icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

littlebubu
12. sep 2011

@dani84 to hej, 🙂, ale najkrajší darček to bude tak či tak, len nech už je za tým 🙂 (neviem totiž ani náhodou,čo ma čaká ...)

denka23
12. sep 2011

@martaa4s moc ďakujem za gratulácie 🙂 verím tomu, že aj vy sa budete tak tešiť z maličkého tak ako ja z mojej babuľky 😉 😉 naozaj je to nádhera a poklad.....a pôrod? tak ten bol veľmi rýchly, behom 15minut bola maličká na svete....o druhej v noci ma chytili pvé kontrakcie ale neboli také časté cca rozdiel 15-18min., o tretej sa začali stupňovať na 10min. tak sme vyrazili do porodnice....3.20 sme došli do pôrodnice a to som mala už 5min. interval, na prijímačke mi praskla voda, a hneď ma dali na sál (kontrakcie už 3-4min.) a do 15min. som porodila....môžem povedať že pôrod bol v pohodičke ale naviac ma bolelo zašívanie...viac než pôrod asi 😀 😀
Ale stálo to všetko za to....nebojte sa zvládnete to a verím tomu že to budeuž čoskoro....

denka23
12. sep 2011

@mata4 moc moc ďakujem 🙂 je to naozaj nádherná udalosť čo sa môže v živote človek udiať... 😉 😉 ĎAKUJEME..

engellka
13. sep 2011

Ahojte žienky, aj ja sa musím pochváliť, veľký deň prišiel 9.9, Laurika sa narodila o 8.28 s mierami 50cm a 3880g, pôrod prišiel nakoniec spontánne, keďže deň pred tým mi na kontrole pani doktorka povedala, že to ani zďaleka ešte na pôrod nevyzerá, bola som prekvapená. O pol druhej v noci mi odtiekla plodová voda, o tretej sme prišli do pôrodnice, kým sme vypísali všetky papiere, podali mi antibiotika, kontrakcie sa v krátkych intervaloch skracovali a pôrod trval necelú pol hodku.Mala som šťastie aj na veľmi milý personál, ktorému vrele ďakujem za pomoc a prístup. Teraz sme už konečne doma a cítim sa skvele, žiadne bolesti po šití, naozaj som nečakala, že sa tak rýchlo dám dokopy. Vám všetkým, ktoré ešte stále očakávate prírastky želám veľa šťastia, rýchly pôrod a zotavenie a samozrejme veľa, veľa zdravíčka

4gubka
13. sep 2011

ahojte kocky... tak mne minuly tyzden v pondelok povedali na ultrazvuku ze mam placentu typu 2,3 a zhustenu plodovu vodu a plavali v nej nejake zrniecka ako mak to vyzeralo namonitore... vo stvrtok na poradni vraj vsetko dobre a nejako to neriesili pricom by mali, dnes u mojej lekarky mi povedala ze zajtra ma majju hospitalizovat lebo malinka mala silne ozvy uz... tak dufam ze bude vsetko v poriadku uz sa tak bojim aby bolo vsetko ok, tak snad bude, no dufam ze ma zasa neposlu domov to by uz bola vraj silna kava povedala doktorka keby si ma tam nenechali po tych vysledkoch... snad mi daju vyvolavacku coho som sa bala, alebo mozno uz bude tak na tom vsetko ze pojdem rovno na sekciu.... no pochopite ich?? bojiiim ☹ ☹ ☹ drze mi palceky...

mata4
13. sep 2011

@engellka Nadi, gratulujem!!! a tie miery... zvladla si to super!! drzte sa a ak planujes kojit, tak nech vam to ide jedna radost... 😉

inak dnes STV relacia fokus budu laktacne poradkyne... aj dr... odporucam, dve z nich poznam osobne.. relacia je o teme dojcenie... aspon taky mail mi dosiel...

mata4
13. sep 2011

@4gubka drz sa!!! vsetky verime ze bude dobre!!! zvladnes to..

4gubka
14. sep 2011

oni ma poslali domov... a ja sa uz tak bojim o malicku ☹

vinyan
14. sep 2011

Zajtra idem na kontrolu. Svagrina a svokra mi povedali, ze mi spadlo brucho a ja uz citim trochu dolu tlak alebo pichanie. Dufam, ze sa hybe krcok - pripravuju porodne cesty a ze babo ma stale do 4kg... Drzte nam palce. Tak rada by som isla vaginalne po cisarskom...

