icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

tatolu
14. feb 2012

@inka99 Skús mu preventívne šúchať bruško v smere črievok. Chlapček z dvojičiek mal problém s vetrami a kakaním. Ideš ako keby od pravej nožičky smerom hore, niečo niže pupčeka vodorovne na druhú stranu bruška a potom vodorovný smer k ľavej nožičke. Takto vlastne masíruješ malé črievko, medzičrevo a veľké črevo 😉 Je to také hranaté obrátené U. Potom pocvič nožičkami a to tak, že kolienka smeruješ k ramienkam 😉

inka99
14. feb 2012

@tatolu nie nekojim kojila som iba mesiac,on akoby aj nozky dvihal hore ale ja tam ako v tuhle ci ho to znekludnuje,ja neviem ale poobede to nerobi,len zamrnka a spi dalej,nooo budem dufat ze to raz prejde

inka99
14. feb 2012

@tatolu fuuu,tak takto nemasirujem,ja len dokola okolo pupceka a nozicky krcime,no skusim to ucko

inka99
14. feb 2012

@euka210 ja ma zas pocit ze je v tom koci natlaceny ,ruky mu vzdy dam dole aby ich nevytahoval,ale on zacne kopcovat trepat rukami ,napinat sa az sa mu ruky uvolnia,a potom este bud pospi alebo nie,len sa ho snazim vzdy este uspat aby mi dalsie spanie vyslo kvoli skolke a nevrestal mi tam kym malu poobliekam,vydrzi bdiet 1 hodinu to uz je nervozny tak mu cas este natiahnem ked potrebujem kvoli skolke ale to uz mam co robit 😝

sylvasik
15. feb 2012

@euka210 no uvidime ako dlho to ešte potrvá lebo ešte stále nič, teda nieže by mi menštruácia chýbala 🙂 počula som vraj keď kojíme nemusíme dostať, ale to je asi individuálne. Aspoň nie som sama kto má takéto bolesti 😉

dana_l
20. feb 2012

@euka210 @adulicek82 ovocie nedavajte surove. uvarit - udusit v troche vody a rozmixovat v mixeri.
ja som zacinala kasami (podla mesiacov lebo nie vsetky su vhodne hned od zaciatku), potom pridavala ovocie, ak nechceli samostatne tak vmiesala do kase. tropicke ovocie sa dava az ked ma dieta viacej mesiacov! potom zeleninu. maso sa pridalo az ked mali deti viac mesiacov.

inak ak sa logicky rozmysla tak kto by dal malemu 6 -7mesacnemu dietatu ktore este nema zuby (cest vynimkam) maso 😕 😲

fixka
20. feb 2012

Ahojte septembrovky, ktoré ešte kojíte. Ako sa stravujete? Stále držíte diétu, alebo už jete všetko. Pýtam sa preto, lebo sme si navarili polievku s fazuľou, hrachom aj šošovicou...🙂 Zdá sa zatiaľ, že malá je bez problémov.

dana_l
20. feb 2012

@fixka vyskusaj. ak mala nebude mat problemy tak si ok. my sme mali problemy s kolikami. cokolada bol velky problem. teraz som si davala a vyzera to ze uz sme za tym.
pri prvych dvoch som nemala problem pri ziadnom jedle. no ale tiez som nasilu neskusala naduvacie jedla.;)

sylvasik
20. feb 2012

@fixka ja tiež kojim a mojej malej teda nevadilo nič, ani keď som si dala tekvicove semiačka, samozremje nie kilo 🙂 ja sa stravujem uplne normálne už dosť dlho asi od dvoch mesiacov.
A čo sa týka prikrmovania ja dávam malinkej zeleninu a teraz už aj nadrobnučko nakrájané mäso. Ale na to má každý iný postup a každý dáva príkrm ako uzná za vhodné, nám povedala lekárka že najprv zeleninu, keď sa ju naučí jesť potom ovocie a kašičky tiež neskôr, a vraj to nemám uplne cele namixovať aby sa naučila papať a nejedla ešte viac ako ročná stale len kašičkové.

