prilozit k nosu a dychat? ma to uvolnit dychacie cesty...len neviem ci sa to moze... hmm?
@zuzanadvor viem, ze mentolu by sme sa mali vyhnut. nemas aromalampu?
nie nemam....takze radsej to nemam skusat? leo kukla som to na nete a nie ja tam ziadne upozornenie...
@zuzanadvor myslim ze mentol nie je vhodny, ani zuvacky, ja uz si kupujem decke ovocne. 🙂 inak moje telo prirodzene odmieta mentol aj sam odseba. pri minulom tehu ma naplo pri bazalke a az neskor som sa dozvedela ze nie je vhodna...
inak ja som mala 12mm v 9tt
dakujem za radu 😉 no akurat drzim fotecku 🙂 CRL mam 1,53 cm, ked som bola asi tak v 5 -6 t tak som mala 13,3 mm 🙂 neviem ako sa to rata, lebo chodim k 2 lekarom...jedna mi na zaciatku povedala ked som bola v 5 -6 t tak ze mame 13,3 mm , a teraz v pondelok som bola u druheho, a ten mi povedal ze som v 7-8 tt podla sona a meriame 1,53 cm...tak ja neviem... 🙂 ale ze podla mens.som v 6-7...som z toho mimo 🙂 a uz mam aj strach ze ci nie je velke 🙂
@zuzanadvor neboj urcite nie je velke. tak ako aj my dospelaci sme roznych velkosti, takisto aj nase deti. najhorsie su prave tabulky. vobec sa podla nich netreba riadit a uz vobec stresovat sa. stres nasim krpcom nerobi dobre. upokoj sa a neber tie cisla tak vazne.
Ahojte dievčatá,
nečítala som vás spätne, posťažujem sa vám a idem dalej ležať....
nebola som na nete celý týžden, chodila som do roboty, potom doma variť, však viete domácnosť...no vo štvrtok ráno som už cítila, že niečo nie je v poriadku, hrdlo ma bolelo trošku, kašlala som, kolega odišiel z práce o 11, bol chorý, ja som odišla o 12. doma som ležala, cca o 17 som teplotu dostala, 37,7, zábalmi sme teplotu zrazili, nič mi nebolo...celú noc....ráno mi bolo zle, vracala som....celý den som vracala, akonáhle som niečo dala do úst, či len glg čaju (homeopatiká), už to išli von, nepomohli ani čípky od gynekologa na nevolnosť. teplota stúpala, mala som 38, mm došiel skorej z práce, išli sme na pohotovosť. tam som dostala injekciu na nevolnosť, Ospen 1500 a paralen.(mala som zápal mandlí aj hrdla) v lekárni mi pani povedala, že ospen môžem v pohode, ale s paralenom opatrne v 1.trimestri.došli sme domov, už som bola taká slabá, že manžel mi musel obliecť pyžamo 😒 teplota stúpla na 38,5, dala som si polku paralenu, začala užívať atb, zábalmi sme teplotu zrazili na 37,7. včera som celý den mala teplotu, 37,5 - 37,8. ležala som, spala, užívala atb, nevolno mi nebolo, takže aspon som jedla. teplotu neskoro večer som už nemala, ani teraz, klop klop, dala som tam polievku variť, a idem naspäť do postele.už vykašliavam, ale stále ma hrdlo bolí, aj ked sa lepšie cítim,...včera dostal mm teplotu, ale on sa nadopoval liekmi, dnes ráno pre istotu už na mamu niečo lezie 😒 😒 😒
mala som ísť na kontrolu ku gyn. v piatok, ale manžel zobral dovolenku na utorok, idem k nemu v utorok, strašne sa bojím. však sú to atb. a dostanú sa mi do krvi. strašne sa bojím o to malé. chcem sa ho opýtať, či nemám ísť za mojím obvodným lekárom, aby mi dal atb ale lokálne, napr. bioparox + idem v piatok na krv a moč, však môžem mať skreslené výsledky od atb. jaj baby ja som zúfalá už. som strašne nahnevaná sama na seba, že som chodíla do roboty, mohla som doma sedieť na zadku, ale zas možno by som bola ochorela aj doma (čo si nemyslím, len sa ukludnujem takto 😒 )
vy ste brali niektorá atb v tehu, nepamätám sa, že by to tu niekto písal....
@katy1986 ahoj tak v prvom rade prajem rychle uzdravenie a vobec sa o babatko neboj! tym mu nepomozes. klud a mysli pozitivne. A ja som pocas tehotenstva brala niekolko antibiotik. Najprv v 1.trimestri som brala Zinat, s ktoreho som dostala mykozu a na tu som dostala dalsie antibiotika. V 2.trimestri som brala Klacid. A bambulka je na svete a v poriadku. Neboj sa oni doktori vedia co robia a babatku by urcite nechceli ublizit. Horsie pre babatko je zapal, preto sa musi liecit co najskor. Tak hlavu hore a hlavne bud v pohode. pa. budem drzat palce.
ahojte dievcata,
dnes som prvy krat zabludila na tuto stranku a hned sa k vam pridavam, tiez cakame prirastok, je to moje prve tehotenstvo a sme z toho velmi stastni. Termin porodu zatial vychadza na 14.9.2011.
