icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

viera84
27. jan 2012

My sme včera mali 7230g a 66 cm. Ale pred dvomi týždňami som mu začala na obed variť polievočky a na večeru som už začala dávať kašu, lebo sa mi v noci začal budiť každú hodinu a pil. Inač ho stále dojčím. Včera mi ale u lekára povedali, že to nočné budenie môže byť spôsobené aj rastom zúbkov a nevie sa inak upokojiť len keď ho priložím, lebo vraj dojčene deti sú naviazané. Takto mi to bolo vysvetlené, keď moja reakcia na rast zúbkov bola, že sa ho najskôr snažím upokojiť a uspať ale márne kým mu nedám piť.

4gubka
27. jan 2012

@martaa4s ha, 60,5 cm nie 6035 😀

martaa4s
27. jan 2012

@4gubka jééj tvoja má až 6 m to je riadny obor 😀 , je to zlaté 🙂, tiež chcem už vyskúšať tú mrkvičku, som zvedavá ako mu bude chutiť 😀, bananik mu davam veľmi málo tak ani nie 2cm z neho.
@viera84 my sme boli len minulý týždeň na prvú .... bola zvýšená teplota, ale bol statočný 🙂, na druhú mám prísť až vo februári okolo 25.

viera84
27. jan 2012

@martaa4s nám povedal lekár aby sme mu dávali studený obklad (dávali sme takú letnú vodu) na nožičky keď prídeme domov na miesta kde bol pichnutý a preventívne dali sirup aby sme nedostali teploty. Tak sme robili aj pri prvom aj pri druhom očkovaní a bolo v pohode. 🙂

nastasja25
27. jan 2012

martaa4s ,pije len sunar,150ml a včera som mu prvý krát dala šťavu z mrkvičky,čo mesiac ,to kilo 🙂)

nastasja25
27. jan 2012

@martaa4s pije len Sunar,150ml,len včera som mu dala prvý raz šťavu z mrkvičky 🙂)

adulicek82
30. jan 2012

@4gubka ahojcek, ja som z terasy, ale povodne z KVP, ako sa maly narodil tak sme sa prestahovali, den pred prichodom z nemocnice sa vsetko dokoncilo v byte 😀 😀 ktory sme prerabali cez leto. maly je na umelom mlieku od 3.tyzdna, takze prikrmy uz pomeme - zacala som tiez s mrkvickou, tiez mlel tym jazyckom 😀 a vcera jedol mrkvu so zemiakom a aj to mu chutilo a uz je to papanie lepsie. prvy krat som to zle rozmixovala a trosku ho napinalo ale teraz uz pekne papa. co sa tyka toho cajika tak velmi ho nechce, ale tlacim ho do neho, aby nemal tuhu stolicu. on nie je az taky velky papos, stale papa mlieko 120ml a aj to nie vzdy vsetko zje, ale som rada ze tie prikrmy mu chutia, aspon zatial 😝 dufam ze aj budu nadalej. inak nato, ze nie je taky papos - on mi papa kazde 4hod. skor do neho nenatlacim nic, tak mi pribera viac nez dost - ma 4.mesiace a tyzden a vcera som ho vazila a merala - ma 7kg a 65cm ...podla mna keby jedol viac alebo podla navodu mlieko tak sa mi gula 😀 😀 😀 hej a to ma este reflux, cize co zje tak aj co to stale vygrca. tak sa drzkajte 😉

4gubka
30. jan 2012

@adulicek82 my ms ena tom preeesne tak isto ale moja mala pred troma tyzdnami 6kg a 60,5 cm takze... 😀 a teiz som jej dlho robila 120 ml a teraz zrazu papala vseeetko tak som zacala robit 150 a tu niekedy spapka ani neviem ako takze asi tyzden uz tak fungujeme 🙂 dufam ze mu reflux coskoro pominie... mozno aj my by sme mlai ist na gatsro, ako to tam prebieha? sice negrcka vela, niekedy sice naozaj vela ale tak po kazdom jedle grcka 😒 myslis ze mame ist? aj tak to dufam o chvilku prejde....

martaa4s
31. jan 2012

@4gubka mne dr vravela, že každé bábätko môže mať reflux, ale do jedného rôčka by sa malo upraviť. 😀 , hádam s tým netreba hneď utekať, veď Ti dobre priberá 🙂 Moje staršie deti to nemali ako batoľatá, zato v staršom veku to bolo katastrofa, chodili sme každú chvíľu do KE na gastro. 😀

vladkapri
1. feb 2012

ahojte je tu ešte niekto? Môj malý je narodený 20.9.2011.

