♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Mne je zase zle v aute pokial teda nesoférujem a autobusom by som isla 12 hodin takto za dve hodiny som na Slov. 😉
agentka, chodime tak 2x do roka. ono je to drahsie, ist autom. trajekt do francuzska vyjde tak 500e, stovku necham na dialnici na myto a nejakych 300e je benzin. takze letecky tak polovicka by ma vysla, no ale kaslat na to.
mywiel, mne je v aute tiez strasne zle, preto kazdu cestu zaciname tak, ze soferujem ja. za par hodin si mi zaludok zvykne na pohyb a potom uz mozem sediet aj vzadu a pohoda. len ked som bola tehu, tak sme vtedy isli autom na sr a nazad letecky, lebo som moje auto zavazala otcovi. my sme tu kupili nove a segra mu akurat to jeho rozbila, tak jemu sa viac zislo ako nam. no ale ta cesta bola hrozna. kedze som zvracala, tak som nemohla soferovat. celou cestou som mala pred sebou vedierko od kilovej horcice, do ktoreho som plula, ked ma natahovalo a ani som muza nemohla vystriedat, tak chudak pri prahe uz zalomil na pumpe a aspon chvilu si zdriemol. ja som celou cestou skoro nic nejedla, ale potom sme sa o piatej rano zastavili v motoreste a ja som si dala vyprazany syr, lebo som mala straaasnu chut nan. no a potom to tak dopadlo 😝
Ja zase lietam rada, v prvom tehotenstve som išla na jazykový pobyt do UK v 16.týždni. Dostala som učiteľský grant, tak som to chcela využiť, ako mama malých detí si to asi tak skoro nezopakujem, tak som to chcela využiť. Aj som zisťovala info v poradniach na nete a lekári nemajú nič proti tomu, hlavne 2.trimester je najbezpečnejší, lebo nehrozí potrat ani predčasný pôrod. Keby škodil tlak v lietadle, tak to by nemohli lietať ani ľudia so srdcovými ochoreniami. Trochu som mala strach, že čo ak budú nejaké tehu problémy, predsa len, je to zvláštne ísť k lekárovi v cudzej krajine, ale všetko bolo v pohode, bol so mnou aj manžel, ja som sa vzdelávala, on vegetil a užili sme si netradičnú dovolenku v Canterbury.
Macu,tiež odporúčam detské vedi v Tescu, značka Cherokee, sú kvalitné a za dobrú cenu, hlavne tie úplne maličké netreba podľa mňa kupovať nejaké prehnane drahé a vyčačkané, lebo bábo rýchlo rastie. Ja mám dievčatko a napr. šaty mala v prvom roku na sebe možno trikrát, kým dievčatko nechodí, je to podľa mňa nepraktické obliekať mu šaty. A zistila som, že veľa vecí sa blbo oblieka, ak nemajú zapínanie pri krku, aspoň moja malá neznášala naťahovanie niečoho tesnejšieho cez tvár. Cez internet som kupovala napr. matrac do postieľky a posteľnú bielizeň, fusak a bola som spokojná. Mimibazar je fajn, ak teda nie si zásadne proti noseným veciam. Ale tie malé detváky to ani nezašpinia (myslím, kým nezačnú papať tuhú stravu), ani sa to veľakrát neperie, takže je to zachované a za dobrú cenu. My sme s manželom radšej investovali peniaze do dlhšie využiteľných vecí, teda že sme kúpili drahšiu kvalitnejšiu vec, ktorú často používame a teda sme to chceli nové, určite kočík (ja mám najazdených za rok takmer 1000km, tak si treba vybrať, či bude na parádu alebo na dlhé prechádzky aj v teréne), autosedačku, lehátko na doma, matrac do postieľky (my tiež nespíme na obyčajnom molitane, tak aj dieťaťu dožičíme poriadny matrac), odrážadlo a pod. Veci na oblečenie máme aj požičané od kamošiek, ja sa tomu nebránim, aj ja potom veci požičiam alebo predám cez bazár, lebo ďalšie dieťa neplánujeme, ani nikto v rodine, tak to nebudem zbytočne skladovať...
