icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

euka210
6. feb 2012

@fay26 ahoj, ja som mala 1.9. Tiez to nevyzeralo na porod a USG ukazoval 4,5kg (tyzden predtym 3700g), tak 2.9. som tiez preto sla na cisarsky....nakoniec to bolo 54cm a 4650g....no dnes uz je to chlapisko okolo 8400g 🙂)

fay26
6. feb 2012

@euka210 wow, teda ešte väčší chlap ako môj 🙂 mne pred pôrodom USG ukázal, že malý by mal mať okolo 3900g plus-mínus 600g, no a bolo to plus 620... Mali ste nejaké komplikácie, problémy? Môj ako som ho prenášala, tak mal už riadne suchú pokožku - v záhyboch až popraskanú-krvavú a nízku hladinu cukru, tak mu hneď dali infúziu, ale to je pri takýchto bábätkách bežné... inak náš nato aký je valibuk, tak papať sa mu moc nechce, niekedy vypije 120ml-150ml a niekedy len 60-90ml... raz sa mu to podarí naraz a inokedy to do neho tiskám aj vyšše hoďky 😠 Už sa teším na príkrmy, to si myslím, že mu pôjde lepšie 😀 a Jurko ako papá? Príkrmy chutia, či ešte nepapáte? Cisársky prebiehal v celkovej anestéze či len lokálnej?

martinaa1
6. feb 2012

@fay26 Švagrina rodila tiež cisárskym, ale bola len lokálne umrtvená, rodila ráno okolo desiatej a hovorila, že ešte večer okolo ôsmej necítila nohy. A že potom to bola bolesť. My ideme zajtra akurát do poradne, takže zajtra napíšem koľko meriame a vážime. A ten tvoj pekne priberá. Kojíš?

euka210
7. feb 2012

@fay26 nemali sme ziadne problemy, len bolo horuco a v polke augusta ma lekarka kvoli opuchom poslala do nemocnice...zbalena, ze uz aj porodim, no po tyzdni ma pustili domov, lebo vsetko bolo ok. A o dva t. som tam bola zase....brucho mi za tie 2t narastlo, ze sa mi az strie urobili okolo pupka, co som dovtedy bola happy, ze velke brucho a ziadna stria 🙂) Mala som spinalnu, lebo som chcela vidiet drobca....vybrali ho a ked som ho zacula plakat normalne mi tiekli slzy od radosti...potom mi ho ukazali a zrazu zo mna vsetok strach opadol, prisla velka unava, myslela som, ze mi nieco dali na spanie, no nie 🙂 iba po dlhom cakani cele doobedie, slabom spani v noci, prislo uvolnenie ze sa mi chcelo spat. Bol to zaujimavy pocit vidiet si nohy a necitit, ze su moje 🙂 A dalsich 24h lezania na chrbte na nepohodlnej posteli s bolestami bola pre mna hroza, zase som vobec nespala, az trosku na dalsi den, no vtedy bola otrasna sestricka, co ma nutila drzat si kanilu, lebo vtedy sla infuzia rychlejsie a jej sa nepacilo, ze romke uz stiekla a mne nie. Vten den sme trhali rekordy....romka co sla po mne na sekciu tak mala 4500g a jednu priviezli v noci a jej mal 4750g 🙂
A papal mi dobre a aj papa, kolko to netusim, lebo sme cisto kojeni na poziadanie (cca 2-3h). Teraz cez vikend sme zacali s mrkvickou, lebo som citala a aj nasa detska nam povedala, ze s prikrmamy sa ma zacat medzi 4.-6.m a aj lepok ma dieta ochutnat pred 6.m a nie po 7. ako to bolo doteraz....lebo tie ich opatrenia vobec nepriniesli znizenie alergii na lepok, ale stale stupali. A myslim, ze mu chuti, nedavam mu vela, ale nevyplul mi nic, no ked jeme my s manzelom a on je vedla v kociku tak na nas pozera akoby aj on chcel 🙂 Mame trochu problemy so zaspavanim cez den a s exemami a pokoznkou, teraz nastastie sa to ukludnilo no a este stale sme vobec neboli ockovani, lebo po TBC nam to zahnisalo a nie a nie poriadne odpuchnut. Ale velmi sa z neho tesime, je to taky vegetak smejo (asi bude po manzelovi 🙂 ), konecne sa nam zacal cez vikend tahat do sedu, lebo je lenivsi 🙂

inka99
8. feb 2012

ahojte,aj ja mam septembroveho chlapceka,mozem sa pridat???

