icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

riave
4. júl 2011

@kika423 no prvy krat som rodila v PN a to bolo pred 10-mi rokmi...spokojnost ako taka bola, no na vyber som nemala, kedze sme mali na male aby sme dorazili vcas 🙂 no ale dost sa toho zmenilo, takze sama neviem ako sa zariadim...

dzowana
5. júl 2011

Ahojte babuľky,tak sa k Vám pridávam aj ja.My máme termín 25.9 a budeme mať Matúška 😵 držím nám všetkým palčeky.pekný večer 😎

lenkaa222
5. júl 2011

ahoojte... tak aj ja mam termín v septembri... 🙂 je tu niekto z dolného kubína???

dzejnina
8. júl 2011

ahojte ja mam temin 20.9. a chystam sa do Cadce...

sylvasik
8. júl 2011

ahojte tehulky ako zvládate teplo ??? včera sme boli na poradni a malinká váži 1600 g dosť som bola prekvapená. tak možno pôjdem aj skorej rodiť 🙂

ema72
8. júl 2011

@denka23 cavko, denka preco nechces ist rodit do DS ?

denka23
8. júl 2011

@ema72 Ahojky...neviem asi preto že to tam nepoznám...a môj gynekolog keď mi robí nejaké testy (skríning, morfologia) vždy ma pošle na antolskú...a prečo sa pýtaš??? máš nejakú skúsenosť???

denka23
8. júl 2011

@sylvasik ahojky 🙂 to teplo to je trocha zabiják aspoň pre mňa..keď je moc veľké slnko som schovaná v nútri...ale podvečer sa to dá...len sa neteším na tie tropické teploty čo hlásili 36-38°C... ja som bola v poradni 27.6. malinká vtedy mala už cca 1640g...a znova idem teraz v pondelok tak som zvedavá...a aj ja si myslím že to pôjde trocha skôr aj skrz to teplo a tieto výkyvy počasia....ja mám termín 1.9. a rátam že asi v polke augusta... 😉 😉 😉

sylvasik
9. júl 2011

@denka23 ahoj 🙂 veru až podvečer sa dá existovať vonku, ale ja mám 5 ročnú babu ktorá doma neobsedí tak musíme chodiť von aj doobeda ale vyhladávam len tieň 🙂 a samozrejme aj poobedne po štvrtej hodine odídeme k rodičom na dvor a tam sa už hrá a ja sedím s vyloženými nohami, aj sa divím že mi ešte nepuchnú, ale už sa nám to blíži 😉 staršiu som porodila tiež skôr o 3 týždne tak sa nechám prekvapiť ako to dopadne teraz ...

kika423
10. júl 2011

@riave Chodíš na sono aj do nemocnice v PN? Ja mám ísť 18.augusta...

riave
10. júl 2011

@kika423 ano chodim, idem 11.8 🙂

kika423
10. júl 2011

@riave A MUDr. Karaba sa ti ako pozdáva 🙂 Mňa pred ním strašili,ale zatiaľ bol vždy veľmi milý ku mne 🙂

riave
11. júl 2011

kika423@ Karaba ? no mna vzdy dobre zdepta, aj o ze tyka ma prekvapilo...on je taky svojsky no...ale inak je to expert...najviac co mi vadi je tam to cakanie, to nema konca....

ema72
11. júl 2011

@denka23 Praveze ja chodim na poradnu na Kramare ale chcem ist rodit do DS. Pocula som same dobre referencie ale tiez tam nikoho nemoznam, tak sa tam pojdem pozriet. Ma to blizsie aj ten sukromny porodny box sa mi paci, myslim, ze to tam nie je take hekticke ako v bratislavskych nemocniciach.

lehotka
11. júl 2011

Ahojte kocky, chcem sa opytat, ci ma niektora z vas podobne problemy ako ja....kazdy tyzden presne v piatok alebo sobotu uz asi 4 tyzdne po sebe mam strasne bolesti brucha- krce, bolesti v krizoch, take nastojcive ako by som hadam isla rodit, ked sa mi to stalo 1x tak sme sli do nemocnice , kde si ma nechali, podali infuzku magnezium, guajacuran a o 3 dni ma pustili, ze sa neotvaram a vsetko je ok. posledny piatok som bola zase na gynde, vsetko ok, nalez dobry, neotvaram sa a v sobotu zase take bolesti ze az, dala som si guajacuran a preslo to..... nechcem s tym zakazdym bezat do nemocnice, kde mi podaju infuzku a vsetko ok, neviete preco sa to deje? ako zistim, ze uz fakt rodim? 😅