vladkapri
1. feb 2012

No ten reflux má aj môj malý. Pani doktorka mi povedala,keď sa napapá,tak nech ho nechám trošku poleškať na vyvýšenom mieste a potom ho môžem zobrať odgrgnúť a pomáha to 🙂
My sme mali 17.1.2012 65cm a 6820g a teraz počítam,že budeme mať okolo 7000g a to je len dojčený 🙂
Čajík pije len sem tam,ale potom 160ml exne 🙂

martinaa1
1. feb 2012

@vladkapri aj my sme sa narodili 20.9.2011 : )

vladkapri
1. feb 2012

a kde? My v Košiciach v nemocnici Šaca 🙂

euka210
1. feb 2012

my mame zajtra 5m a mame cca 8400g, dlzku neviem, lebo na poradni nas nemerala, ze staci raz za 2m. A to sme plne dojceny, hoci pomaly pojdem uz na prikrmy, aby spoznal chute a do konca 6m ma spoznat aj lepok...zase nove odporucania....tak nakoniec to, co robili nase mamy bolo dobre 🙂) Neviete mi poradit....do akej teploty mozem s nim chodit von? Viem, ze novorodenci mozu do -5, len neviem ci sa tam rata aj take babo, alebo k tym, co mozu do -10. Lebo my zatial denne chodime vonku, lebo kocik je jedine uspavadlo cez den, no uz aj u nas maju byt teploty aj cez den viac ako -5. vdaka 🙂

vladkapri
1. feb 2012

ahoj. No ja môjho malého nechávam spinkať vonku aj 2,5-3hodiny podľa toho ako sa zobudí. Dávam mu Babyfon do kočiara a má tam 22stupňov,ale má odhalenú tváričku,ale nie až tak,lebo mu dávam deku na tváričku,ale môže dýchať. Spinka na dvore, keďže bývame v rodinnom dome 🙂

martinaa1
1. feb 2012

@vladkapri my sme sa narodili v Bratislave. Aké miery mal keď sa narodil??

vladkapri
1. feb 2012

ahoj meral 52cm a vážil 3850g

martinaa1
1. feb 2012

@vladkapri no tak to bol dobrý macko : ) a rodila si normálne? alebo sekciou?

martinaa1
1. feb 2012

a teraz má koľko?

vladkapri
1. feb 2012

no teraz má asi 7 kg a meria 65 cm. rodila som SC, kvôli dýchaniu. Mala som problémy s dýchaním 🙂

blanch12
2. feb 2012

@vladkapri Ahoj 🙂 moja bambula 15.9.... 😉

blanch12
2. feb 2012

@euka210 ja som bola vcera von 2x po 40 minut a bolo - 12....dnes uz nepojdem, mam strach ci tie deturence mozu dychat tak ladovy vzduch... ☹

vladkapri
2. feb 2012

ahoj no môj bol aj dnes vonku a spinkal asi tak 45 min a bolo -14,5

fixka
3. feb 2012

Ahojte my, sme tiež septembrový. Dcérka má teraz 6700g a 62,5 Narodila sa s rovnými tromi kilami a 50 cm. My teraz radsej von veľmi nechodíme, keď tak na pol hodinku. Rodili ste niektorá okolo 30.9. na Antolskej?

euka210
3. feb 2012

@blanch12 no ved to, kamoska mi pisala, ze s malou nechodi, lebo silny mraz im nemusi robit dobre na pluca....len neviem kde je ta hranica :(

blanch12
3. feb 2012

@euka210 vcera som nebola - bala som sa, ale dnes som uz nevydrzala...vratuila som sa pred 20 minutami - vonku -18, .po 40 minutach mi zamrzol cely "ksichtik" a to som sla poriadnym tempom - ziadna prechadzka...zacalo este aj pofukovat , slnka nikde, tak na pocit aj menej bolo - takze ziadne hrdinstva a otocila som to domov...nejde len o babatko, ale aj o nas...ved aj my musime byt fit 😉 ...

fay26
5. feb 2012

@vladkapri
@martinaa1
ahojky babeny, aj môj malý je narodený 20.9.2011, ale termín sme mali 9.9., no moc sa mu nechcelo, ani vyvolávačka nepomohla a musel ísť von cisárskym, ale som rada - mal 53cm a 4520g 🙂 asi by som sa pri normálnom pôrode pekne natrápila 🙂 a vy ste mali aké pôvodné termíny?

martinaa1
6. feb 2012

@fay26 Ahoj, no riadny macko, to by si sa určite potrápila ..my sme mali termín 18.9., a mala 51cm a 3680g. Čo sa týka pôrodu, tak ja sa sťažovať nemôžem. Prebiehal v pohode. Nedala som si pichnúť ani epidural. Ako bolieť to bolelo , ale vydržať sa ta dalo : ). a bola si v úplnej anestéze?

fay26
6. feb 2012

@martinaa1 v úplnej anestéze, neviem si predstaviť, že by ma len lokálne umŕtvili, ale zas som prišla o ten krásny zážitok uvidieť hneď maličkého ☹ prebrala som sa až po 2hodinách a potom mi ho doniesli nachvíľu ukázať 😀 koľko má maličká teraz? My sme pred 2týždňami mali 65cm a 7160g 🙂

balazica26
6. feb 2012

@vladkapri my sme tak narodení 😀