euka210
21. feb 2012

@dana_l no tak odporucania hovoria, ze najprv zeleninu, lebo ovocie je sladke...maso je dolezite pre zelezo a tiez sa predsa sa pokrajat a dat do mixera...ved ako robia priemyselne prikrmy. A odporucaju sa domace kase a jedla ako priemyselne instantne kase. Nasmu zatial zeleninka chuti 🙂

euka210
21. feb 2012

@fixka ja kojim, dva t papame trosku zeleninky na obed....kyslu kapustu nie, lebo maleho potom bolelo brusko, ale vyskusala som sosovicu a ok. Skusim aj fazulu. Inak opatrne len citrusy, ale jem aj orechy (nase, lebo arasidy mi teraz nechutia).

dana_l
22. feb 2012

@euka210 tu mas pomocnu tabulku ktore potraviny kedy pridat do detskeho jedalnicka
medzi 4-6. mesiacmi sa nic nespomina o masa. hmmm, preco asi 😨
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/solidfoo...

tu je medzi 6-8. mesiacmi
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/solidfoo...

dana_l
22. feb 2012

@euka210 tu mas dalsiu. mozno ti to povie nieco. a ostatnym napomoze sa zorientovat cio a kedy.
http://www.homemade-baby-food-recipes.com/baby-...

euka210
22. feb 2012

@dana_l ta mocno zaujimave tabulky 🙂 vsetko si sice prelozit neviem, ale to gro som pochopila. Je tolko nazorov a tolko tabuliek...kazdy si najde nieco ine...vsade je, ze do roka citrusy nie a tam daju v 6m avokado, v 8. maju kiwi, jogurtiky kojene dieta nemusi do 10m. Sa musi rozlisovat kojene a na UM. A zabudli dat najnovsie info, ze lepok ma dieta ochutnat do 6m.
Ono je to tak, ze kym das zeleninku, o 2t ovocie, tak ked pride meso, ma babo (podla zaciaku prikrmov) 6-8m 🙂

euka210
22. feb 2012

@dana_l ja mam slovensku tabulku, kde su slovenske potraviny, lebo co je bezne v USA, nie je domaca potravina na SR a tym sa treba riadit podla mna

blanch12
28. feb 2012

Ahojte...viete mi povedat, ci "musim" riesit zaciatok prikrmov s pediatrickou alebo mozem zacat prikrmovat aj bez konzultacie? Mala je na MM a ma 5,5 mesiaca.Vdaka 🙂

nastasja25
28. feb 2012

@euka210 súhlasím úplne,najprv zelenina,zelenina s masom a nakoniec ovocie,presne kôli tomu,že je sladké,aby si dieťa nezvyklo..aj pediatrička sas ma už pýtala,či mal malý masko a to bude mať 5 mesiacov

nastasja25
28. feb 2012

@blanch12 nemusíš,my sme začali po 4 mesiaci a v pohode,doktorka nás ešte aj pochválila,že mu pekne dávam z lyžičky 🙂)

euka210
28. feb 2012

@blanch12 po 5m nie...mna to ani nenapadlo, ale ona sama mi na poradni v 5.m dala materialy k prikrmom a nieco povedala. Je toho vela aj v knihach a na nete.

martina00707
1. mar 2012

Ahojte, chcela som sa opytat kedy vymenite kocik za karicku....my mame 5 mesiacov a pocitam, ze este mesiac vydrzime s kocikom, este nieje take teplo...Vdaka 🙂

martaa4s
1. mar 2012

@blanch12 nemusíš, môžeš pekne začať príkrmovať, my sme začali už skôr, malý sa ide zblázniť, keď vidí lyžičku 🙂 začala som mu už dávať aj bio kukuričné chrumky- samozrejme len po dve-tri, robí mu to veľmi dobre, masíruje si tým aj ďasienka...ja som sa nikdy neriadila knihami, ale určite som to nepreháňala - niečo poradila kamarátka, mama či stará mama - a čo ma najradšej tak na jemnulinko počuchané jabĺčko
dnes som bola v poradni a lekárka mi nič na to nevravela, len to, že má krásnu váhu 🙂

martaa4s
2. mar 2012

babenky, aké pokroky už robia vaše deťúrence? 🙂

inka99
5. mar 2012

@martaa4s my uz mesiac skoro ziadne,xi....ako sa otocil na brusko tak nic viac ,naspat sa stale nepretoci ,ked ho dam sedkat tak pada,trochu sa zacal otacat na brusko do stran ,ale to je vsetko ☹

