icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

ladywitch26
7. mar 2010

ivi, my mame separacnu uzkost vyriesenu. tu zena musi nastupit po pol roku do prace, tazke separacna uzkost sa dovtedy ani nestiha vyvynut. 😒 inak s malou je muz, lebo je bez roboty, ale tiez mala take stavy obcas, ze ked som ja alebo muz vysli z miestnosti, tak zacala mrncat. ale naucili sme ju dat pa pa. a teraz zakazdym, ked vychadzam z izby, aj ked si len idem odskocit na zachod, tak jej zakyvam, pockam, kym mi ona da pa pa a mozem ist. ak jej nezakyvam, tak mrnci, ale ked zakyvam, tak si to tak da dokopy, ze idem prec, ale vratim sa. aj kazde rano, ked idem do roboty, tak mi s muzom pekne zakyvaju cez okno a skor sa usmieva ako place. takze s tymto nastastie problemy nemame. a tulit sa velmi nechce, to skor chlapci su viac na to zatazeny, takze vlacit ju velmi nemusim, akurat len ked ju uspim. lebo ju cez den uspavam na fitlopte v obyvacke a vecer zaspavame na gauci pri telke, no len spalnu mame na poschodi a nie je to bohvieco, trepat sa do schodov s 10kilovym "zavazim". ked je doma muz, tak mi ju vynesie on, ale 3x do tyzdna chodi na trening vecer, takze to ju vynasam ja. zatial to ako tak zvladam, ale o par mesiacov si to uz neviem predstavit. ☹

mywiel
7. mar 2010

zuzanocka urcite nie do najteplejsieho ale len do 37 stupnov max. Ja sa chystam za 2 tyzdne do Tatralandie a uz sa strasne tesim, pojdem aj na masaz. Sauna a para tiez v tehu nie je povolena. 😉

mywiel
7. mar 2010

My sme tiez nemali separacnu uzkost, Kaya je velmi socialne zalozena a ide s hocikym kto sa s nou hra. 😀

mywiel
7. mar 2010

Tak uz mam ulozené oblecenie pekne v krabiciach od 0-1 roku aj pre chlapca aj pre dievca. Musim vsetkym povedat nech mi nekupuju pre babo oblecko, lebo mam tolko krasneho z Ebay a ani sme to nevynosili.

zuzanockamt
7. mar 2010

ja mam tiez uz toho kopec ... nic nebudem kupovat, len plienky, nejaku kozmetiku a ak nebudem kojit, tak mlieko

mywiel
7. mar 2010

Mam nadherné vecicky pre chlapceka na september tak uvidime ci to oblecie alebo ci bude zase holka. 😀

ladywitch26
7. mar 2010

mywiel, ja mam nastastie komu posunut. u nas je to prve vnuca v rodine, takze este aj toto druhe vynosi a potom hadam uz aj segra cosi pospekuluje 😀 s muzom im to neklaplo, rozviedli sa po troch rokoch, deti mat nestihli, aj ked segra by uz strasne chcela. teraz ma sice priatela, ale su len rok a pol spolu, tak zatial chcu este pockat. ale to tak mozno rok a potom sa tych krabic zbavim 😉

zuzanockamt
7. mar 2010

ja mam na zaciatok take neutralne, to moze byt aj pre dievca aj pre chlapca a potom uz mam len pre chalana, kedze sestra ma synceka ... ak bude dievca, tak zacnem nakupovat 🙂

mywiel
7. mar 2010

No ved v najhorsom predam tu je plno sekacov, ale su to skor zimné veci takze ta velkost 50-56 este sa musi tomu cloveku aj hodit s rocnym obdobim. 😀

mywiel
7. mar 2010

Ja mam pre holku vsetko ruzové prepadla som tej ruzovej manii ked som zistila ze to bude dievca a nemusis nikomu vysvetlovat ze je to dievcatko, pre chlapca mam zas bledo zelené, zlté, bledo modré a tyrkysové.