Ako citam tak aj vam byva zle a tak... mna teda za posledne tri-styri tyzdne riadne potrapili nevolnosti, napinanie na vracanie, vracanie, nic som nemohla do seba dostat, skoro cely cas som bola na maslovom rozku, suchej ryzi alebo zemiakoch, z masa len tak trosku kuracieho. Ale uz sa to zacina obraciat, uz asi tri dni mi je celkom dobre ale musim si davat pozor na to co zjem, len take dietnejsie. Ale tieto posledne dni byvam hladna aj v noci, tak o 22 hod uz zobkam kukuricne chrumky, potom okolo 2 hod v noci sa zobudim a zase hlad, tak piskoty alebo banan a skoro rano zase, vsetko to mam na nocnom stoliku a ani nevstavam. A niekde som citala, ze cela noc pre tehulky bez jedla co je nejakych 10-12 hod ze to je dost, a ze to aj byva pricinou rannych nevolnosti, lebo tehulka je aj hladna a aj jej je z toho zle, tak mozno sa mi polepsilo vdaka tomu nocnemu pojedaniu (len dufam ze sa to radikalne neukaze na vahe 🙂).
Tak vam vsetkym zelam krasne tehotenstvo bez nevolnosti, aby sme si to vsetky uzili!
@zuzanadvor ja som mala v 8 tt 1,63 cm a bolo to ok...niekde sa pise,ze v 8tt by malo mat 2 cm, takze je to urcite v poriadku 🙂
mamzaznacene v albume kolko sme kedy merali az mam prehlad... kedze mi robili kym som lezala v nem. kazdy druhy den utz
7tt+0 plod meria 2,0mm. hcg 17 tis jednoti
7tt+2 plod meria 5,3mm. hcg 24 tis jednotiek
7tt+5 plod meria 7,0mm. hcg 59 tis jednotiek
8tt+0 plod meria 9,8 mm.
vraj mi stupa pomaly hcg.. ze by sa malo zdvojnasobovat. 😕
@katy1986 ☹ prajem skore uzdravenie.
ak su vysoke teploty, ako si pisala, bioparox uz pravdepodobne nepomoze. v tehu sa mozu peninicilinove atb. tie sa mozu aj pocas kojenia, ak je to nevyhnutne. pozri, aku mas v nich ucinnu latku. aj na pribalovom letaciku by malo byt napisane, ci tehotne mozu alebo nie. pre istotu konzultuj s gynekologom. si v 10tt, organy su zalozene.
@lucka1987 vsak sa to skoro zdvojnasobuje. kazdy clovek je individualny, nie podla tabuliek. budu este merat?
no a ja som si dnes rano supla bioparox, lebo homeo pomohli na nos. hrca v hrdle zmizla, ale zacalo ma palit aj nizsie. a este rozmyslam, ci ist k doki ci nie. teplotu mam nastastie len 37,1 - to ani nejdem riesit
...ja som tiez pouzivala bioparox, len mi vzdy prislo z neho zle... najlepsie a najucinejsie je slana voda, k tomu mam este skorocelovy sirup proti kaslu...a naparovanie...mozem povedat ze mi to pomaha... a samozrejme vela vela tekutin...zajtra idem na krv, tak som zvedava 🙂
ahoj kočky ako ste sa mali dnes tu u nás bolo krásne aj sme to využili a išli sme von do prírody jáj už sa teím ke pôjdeme aj s prckom v kočíku von, ale to je ešte trocha daleko 😉
@edita84 dnes bol leziaci den 🙂 este som akasi chora, tak pre istotu...vonku je skaredo :( tak sychravo... zajtra sa ide k lekarke, skoro rano, tak som zvedava ako vstanem po 4 tyzdnoch lenosenia 🙂
@zuzanadvor potom sa ozvy ako si dopadla u dokiho 😉
@denda83 jáj verím ti aká si neočkavá aj ja mám ísť 16 na prvú poriadnu poradňu a veru sa neviem dočkať pôjde somnou aj ocinko už sa teším na drobca 🙂
u nás aj dnes krásne svieti slniečko a ja som zavretá s malou pre zmenu je ona chorá zas 🙄
Babenky ahojte,
ďakujem vám za milé povzbudivé slová, aspon sa lepšie-kludnejšie cítim 🙂 zajtra idem ku gyn., uvidím čo povie, ale hádam bude všetko ok.
Ahojte buduce maminky,septembrovky!Som tu nova a rada by som sa k vam pridala 🙂 Momentalne som 8+0tt..a cakame nase prve vytuzene babo!...Prijemne tehulkovanie,buduce maminky! 😉
@mirca no veru aj mne robili RTG a tiez som este nevedela,ze som tehotna. Strasne som sa bala,lebo akurat ten mesiac sme mali plny oslav,takze som aj popila trosku viac vina a cigariet co som vyfajcila.. Potom ked som zistila,ze som tehotna som si hlavu buchala.
Ozaj a fajcite niektora? Ja uz som vysse roka abstinent 🙂

@wewerka000 ja som mala v 6tt+5, teda v siedmom tyzdni CRL 0,85cm a bolo to v poriadku.. 2-3cm ma mat v 9tt
podla mna nemaj obavy