♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
doktor vravel ze je vsetko ok.
maji ja som mala 12+2 57m ale ja si myslim,ze som viac tehotna,inak doki mi povedal,ze to ziaden doki nevie na sto pro povedat na den presne,v ktorom si,musis rata +/- 4 dni,tak to je v norme.dievcatka su vzdy mensie a chlapci vacsi,preto aj mozno
jaj tak to je potom fajn.
k tomu svrbeniu aj mna svrbi cele telo,brusko a stehna,asi to rastie 🙂
agentka,farbila som a s amoniakovou a chytila perfektne,tak ako vzdy,radsej som kupila osvedcenu,co mam.
som doma na podpore,hned som isla ako som sa dozvedeka,ze som tehu,bola som zivnostnicka a na zaciatku som nemohla pracovat,koli nevolnostiam,tak som uz ostala doma,no a vyjde mi to akurat do materskej.
ja som mala NT 21mm 12+2
žiadne stresy baby ak by nebolo nieč v poriadku doki to určite neprehladne... 😉 ta velkost je u každeho indiviualna tabulky su len orientačne....a babo ma ešte kopu času dorasť...a hlavne su vitamíny bolo preukazane že ženy čo papaju vit. doplnky pre tehotné tak majú babence väčšie a ťažšie o kusok...
macu asi aj ja kupim normalnu farbu 🙂 lebo zas chodiť mesiac žltá to asi nééé 😠
tak ti je dobre domka 😔 juj tak pekne odpočívaj a šetri sily ešte ich budeš potrebovať 😅
ja som praveze citala, ze o tych vitaminoch to neplati ... ja ale uzivam len zelezo+kys.listovu a horcik kvoli krcom v nohach, no velmi nepomaha, lebo ich mam stale
Skuste na svrbenie sa natierat detskym olejcekom. Ja to mavam len po sprche asi zmenim sprchovy gel za detské mydlo.
zuzi ja som brala maternu aj pri prvom a bolo to v poho ta obsahuje všetko čo ma aj ked je drahšia ale stojí za to aj ja som mala krče a po nej už nemam a dokonca ked si ju dam vždy ked dojdem z roboty tak ma trochu nakopne myslím energia.... ja už odpodavama a ked si ju dam tak vydržím ešte aspon tri štyri hodky...
Na krce je magnézium... 😕
myw,uz natieram a prestalo svrbiet,asi ked sa koza natahuje svrbi to.
ja nic neberiem ziadne vitaminy,verim ze male bude ok,ja zas jem vsetko mozne aby malo vyzivu,snazim sa.
agentka,fakt kasli na to aj moja kadernicka mi povedala,ze kludne mozem,kazde dva mesiace v poho,ze chodia tehotne k nej stale a rodia zdrave deti,to mas jak ked ides von a dychas tem smog alebo neviem ake chemikalie vo vzduchu,tiez sa to dostava cez pokozku do tela,aspon bude male pripravene na tie necistoty.
mywiel ... ved horcik je po latinsky magnezium 😉 ... je to to iste
agentka ... ja ziadne vitaminy navyse nechcem, radsej sa snazim jest viac tych prirodnych, ale zelezo musim, lebo mi vysla anemia
ake kvapky pouzivate na nadchu.Ja som dnes ochorela a doktorka mi dala iba bioparoch a to mozem len 4krat do dna a mna dusi lebo ani dychat nemozem.Ked si dam olynth tak mi to pomoze.Neviem co mam robit lebo doktor mi vravel ze mozem a vsade pisu ze sa neodporuca.Ake mate sksenosti vy??
ahojte baby ja som dnes zacala pre zmenu uzivat hroznovy cukor..na energiu lebo uz som ako mrtvola po tych celodennych nevolnostiach 😅
baby, ze z vitaminov su vacsie deti, to podla mna neplati. ide o to, kolko zivin prepusti placenta. ak tam je slaby prietok, tak sa mozte dlabat vitaminmi kolko chcete, aj tak vacsinu z nich vycikate. a inak ja som nebrala nic, okrem vapnika a stanka mala 4,2kg. kamoska sa dlabala vitaminmi jak diva a jej drobec mal ledva tri kila.
zuzka, ta unava je len par tyzdnov, potom to skonci a budes mat zrazu energie za dvoch. ja som teraz tiez rozbita, robim 6hodin, ale ako keby som 12ky tahala. len vyzivujem. a pri stanke to bolo to iste, to by som hadam aj postojacky spala, ale potom zrazu energie kopec. myslim, ze tak okolo 24tt, ked mi presli tie nevolnosti. inak unava moze byt z toho, ze je malo zeleza v krvi. treba si to dat skontrolovat.
Maji - mne na upchaty nos dali v lekarni len taky ten s prej so slanou (morskou) vodou. Vraj nic ine sa v tehotenstve nemoze.
ked hovorime o unave... prave som sa po 4 hodinach zobudila.. to som mala v plane pohnut sa dalej s diplomovkou, ale uz asi 5 dni mi nepribudlo ani pismenko co som taka leniva... 🙂
a inac, vo stvrtok idem na 3D a nenormalne sa uz tesiiiim 😀
inak dnes nam do prace doniesla jedna dilerka knihy na objednavku a medzi nimi aj taky album "moj prvy rok zivota". naaadherne obrazky su tam, neviem,ci poznate rozpravku peter rabbit a daju sa tam lepit fotky, dokonca je tam ako rodostrom, kde sa daju dat foto rodicov a starych rodicov, su tam kolonky, kedy bol prvy usmev, prve slovo atd a ku vsetkemu tie krasne obrazky. no normalne som neodolala a objednala som dva. pre babo a aj pre stanku, nech maju rovnake. a len 8e to stoji, no to budu mat fakt krasnu pamiatku.
