icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

silvika
2. mar 2010

drakvak ono to asi nebude tym pohlavim ako skorej tym ze to je druhe tehu.. bo ja mam prveho chlapca a bolo mi super s nim lepsie ako netehotnej a teraz mi toiez nebolo nic moc, chute zmenene, furt hladna, ale nic mi nechutilo, tak som len tak tlacila aby nebolo horsie 😝 😀 . sak pomaly budeme aj vediet co nas to trapi.

ladywitch26
2. mar 2010

drakvak, aj moja doktorka vravi, ze kto zvracia, nepotraca. no len vies, mne je to prd platne, ked vacsina potratov je v prvom trimestri a mne zacina byt zle az zaciatkom druheho. 😒 pri stanke do 24tt som vracala kazducky den a nonstop ma natahovalo. teraz este aj ked sa uprostred noci zobudim na nieco, tak idem vracat. zaludok si mysli, ze uz je rano, tak sa cisti. a dnes som stretla znamu, mi prisla pogratulovat k dalsiemu tehu a "potesila ma", ze jej bolo pri synovi zle celych 9mesiacov, ze kazdy den vracala. no tak som si povedala, ze na tom este nie som najhorsie....

lulu, strepsil sa nemoze, ak ta boli hrdlo, tak si kup radsej bioparox sprej. ten sa moze v tehu a mne fakt dobre zaberal. pri stanke som bola chora v 8tt, dokonca aj antibiotika som brala, lebo sa dokine nepacili, ze som mala dost zvacsene uzliny. a potom aj nejako okolo 35tt. teraz som zatial fit, ani len hrdlo ma nebolelo. teda az na to zvracanie a ze mi je stale zima. pri stanke som sa stale potila a to som vlastne bola tehu celu zimu. este aj v maji tu bolo len 12st, moja mama v dvoch dekach na gauci zabalena sedela a ja len v zupane, a hole nohy vyvalene na fitlopte.mame bolo zimno uz len pri pohlade na mna. 😀

maculienka123
2. mar 2010

silvi aj ja som stale hladna,az take neprijemne pocity,ze musim sa najest a hotovo a to kazdu hodinu urcite nieco

vejinka
2. mar 2010

ahojte baby tak ja som vcera vecer grcala este tri krat stale mi v hrdle cosi vadilo nuz aj v noci som si bola dva krat pregrcnut slak ma trafi uz z toho a potom mi bola strasna zima tak som spala v deke omotana a na tom paplon..a dnes mi nieje o nic lepsie..zjedla som teraz banan ale uz vytrca von..hajzel jeden 🙄

silvika
2. mar 2010

veji teda dufam ze si uzijes aspon porod ked tehu sa takto trapis 😉

vejinka
2. mar 2010

no tazko asi bude cisar.. 😔

silvika
2. mar 2010

tak uz neviem teda cim ta potesit 😝

vejinka
2. mar 2010

silvi..nevadi 😉

silvika
2. mar 2010

hold ty si obetavec veji 😉

ladywitch26
2. mar 2010

veji a neskusala si lieskovce? ja ich stale pojedam, lebo maju taku neutralnu chut. banan si ja netrufam jest, ten je sladky a to este zhorsuje nevolnosti. a pijem hlavne fatru.

silvika
2. mar 2010

uhm mne tiez sladke moc nejde ked mam nahodou zasa chvilkove nevolnosti, a pit som musela uplne cistu sodu alebo riedenu s vodou a hlavne studene a po troche a oriesky mne zasa nerobia dobre na zaludok mi asi kyselinu tvorili ked osm ich mala vela taky tlak som citila kdesi hore v krku

vejinka
2. mar 2010

oriesky by ma zabili..kedze hrdlo mam ako smirgel papier z tolkeho grcania fuj...a pijem len pepsi a zeby mi orobila dobre poslednu dobu sa neda povedat uz grciam aj ju..takze ani vodu ani pepsi co ja idem pit...s cajov mi je uplne na pitel. 😝

ladywitch26
2. mar 2010

veji, ja pijem fatru na ukludnenie zaludocnej kyseliny, ale natahuje ma z nej ako skoro z kazdej tekutiny. a tiez stale pijem kolu v praci, ale to len dovtedy, kym sa mi nevyprazdni zaludok. potom ide vonku aj ta... najnovsie som zistila, ze jedina tekutina, po ktorej mi nie je zle, su polievky. hlavne sackova francuzska, slepacia, take tie vodove s cestovinou a dam tam menej vody, ako je odporucane, lebo potom su fajne slane. a co je slane, to je dobre, lebo po tom sa mi aspon na hodinu ukludni zaludok. sice som riadne smadna potom, ale kaslat na to, radsej mat pocit smadu ako tyckovat..

janica81
2. mar 2010

lady ??? kolu??? tá sa vraj nemá....jaj toto grcanie je hrozné....

mňa zase bolí chrbát a boky rebier....neviem už ako sa mám pokrútiť...ide mi to na nervy....

baby s brušká Vám už vidno???

iron
2. mar 2010

no ja negrciam ale mavam zavraty, takze sa musim sem tam pridrzat aby som so sebou neslahla....
No veru, kola by sa nemala.
Janica mna boli pravy bok, ako keby mi tam sustavne nieco tahalo, najlepsie mi je ked lezim, ale bohuzial to sa neda. Asi uz zacnem cvicit na fit lopte, ked ja som z krpatej taka unavena ze na cvicenie ani nemam potom chut...