zuzanockamt
7. mar 2010

no ja taku mini velkost ani nebudem kupovat, podla mna to je zbytocne, mam len zopar takych alych kuskov, z toho raz-dva vyrastie

mywiel
7. mar 2010

Lebo vsetci sa ta potom pytaju kto ta stretne, ze aké krasne babo to je chlapcek ci dievca? Mne uz tie tetusky isli na nervy, takto to bolo jasné. 😀 A videla som deticky v bielom oblecené alebo v bledo zltom a vyzerali velmi fadne, také nevyrazné bledule, mne sa to nepacilo, proste mala v ruzovej ziarila hodila sa jej ta farba. Jej mala sesterka je skor tmava s hnedymi ocami cize presny opak Kayi a ruzové veci jej vobec nejdu, svagrina jej nakupila oranzové veci a fakt v nich vyzera super roztomilo.

ladywitch26
7. mar 2010

ja som mala len zopar kusov 56, zvysok bola 62, a nakoniec sa mi do tej 56ky ani skoro nenapchala. 😀

mywiel
7. mar 2010

zuzi zo vsetkého rychlo vyrastie 😀 aj z tych vacsich a mne liezlo na nervy vkuse vyhrnovat dlhé rukavy a dietatko je v tych velkych satach stratené mne sa to nepacilo, ale to vec vkusu. Ja mam na kazdy vek krasne lacné vydrazené veci z UK. 🙂

zuzanockamt
7. mar 2010

mywiel ... ved jasne, ze zo vsetkeho vyrastie, ale ja budem kupovat radsej väcsie, ved po case dorastie a nie sa stale stresovat, ze uz zase mu je to male

mywiel
7. mar 2010

Kaya mala 50cm pri narodeni to nosila asi mesiac a potom 56 dost dlho nosila, ja som to teda vyuzila a zalezi od dietata ako rastie je jasné ze je rozdiel aj medzi znackami lebo mas velké 56 a krpaté 56 uz som si vsimla ze medzi znackami je velky rozdiel a niektoré 62 bolo obrovské takze ja kupujem od oka.

mywiel
7. mar 2010

zuzi ja mam nakupené na rok dopredu, ale to je vdaka mojej draziackej manii...takze nemam stres. 😅 😀 😝

zuzanockamt
7. mar 2010

ja vdaka sestre budem mat staly prisun oblecka 🙂

mywiel
7. mar 2010

Ja potom dam brachovi, oni maju zatial len jednu dcérku. A ja aj tak planujem 3 deti tak to este vyuzijem hadam a ak nie tak este svagrina (ma len jedno) a dvaja svagri budu mat deti zatial nemaju a ak nie predam za vyssiu cenu ako som vydrazila a este zarobim, je to velmi kvalitné oblecenie Franc. znacky, také pekné som inde ani nevidela zatial.

zuzanockamt
7. mar 2010

ja planujem momentalne iba jedno, ak sa zmenia bytove a ostatne podmienky, tak mozno aj druhe ... ale ak budeme pracovat ako profi-rodicia, tak sa to oblecko zide 🙂

ladywitch26
7. mar 2010

my chceme tiez tri deti, ale to dalsie si pockame tak 5 rokov a tolko to ja nemienim, aby mi zaberalo miesto na skrini. takze po tomto bud rozdam alebo predam a tretiemu kupime nove. inak ja som rukavy vyhrnat musela, lebo stanka mala sice len 52cm, ale 4,2kg, cize 56ka jej bola tesna. a veeelky problem som mala s nohavicami pre nu. v 4 mesiacoch som jej kupovala uz velkost 9-12m, lebo na dlzku by jej to sice bolo, ale tie gumy na brusku ju tlacili. aj tricka, co som jej potom kupovala s dlhymi rukavmi, tak by v nich bola ako jaternica napchata, tak som jej musela vacsie kupovat. teraz bude mat 10m za chvilu, ale uz jej kupujem na 12-18m, len rukav zahnem.

