♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
My sme nastastie vzdy byvali sami a teraz sa ideme stahovat kupili sme dom. 😉 😵 Ved to este ze je ten skype ze? A hlavne kamera. 🙂
silvi, my pivnicu nemame, takze nas nema zachranu nikde. 😀 a najhorsie, ze aj morcatu uz zacina liezt do klietky a ten nie je velmi ochoceny, tak ho asi zasijem niekde na policu, lebo by som nechcela aby ju pohryzol 😒
baby ako vas tak čítam vidim že to odlučenie od rodiny neni buvíco...viem že na všetko sa da zvyknuť... ja som od mojej mamy 60 km a ta plače že jak som daleko a nieto ešte 2500km... nie je vam smutno za domovom znamymi a rodinou ?
No ja som len 1000km ale skypujeme kazdy den, a nastastie tu mam vela kamosiek aj Sloveniek a Cesiek, dokonca aj z rovnakého mesta ako ja. 😉
A snazim sa najst tu pracu brachovi nech pride zit sem aj s rodinkou. 🙂
myw ked to zhodnotíš je tam laepšie ako na SR ? ja neviem či by som odišla aj ked je to tu bieda ale doma je doma.. ja som robila vo viedni isty čas ale nejako som to nechala lebo sa mi to mesto nepačilo...
Lepsie zivotny styl sa neda porovnavat, neratam peniaze kupim si co chcem kedy chcem. 😉 Len rodinu este prestahovat sem... 😅 😀
hmmm tak potom hej...a vaši neplanuju sa prestahovať ??
No mama este robi, je séfka lekarne a do dochodku sa chysta az za 3-5 rokov a brat by prisiel hned len mu musim najst pracu. 🙂
agentka, mne vobec nechyba slovensko. ja som na skype len kvoli nasim, je to ich prve vnuca, tak zasa nech si ju uziju aspon cez kameru, ked uz vystiskat ju nemozu. su z nej hotovi. jedna segra ma 17r, druha sice 26, ale pred rokom sa rozviedla akurat, takze dalsie vnucata od nich akosi este ocakavat nemozno (jedine zeby sa tej mladsej postastilo 😀 😀 ) a mne to skor vyhovuje, ze su tak daleko, lebo sa mi aspon nemontuju do zivota. moj otec je taky, ze by len kontroloval, kedy v ktorej banke sme si zobrali uver, kolko ho preplatime a ci nam ho ozaj bolo treba. ale to,ze v irsku bez auta clovek nemoze fungovat, lebo busy nejako nemaju pokrytie. inak mame susedov slovakov, z kosic, a susedini rodicia akurat tento rok sli obidvaja na dochodok, tak sa rozhodli popredat vsetko na sr a prijst byvat sem.
No mama chodi aspon 2x do roka k nam a raz my, pride aj teraz ked porodim na dva tyzdne mi pomoct. 😵
Uz som taka zvedava co mi povie v utorok doki konecne mi povie TP. 😕
inak bola sranda, mne mama stale hovorila, ze ju do lietadla nikto nedostane.ale ked sa mala stanka narodit, tak ci chcela, ci nie, musela. a co by uz nespravila pre prvu vnucku,ze? 😀 vystupila sice zelena, ale skor sa bala toho, ze po anglicky ani zatat, prvy let a este sama. ze co ak ona zabludi na tom obrovskom letisku. ale zvladla a teraz mi vravela, ze aj teraz v lete pride, ze uz sa neboji. 😀 no to este nevie, ze pride v septembri. ale vsak v maji sa dozvie 😀 😀 😀
inak mne tu ani tak nejde o tie prachy, pretoze teraz, ked muz nerobi, to nie je az taky prepych a tiez setrime, ale tu je to o ludoch. ze ti nikto nezavidi a fakt ti dopraju aj cudzi ludia. iri su velmi priatelski, v obchode s tebou predavacka pokeca, usmev na tvari, v banke za okienkom tiez, take neformalne mi to vsetko pripada. uradne zalezitosti vybavis postou, ziadna byrokracia atd. clovek si na to rychlo zvykne. a potom pride na sr na dovolenku a jak studena sprcha.niekedy mam po tyzdni toho plne zuby a uz len cakam, kedy sa vratime do irska 😖
baby aj tak vas obdivujem... možno na stare kolena odidem aj ja len my tu mame novopostaveny domček..a ak nas tie uvery nezožeru tak hadam too bude fajn....
