icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

zuzanockamt
8. mar 2010

ja som pribrala, asi tri - styri kila, ale nie vsetko pripisujem tehu 😀 ... a tehu brusko stale nemam ... iba take ako povodne ... a to som tiez vyzerala ako tehu 😀

ladywitch26
8. mar 2010

zuzka, jasne, treba do toho ratat aj vianoce, ja ratam,ze nejake kilo je prave vdaka nim 😀 inak pri stanke som mala velmi male brucho. sice vyhuklo dost zavcasu, ale nerastlo nejako extra. dokonca ked sa ma nejaki zakaznici v robote pytali, ze kedy mam termin, a povedala som ze za 6 tyzdnov, tak len vyvalili, oci, ze oni by mi tak 5-6 mesiac typovali 😀 ale to bolo tym, ze ja som mala od zaciatku brucho velmi dolu, takze opticky to fakt vyzeralo, ze je male. no ale vyse 4kilove dieta potrebuje priestor, takze v skutocnosti to brusko bolo dost velke. aj ked nie ako kamoska. ta si na nom ku koncu mohla kompletne rozlozit obed. 😀

zuzanockamt
8. mar 2010

ja dufam, ze budem mat tiez malinke brusko, nech som co najdlhsie schopna cinnosti bez obmedzovania ... a hlavne v lete to bude lepsie v tom teple s mensim bruskom

ladywitch26
8. mar 2010

no tak leto na slovensku by som si s bruchom nevedela predstavit. ja som aj bez brucha umierala uz pri 30st horucavach. mam nizky tlak, takze pre mna to bol horor. tu nastastie nebude viac nez 25 a ak aj bude, tak sa pojdem schladit k moru, tam bude dut fajn vietor 😀
a co sa tyka prace, tak tam ma to ani velmi neobmedzovalo, skor doma, take tie cinnosti, ako obliect si ponozky, to dalo riadne zabrat 😀 a ku koncu uz aj holenie, to si pamatam, ako ma tri dni pred porodom holil muz, lebo ja som uz nedociahla. (lebo tu v porodnici vobec neholia a to sa mi zas take super nezda) no len som teda riadne trpla, aby ma nedorezal, lebo on aj minule, ked sa holil, tak sa dorezal, este teraz ma na tvari riadnu jazvu. 😖

zuzanockamt
8. mar 2010

mne vysoke teploty vzdy vyhovovali, ja zimu neznasam a celych 9 mesiacov, co som stravila v UK som mrzla ... a to sme tam boli od aprila do decembra ... ja nastastie v praci skoncim skor ako mi narastie velke brusko, aspon dufam, ze v juni to este take hrozne nebude

ladywitch26
8. mar 2010

zuzka, tak v tomto ti aspon tvoja praca pride vhod 😀 si si dobre naplanovala tehu 😀
mne tu podnebie uplne vyhovuje. ja zasa neznasam tie nenormalne zimy na slovensku a v lete horucavy. tu je prijemne aj v zime aj lete. na severe je sice dost chladno, ale my sme uplne na juhu, takze tu ani nesnezi. a v lete si clovek pripada ako niekde vo francuzsku na riviere, lebo vsetci maju v zahradach palmy.

lulu723
9. mar 2010

Ahojte baby hovori sa o lete a brusku?no tak ja sa strasne tesim na leto sice tiez mam strasne nizky tlak,ale ked budem vela pit tekutin tak sa to da zvladnut.pri Erike som to tak dobre stihla,lebo ked som porodila tak zrovna vtedy boli tie velke horucavy.takze uz mi bolo bez bruska fajn.a tento rok uvidime kedy bude nejake velke oteplenie este by som chcela stihnut nejako v juli par dnovu dovolenku na Slovensku 😉

a dnes som sa zobudila z bolestou hlavy tak budem cely den trpiet ☹

janica81
9. mar 2010

Ahojte, baby chcem sa spýtať ..poradte !!! do koľkého mesiaca môže tehotná lietať lietadlom??? nie je to nebezpečné???
aj my by sme ešie chceli ísť niekde na dovolenku.... len sa musí otepliť....

ivanulienka81
9. mar 2010

jej baby, zase rozoberate teplo a brusko 😉 ja sa velmi tesim na leto a hlavne ako budem ukazovat brusko, nech vsetci vidia 😀
a ja som nemala vobec velke brusko, teda bola som ohybna a vsetko som si vedela porobit sama, ako aj spominante to holenie, bez problemov 😅
ozaj, vaha zacala ukazovat -1kg, nevadi, vsak dobehneme vas 😀

mywiel
9. mar 2010

lady si zlata ja mam sudokrém zadarmo, mama mi robi v lekarni tak mi vzdy donesie vela vzoriek. 😉

mywiel
9. mar 2010

janica mozes lietat normalne, ja som lietala v prvom trimestri, vsetko ok ani doktor nemal namietky a teraz za dva tyzdne letim zase, jedine na konci tehu nechcu brat lebo sa boja ze im porodis na palube. 😀

mywiel
9. mar 2010

Ja sa teda jedine netesim ze v lete zas nebudem mat clenky hrozne zadrzujem vodu v lete, no co uz nejako to vydzim, zase nohy ako stlpy opuchnuté aj chodidla ani balerinky som nedokazala obut, chodila som v slapkach. 😝

maculienka123
9. mar 2010

😖 lulu ja takisto,som tyzden nemala bolesti a dnes zrovna som sa na nu zobudila.

mywiel
9. mar 2010

Myslim ze od 36 tyzdna treba povolenie od gynekologa ale to zalezi od kazdej leteckej spolocnosti precitaj si ich prepravné podmienky tam to je napisané.