4gubka
15. sep 2011

@vinyan drzime neboj sa 🙂 ja som mam take tlaky uz asi dva tyzdne... niekedy sa pri tom neviem ani pohnut a je to take akokeby ti tam niecim pichala ze sa otvoris ci? a stale som zatvorena... 😒 ale mam pocit ze uz asi 4 dni mam brusko dole tak uvidime... drzte sa 🙂

ansira
16. sep 2011

Ahojte, ja mám termin na 29/09/2011 , presne na manzelove narodeniny. Ale asi z toho bude oktobrovy pôrod. Malá sa moce v jednom kuse a je jej jedno ci je noc, deň, alebo sviatok. 😝 Brusko este nemam dole....ale som zvedavá, kedy sa malej dáme ráči vyjsť von 🙂

nikush
16. sep 2011

@4gubka drz sa moja,
divim sa im, ze si ta nenechali, mne povedal teraz v stredu, ze mi pomaly "hynie" placenta, ale ze vody ma haba...tak ked to nepojde verim, ze o tyzden si ma tam nechaju uz

4gubka
16. sep 2011

@nikush drzim ti palceky ved to uz nie je sranda a oni na to tak kaslu... ale mozno bude problem aj v tom ze ja som si nikoho ani nezaplatila ani nic proste nechavam to tak niekedy je to lepsie a ani to nepomaha podla mna, lebo tiez som zdravotnicka a pocula som dost.... tak uvidime... a mne povedala v stredu na kontrole ze je to normalne aj s palcentou aj s vodou lebo ze som v termine.... ze niesom daleko v predu pred terminom ze to len normalne dozrieva tak neviem... ale ze plodovka je husta a nieco v nej aj plava ju nesere do kelu... a babo z toho moze mat zle... inak dnes rano mi odtiekla plodova zatka takze uz je to za dverami asi tak cakame 😀 😀 😀 a dnes mi na kontrole taky neprijemny stary gynekolog povedal ze on to nevidi tak ze do pondelka urcite neporodim ( si myslim ty skade mozes vediet tupec ked mi odtecie voda o hodinu tak co? debil a vraj mudr. ) a chcel ma dat na kontrolu az o tyzden v piatok... cap stary, ale nakoniec som to zahrala tak idem v pondelok... ked teda stihneme... a ani mi nic do papierov poriadne nenapisal... iba ze v norme a kontrola o 3 dni... a predtym mi pekne vypisali ze ako bije srdiecko, krcok ako je a ostatne a on?? nic.... pako.... ale ked je babatko dobre vyzivovane aj cez taku placentu co musia uz overovat castejsie si myslim a dost tak potom je to ok, lebo mozno budes mat drobca uz o chvilu pri sebe a signalizuje to prave ta placenta ze uz pojde vonku 🙂

4gubka
16. sep 2011

baby inak vidim ze uz vas tu ubudlo a nepisete 🙂 🙂 🙂 vela zo septembroviek ste uz mamickami vsak 😀 😀 😀 gratulujeme 🙂

martaa4s
16. sep 2011

@ansira Ahoj, ja mám termín už zajtra 😉 , ale to ešte asi nebude 😀 , aj keď sa snažím dnes robiť čokoľvek - skáčem ako opica zo stoličky na stoličku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 (ja neviem vysedieť, upratujem si šatník) a malý nič. Nechce sa mu voľako. Ale keď príde večer, katastrofa nedá mi poriadne sa ani nadýchnuť a spať? to už vôbec. hraje fotbal za cele mužstvo. 😀 😀 😀 Som len zvedavá, kedy sa mu bude chcieť ísť von.......lekár vravel (to bolo už v pondelok) že každú chvíľu.....a nič 😅 😅

@4gubka neboj, ešte sme tu pár, nie si sama 🙂 🙂 😉 😉

mimkaz
16. sep 2011

ahojte, tak sa teraz ku koncu pridávam aj ja, prvý termín som mala už v stredu a stále nič, malému sa nechce....
aj bruško mi už trošku kleslo aj také jemné bolesti mávam hlavne v noci, no do rána to vždy prejde..
a strašne mi teraz ku koncu opúchajú nohy ale celé dokonca ja chodidlá neviem ani chodiť k večeru máte také niečo aj vy

ansira
16. sep 2011

@mimkaz na šťastie mne nohy neopuchaju, ale už od rána ma bolia chodidlá...tak mi ich každý deň manžel povinne premasiruje 🙂)))))))))

mimkaz
16. sep 2011

@ansira aj mne manžel pomasíruje, doteraz som s opuchmi nemala ani ja žiadne problémy len tieto dva týždne posledné...dnes mi zase začali aj jemné bolesti ako pri menzese aj mám také tlaky do spodku bruška tak neviem kedy to príde....bojím sa že nič z toho nebude lebo pri prvom synovi som dostala ja infúzku na vyvolanie a ani tak sa mi pôrod nerozbehol tak som mala sekciu, takže ja vlastne ani neviem aké to je ked sa rozbieha normálny pôrod

ansira
16. sep 2011

ja som prvorodička.....takže ( na šťastie) neviem čo ma čaká 🙂 ja zatial nepocitujem žiadne znaky bližiaceho sa pôrodu. My sa hráme s mamičkinim mechurom, poriadne do neho kopneme, a každý deň hráme ligu majstrov v brušku. zatiaľ žiadne bolesti . držím palce

mimkaz
16. sep 2011

no tak to s tým mechúrom poznám a plávanie zo strany na stranu tak že mi ide vytlačiť rebrá je úplne normálne, dnes som mu už dohovárala nech sa tlačí tým správnym smerom---ja sa vlastne nebojím ani tej sekcie ak by knej došlo nebolo to nič strašné, ja mám skôr obavy z toho že by som musela pobudnuť v nemocnici niekolko dní pred pôrodom takže tak....palce držím aj ja 🙂