A ze ci vidno brusko?...Ja som uz ako v piatom mesiaci. Mne hned brucho vyskoci. Mne sa nikde neuklada len tam...takze ked si porovnam brucho s niekym v mojom mesiaci, tak ja by som uz mala rodit... 🙂

iron
2. mar 2010

Ste sa tu bavili ze druhy trimester je pohodka, vsade to pisu. No ja sa veru pridavam ku skupine kde je to este horsie....a treti total katastrofa.... 😀 😀

ladywitch26
2. mar 2010

janica, kolu pijem kazdy den, pollitrovu flasku. nemyslim, ze je v nej viac kofeinu, ako keby som si dala salku kavy. aj tak mam nenormalne nizky tlak a kedze mi je zle, tak sa nebojim, ze moje babo nema dost zivin. pri stanke som mala to iste, tiez som prezivala len vdaka kole a orieskom. teraz aspon jem aj cosi ine, lebo robim len 6hodin denne, ale pri nej som mala aj 9hodinovky a to by som bez toho nemohla existovat. a mala 4,2kg ked sa narodila a je nadherne zdrave babo.

iron
2. mar 2010

ladywitch...no hej, to je individualne s tou kolou. Niekto ma potom problemy niekto nie. Ja som uplne skrtla kavu, a akykolvek koferin.
Ale napr. tiez hovoria ze sa nemaju pit zelene caju a moja Ninka je zelenocajove dieta, to som pila hektolitre...

janica81
2. mar 2010

Iron mi normalne odľahlo...mňa tam tak ťahá že to nie je možné...si to stále stláčam chytám...už bma asi aj z toho bolí......ale tiež rozmýšlam či už idem chodiť cvičiť alebo čo...lebo sa už normálne rozpadávam 🙂

Bruško ja mám večer omnoho väčšie...ráno je vyfučané... 🙂 ale na veciach už cítim že ma začínajú tlačiť ☹

juj super, hneď si idem naliať kolu.... mám na ňu chuť a sa obmedzujem ... ale čaje mi sú úplne protivné...hlavne že som bola vždy čajový typ...teraz ani citit nemozem...

ivanulienka81
2. mar 2010

dobry vecer damy,
drobec uz spinka, tak mam fajront...
mne zacinaju vsetky veci padat, hlavne rifle, zapnute pretiahnem cez zadok 😅
lady, chcem sa opytat ako zvladas tehu popri drobcovi? Moj Misko je velmi zivy a aktivny, ale sa aj rad mojka a je placlivy... ja som uplne ze unavena a mam dojem ze som cim dalej tym viac unavenejsia, tesim sa zakazdym ked zaspi... a on cely den vystraja, vsetko vytahuje, vsade sa pcha, vsetko stahuje, vsetko je... proste oci na stopkach

vejinka
2. mar 2010

ahojte kocky...no ja som nemyslela kolu ako kolu..ta ma kofein ale pepsi ta je bez kofeinu len aroma tam je a vraj je dobra ako jediny napoj na zaludok..no ale uz ani ta mne nieje dobra teraz mam naliatu ranajkovu kavu ale no neviem uz ma z nej par krat natiahlo..som zvedava ci sa tam aspom zohreje 😅 inak mi je stale zle..schudla som nenormlane vsetko mi pada kozy nemam..no krasa a sex skoda reci ziadny nebol odkedy som tehu 😔

vejinka
2. mar 2010

no a maly zacina obdobie vzdoru vsetko mu vadi na vsetkym sa rozculuje vsetko chce...krasa a ja nevladna len lezim a polihujem a jeho necham behat v izbe kde som ja zasadne len v obyvacke kde mam gauc na ktorom ja lezim a dve kresla ktore uplne zakryvaju veci ktore su pre neho tabu ako ovladac televizor a tak..a zasa na druhej strane mam vazu a ta je zablokovana stolikom takze maly si v tej miestnosti moze aj futbal hrat a mna to vobec netankuje len aby bol ticho a mne dal pokoj..poobede si ho beru svokrovci na hodinku dole..my byvame na poschodi a veru pomoc je to poriadna potom vecerame a to si ho uz bereme my potom kupeme a ide spat a ja si zasadnem sem kde mi uz po par minutach pride nevolno.....uz to ide 😝