inka99
5. mar 2012

baby chcem sa opytat kolko spapaju vasi drobci prikrmu,nas je riadny papakac ,len sa bojim ci to nieje vela ,rano vypije mlieko 150 po dvoch hodinach cely banan s tou velkou vyzivou na obed ked sa vyspi dokaze zjest 300 prikrmu a to este otvara usta ,olovrant mlieko a vecer kasa.neni toho prikrmu vela??alebo mu mam dat ked pyta???? a este jedna otazka ,ci su uz vase deticky take samostatnejsie,lebo ten nas stale vresti ,reve ked sa mu nevenujeme ,nic doma nestiham,dokaze sa pohrat 5 minut s nejakou hrackou a potomn zacne straaasne vrestat,ze staci a hrajte sa somnou,polrocne dieta by sa mohlo uz trosku pohrat aj same,ako su natom vase

lucka694
5. mar 2012

Ahojte, som na tejto diskusii nova, ale tiez mam septembrove dievcatko 🙂 inka99 aj my mame takeho papkaca, nasa bambulka sa od zaciatku vymyka vsetkym tabulkam, pred troma tyzdnami vazila uz 8500 g, ja jej davam mliecko 180 a dnes som prvykrat pridala na 210, papa banany, jablcka, predsnidavky, len zeleninka jej velmi nechuti 🙂 ja si myslim, ze ked pyta, tak mu daj, snad ho nenechas hladneho. A mala si tiez vyzaduje dost pozornosti, tak ako tvoj maly, dokona sme presli uz na sportak, a ani v tom sa jej nepaci. 🙂

adulicek82
5. mar 2012

@inka99 ahoj, no tak to vam zavidim tento krasny apetit. moj drobec je este stale na 120ml mlieka a skor ako 3.5 - 4hod. do nho nic nedam, okrem cajiku, ak by som chcela mu dat mlieko tak mi vresci ze co mu zas davam jest :D my mame od zaciatku problem s papanim, ako sme mali koliky tak nechcel jest lebo ho bolelo pri tom brusko a este stale to nie OK, aj dnes rano ked som mu davala mliecko tak mi preplakal celu flasku, nakoniec si prdkol a bolo to trosku lepsie, ale stale ho trapia crievka. jedine jedlo kedy sa tesi ze ide jest je obedik - miluje zeleninku a zje jej tak 130-140g ale potom ma zase 3.5hod pauzu. minule som mu uvarila jablcko ale nechutilo mu, ale ked som potom dala vyzivu tak tu pekne spapal. a este mu chutil trudik - kukuricna chrumka, sice bol cely lepkavy ale mu chutilo ;)
co sa tyka ze ci je samotatny, tak abosolutne nie je!!! zo zaciatku ked som ho davala pod hrazdicku tak to vyzeralo ze sa bude pekne vediet par minut sam zahrat, ale posledny mesiac len mrnci a zlosti sa ked nie som pri nom, tiez ho vydrzi zaujat jedna hracka par minut a potom koniec, co ja musim s nim vymyslat aby som ho zaujala :D:D:D vynimocne ked ma dobru naladu tak vydrzi max. 5min pod hrazdickou. inak nic moc. tiez nic nestiham, ked pride manzel tak mu hned davam, aby som navarila, popratala, alebo vyvsesala pradlo. ale vsetko toto porobim ked spi.
@martaa4s no my sme sa len min. tyzden otocili z chrbatika na brusko, nesedime - ked ho dam tak nasladuje drzkopad, natahuje za vsetkym ale tak pekne decentne z dialky :D:D:D a ked mu dam tu hracku za ktorou sa natahuje tak ju nechce...a samozrejme chcel by robil to naco nema...ako napr. stat, sediet a lozit :D

