icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

karolinka2427
3. sep 2011

@alexa7 aj ja vel,mmi sa bojim no nejak to musime zvladnut jka ked vidim ihlu tak uz konec 🙂 ako injekciu neze este dokktora 🙂 to uz uplnyyy konec 😵

alexa7
3. sep 2011

@karolinka2427 Tak,tak ja som povedala,že ked toto vydržím tak vydržím všetko ! 😀

karolinka2427
3. sep 2011

@alexa7 ok idem si odychnut a lahnut popiseme nabuduce ahooj zatial drzte sa 😵

alexa7
3. sep 2011

@karolinka2427 Dobre,tak sa mi zajtra ozvy budem rada 😉

engellka
4. sep 2011

Ahojte maminky, tak do pôrodu mi ostávajú 3 dni, priznám sa, že som už skúšala aj niejaké tie babské rady, či by náhodou Laurika nezvážila prísť na svet trošku skôr, ale nezaberá nič. Už som strašne netrpezlivá a strašne sa na ňu teším, už ju chcem vidieť ako vyzerá, na koho sa podobá a hlavne či prekoná svoju sestričku vo svojich mierach, aj keď z toho mám obavy, pretože Baška mala 3960g a bola to fuška priviesť ju na svet. Laurika pred dvoma týždňami vážila odhadom 3300g,takže je na najlepšej ceste sa aspoň priblížiť ak nie prevýšiť svoju sestričku, je tu niekto s rovnakým termínom pôrodu 7.9?

karolinka2427
4. sep 2011

@engellka a kde budes rodit v kk ci pp,,,drzim palceky nas to caka cca o 12 dni 🙂 pravdepodobne v pp nemocn,,tak uz nech ju mam v naruci dcerku mooju 🙂

engellka
4. sep 2011

@karolinka2427 No každopádne sa chystám ostať tu v PP, aj keď personál pôrodnice sa od môjho pôrodu len bez malých zmien kompletne vymenil.Na pôrodnici však robí pôrodnú asistentku moja veľmi dobrá známa, takže sa spolieham hlavne na ňu, na jej podporu ako to bolo pri Bašenke. Lekárka bola pri mne len v tej finálnej fáze, takže jej pomoc a hlavne podpora bola neuveriteľná a hlavne, keď som už rezignovala so silami, tak mi ju doslova pomohla vytlačiť. Kde vlastne v PP bývaš?

alexa7
4. sep 2011

Robí tu niekto tabulky September 2011?? 😕

lucka1987
4. sep 2011

@alexa7 tabulky mame urobene zatial pre clenky sukromnej skupiny septembrove zlaticka, pretoze je to tam viac prehladnejsie.. ( tu napise nejaka tehulka jeden prispevok a viac sa neozve, takze to by bola ozaj maaaaaxi tabulka a nebolo by mozne zozbierat vsetky info) ak chces do sukromny a nie si tam treba napisat @lucyliu . 😉

alexa7
4. sep 2011

@lucka1987 Dakujem už som napísala 🙂

lucka1987
4. sep 2011

@alexa7 😉 super.. mozno sa ti neozve hned, ale trosku neskor...pretoze teraz sa to v skupinke rozrodilo a nemame riadne prehlad o tom kto je uz v nemocnici.. 😉

karolinka2427
4. sep 2011

@engellka byvam v meste no konkretne ako je slovenska restauracia tak tam ,,,oproti nej , vies kde :? a ty kde byvas ?

alexa7
4. sep 2011

@lucka1987 áno dobre 🙂

martaa4s
4. sep 2011

@denka23 ahoj, už sa tešíte v trojici?

danculik
5. sep 2011

@engellka ..ja mám sice termín 17.9. ale tak dúfam, že to už máš úspešne za sebou🙂)))) a prosím ťa aké babské recepty si to použila aby dieťatko išlo skôr z bruška??...ja poznám len umývanie okien🙂))))))ak to ešte nemáš za sebou tak ti prajem aby si to zvládla🙂

gabii83
5. sep 2011

ahojte ja som mala 4.9 termin a stale nic
tak dceru sme dali na 3 dni k mame pre istotu ale kedze este sa nic nedeje tak chodim do skoly, VS sa mi zacala dnes a budu cely tyzden prednasky, tak na mna pozeraju ako na casovanu bombu, ked som povedala ze som mala vcera termin.... 😀 😀 😀
ale co mam robit sediet doma a nudit sa a smutit sa za dcerkou ze som sama doma ?????
len hadam to stihneme do nemocnice.... chcela som do ZV 20 km od nas ale ak nestihneme tak idem do BB...
ale dufam, ze stihneme a ze to pride na mna ak nebudem v skole. :P

tak drzte sa tu vsetci papa

engellka
5. sep 2011

@gabii83 Tak ja mám síce ešte deň pred termínom, ale zatiaľ to nevyzerá, že by malinka chcela prísť načas. Zajtra mám poradňu po dvoch týždňoch, tak uvidíme, či mi niečo pozitívne povie môj gynekológ. Ak nič, tak aj mňa v stredu čaká zápis na VS, ale prvé prednášky už určite nestihnem, ale určite som zvedavá ako budú na mňa reagovať moji spolužiaci, keď sa tam v stredu objavím 😀

ellie13
6. sep 2011

@mata4
tak a my to uz mame za sebou 🙂
termin sme meli sice az na 22.9 ,ale malinka sa uz nevadela dockat maminky a ocka 🙂
mala Pia Josephin sa narodila 2.9 , 3110g, 48cm

dana_l
6. sep 2011

@ellie13 gratulujem k malinkej pie

andy1909
6. sep 2011

No my uz sme 6 dni po termine ale malinkej sa teda vobec nechce, ziadny naznak toho, ze by uz mala prist. Skusame vsetko mozne, dlhe prechadzky, pijem caj s malinovych listov, snazim sa byt aktivna a vkuse upratujem, aj sex sme uz skusali ale nic, na nas nic neplati 🙂, tak asi len trpezlivo cakat.

