September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
no bol to taký hlien biely s prímesou krvi, ale slabší ako pri menzese. Ale počula som, že nemusí obsahovať krv, a aj to, že to vôbec nič neznamena, pôrod môže prísť o deň, ale aj o 2 týždne.
Mne pri malom odtiekla hlienová zátka na 2x, a vydržala som tak 3týždne. 😉 A švagriná porodila za dva tri dni. 😉
Ahojte tehulky, ja mam termin 9.9. ale hlienova zatka mi odisla uz pred 2 tyzdnami, po vysetreni u lekara (bol to taky husty sliz, takmer ciry, ale u mna sfarbeny dohneda), podla mojho popisu povedal, ze to bolo ono 🙂 uz som otvorena na 2 cm, krcok skrateny na 1, takze sa asi narodime skor, ale drobcovi sa zatial nechce... minuly tyzden som mala pocit, ze uz to kazdu chvilku vypukne a tento sa to nejak upokojilo... uz by som aj bola rada, lebo sa mi horsie spi, hlavne pri otacany z boku na bok je uz brucho dost tazke a hlavne sa uz na to male cudo hrooozne tesime 😀
Ahojte , ja mam termin 15.9 .
🙂
Ahojte žienky, takisto sa to už pomaličky kráti aj mne, termín mám 7.9, ale želám si, aby to už bolo aj dnes. Neviem sa dočkať tej mojej malej princezničky...
a ja by som najradšej vydržala aj do vianoc 🙂)) my ďalšie bábo zrejme riešiť nebudeme, tak si chcem tie šťuchančeky a kopančeky ( aj keď sú teda niekedy riadne bolestivé ) ešte užiť.
poslíčkujeme tiež o dušu... brucho tvrdne aj napriek zvýšeným dávkam magnézia... a pipina - niekedy ma tam tak bolí, pichá že až neviem obsedieť. máte niektorá podobné čosi? pri prvej babulke sme rodili o 2 týždne skôr, ale dosť blbo (večer pred tým som totiž so svokrou vešala záclony, ráno začala odtekať voda a tak bol pôrod v podstate neprirodzene spustený a preto dlhý a ťažký) teraz sa snažím nič také nerobiť a pekne počkať, až sa princeznička naša sama vypýta. preto neviem, či to čo cítim je v podstate normál alebo nie... doktor môj je na dovolenke, na kontrolu idem až vo štvrtok, do vtedy vydržíme 🙂
@lucka1987 Tak o tomto som ja ani vôbec nepočula, takisto magnézium užívam od začiatku tehotenstva kvôli bolestiam v podbrušku a môj lekár mi ho predpisuje doteraz. Priznám sa, že sa mi potom bolesti dosť zmiernili, aj predkontrakcie síce mám , ale nie sú také intenzívne ako tu opisujú niektoré tehulky. A tým predlžuje pôrod si myslela jeho dĺžku alebo že oddiaľuje termín?
neviem sa dostať do témy septembrové zlatíčka , nezvykla som taam pisať iba som to tam citala, už som pisala aj zakladatelke ci ma tam neprida a nic ☹ ☹
@dzejnina no je to uz zbytocne.. ved magnezko je nato, aby sa predchadazlo predcasnym kontrakciam, a upokojovalo maternicu... ale pred porodom od 38 tt. maternica nemoze byt pokojna a kontrakcie patria k porodu jednoducho a magnezkom sa len zastavuje cinnost maternice a spomaluje pripravu porodnych ciest na porod... samozrejme ak ti ho lekar povie ze musis ho brat tak ho ber... asi bude mat nato dovod.. ale aj tu je mnoho tem na mk o tom ze by sa uz nemalo brat ked mas donosene babatko co je v ukoncenom 37 tt
Ahojte baby, ja mam termin 19. septembra, som prvorodicka a minuly tyzden som dost hlienila tam dole, myslite, ze je to ta hlienova zatka? No a od vcera mam taky pocit v podbrusku ako keby sa nase babo uz dralo na svet, su to take mierne krce, ked si sadnem, tak to prejde....myslite, ze pojdeme do nemocky skor? Aj babo je v brusku velmi nepokojne, pri pohyboch ma to az niekedy velmi boli....Mam volat pani doktorke pre radu?
@lucka1987 tak dnešným dňom vysadzujem magnézko, určite už tým nič nepokazím, veď mám 9 dní do termínu a to mi môj doktor predpísal 2 za deň, nerada by som to preťahovala, keď tak si spomínam, aj pri prvej dcérke som ho užívala, prenášala som týždeň a primár rozhodol, že mi pôrod vyvolajú a bol to ťažký pôrod, Baška mala skoro 4000g a Laura mala pred týždňom podľa odhadu 3300g, chcem preto určite normálny pôrod, zažiť prirodzené kontrakcie a nie vyvolané.
@lucka1987 ja som magnezko práve vôbec nebrala, až teraz mi ho nasadili, asi mesiac dozadu. ani pri prvom tehu som nebrala žiadne lieky a pôrod bol tak či tak dlhý a predčasný (teda len 2týždne). môžem sa na to doktora spýtať, či mi ho nevysadí, ale pri poslednej kontrole mi dokonca dávku zvýšil, tak neviem...
Ahojte babenky, ja mám termín teraz 1.9. a malinká stále nechce ísť na svet....poslíčkov mám už asi 4 týždne a stále nič...niekedy mám pocit hlavne po večeroch že už to má prísť a stále nič, hlavne že nohy mám ako michelin panáčik....dúfam, že to už dlho nepotrvá lebo už sa neviem na maličkú dočkať 😉 😉 😉
Ahojte dievcata, chcela by som sa nesmelo pridat do vasho fora..termin mam 22.9 a je to nase prve dieta a akosi po vsetkych vasich prispevkoch co tu citam zacinam o sebe pochybovat ci nerobim niekde chybu..pisete tu o vitaminoch,magneziu, hlienovej zatke,krcku a kontrolach kazdy tyzden ..az mam pocit,ze som uplne divna 😒
Ja mam od 18.tyzdna hrozne pohodove,krasne tehotenstvo a akosi neriesim nic a teraz som si neni ista ci som niekde nieco nezanedbala...

@teresa124 ahoj a ako vyzerala ta hlienová zátka?lebo mne sa zdá že mi odtiekla v stredu,ale vobec nebola skrvou a doktora som sa pytala tak mi povedal,že vobec nemusí obsahovať krv ked tam nepraskne žiadna cievka