September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
@inka99 tak to ja mam stastie, ze bambule mojej to nic nerobi...sem - tam ju natiahne, ked si tie mini prsteky strci az ....az neviem kde 😲 , ale to je vsetko 🙂 ..tak nech vam to rychlo prejde!!!..a keby si mu drzala rucky kym zaspi?...ci asi dobra somarina...?...ja som mojej rucky drzala, ale z ineho dovodu 😀 ...a pomohlo 😉
@blanch12 hej, UM viac zasyti...deti po nom lepsie spia a aj lepsie priberaju. Materske mlieko je lahsie a rychlejsie stravitelne. Ale nemyslim, ze kojene deti su placivejsie....zavisi to podla mna od temeramentu dietata a u nasho ako sa vyspi. Ked je vyspaty tak sa usmieva na vsetky strany a je to pokojne stastne babetko, ale ked slabo spi (ako dnes 3xpo pol hodky, co je malo), tak je cely den v cudu, lebo ja nervozna, on nervozny; esteze uz o pol 8 spi. 🙂 Ked mas mlieko tak na UM zbytocne nechod, casto potom babetka odmietaju prsnik, lebo z flase to ide lahsie, to by si musela krmit po cievke. Budme rady ze nemusime vstavat a v noci rozrabat este UM 🙂
@adulicek82 ja som dnes mojmu dala spenat...spapal vsetko ako stale 🙂 hoci mu este nedavam vela. Skus zelenu fazulku, ci zeleny hrasok, petrzlen alebo aj brokolicu. Ale nie som si ista, ci brokolica by tiez nenafukovala.
@euka210 dakujem 🙂 a to uz moze spenat? lebo co mam tabulku ze co mozeme papat tak tam nie je spenat napisany. vsak to, ze brokolica moze tiez nafukovat a aj podla mna hrasok a mozno aj fazulka..neviem, ale raz to budem musiet skusit, len ja uz mam hrozu z toho nafukovania, dost sme si uzili tej koliky a mali sme ju dost dlho ☹ som rada ze je to za nami, a pri tom kalerabe som mu opat musela davat teplomer a aj rurku lebo sa chudacik nevedel vyprdkat 😖 asi dam tu cuketu - ta je taka neutralna, mozno potom petrzlen a potom skusim brokolicu. uz davas aj ovocie? akym sposobom ho pripravujes? davas ho cerstve alebo ho dusis? davas uz aj masko?
ahojte maminy, nevedela by ste mi niektorá poradiť? ja malinku kojím a nedostala som ešte menštruaciu, ale už viac ako týždeň mám bolesti v bruchu ako keby som už mala dostať ale nič.... môj krpček papa brokolicu s mrvou a to uvarím ako vývar z kuracej menšej kosti, a zajtra jej dám špenat a zemiak, a velmi jej to chuti až som prekvapena 🙂
ahoj... ano uz som zacala, my uz skoro 4 tyzdne 🙂 zacala som so zeleninkou, ale bukovsky radi v knihe ze najprv vsetky obilniny by mali prejst, tak som davala ryzove kasicky, dnes som kupila uz kukuricnu, a postupne ostatne, a ze potom zeleninka, aby boli obilniny v pohode a telo pripravene na lepok... najneskor do 7 treba podat aj ten, tak mozno okolo 6 mesiaca skusim.... uvidim kedy stihneme vsetky obilniny a ostatne pomaly.. aspon tyzden jednu... inak, sunarku kase by som ti neodporucala, nejedna mamicka pisala ze zapekaju poriadne deticky.. ja pouzivam nestle, to je u kazdeho baba zatial super, takze odporucam to 🙂 tesim sa ze vam to ide, nam uz tiez pekne, je strasne stastna ked vidi lyzicku sa jej to naramne paci, asi sa citi ako velka zena 😀
@sylvasik mozno ta bolia vajecniky a mas prvu ovulaciu... aj ked pri kojeni nemusi byt menzes, ja som dostala uz posledny tyzden sestonedelia menzes a to som tiez kojila 😠 a teraz az pri tretej ma zacalo tak boliet brucho ked mam ovulaciu, telo sa dava este dokopy a tak.... alebo ked neprejde skus ist na gyndu a uvidis z coho to je... a prajem tvojmu papkacikovi dobru chut ked ma take dobrotky a tak jej chutia 🙂 len tak dalej 😉
@adulicek82 brokolicu moze iba tu ruzicku, tie stopky ci ako to nazvatt, tie nafukuju... 😉
@adulicek82 ahoj 🙂 tak nebola som na gastre, tiez si myslim ze to prejde a aj tak, negrcka vela ako pises ty, ze kolko sa natrapite 😒 inak kalerab nafukuje, ten nedavaj...a zeler tiez, ten ani neviem az odkedy mozu, ten je zly ale neviem preco uz... ja som zacala mrkvickou, potom aj petrzlen, potom aj zemiacik, aj brokolicu mozes, ale len ruzicky lebo stopky nafukuju.... ale ako som pisala aj veronike.sedlakovej tak najprv radia obilninami... a cuketu mozes, ja som nestihla, presla som na obilniny a coskoro budem tiez pri zeleninke, uz sa tesim... naramne jej chuti 🙂 a aj mne, niekedy jej ukradnem lyzicku 😀 hej a este neviem co ten gastrotuss, kamoskina svagrina ma tiez riadny reflux, a davaju jej po papani lyzicu nejakeho olejceka, neviem ci je to ten gastrotuss, a ten ze je tazky a jej udrzi jedlo v brusku.... skusim sa jej opytat....