vladkapri
9. feb 2012

jasné každý kto má septembrové bábo veď to je diskusia a septembrových bábätkách 🙂))

blanch12
9. feb 2012

ahojte, mozete mi povedat, ci je v poriadku, ak mi bambula uz cez mesiac papa kazde 2,5 - 3 hodiny a najnovsie(tyzden) kazde 2 hodiny aj v noci???...do troch mesiacov s tym nebol problem, (kazde 4 hodiny cez den a 6 v noci..- to bola parada 😀 ), ale teraz som na tom tak, ako ked sme prisli z porodnice...pediatricka mi sice povedala, ze je to ok a do 6 mesiaca bude este vela zmien v jedeni, ale to sa mi zda dost casto...btw - je plne kojena a pekne rastie, aj vahu ma ok cca - 6500g...ten den mi nevadi, ale tie noci sa mi zdaju byt asi nie az tak velmi v poriadku... ci ano? 🙂

vladkapri
9. feb 2012

Ahoj. Je to normálne. Ja som kojila moje dve dievčatá ,každé dve hodiny aj v noci aj cez deň. Je to v poriadku.
Teraz malého kojím len raz v noci a potom ráno okolo 6 🙂
Neboj všetko sa zmení len musíš byť trpezlivá 🙂))

martaa4s
9. feb 2012

@blanch12 ahoj, je to normálne, presne ako píše vladkapri.... ja som malého tiež kojila každé 2-3 hodinky ....ani som nevedela ako je to v noci sa pekne vyspinkať, no pediatrička mi povedala, aby som mu okolo 11 dala aj UM. tak teraz spinkáme tak do 5. Malého nakojím a spinkáme ďalej do ránka 🙂 Cez deň je už len kojený 😀 a pomaličky pridávame kašičky....

fay26
9. feb 2012

@martinaa1 ahojky, ako ste dopadli v poradni? Ja som kojila 2,5 mesiaca, ale väčšinou som ešte dokrmovala UM, no a potom sa malému čím ďalej, tým menej chcelo ťahať, keď mu netieklo ako z fľašky a mne sa postupne mliečko stratilo 😒 no čo už, ale aspoň dačo... Inak i keď menej papal, vždy pekne priberal aj priberá, to je najhlavnejšie 🙂

martinaa1
9. feb 2012

@fay26 Ahoj, no boli sme v tej poradni, ale boli sme si dať druhú dávku rotavírusu a pýtala som sa či mi ju zmerá a odváži a povedala, že nabudúce. O dva týždne ideme na ďalšie očkovanie, takže nás odmerá a odváži potom..takže vôbec netuším koľko máme : (
Takže si stratila mliečko úplne? a už aj dokrmuješ zeleninkou, alebo niečím?

fay26
9. feb 2012

@euka210 jé, to musel byť super pocit, vidieť ho hneď po narodení...ja som tiež mala hrozné bolesti, keď som sa prebrala po cisárskom... inak bruško som mala akoby som čakala dvojčatá a mám ho úplne celé popraskané, ale všetko to stálo za to, náš je tiež pohoďák, skoro stále usmiaty a spokojný - pokiaľ je plné bruško, prázdna plienka a dostatok spánku 😀 Mne cez deň doma spinká cca pol hoďku vkuse, pár krát sa stal extrém a pospal dlhšie - raz dokonca 3h, zato keď ho naložím do kočíka, tak dokáže prespať aj 5h 😀 Tiež sme mali zahnisaný pupienok po TBC očkovaní, dr.nám predpísala framikoinovú mastičku, tak som natierala 2x denne, ale aj tak to nie je ešte úplne super, no už máme prvú vakcínu za sebou, v marci nás čaká druhá... idete dávať len základné očkovanie alebo niečo naviac? Jedna mamina mi poradila, že na ten pupienok dávali lieh, ktorým sa dezinfikuje bábätkám pupček po narodení a že im to krásne zaschlo a chrastička odpadla, tak sa chystám tiež vyskúšať...
Náš malý tiež mrví pusinkou a hypnotizuje nás, keď niečo pred ním jeme, evidentne by si dal, budúci týždeň ideme do poradne, tak snáď nám už dr. povolí príkrmy, lebo posledne nám kázala pokračovať UM...
My sa už preobrátime na bruško, zdvihneme hlavičku - aj ju udržíme, posadíme sa za ručičky - aj postavíme zo sedu na chvíľočku a tak balancujeme nožkami, akoby sme išli behať ... 😨 a všetko chytáme, dávame do pusy a naučili sme sa štípať a ťahať naušnice😀

fay26
9. feb 2012

@martinaa1 úplne, úplne... príkrmy ešte nepapáme, snáď už čoskoro, bud.týždeň ideme do poradne, tak dúfam, že nám už povolia niečo viac než UM a čajík - ktorý mu mimochodom moc nechutí - skôr čistá voda ...