inka99
5. mar 2012

@lucka694 tak mala pekne vypije,nasemu ked som skusila dat viac tak vygrckaval,tak mu hadam staci.aj ja rozmyslam nad sportakom len mne spava v kociari a bojim sa ze bude viac pozorovat okjolie ako spat,vanicka je nam uz mala,ale este asi trosku vyzijeme.to som si myslela ze len nas je taky mojko ,ale ako citam je´nas viac,kamoskam tu u nas co pocuvam ako sa im deticky prehraju pod hrazdickou aj hodinu len tisko zavidim ,u nas ani zachod nehrozi 😒 .a treti spanok este mate????????nas by aj spal ale ma problem zaspat ,vresti aj pol hodinu kym sa mu to podari a zase ked ho zrusim tak by chodil zavcasu spat okolo 18hod. ,to sa mi zda skorovydrzi byt hore hodinu a pol a uz ma nervy tak ho uz len nosime ked potrebujeme natiahnut cas

lucka694
5. mar 2012

no aj nasa zacala v tom sportaku plakat, neviem, ci si tam nevie najst polohu, alebo co sa jej nepaci, my totiz od malicka sme spavali len vonku, boli dni ked som malu isla domov len nakrmit a zasa von, vobec nechcela vnutri spinkat...teraz si pospinka ale vnutri max. pol hodinku, to tak doobeda, poobee vonku, a vecer okolo siestej este tiez ale len niekedy nie kazdy den, potom sa o siedmej kupe, a okolo deviatej ju ukladam v noci celkom pekne spinka.

blanch12
6. mar 2012

.no ako citam, tak sa tie deturence dost podobaju 🙂 ...moja bambula sa toci z chrbatika na brusko a nazad, prevaluje sa po celej posteli, tak ju vzdy musim oblozit vsetkymi vankusmi co mame 😀.....a uz dviha dupku hore a kolienka dava pod seba...len zatial nevie co s rukami - dost jej pri tom "zavadzaju" a potom zacne zurit, ked sa snazi a snazi s tymi nozkami nieco urobit a stale je na mieste 😀 ..a aj by sedela, keby sa nevala stale na bok 😀...to jej este velmi nejde - no jej aj dost dlha na tych par mesiacov co ma - tak mozno aj preto - tie svaliky malicke to este neudrzia 😝 a ani do vanicky sa uz nezmestime tak od vikendu sme v sportiaku a je to super!!!!! konecne si moze nozky natiahnut ako chce aj s rukami moze vystrajata a hlavne ked sa zobudi - nemusim sprintovat domov, aby sa nerozplakala lebo sa nemoze hybat, ale pekne ju dvihnem vyssie a pozera sa na svet - parada !!! 😀 ...este keby tak chcela spinkat v noci a nie jest kazdu hodinu a pol, tak by bola genialne dieta 😀 😀

martaa4s
6. mar 2012

@lucka694
@inka99 joj ako vám závidím, môj ledva vypije 120ml mliečka, ovocie? to nehrozí, všetko je buď na mne alebo okolo neho 🙂 čo mu chutia, tak to sú kašičky a len jahodová alebo jablkovo-vanilková výživa, a samozrejme kukuričná chrumka 😀
@adulicek82 aj môjho stále trápia črievka, niekedy máme zápchu aj 3 dni, asi budeme musieť zmeniť UM

ja už dávam malého do šporťaka asi mesiac, do vaničky mi už nevošiel aj s fusákom. Veľmi rad spinkal vonku, no odkedy sme prešli na šporťak von ideme s neskutočným krikom 🙂 Niekedy nám trvá aj pol hodinky, kým sa ukľudní.
Doma tiež si vyžaduje veľkú pozornosť. Kým nespinká a som sama doma nič neurobím ☹ Stále sa musíme blázniť 🙂. No teší ma, že už pomaličky sedíme. Je veľmi živý. Pretáča sa jedna radosť. Raz je na brušku, raz na chrbátiku. Pretočime sa už cez celú postielku 🙂 😀
So spinkaním máme veľký problém. Cez deň spinká aj 5-6 krát a to len preto, že spánok máme 15-20 min. Večer sa snažíme byť hore dlhšie, aby sa čo najviac unavil. Po kúpkaní sa ukladáme okolo pol 9 a vydržíme tak do jednej v noci, napapká sa, niekedy zaspinká hneď a spí do 6 rána. Inokedy začne si robiť bublinky , gágoriť a nespíme už vôbec. Posledný týždeň je aj veľmi mrzutý, má opuchnuté ďasienka, zubále sa nám už tlačia. Ručičky má až niekde v hrdielku. 😉