zuzanockamt
7. mar 2010

sestrin maly ma teraz v marci 6 mesiacov, ale ona mu stale kupuje väcsie veci ... uz asi od 4 mesiacov nosi velkost pre 6 - 9m ... je na svoj vek dost velky, takze ona tie 56-ky vyuzila len minimalne, lebo mal skoro 4 kila, ked sa narodil ... ja som sa akurat minule smiala, ze chcem tak do 3 kilov, aby som ho mohla lahsie porodit

ladywitch26
7. mar 2010

zuzka, to ani nejde o velkost baba, aby si lahsie rodila. mozes mat problem aj s trojkilovym. mam dve kamosky jednej mal syn 3300, druhej 3050 a obidve mali tazky porod, jedna dokonca 22hodin a obidve su take dotrhane, ze strach. podla mna je skor horsie, ked sa ten porod urychli, mam tiez kamosku, ktora malu porodila behom 7hodin, aj s epi, ktora vlastne porod spomaluje.a bola aj nastrihnuta, a aj tak sa este dotrhala. podla mna je lepsie radsej rodit pomalsie, ak sa da, skor ma ta koza dookola viac casu sa natiahnut, ako ked dieta vytlacis na tri zatlacenie. aspon podla skusenosti kamosiek, co mam. ja som zasa malu tlacila dost dlho, skoro jeden a pol hodiny, ale bez nastrihu a bez jedineho stehu.
a osobne sa mi lepsie manipulovalo so 4kilovym babom, ako keby som mala nejake malinke sotva 3kilove. to by som sa bala, aby som ju neublizila.

zuzanockamt
7. mar 2010

tak na manipulaciu je urcite lepsie väcsie babo, ale to by som si zvykla

ladywitch26
7. mar 2010

zuzka, ved ked inu moznost nemas, tak si zvyknut musis 😀 len to vacsie babo je potom dost zaberak, ja mam teda dobre svaly po stanke. casto ked som ju nakrmila a zaspala mi v naruci cez den, tak som ju proste drzala dalej na rukach, aj dve hodiny, ked spala. a niekedy som si uz prsty na ruke necitila, co mi trpli od nedostatku krvi. 😀

zuzanockamt
7. mar 2010

aspon nebudem musiet tolko cvicit, ak bude väcsie ... ja sa budem snazit nechavat male spavat v postielke, nech si velmi nezvyka na ruky, lebo zda sa, ze ak bude vsetko Ok, tak do prace by som mohla ist uz hned po materskej a to bude mat len 5 mesiacov male ... ale to je este hudba buducnosti, zalezi ako bude vyzerat situacia okolo prace MM 😝

ladywitch26
7. mar 2010

zuzka, to nezalezi, ci si babo zvykne na ruky. moja mala nema problem spat v postielke, dokonca ona nam v nasej posteli vobec nezaspi, potrebuje svoj priestor. a zasa co mam kamosky niektore, tak tie musia uspavat v satkach, v noci v ich posteli atd. kazde babo je ine. a najvacsia sranda je, ze ako si vsetci robia plany dopredu, ze budu robit to a to, a ked sa male narodi, tak sa tie plany uplne zosypu. babo sa zariadi podla toho, ako to chce ono, nie podla rodicov 😀

a moja mala 5mesiacov a dva tyzdne, ked som musela do prace, ale zvykla si v pohode. je s nou ocko, takze vzdy lepsie, ako keby som ju musela dat do skolky. tu inak chodia deti uz od troch mesiacov do skolky. a kto ti bude pri malom, ked budes pracovat?

zuzanockamt
7. mar 2010

pri malom ostane MM, lebo je nezamestnany, takze pojde na RD, ale ak by sa dovtedy nasla pre neho praca alebo by sa mu podarilo uplatnit sa ako profirodic, tak ostanem doma ... uvidime 🙂

ladywitch26
7. mar 2010

zuzka, tak to sme na tom rovnako. aj moj muz je nezamestnany. ale ako ocko na materskej je skvely 😀

zuzanockamt
7. mar 2010

MM je uz vyse roka nezamestnany, ale dufam, ze do leta nieco najde, lebo radsej by som s malym ostala ja doma 🙂 ... neviem si totoiz predstavit ako to budem zvladat chodit do prace a potom po prichode domov sa normalne venovat malemu ... ved teraz nestiham opravovat pisomky a ostatne kraviny robit a nie to este, ked ma bude drobec cakat doma ... najradsej by som si nasla inu normalnu pracu