martinaa1
10. feb 2012

@fay26 a aký čajík mu dávaš? a keďže nemáš milečko, tak pediatrička ti predpisuje umelé?

inka99
10. feb 2012

ahojte aj ja uz prikrmujem vyskusali sme uz vsetko zeleninku ,celkom pekne papa,uz som vysadila aj poobedne mlieko a zacali sme s ovocim na desiatu.cez den spinka vonku v kociari aj 2-3 hod. ako kedy a poobede tiez,uz mame ako taky rezim,baby kolko vam deticky vydrzia bdiet od prveho zobudenia,nas len hodinu uz zostava nervozny tak mu este pol hodinu nejakonatiahnem,zda sa mi to malo,či??tiez sa uz otaca na brusko ale naspat mu to nejde tak sa zacne po chvili jedovat tak ho otocim ja a to este vacsie nervy chyti,aj vasi drobci su taky nervozny???

inka99
10. feb 2012

a este sa chcem opytat tie co ste na um,kolko vam vypiju mlieka na jednu davku davam 150 ale podla krabice by mal uz vypit ovela viac

vladkapri
10. feb 2012

Každé dieťatko je iné. Môjmu bratovi malá vypije len 120-150 a má 5 mesiacov a 3 týždne a jej to stačí a spinká im celú noc takže každé bábätko je iné 🙂)

euka210
11. feb 2012

@inka99 mne vydrzi podla toho ako sa vyspi...ked noc relativne v pohode tak uz aj 3h. Ked je v noci hore ako dnes hodinu, tak uz po 2h bol unaveny. Ale tie 3h medzi spaniami nam funguju asi len 2t., doteraz musel spat po dvoch hodinach aj cez den. Ked spal len pol hodky tak sa inu necudujem....ked pospi cez hodinku tak vydrzi tie 3h.
Nas sa obcas hneva na brusku, ale asi len ked je unaveny alebo co...on dokaze aj pol hodky lezat, kukat a lizat si rucku 🙂 Casto ked sa hneva na brusku tak sa hneva aj ked ho otocim naspet na chrbat...tak bud mu robim nejake opicky aby sa rozosmial a ho to prejde, a ked nie tak bud je hladny, pokakany alebo chce zmenu cinnosti. A to pomoze.

inka99
11. feb 2012

@euka210 nooo,tak to vydrzi krasne nas pospi aj 3 hodiny a po hodine uz je nervozny a chce spat,tiez sa trochu pohrame napapa sa a ide pomalicky spat,ten nas je nejaky nekludnejsi od malicka,nemozem ho nikde odlozit lebo hned vrestiiii az ocervenie,neda sa mi ani odbehnut na wc 😠 ,ale uz zo tyzden je lepsi polozim ho a ked aj spusti jedy ,tak sa ukludni aj sam ,prevali sa na brucho a po chvilke zacne vrestat ,lebo uz nevladze 😝

inka99
11. feb 2012

a uz tu mate niektora aj zubaca ,u nas stale nic a rucicky si ide pomaly zjest ako ich pcha do ust a nervozne okusava,mozno sa zacinaju tlacit

fixka
11. feb 2012

Ahojte, nám sa asi tlačia dva zúbky, ale vyzerá ako horné dvojky, alebo dokonca až trojky. Má iba taký malý hrbolček vonku, možno ich predbehnú iné zúbky, alebo budeme mať upírika. Môže to takto čudne rásť?

euka210
11. feb 2012

@fay26 my davame len to zakladne ockovanie, aj to mam obavy ako to dopadne. Jednak ze aj tu na Konikovi bol jeden smrtelny pripad, ale myslim, ze tam bolo ockovanie aj proti meningitide...proste ockovanie je jeden velky biznis (najme proti chripke), ale viac sa bojim toho, ze malemu sa casto vyhodi nejaky exem a v pol roku zivota je imunita dietata najslabsia a este sme neboli ockovani a ked budeme okolo polroku tak nam prepukne atopicky exem, lebo ma to casto spojitost, prave kvoli docasnemu oslabeniu imunity po ockovani :( Svagrinin maly to ma, ale zatial im to preslo, tak uvidim ako bude.