mywiel
9. mar 2010

Preprava tehotných žien
Tehotná žena je povinná informovať dopravcu o štádiu tehotenstva a prípadných komplikáciách. Pri preprave tehotných žien do konca 28. týždňa tehotenstva, ktoré je bez zdravotných komplikácií nie je nutné predložiť potvrdenie lekára o jej letuschopnosti. Pri viac násobnom tehotenstve alebo očakávaných komplikáciách alebo rizikovom tehotenstve alebo štádiu vyššom ako 28. týždeň tehotenstva je nutné predložiť potvrdenie ošetrujúceho lekára (nie staršie ako 7 dní pred odletom), že tehotná žena môže absolvovať let, pričom preprava je na vlastné riziko ženy a dopravca sa zrieka akejkoľvek zodpovednosti. Dopravca má právo odmietnuť prepravu tehotnej ženy.

mywiel
9. mar 2010

To zalezi od kazdej spolocnosti kazda to ma trosku inac. 😉

ivanulienka81
9. mar 2010

baby, zacinam sa citit ako rambo, kopec energie 😀 ... a mozno to spravil ten pohar pepsi 😅

agentkak
9. mar 2010

čavte babule tak ako sa vam tehuluje?? ja som total vyčerpana ani neviete ako zavidim vam čo ste na MD 🙄 ja ešte mesiac potiahne (ak to vydržím) a končím....

myw ty už si na SR ?

andzi
9. mar 2010

Ahojte tehuľky. Ja mám dnes dovolenku a nemôžem si to vynachváliť, je mi dobre doma. Chodím do práce, ale bude to čím ďalej ťažšie, hlavne to ranné vstávanie mi robí problémy. ☹
Agentka, s tou únavou si na tom ako ja, ja už padám od únavy o šiestej večer a málokedy vydržím do večera pozerať televíziu. Ty už len mesiac budeš chodiť do práce? Čo potom?

mywiel
9. mar 2010

Nie cestujem az 21.3., dnes idem k dokimu na utz som zvedava na TP konecne mi to povie. 😅

mywiel
9. mar 2010

Ja som nastastie doma a poobede si vzdy 1,5-2 hod. zdriemnem spolu s malou. Neviem si predstavit chodit do prace v tej rannej kose, co sa tyka nevolnosti cez den je to ok len k veceru ak sa na cas nenajem tak mi je zle, vecer je to este blbé ale nezvracala som zatial ani raz. Boli ma sedaci nerv co ide do lavej nohy asi budem musiet cvicit a ist k osteopathovi. Inac sa mam super len keby uz bola jar tato zima nema konca.

agentkak
9. mar 2010

andzi pojdem na pnku to sa fakt neda... je tu toho vela už sa to neda zvladat teda aspon nie v klude a z druhej strany sa nam na škola valí...takže sa dam do klidoveho režimu...

myw tak potom daj vediet 🙂))) a na pohlavie je asi ešte skoro že ?

potvorka88
9. mar 2010

Ahojte ja este pnkujem zatial do 18.3. ale necham sa este vypisat. Som rada, ze som doma. Nemusim aspon skoro vstavat (normal vstavam pred piatou) a ked mi je zle tak sa nemusim aspon skryvat. Ked potrebujem lahnem si a robim si doma podla svojho tempa - vzala som si totiz pracu domov.

Vcera sme oznamili nasu novinku mojim rodicom. Uz som to nevydrzala. Je mi mizerne a uz nemam sil sa pretvarovat, tak sme im to povedali. Strasne sa tesia

mywiel
9. mar 2010

Pohlavie az za mesiac asi. 😉

agentkak
9. mar 2010

myw ja idem 31.3 na AFP tak rata s tým že že už budem aj vediet čo to je 😀 normálne som netrpezliva...

andzi
9. mar 2010

agentka, ja som už tiež veľmi netrpezlivá, čo sa týka pohlavia bábenka, neviem, kedy nastane ten deň, kedy sa to dozviem, asi až na 3D/4D UTZ, ale na ten pôjdem až okolo 25tt.

zuzanockamt
9. mar 2010

agentka ... a to ta lekar len tak vypise na PN? ... to by som aj ja brala, lebo som tiez vycerpana a nevladzem, k tomu to skore ranne vstavanie a dochadzanie ... chcela by som vydrzat do konca skolskeho roka, lae ked si predstavim tie stresy vsetky, co mam kazdy den, tak mam dost 😝

jazmina83
9. mar 2010

Potvorka, aj my sme včera mojej rodine oznámili novinku, no to bolo radosti..až nato, že buduci pradedko, nepochopil obrazok ultrazvuku :D

Dnes nam inak odmerali hodnotu NT, aj ked bolo babetko v nie prilis dobrej polohe...a vyslo nam nakoniec hodnota 1,92 ..neviem či je to dobre alebo sa zbytočne nestresovat..ale doktorka bola vytešená z krááásnej nosovej kostičky 😵 😵 😵 😵 😵

andzi
9. mar 2010

jazmina, hodnoty NT do 2,4 sú v norme, my sme mali 1,8 a dr. povedal, že všetko je OK. Ja som bola u MUDr. Čunderlíka v Bratislave.

jazmina83
9. mar 2010

Dakujem Andzi 😉 potesila si ma

Inak baby..co ste z BA alebo okolia, kde nakupujete tehotenske oblecenie????? Ja som bola dnes v 2 obchodoch a hroza..moda pre 60-rocne XXXXXXL velkosti, farby cierna, hneda, seda.... to akoze mlade tehulky nemaju moznost sa pekne obliect??? Cez internet sa objednat obavam, ci dostanem vobec, co si objednam..na obrazku vyzera byt vsetko pekne, ale co kvalita? 😒