@inka99 ja som davala malej donedavna len 120 ml, podla mna netreba robit paniku, ziadne dieta nie je tabulkove, tak ich ani tabulkovymi nerobme 😉 a na 180 sa tiez nechystam tak skoro, aj ked mame ten tyzden 5 mesiacov, skusila som predvcerom, tak vypila skoro vsetko,mozno takych 10 nechala, ale vygrckala prejedena bola... takze neskusam ani tak skoro, az tak na 5m a 2t. skusim, tak som urobila aj teraz a tiez si zvykala postupne, najprv nedojedla tiez vsetko, trosku nechala, raz menej raz viac, a teraz to zbasti ani neviem ako 😀
@4gubka ,jasom maleho davala von pred dom stale riadne som ho zababusila decku vytiahla az pod oci a tak spal aj 3 hodiny a cez kocik som vzdy prehodila velku deku nech mu tam nefuka a tiez aby nedychal tak studeny vzduch,tiez som sa strasne bala ,ale doma mi spal velmi malo a bol strasne zlyyy,a este som aj tak musela chodit poobede po malu do skolky tak som ho nemohla izolovat,nech si zvyka na ostre a nieze bude doma v teple a zrazu sup ho do mrazov kvoli malej,takto si aspon navykol,ale nebolo mi vsetko jedno ,uz tie zimy mame hadam za sebou 😝
my uz tiez papame vsetku zeleninku uz ani mlieko nedostava tak sa riadne napapa,ale strukoviny som este nedavala ani tak skoro nedam,ovocie uz sme tiez zacali asi 4 dni ,udusim jablka a tu vodicku co pustia mu davam pit a miesam aj s kupovanou,alebo mam od mamy vyzivky,hrusku s marhulami,a pomrvim mu tam piskoku,davam mu to az poobede lebo ked mal doobeda nechcel jedavat na obed
baby aj vase deti sa jeduju ked spia,maly spi v kociary vonku a po hodine spanku zacne strasne vrestat ,oci ma zatvorene a vresti,ked sa mi ho podari nejako uhojdat spi dalej este dalsie 2,niekedy sa prebere uplne tak to stojim pred domom a hojdam ho kym nezaspi 😠 ,cim to moze byt robi to od malicka kazdy den a stale nie a nie to prejst
@inka99 Inka myslím, že ide o denný des 😔 My sme to mávali v noci (nočný des)... Starší ho mal možno zo 10 krát (pomohla terapia pevným objatím) a jeden z dvojičiek možno tiež asi toľko, ale jeho som sa vtedy nesmela ani dotknúť. Muselo to ustáť samo 😔. Tak ako prišlo, tak odišlo....
@adulicek82 ja som nasla, ze spenat moze. Zelena fazulka by nemala nafukovat, nafukuju iba susene. Inak je zaujimave, ze pri kojeni neodporucaju zeleninu na "K", lebo naduva, ale napisu medzi prvou zeleninou pre dieta kalerab a karfiol...mne to pride divne 🙂 a preto dam skor zeleny hrasok ako kalerab 🙂
Ovocie ma ist az po 2-3t od prikrmovania a my papame estelen druhy tyzden, takze este tyzden pockam a dam jablcko. Tiez som nevedela ako, lebo nikde nepisu...len raz som nasla, ze na zaciatok povarit. Ale spytala som sa mojej mamy a ona davala surove, tak bude surove postruhane 🙂
Maso nedavam, to ide po 3-4t. po zelenine a najprv skusit vyvar.