lehotka
11. júl 2011

@danculik ahojky, aj ja planujem rodit na Rastislavovej, byvam sice v Žiline, ale rodičov mam z dedinky pri KE 🙂 a citam, ze mas bolesti, ja ich mam asi kazdy tyzden, ale take ako keby som rovno sla rodit 😖 dufam, ze krpček este vydrzi 😎

denka23
11. júl 2011

@sylvasik no moje nohy mne už opuchajú....tak si ich vykladám hore...ale moc to nepomáha....a tie teplá je dosť na mňa....ako som písala že idem do poradne tak to dopadlo asi tak že vyzerá to že možno o týždeň pôjdeme skôr možno aj dva...neviem...lebo mi vyráral doktor že na ultrayvuku vyzerá väčšia 🙂 aj váha....

denka23
11. júl 2011

@ema72 Fuha ja som nepočula práveže nič o DS tak neviem...a pravdu povediac mám aj ja bližšie od šamorína do ds než do ba a na antolskú...a nevedela som o tom boxe a čo tam oni majú jaké ceny oni??? a vieš niečo podrobnejšie..moc ti ďakujem

danculik
11. júl 2011

@lehotka pozeram, ze mame ten isty termin porodu 🙂)))a este aj chlapceka cakas...🙂 tak ako ja:o)))...vsak mozno sa stretneme v nemocnici🙂 no tie bolesti to mam aj ja a navyse este toto teplo..a k tomu mam doma 4 rocnu dcerku ktora sa samozrejme nudi, lebo mama nemoze ist na slnko🙂...viesco ja mam tie bolesti tak raz za tyzden niekedy aj castejsie, ale je to asi sposobene tym, ze mam dost casto zapchu....teraz ked som druhy krat tehotna, tak je to otras...pri prvom tehotenstve ani neviem ako preslo..vobec nic mi nebolo...no a navyse ma boli pod branicou, tak tazko sa mi dycha...a stale ma tam tlaci a picha..vo stvrtok idem do poradne tak mu poviem, ze ani kyselina listova, ani calcium ani nic podobne co mi predpisal aj na tvrdnutie bruska nepomaha..inak mam dost tvrde brusko...no a co ako zvladas horucavy?...uz aby tu bol september...🙂))

lehotka
11. júl 2011

@danculik no mozno sa stretneme, ak ma to dufam, nechyti skor 😢 ja mam bolesti ako keby som rovno sla rodit, strasne bolesti, dam si 2 tabletky magnezia a guajacuran a vsetko ok, prejde to 😎 nalez mam , ale dobry, aj teraz v piatok lekarka vravela, ze sa neotvaram, takze to je ok, s tym teplom je to otras, musim sa doma skryvat, lebo na slnku mi je na odpadnutie , pod branicou ma tiez pobolieva, brusko mi netvrdne, ale tie krce ma trapia 😝 pravda, uz aby bol koniec, uz aby bolo babo na svete 🙂 a drobec sa bude ako volat?

ema72
12. júl 2011

@denka23 hej, lacne to nie je sukromny box stoji 180 eur, je tam aj porodna vana, da sa tam ist pozriet a porozpravat sa o moznostiach, ja sa tam chystam v auguste. Tak som zvedava ako to tam fici.

danculik
12. júl 2011

@lehotka A tie tabletky si normalne kupis v lekarni bez predpisu?..lebo ja uz mam take bolesti bruska, hlavne mi zacina tvrdnut...a take krce mam v nom, vlastne od zaciatku tehu najskor v podbrusku do 6 mesiaca..a teraz ma boli brusko...niekedy ja uz tiez myslim ze idem rodit, hlavne ked idem na wc na velku...vtedy uz vidim vsetkych svatych...🙂))))pri prvom tehu som taketo vobec nic nepoznala..akurat tu branicu ze ma bolela...ale inak este tri tyzdne pred porodom som bola v praci pri dcerke..a teraz len doma som...moja mala sa aj musi teraz nudit somnou cez prazdniny lebo ked vidim tie horucavy, tak ma ide porazit...len doma sa skryvat a doma je to na nevydrzanie..nic ine neostava len vydrzat🙂ja idem vo stvrtok k lekarovi , tak som zvedava, ze co je nove...som nebola v poradni uz skoro mesiac a pol lebo doktor mal dovolenku...no meno este nemam presne vybrate, mame iba tri mena na ktorych sme sa s manzelom zhodli a to je : Oliver, Filip, Dominik....a co ty?...ozaj a preco sa chystas na porod do KE ked si momentalne v ZA?🙂)) si sa tam vydala?