nikush
17. sep 2011

@4gubka verim, ze si uz v porodnici a tlacis ako diva 😀 takych lekarov by som poslala kade lahdie...ja chodim do BJ, robi mi ultrazvuk zakazdym...neviem co jej chcel minule pozerat, ale sa mu to zrejme nepodarilo, lebo sa v jednom kuse toci...tot dieta ma znici 😀
@martaa4s skac na fitlopte, mne to aspon pri prvom v porodnici pomohlo 😀

ja som myslela, ze uz tuto noc poletim, dala som si teplu sprchu, v posteli zacalo pomaly sa nieco diat a do rana som spala jak dudek a vysledok je taky, ze dnes dam repete 😀 😀 😀
@mimkaz mne puchnu 24hodin, ale doky povedal, ze tvar mam v poriadku 🙂 ta reku diky kamo 😵

mimkaz
17. sep 2011

@nikush ja tiež mám každý večer pocit, že túto noc to už konečne príde, lebo ked si lahnem tak mi začnú bolesti ale potom zaspím a ráno zasa nič, aj ja skúšam takmer každý večer teplý kúpel no mám pocit, že po nom to vždy prejde, dokonca sa mi ešte lepšie spí...ale dnes ráno sa mi zdalo, že mi bruško zišlo zasa o niečo nižšie, vyzerá, ako by som mala pod tričkom loptičku...tak som zvedavá čo bude ďalej 😝

nikush
17. sep 2011

@mimkaz ty blaho, ma nesal, pri prvom neviem co je to rozbehnutie porodu, lebo mi ho vyvolavali, tak pevne verim, ze teraz to pride samo a uz coskoro 😀 asi sa este vrhnem na malinovy caj, alebo zacnem zut tie malinove kriaky co mam pred domom 😀 😀 😀 😀

mimkaz
17. sep 2011

@nikush no ved to, že ani ja neviem ako sa to začína, ja som tiež pri prvom skončila na vyvolávačke, ktorá mi ale nezabrala a keďže som už nemala žiadnu plodovú vodu(záhadne zmizla) a malý mal vysoké ozvy tak mi urobili sekciu, čo bolo celkom fajn, lebo som to mala bez bolestí a aj po sa to v poho dalo zvládnuť 😀

lilly22
17. sep 2011

Ahojte...Musim sa pochvalit...v pondelok uz idem na prijem ....ideme cisarskym..tak uvidime,kedy sa budeme vytesovat s malej zabky...uz sa jej nevieme dockat...

4gubka
17. sep 2011

@nikush nie kdeze.... :D nerodim... ale chystam sa... rano som opat trocha krvacala tak som draheho zavolala z cesty do prace tak sa otocil 😀 😀 😀 kontrakcie som mala takych kazdych 8-12 minut aj teraz jednu mam 🙂 cakala som horsie 😀 😀 😀 ale povedali mi ze sa este neotvaram ze to mozem mat takto dlho aj tie kontrakcie aj stroj pekne ich ukazal ale ze malej sa nechce... ze asi preto ze je vonku zima 😀 😀 😀 ale myslim ze to uz dnes bude.... neviem ci som iba ja taka strelena ale prisla som vo vani na to, ze krcok mam uz inac a idem sa otvarat... ale ziaden strach, viem ze sa ma sahat co najmenej... 😀 snaad sa jej bude chciet... moja sa tiez toci ako diva, ale zacala asi pred tyzdnom a teraz nastalo aj to tvrdnutie aj kontrakcie a zatka mi odisla vcera rano... tak drzim palceky 🙂

4gubka
17. sep 2011

@lilly22 drzime palceky 😉

4gubka
17. sep 2011

inak baby dnes ked som bola v nemocnici bol atam jedna co ju vysetrovali som len pocula ze bola na dva palce po odteceny vody a uz to bolo par hodin a neotvarala sa dalej a dohadovali sa ci ju daju na fitloptu, ale povedali ze nie ze este je skoro aby sa nieco nepokazilo, aby sa jej nieco nevytvorilo co je zle celkom som tomu nechapala ale padlo slovo ako hrca ci nador ci co neviem presne tak asi ta fitlopta aj pred porodom nie je dobry napad ako sa niekde pise, lebo ked aj ju sa bali este dat.... mozno nieco je zle na hlavicku babatku ked este nema dostatocnu dieru a bude si ju tlacit o neotvoreny krcok... chapete.... neviem no... ale radsej asi takto nepokusat...

lilly22
17. sep 2011

ahojte...je tu niekto kto rodi buduci tyzden???19-20-21??? v Levickej porodnici????ja idem na prijem v pondelok rano..uz sa malinkej neviem dosckat

danciana
17. sep 2011

Ja to uz mam za sebou. Strasne sa vytesujeme z malickeho...Zelam vsetkym, co to maju este pred sebou vela, vela, vela sil!!!! 😉