agentka, ja som v 2001 bola v UK, ale nebola to pre mna dobra skusenost. odisla som po par mesiacoch s tym, ze by som nedokazala zit v zahranici, ze to proste nie je pre mna. chybala mi rodina, nevyhovoval mi ten zivotny styl, krajina sa mi absolutne nepacila.... tak som si 5rokov zila v tom, ze ako mi je na sr dobre.ratala som kazdu korunu a stale mi to nevychadzalo, zrali ma svokrovci a aj vedomie, ze takymto stylom ani do 35ky nebudem mat vhodne podmienky na zalozenie rodiny. muz chcel dieta, odkedy sme sa zobrali, co bolo v 2002r. no keby sme na sr, tak o tom len snivame doteraz. no a tu uz druhe, a financne by sme aj tretie zvladli hned, ale uz s nervami nie. chcem si dat pauzu aspon 5rokov, kym stanka pojde do skoly, lebo ak mi aj pri tretom tehu ma byt takto zle, tak starat sa o dve male a popritom chodit tyckovat, to neviem,ako by som zvladala....a mozno po tych 5rokoch budeme mat zasa takto dve naraz po sebe 😀
ved hej ono to to jasne zaleží od situacie ..skor tieto podmienky tu vyhanaju ludi von...preto zas nikdy nehovorim nikdy... tak je fajn že maš pozitivnu skusenosť a že sa ti tam pači a všetko klape tak ako ma... 😉 stanka bude mať určite lepšie vyhladky do buducna 😎
agentka, uz len kvoli tomu bude mat lepsie vyhliadky, ze bude rozpravat od zaciatku niekolkymi jazykmi. uz ju pomalicky zacinam aj anglicke slovicka ucit, a ked pojde ako 5r.do skoly, tak sa zacne hned aj po irsky ucit a myslim ze v piatej triede sa zacinaju este aj francuzstinu ucit. no a kedze koooopec poliakov naokolo a oni akonahle zistia, ze im rozumies, tak ani zaboha nebudu po anglicky, tak sa mala nauci aj po polsky. co zasa az taka rada nie som, ale co narobim. v zivote sa jej to zide, ako slovenka sa dohovori s kazdym slovanom, a po anglicky a francuzsky skoro vsade. uz len nemcinu 😀
ale mywiel to bude mat asi to iste. muzov krstny bol kedysi vo svajciarsku a hovoril, ze sa mu strasne pacilo, ako boli deti v skolke a hrali sa na dvore. kazde z ineho kantona a medzi sebou sa rozpravali troma jazykmi a kazde rozumelo
ved super zo stanky bude multifunkčné a multijazyčné dievča 😉 hlave že je vam dobre to je základ....
ak by niekto chcel nejake kupony,tak sa mi ozvite ! http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=8013991&tab=0 a http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=8013956&tab=0
SUNAR už je fuč
no jazycnica je uz teraz riadna 😀 od rana sa jej huba nezavrie 😀
Ahojte no vcera po tych haluskach mi bolo tak dobre, ze by uz nevolnosti prechadzali? Ani dnes rano mi nebolo zle. 🙂 😅
Ja sa tak tesim na Slov. pojdeme aj do Tatralandie a na masaz hura. 😵 😀
ahojtie dievcata,
mywiel, aj mne sa zda ze uz mi je kus lepsie 😅
mywiel.... halušky sú liečivé 🙂))
no baby... na čase aby nám začalo byť lepšie nie??? aj keď ja mám dnes ten horší deň, ale dva pred tým už boli len ráno ťažké....
ozaj chcem sa Vás opýtať nebolia Vás dlane... kosti??? aj chrbat ma zacal... neviem ci malicke ma neodcerpava ... 🙂
Janica pre mna asi ano 😀 nejedla som ich roky, a tak dobre mi bola vcera po nich asi uhlohydraty, udrzia ten cukor v krvi dlho nie ako ovocie. 😅 Mna nic neboli, ale ja som druhorodicka takze panva je uz asi aj tak trochu roztiahnuta z prvého tehu.
ja stale citim pichanie,tlacenie v celom bruchu 😒 ked idem cikat ma tak pichne na boku 😖
Macu to je asi normalne ked je plny mechur a babo donho kopne tak to boli, pokial nemas zapal ze ta pali pri cikani tak je to vsetko normalne.
Ahojte baby, pripájam sa k vám, vidím , že to tu pesté, čo sa teším 😀
Ja mám v byte dokonca 2 psov a celkom sa teším na venčenie dogsov a drobca naraz 🙂
Už teraz na nás pozerajú ako na bláznov, keď ich venčíme spolu Pittbull+ Čivava... 😀
Zajtra idem na 3D, tu som sa dočítala, že to robia aj v tomto týždni, tak som zvedavá, čo nám povedia a ak sa pošťastí, tak aj čo to bude:o)) nech dobčeka môžem volať menom, nielen "to" a "ono"
CHcem sa opýtať, robili niektorej z vás trimestrálny screening v 1. trimestry?
Mňa dnes odbili, že mi ho budú robiť až okolo 20tt, a pritom mám rizikové teho, tak zháňam infošky
No mne doki uz robil 2x utz, raz som bola na pohotovosti tam mi tiez robili ale nastastie to bol len plany poplach a teraz za tyzden mi ide znovu robit utz aby mi uz upresnil TP 🙂

mywiel, u nas to dospelo do takeho stadia, ze sme sa skoro rozviedli kvoli svokrovcom. tak som si pred 4rokmi zbalila kufre a sla som do irska. sama, oddychnut si od toho vsetkeho. po 8 mesiacoch som prisla na dovolenku, dohodli sme sa s muzom, ze to teda ukoncime a hotovo. a ked som prisla sem, tak mi to zrazu prislo luto, volala som muzovi a povedal, ze by sme mohli skusit zacat odznova obidvaja v irsku. tak prisiel sem a fungujeme lepsie ako kratko po svadbe. ale s tym, ze so svokrou absolutne nekomunikujeme a aj muz ked sme na sr sice zajde k nim na navstevu, obcas aj s malou, lebo sice som mala v plane, ze vnucata ani neuvidia, ale zasa az taka svina nie som, no ale nebavime sa o jeho rodine. vzdy byvame u nasich. moja mama je z muza hotova, vsak aj kym som bola sama v irsku, tak byval u nasich, nie u jeho rodicov.
a mama mi sice chyba, ale kazdy den stravime hodku na skype, takze aj stanka pozna babku a dedka, hoci ich nazivo videla len tri tyzdne v zivote.