denka23
12. júl 2011

@ema72 fuha....pekne mala by som si aj ja zistit preistotu aj o nich info...lebo normálne si ma zaskočila, nevedela som o nich žiadne info a a ni ma to moc nelákalo ale po tvojich slovách som zmenila názor, určite si musím zistiť viac o nich 🙂 moc ti ďakujem a ak niečo zistím dám vedieť :P

lehotka
13. júl 2011

@danculik magnezium si kupujem sama v lekarni a ten guajacuran mi musela predpisat lekarka, je na celkovo uvolnenie, a plus uvolnuje tie krce v maternici, takze ak ma chytia bolesti, dam si jednu tabletku 😎 no ja som strasne chcela Olivera, ale muz nechcel ani pocut, takze budete to asi Leo, perfektne nam pasuje k priezvisku,takze viac menej preto 😀 ja som bola vcera na poradni, takze krpec uz ma 1800 g, takze sa vytesujem ze pekne rastie, ak by sa nedaj Boze skor narodil , kvoli tym komplikaciam 🙄 do KE som sa rozhodla preto, lebo pochadzam z dedinky pri KE a mama je zdrav. sestra, sesterka robi rovno na novorodeneckom a slubila, ze so mnou pojde k porodu, tak budem mat psych. podporu, manzel by mi asi velmi nepomohol, uvidiiime 😀 a vydala som sa do ZA....a ty si priamo z KE?

danculik
14. júl 2011

@lehotka A ten magnezium su co vlastne, nejake sumive tabletky alebo co?🙂a zabera ti to kedy, hned po uziti?..lebo som bola dneska v poradni a mi povedal, ze 2x za den tato tableta, tak neviem..ze ju dostanem v lekarni, lebo som sa stazovala na tvrdnutie bruska...a sme mali aj posledny USG, tak uz ma 1820g..🙂)) takze cekom fajny chlapcek bude z neho. No ja som povodne z Oravy, do KE som sa vydala, tak to tu mam trosku tazsie o to, ze tu nie je moja rodina, ale da sa to zvladnut.Len teraz by som uvitala trosku aj odbremenit ma od dcerky, nech si oddychnem...no ale co uz nejak to vydrzim🙂))))jaj takze mangel nejde k porodu? Ten moj zasa hej, bol aj pri prvej dcerke a povedal, ze narodenie syna si nenecha ujst, ze by to asi neprezil...🙂inak velmi pomaha ked tam mas blizkeho..aj personal v nemocnici sa k tebe inak sprava🙂

szali88
14. júl 2011

@ema72 aj ja idem rodit do DS 😀

lehotka
15. júl 2011

@danculik ja si kupujem Magneziove tablety - GALVEX , beriem tak 3 tabletky denne, a ked ma zacne boliet, tak si dam este 2 , max. denna davka je 5 tabliet, uvolnuje to krce . Nas mal v utorok 1800 g 🙂 Ti verim, ja som to mala troska tazsie, tu v ZA zo zaciatku, ale som si uz zvykla 🙂 akurat buducu tyzden sa chystam k nasim na tyzden, a co sa tyka porodu, tak manzel sa vyjadril, zeby chcel ist k porodu, tak uvidime ci to stihne, lebo ja uz planujem byt v KE a manzel by potom dobehol zo ZA 😀 urcite si to magnezium kup, ja ho beriem cele tehotenstvo 😎 takze ty si doma s dcerkou? ja som doma od zaciatku, a niekedy je to uz pekne na nervy 😖

ema72
15. júl 2011

@szali88 aj mas niekoho dohodnuteho z lekarov ? Kedy mas termin ? Ja mam cca 16 sept

szali88
15. júl 2011

ja mam vlastneho gynek. on je aj porodnik Nagy Tibor.. a termin mam 30 septembra.. ale povedal mi ze to na mna moze prist aj o dva tyzdne skor 😖 inak velmi dobry lekar ja k nemu chodim uz 4 roky a vsetko je ok...
a ty budes rodit v DS?

szali88
15. júl 2011

ja mam vlastneho gynek. on je aj porodnik Nagy Tibor.. a termin mam 30 septembra.. ale povedal mi ze to na mna moze prist aj o dva tyzdne skor 😖 inak velmi dobry lekar ja k nemu chodim uz 4 roky a vsetko je ok...
a ty budes rodit v DS?
@ema72