euka210
11. feb 2012

@inka99 nam zuby este nejdu, hoci slinta a rucky pcha do pusy od 3m. Keby mohol, tak ich tam vopcha komplet obidve 🙂 Ele maly svagrinkin tiez sept. v 4.m mu isiel prvy a uz maju dva. Ale to je rozne...mozu vyjst az v 8m. Ja som rada ze este nema, bo niekedy tak stlaci dasnami prsnik a potiahne, ze keby ma zuby, tak neviem neviem 🙂

euka210
11. feb 2012

@inka99 no ono tie deti su mudre....moj tiez niekedy place ked ho dam z ruk....este v 3.m som hladala pricinu a bola som v tom, ze este nevie manipulovat ludmi 🙂) Ale teraz je jasne, ked chce byt na rukach...najcastejsie je to asi po vikende. Kezde uz nie je novorodenec, tak chvilu sa pozlosti a potom sa hra aj sam, lebo nemozem byt cely den pri nom. Ale ked place dlhsie, tak musim hladat ci nie je hladny a pod.

euka210
11. feb 2012

@blanch12 ahoj....normalne si ma potesila, lebo som myslela, ze len ten moj je divny 🙂 Bol velky a tak ako novorodenec papal kazde 2h a aj castejsie. V noci tiez casto, ale spal, no po 3.m zacal mat medzi 2.h a 4.h v noci aktivnu hodinku ako som to nazvala...ale po case to preslo a vedel mi prespat od ulozenia do 2.h a bol hore tak 3x. Teraz vydrzi aj 3 hodinky, ale casto 2, dokonca si pytal aj po hodine alebo z oboch prsnikov. Zacali sme aj s trochou zeleninky, ale tiez tie noci su hrozne, ked asi 2t. je po polnoci hore (ale uz aj pred polnocou stihne jeden raz) kazde dve hodiny, nadranom vie aj kazdu hodinu...ked mu nedam o 5. rano prsnik, tak uz ma den :( Aby som sa vyspala, tak polovicu noci je pri nas v posteli...dam prsnik a spim 🙂 Ale stale si davam otazku, ci je taky hladny, alebo len sa zobudi a nevie inak zaspat, lebo sam zaspat to on nedokaze.... cez den kocik a na noc prsnik. Mozno je to ale rastovy skok, co maju deti v 6t, 3m a 6m, kedy zrazu zacnu viac papat. Takze asi musime este vydrzat.
Inak je to normalne, lebo moja svagrina ma este stale vela mlieka a stale papaju po 2h a v noci po 2-3h.

blanch12
13. feb 2012

@martaa4s ....hmmm ked ja by som sa chcela este vyhnut UM ked mam svoje...ale vraj kojene deti su castejsie nepokojne a nespave lebo nie su prejedene 😀 ...UM vraj ovela viac nasyti 🙂

blanch12
13. feb 2012

@inka99 😀 s tym otacanim je to presne tom iste 😀 ....nevie ist spat na chrbatik tak to len zacne krik 😀 ...ale niekde sa jej podari ist nazad, ale to len preto lebo pod sebou zabudne rucku a zotrvacnost drobceka "prehodi" spat 😀

blanch12
13. feb 2012

@inka99 hihi a niekedy pcha do ust veci, ktore su "nevopchatelne" a snazi sa tam dostat hrkalky o priemere 15cm a ked nedam hned podbradnik, tak do dvoch minut ju mozem prezliekat - tie sliny - ako keby vodovodny kohutik otvorila 😝

blanch12
13. feb 2012

@euka210 ja dufam, ze je to ten rastovy skok alebo aj zubky - svrbi ju dasno a preto sa budi...pretoze uz to trva dlho - neustale vstavanie - niekedy mam pocit, ze okrem kojenia nic ine nerobim 😀 ale vydrziiiiiiiime, nech su deturence zdrave 😉 ...a ked zacnem prikrmovat a nezmeni sa to, tak potom to zacne zase "riesit" 🙂 uf...este mesiac 😀

veronika.sedlakova
13. feb 2012

@4gubka ahoj uz si zacala davat malej daco papkat?my uz skusame pomalickyy celkom to ide.
😝