vejinka
2. mar 2010

joj a zabudla som napisat ze v tej izbe kde je so mnou ma milion hraciek a valendu kde si moze kosti natiahnut 😀

ladywitch26
2. mar 2010

ivanulienka, no ja to popri malej nezvladam vobec. hlavne to prebalovanie teraz. to tyckujem jedna radost, len sa jej priblizim ku plienke. ale doobeda som aj tak v praci a poobede je so mnou muz, tak sa striedame. nema robotu, tak je pri malej doma. akurat trikrat do tyzdna chodi do mesta na trening, to je vzdy prec 5hodin vkuse, niekedy aj dlhsie a to zvladam akurat tak, ze malu posadim do sedacky a zapnem skype. to ju aspon hodinku tam udrzim. moja mama alebo segry jej tam robia grimasy do kamery, ona im kyva, smeje sa na nich, tak to nejako ubehne ten cas. a kym je v tej sedacke, tak ja si kludne mozem odbiehat cistit zaludok. este sama nechodi, tak sa da, mam ju v cestovnej postielke, tam sa mi tiez chvilu prebavi sama. a ked je v telke futbal alebo rugby, tak jej to pustim. zboznuje to, vydrzi pozerat aj cely polcas v kuse 😀 no ocko futbalista, tak geny nezapries.

a brucho mi za posledne dva tyzdne tiez riadne vyhuklo, buduci tyzden uz idem od sefky pytat tehu gate od uniformy. svoje uz ledva zapinam. este rano sa da, ale ked pridem o druhej z prace, tak hned zips rozopinam, aby ho nahodou neroztrhlo 😀 pri stanke som pribrala 15kg, ale skoro vsetko to bolo len v bruchu, resp. aj prsia nejake to kilo hadam pribrali, lebo z mini som mala zrazu maxi. teraz mam zasa mini, ale o par mesiacov sa zasa bude muz vytesovat. ja uz menej, lebo na tom sa neda spat na bruchu 😒

mamicka2009
2. mar 2010

ahojte, dnes som mala poradnu, mame 5,5cm, krvne testy dopadli dobre, dostala som taky tehotensky kufrik plny vselijakych kniziek, letakov, prospektov, vzoriek, katalogy firiem, co maju mamickovsko-babatkovsky sortiment, tak mam 2 tyzdne co citat🙂

len sa mi to zda, alebo sa viacerym teraz pohorsilo, co sa tyka zvracania a nevolnosti? mna ide porazit, prvy trimester celkom v pohode, ale teraz uz treti den mi je pekne na figu.... uff.....

ladywitch26
2. mar 2010

no inak aj mne sa to nejako nezda. medzi majovkami som bola jedina, ktorej bolo zle a vracala v druhom trimestri a teraz nas je akosi vela....

lulu723
3. mar 2010

Ahojte 😉 mamicka ty sa mas,ze si dostala kufrik ja ho nedostanem.ani pri Erike som ho nedostala a zaujimave je to,ze ked som nemala dieta a chodila som na prehliadky tak kazda mamicka dostala ten kufrik tak som sa vytesovala,ze hadam aj ja ho dostanem a prd z toho.akurat som dostala kufrik pri odchode z nemocnice a to bolo vsetko a este jeden taky malicky,lebo mala je poistena v dovere tak odtial sme dostali.tiez tam boli vselijake letaky vzorky na caj 2 kelimky na odsatie mlieka nejaky praci prasok a domestos same cumliky a podbradniky a maly kremik sudokrem

ivanulienka81
3. mar 2010

lulu, nic si z toho nerob, ani ja som ziadny kufrik nevyfasovala, iba ked som sla z porodky ☹

agentkak
3. mar 2010

čavte babule... ja som sa práve vrátila s poradne 🙂 drobec rastie máme už 6.24 cm dokonca aj termin vyzera skorej o dva dni a meral mi aj to NT to bolo v norme 1.9 vyšetril všetko čo sa dalo aj nosnu kostičku 😵 tak som spokojna dúfam že to pojde aspon takto nejako bez problemov... o tri týždne na AFP a dúfam že mi povie už aj pohlavie 🙂 inak tie kufríky nedávajú všetci aj ja som ho pry raz nedostala a teraz hej takže je to u každeho lekara individuálne....
vam sa ako darí ?

mywiel
3. mar 2010

Ahojte ja idem na poradnu v utorok a potom na Slov. tak neviem ci stihnem morfologicky utz a pohlavie, ci to mozu posunut musim sa spytat a kufrik u nas dostanete az 2x ked ste mamina a ked sa vam narodi baby. 🙂 Je tam strasne vela darcekov, kojenecké flase, cumle, podbradniky, nalepka na auto Baby, a plno zliav do roznych obchodov a samozrejme kniha na citanie.