sylvasik
6. sep 2011

aj my sme boli včera u lekára a pán doktor povedal že to už bude aj dneska, bola som aj otvorena a ešte k tomu to vyšetrenie tak som si aj myslela že porodím, no ale včera nič... 😒 a to som večer kooooolko ležala vo vani a sprchovala sa 🙂 ráno som robila poplach ked som si utrela hlien s krvou a stale nič.... a tak stále čakeme 🙂
a blahoželám @ellie13 k prírastku želám vela zdravia a už by sa to tu aj mohlo rozrodiť aj viacej 😉

sasa22122
6. sep 2011

@andy1909 ahoj ,ja mam ten isty problem ,uz mam po druhom termine a tiez sa nic nedeje .mam pocit ,ze to cakanie je najhorsie .Tiez sme uz skusali vsetko mozne ,dokonca lekarka mi dala kvapky a nic nezabera.

gabii83
6. sep 2011

@engellka tak ti drzim palce ja som bola tiez u dr, som na 2 prsty otvorena ale krcok je este vysoko. no neviem co to znamena teda
povedal ze ak do pondelka nic mam ist na hospitalizaciu.....
aspon stihnem vsetky prednasku :P
na 90%
lepsie to ani nemoze byt.....
ale uz aj piatok by to mohlo prist ...
nuz bude ako bude...

engellka
6. sep 2011

@gabii83 Ja som dnes absolvovala poradňu u môjho gynekológa, akurát som sa dozvedela, že už mám málo plodovej vody, Laurika zaberá všetok priestor, trvalo mu, kým našiel pupočnú šnúru, aby prekontroloval prietoky. Tie sú v poriadku, takže zajtra absolvujem ďalšiu kontrolu už na pôrodníckom oddelení a už to bude všetko v ich rukách a hlavne to bude závisieť na bambulke, ako dlho si bude chcieť ešte v brušku pohovieť, takže ak do zajtra nič, zápis absolvujem osobne 🙂

gabii83
6. sep 2011

@engellka no aj mne povedal ze malo plod. vody a spravil mi Hamiltonov hmat, co mi nepovedal ale nasla som to na nete, a myslela som si ze mi tam celu ruku - jeho - strci, a dost to bolo nepríjemne.... 😖 ale nevadí porod bude bolestivejsi takze som to vydrzala v pohode....
a som na 2 prsty otvorena tak to bolo mozne....
tak uvidime:

Pri prvej kontrole po termíne, ak je to možné, sa prevádza tzv. Hamiltonov hmat, ktorý pomáha pôrod vyvolať. Pre mamičky je často bohužiaľ nepríjemný. Pri pošvovom vyšetrení, ak je hrdlo aspoň na prst otvorené, sa lekár pokúsi prst zaviesť čo najhlbšie a následne „odlúpnuť“ vak blán od maternicovej steny. Tým potom dôjde k vyplaveniu prostaglandínov, tzv. tkanivových stimulantov, ktoré majú pozitívny vplyv na spúšťací mechanizmus pôrodu.

frogoo
6. sep 2011

Ahojte, ja mam termin az 28.9. ale uz sa tiez neviem dockat 😉
dnes rano o 5 som sa zobudila na celkom silne bolesti a uz som myslela ze ideme do porodnice 😀 😀
ale po 15 minutach vsetko preslo 😀 uz sa mi aj snivalo, ze mi dr. povedala ze to vidi este tak na tyzden 😅 , vo stvrtok idem na poradnu 1x do nemocnice-tak som zvedava...

dani84
6. sep 2011

@frogoo no mne sa sniva o porode snad uz kazdu noc (pokial sa mi vobec podari zaspat) 😉 Tieto posledne tyzdne sa hrozne vlecu, to cakanie je na nevydrzanie...

frogoo
6. sep 2011

@dani84 s tym zaspavanim to poznam... vydrzim "kukat do stropu" aj niekolko hodin 🙂 neviem čo to má znamenať, pri prvom tehu som veru takéto problémy nemala...ale bodaj by to bolo len toto...uz sa na sebe musim smiat ako stále chodím, tu ma bolí, tu ma pichá, musím zas na wc... 😀 jáááj jak stará žena 😀

dani84
6. sep 2011

@frogoo no ja musim povedat, ze mna nic neboli ani nepicha, len pred par dnami ma bolela trochu chrbtica,ale inak zatial nic nenasvedcuje tomu, ze by sa mala uz chystala von 😉

engellka
6. sep 2011

@gabii83 Tak to som zvedavá, čo mi teda zajtra povedia na oddelení a či ma tiež čaká Hamiltonov hmat. Aj pri Baške som ho absolvovala a bolo to dosť nepríjemné aj z toho titulu, že sa na mňa pozeralo ešte niekoľko medikov na praxi 😝 . Budem rada a určite mi daj vedieť, keď už nebudete 2 v 1, držím palečky nech ti všetko dobre dopadne 😉