drakvak suhlas, ja ako druhorodicka uz viem, ze som na prvé kupovala zbytocne vela. 😅 😀
ja tiez kupujem v tescu ale teraz ako je vacsi tam mam veru problem kupit dobru velkost ale babetkove boli v pohode. babetkove dokonca aj znosis chlapcenske a dievcenske aspon my sme kupovali hlavne biele, bledomodre a to by som dievcatku aj obliekla no na neskor o takeho pol roka uz je to skor take chlapcenske. ja som kupovala cez bazar kabatik bundu na dvor ostatne boli nove. kocik mame myslim velmi dobry pevny a pohodlny maly v nom spaval do vyse roku to som ho uz nedavala spat dovnutra kvoli tomu ze bolo teplo ked tam lezal a nemohol sa kotulat. ale vyberal ho muz, tak to asi preto je dobry aj ked drahy ale aspon viem co doma mam
a veci mam v krabiciach lebo som nevedela c bude druhe alebo nie, aj kyb to niekto chcel posuniem mu to v pohode len v rodine uz akosi nikto nerodi alebo tiez uz deti maju. tak to budeme musiet asi zodrat predavat sa mi moc nechce 😝
My sme veľmi veľa dostali darom, hlavne moja segra je shopping fan, tak toho bolo dosť. Aj z požičaných vecí, aj z nových som mala obľúbené kúsky, ktoré malá nosila dookola a tie menej obľúbené sa dostali na rad len keď boli ostatné v praní 😀 Niektoré veci, hlavne body mali časom nevhodný tvar pre nášho drobca - na telíčku jej to bolo ešte široké a rukávy už krátke a podobne, myslím, že už aj bábätká majú rozdiely čo sa postavy týka, nielen my dospeláci 😉 Veľmi mám rada veci z Mothercare a Next, tam sa najlepšie nakupuje vo výpredaji. Kedysi som bola nadšená z veľkých balení - napr. 7ks body, ale potom som zistila, že je to priveľa rovnakej veľkosti, hlavne, keď sme mali aj iné na nosenie. Tak radšej uprednostním len 2 či 3ks v balení. Ale to je vec názoru. Ja som napríklad nemala rada tie novorodenecké košieľky, radšej som dávala body a na to overalik pyžamkový. Body lepšie drží plienu a nevyhŕňa sa. No ale asi som sa tu nejako predčasne rozpísala o bábätkovskom oblečení, ešte času dosť... 🙂
aaa sak sa tu ta tremu isto este par krat zopakuje 😝 . my sme skoro vsetko museli kupovat nikto nic nemal na dareovanie akosi ale po roku sme dostali asi na obdobie jedneho roka a doooost to pomohlo boli to velmi kvalitne veci tie tusim preziju este par deti a ze my sa prezliekame kazdy den my mame aj psiska vnutri no co povedat .... ja som zasa take 5ks uzila, nas grcal hodne som ho aj patkrat musela prezliekat, lebo to neni zadny parfem taka sprcha ked ju dal ... plus plienky bavlnene tiez dostali svoje ale rozhodne ma babo ine naroky ako uz taky asi polrocny a rocny ani nehovorim.