...ako poviem Ti, mamicky musia toho tolko studovat...latkove plienky, vybava, spanok, choroby ak ochoreju a teraz prikrmy 🙂
@sylvasik mna tiez obcas pobolieva ako keby som mala dostat a to uz min. 2m tak to je. Tiez kojim a este som nedostala, comu sa gyn. trochu cudovala 🙂... bola som na preventivke min. tyzden a podla USG povedala, ze menzes moze prist kazdu chvilu. Som zvedava aka dlha to bude chvila 🙂
@euka210 ja som davla najprv zeleninku po tyzdni uz aj s maskom ,vsetko som spolu povarila a nakoniec obcas dochutim koprom,ale tiez som uz dala aj surove jablko ked sa maly nemohol vykakat,tak mal obcas zeleninovo .ovocny prikrm.spenat mu nechutil uplne ho nadrapovalo.uz som skusila aj kase ale akoby ho tiez zatiahlo,tak mu davam pauzu,a vraj aj cvikla je dobra,uz hu mal 2 krat a veru mu chutila,mal ju so zemiakom a maskom,je to take nasladle
@tatolu pravidelne kazdy den,ale vyskrieka sa a opat spi,len mi je to aj dost blbe ze co povedia susedia,xi skrieka riadne nahlas a ked som to spomenula detskej ,tak jej odpoved je,,brusko to chlapci mavaju,, a som vybavena...vzdy mi povie,, brusko,, ked sa bavime ze je maly dost placlivy a nekludny 😠
@inka99 A kojíš ho? A plače vždy iba po obede? Mne bol prvý dosť plačlivý. Ale on kedykoľvek. Keď sa ho napr.počas dňa aj niekto dotkol. Potom sme boli na pozorovaní v nemocnici. Porobili mu všetky možné aj nemožné vyšetrenia (brali krvičku, bol na sone bruška a ja neviem čo ešte). Nakoniec bol výsledok, že ho treba dokrmovať (ja som ho vtedy iba kojila 😔). Vtedy mal okolo 3-4 mesiacov 😔.
@inka99 nas nevedel spat dlhie ako pol hodky....ked bol maly sme si mysleli, ze si potrebuje odgrgnut, lebo zaspaval pri kojeni. Noci problem neboli. Chvilu pomahalo spat na brusku, to aj 2h spal, no potom uz aj tam sa budil. Teraz spi pol hodky tvrdo, potom sa breberie a casto s revom a je po spanku. U svokrovcov nam spal 1,5 a sme nechapali praco. Nakoniec sme na to prisli. Tam som s nim stale vybehla von, zaspal a sup do predsiene. Bolo to v tom, ze bol obleceny v overale...ked sa prebral, nezobudil sa na pohyb ruciek. Ked som dala overal aj doma, lebo v kuchyni je chladnejsie, tak spal hodinku 🙂

@4gubka ahojcek, no neviem ci sa ti oplati ist na gastro, z toho dovodu, ze ti tam skoro nic nepovedia, a hlavne pokial mala nebude mat patologicky reflux tak ako nas maly a nato ti povedia - vydrzat, nic ine...my sme skusili antikolikove mlieko - to vobec nechcel papat, potom sme skusili gastrotus - to je taky sirup na reflux, ale ani to nam nepomohlo, este sme skusili nutriton - to je take zahustovadlo mlieka, ale ani to nam nepomohlo, teraz davam 1/4 odmerky ryzovej kase, trosku mu to zahusti mlieko a vecer mu davam jednu celu odmerku aby dobre spinkal a nebudil sa skoro na hlad. niekedy mu to dobre sadne abo co (lebo fakt neviem od coho to zavisi ze grca ci negrca) a negrca vobec a niekedy mam pocit ze by som mu mohla dat aj celu skatulu tej kase a grca tak ze az 😀 😀 fakt neviem od coho to zavisi ze grcka po papani a tiez niekedy je to len kusok a niekedy fajne vela ☹ ☹ ked sme papali mrkvicku s kalerabom tak maleho fajne nafukovalo, museli sme vynechat prikrm, bolelo ho brusko. teraz papal par dni len mrkvicku a zajtra dam opat zemiacik. neviem ze co mam dat dalej, bojim sa ze ho bude nafukovat, asi dam cuketu 😝 uz sa ti mala otaca z chrbatika na brusko? moj lenoch este nie, nejako sa mu nechce...ked bol malinky tak vobec nechcel byt na brusku a z tym refluxom som ho vela ani nedavala, ale aspon sa mi uz na bok otaca a vytaca a sem tam a to len cistou nahodou sa otoci na brucho, ale nie je to cielene 😀