ladywitch ... to zelezo uz mam skontrolovane, zistili mi anemiu, tak ho uzivam ... no dufam, ze ta unava prejde, ale potom v maji-juni bude zase velky napor v praci a uz bude aj brusko horsie, uz teraz sa mi zle dycha, aj ked nechapem preco, tak neviem, ako to bude potom 😝
andelik ... tak skoro na 3D? 😕 ... ja mam ist az okolo 23 tt
zuzka, tak to je vseobecne zname, ze ked ti chyba zelezo, prvym priznakom je unava. neboj, ono sa to casom zlepsi.a co si ja pamatam, tak akurat siesty a siedmy mesiac bol super. teda az na to cikanie kazdu chvilu. aj po nakupoch som zvladala behat, v praci som makala 9hodin denne, v piatok dokonca 10 a aj tak som zvladala. takze neboj. potom bude zasa horsie ten posledny mesiac, to uz bude babo tazit, ale to uz budes doma.
ja sa budem snazit, aby som doma bola uz skor ... uz teraz mam problem s tym behanim na WC-ko, rano odidem z domu a uz na zastavke ledva vydrzim a to kym este pridem do skoly, tak ubehne nejaka 3/4hodinka 😝 ... a potom v skole kazdu prestavku beham 😝 ... a v noci to iste ... vecer idem na WC-ko, lahnem si a o chvilu uz zase musim ist ... a budim sa na to, co ma az mechur booli, ze je taky plny 😝
no ja nastastie zatial problemy nemam, obcas sa sice v noci zobudim, ale vacsinou vydrzim az do rana. ale ku koncu tehu to uz bolo fakt blbe, wc mame na poschodi a zakazdym taky pocit, ze mi uz ide mechur roztrhnut, tak som vydupala hore tymi schodmi, sadnem, a tri kvapky a dost. no na porazenie. a o pol hodinu to iste. 😠
ja mam s tym mechurom problem skoro od zaciatku, nechapem preco ... ale predtym som mavala dost casto aj zapaly ... dva razy mi to dokonca chytilo aj oblicky a ani raz som to neriesila s lekarkou, lebo nebolo casu ... tak mam vycitky kvoli tomu ... aj predtym som chodievala v noci na WC, ale potom sa mi to pekne zlepsilo a teraz uz zase nevydrzim ... a nechcem menej pit, lebo aj tak som stale strasne smädna
no teraz uz s tym mechurom vela neporiesis, antibiotika ti nedaju, jedine penicilin sa moze a ten je na to slaby. ale na oslabeny mechur je dobry brusnicovy dzus. ja som inak tiez nejako poprechladana teraz. nemam sice nadchu, ale stale kycham a aj ma nejako nos stipe, asi sa mi ide v nom herpes vyhodit ☹
ja som si zvykla kupovat tabletky s extraktom z brusnic pri zapale ... a dost casto som jedla aj susene brusnice
ja som mala v 16tich zapal oblicky a stacilo mi. take bolesti som mala, ze teraz sa radsej naobliekam ako cibula, ale znova ho dostat nechcem. a potom som brala imunoglukan, len neviem, ci sa moze aj v tehu.
zuzanocka - vraj sa robi tzv. male 3D a potom velke 3D. To male robia tusim medzi 14-16tt, a ja som podla vypoctov prave v tom 16tom (aj ked podla UTZ a mojho 5tyzdnoveho cyklu si stale hovorim ze je to len 15ty). Na dalsi UTZ, klasicky, 2D, idem potom az 12.4. a vtedy sa snad uz dozvieme akej farby dupacky mame kupovat 🙂
Na ja beriem vitaminy, lebo s mojimi nevolnostami velmi rozmanito nejem a ovocie, zelenina mi nejdu kazdy den na chut, beriem aj kyselinu listovu ale dnes ju uz pridavaju normalne aj do chleba aj do kakaa. Podla mna sa vacsie deti z toho nerodia to je predsudok, dieta si aj tak zoberie z tela matky tolko kolko potrebuje, podla mna je to geneticka zalezitost. A fajne ma boli sedaci nerv takze sa musim objednat k fizioterapeutovi, zacina to skoro, pri Kayi ma to bolelo kazdy mesiac... 😖 ale aspon som nemala hemoroidy ako kamoska chudina.
Na mechur super zabera Cantharis 7CH ja som nan citliva a vrelo odporucam a teplé sedacie kupele z Repiku.
ahojte, babky, neviete mi poradit? uz tri dni za sebou som mala asi zlcnikovy zachvat, priserna bolest, pod rebrami a v celej tej oblasti... je to v tehu normalne, ze je to castejsie? stretli ste sa s tym? a ani neviem od coho, uz sa bojim cokolvek zjest..
Ahojte zuzi aj ja mam problem teraz z mocovymi cestami a aj pri Erike som to mala a tiez ma to tak chytilo nastastie to bolo az v 5 mesiaci a to mi uz mohol predpisat nejake antibiotika,ale mala som silny zapal ladvin.liecila som sa mesiac co som mala stale zle vysledky a potom si hovorim sak o mesiac idem na matersku tak ma nechal aj pekne doma.ja si davam urologicky caj a urinal a to sa tusim moze v tehotenstve.
aj mna strasne svrbi pokozka na chrbte po sprchovani,ale to je preto,lebo jak sa nam zväcsuje brusko tak sa natahuje koza a vtedy popraska a preto svrbi.ja sa natieram kremikom a mam po starostiach 😉

tak agentkak pravdu ja som sa pomylila 😉