Silvika, máš pravdu, ja sa tiež snažím nakupovať v neutrálnych farbách, aby sme to mohli využiť, ale zase segra neodolá ružovým či fialovým rozkošným vecičkám pre neterku 😀 Ja zachované kúsky skúsim predať a obnosenejšie darujem, aby som sa toho zbavila, nech potom neotravujem po 20 rokov s tym nejakú mamičku ako moja teta a svokra,keď vytiahli dokonca 30-ročné dupačky a pletené svetríky a ešte aj urazené boli, keď som to slušne odmietla. Ja veľmi vlnené svetríky a čiapočky pre bábo nemusím, radšej mám flísové veci, no proste, už sú iné materiály ako kedysi v socíku sme my nosili. Pamätáte si kamaše a také tie dievčenské čiapky á la šatky s visiacim cípom vzadu? So segrou sa vždy bavíme na fotkách z detstva. A hnedé pančuchy, to mali hádam všetci a každému trčali vpredu na prstoch vyťahané (moja mamka je nadšená z terajších strečových pančušiek a celkovo vecí pre deti) 😉
to je skorej taka nostalgia s tymi vecickami po nas, ale tiez sme museli povyhadzovat, sak ten material to skladovanie obcas aj nevydrzal 😝
silvika...ty mas psika? Ja tiez. Tak konecne kto je na tom rovnako ako ja... 🙂
No kosielky to som ani nemala kupene a ani nekupovala. To je taky prezitok z davnych dob....Najlepsie su bodycka a potom dlhe nohy a dlhe ruky. Rychlo sa to oblieka, veru. Ja som to furt pouzivala. A este potom body s dlhym rukavom a nato dupacky.....
Teda, si tu veselo spomínam, ale ktovie, či si to tiež pamätáte, lebo sa mi zdá, že som tu asi jedna z najstarších, v lete budem mať 33, vy ste všetko asi do 30, predpokladám 😀
drakvak ja mam tiez 33 ! tak nie si sama najstarsia 😉
iron my mame troch psiskov, rozne velkosti a "narodnosti" a aj pohlavia no a dvaja sa domnievaju ze su bytovy psy 😝
dokonca co ja v lete uz budem mat 34 tak som zasa len starsejsia
Fakt? Vyzeráš na fotke ako vyrehotaná dvacina 😀 Ale to tie detváky nás omlaďujú, nie? 😉
ahojte ja mam sice "len" 27 ale ked som sa sem nastahovala svokra pozvlacala hromadu veci po detoch a vraj nos...no nieco sa dalo vybrat a nieco nie ale kedze byvam s nou nexcela som urazit a veru nieco sa dobre nosi lebo je to cista bavlna nie ako teraz vsetko umeline..samozrejme krimlenovie veci som smarila rovno do kosa ani len ten material mi nerobil dobre 😅
Uf, Veji, bývanie so svokrou Ti nezávidím, aspoň dobre vychádzate? My sme mali so svokrou fajn vzťah, kým sa nenarodila Naďa, prvé vnúča, odvtedy počúvam samé rady do života, ona to možno nemyslí zle, ale ja si potom pripadám ako neschopná... no dosť sa nám pokazil vzťah. Vlastnej mame poviem, niekedy aj ostrejšie, že si niečo neprajem ohľadom malej, a v pohode fungujeme ďalej, neurazí sa, rešpektuje ma ako matku, len svokra si stále hudie svoje a akoby nás s manželom kontrolovala... ale ešteže manžel je normálny a povedal jej už, nech sa nám nestará do výchovy, tak to trochu pomohlo. Ja si ju vážim, ale nejaké veľké kamošky z nás nebudú a rozhodovať o výchove vlastného dieťaťa budeme my, rodičia.
drav..mam to presne take ako ty 😔 ona je super ale montuje sa do vsetkeho
drakvak sak udajne vyzeram mladsie, no sufam, ze mi to este dlllho vydrzi 😝
pokial od vas nepytaju obcianske pri kupe alkoholu tak je to fajn. Mne rataju tak 18 a to mam o 10 viac.... 😀
Idem vam urobit chute? Tlacim do hlavy parizsky salat mnamky...
silvika....ale asi byvas v rodinom dome, vsak? lebo to si inak neviem predstavit vencit tolkych psikov plus dieta.
fuj jedlo...ja idem akurat na veceru ale nevidim to ruzovo...maly bude sunku s maslom ale co ja? slak ma trafi z tolkej nevolnosti 😔
no u mna sa to strieda, zachvyty hladu a potom maximalne nechutenstvo. No ale ked sa najem, tak mi byva zle na zaludku....nuz co uz...musime to vydrzat.
Ja idem buduci tyzden do poradne tak som zvedava ze co, zase mi budu brat litre krvi...ble
Aj ja mam 33 a dobre si pamatam na pancusky a strikované ciapky co zakrivali aj krk... 😀 😝
no ako vas tak citam, tak som rada, ze babky su 2500km daleko, lebo este by mi povlacili kadeco 😀 stacilo mi, ked poslala v baliku stanke strikovany sveter a hrubocizne ponozky. 😝 a tiez som do pol roka nemusela kupovat nic. mini veci sme pokupili ale od troch mesiacov sme toho tolko podostavali, od kolegyn, od kamaratov a dokonca mi este aj stare babky, co boli zakaznicky v nasom obchode nosili balicky s oblecenim. niektore este aj cenovky zabudli poodliepat 😀 ale take zlate mi to prislo, ze si od sefa pozistovali adresu a dva tyzdne po porode mi zvonili pri dverach, ze doniesli malej nieco. aj hracky poniektore doniesli. no dost veci stanka ani raz nemala na sebe, tak som odlozila. a nedavno mi suseda doniesla par veci, oni maju dievcatko o 5mesiace starsie od stanky. ale tiez neviem, ci druhe neplanuju, lebo ja by som si po prvom este nechala, ved sa to vynosi. az teraz po druhom to posuniem, lebo tretie tak za 5rokov planujeme. a mam komu posunut, teraz mi kolegyna caka, dva tyzdne po mne, tak ak my budeme mat chlapca a ona dievca, ani kupovat nemusi. a mam este dve mladsie segry, takze ozaj mam komu odkladat.
inak mne stanka prve mesiace nosila len body, bolo akurat leto a bola som rada, ze som pokupila tie velke 10kusove balenia, lebo dost casto grckala, tak za den padli aj styri niekedy. to iste u podbradnickov. mam ich 20. teraz pouzivame tak tri za tyzden, ale predtym som musela prat kazdy treti den, lebo aj tych 20 sa minulo rychlo.
Ja si chystam varit halusky ak to zvladnem lebo tiez ma na vecer chytaju nevolnosti, cez den sa to ako tak da. Dufam, ze za tyzden uz bude po nich, pri prvom tehu mi uz v druhom trimestri zle nebolo, tak dufam, ze to bude tak aj tu.
baby co mate psov, ako s detmi? my mame bytoveho, ale on je hotovy zo stanky. ona ho stale vyhadzuje z pelechu a lezie mu tam ona, stale ho nahana, taha za usi, no pre nu je to plysova hracka. len on chudak hadze po mne take pohlady, ze ved ma uz zachran pred nou 😀
inak k tej svokre, ja som naopak mala takeho svokra, co sa montoval do vsetkeho. aj sme byvali dva roky po svadbe u nich, ale tam som si vobec nevedela predstavit, ze by sme mali dieta. tak sme radsej zivorili v podnajme, ale mali sme klud a za tie zlate casy bez nervov nam to veru stalo.
No mne mamina chyba ak mam pravdu povedat aj 3x do roka co sa vidime je malo, ale svokra je fajn, nemozem si absolutne stazovat vzdy postrazi ked potrebujem. 😉
Ja by som casom kupila macku, lebo Kaya psov velmi nemusi a macky miluje, ale to bude az po tretom baby, lebo nie som imunna na toxoplazmozu, zatial mi ziadne zviera doma nechyba, neznasam tie chlpy vsade. 😅 😝
no nasi psy su akosi zmiereni akourat ta najmladsia je taka temperamentnejsia ta si aj zavrci ked po nej slapal alebo do nej kopal, ale je este celkom nezny sa mi zda. no a jedna ked je maly akcny tak sa vypyta do pivnice ako posledna zachrana kozucha

lady tak to ti verim letela som raz a už nikdy viac aj ja som mala bolesti okrem uší aj v brušku a to som bola tuším tehotna nejako na začiatku ale nepodarilo sa dovolenku vratit tak sme museli ist aj ked ma lekar upokojoval že to je v pohode ...ale neviem ja som počula par nepeknych prihod tak už to mam tak zafixované.. tak ale ako píšeš autom maš svoje sukromie aj ked je to na dlhšie ale ideš individuálne... a ako často choriš na SR?