♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
my sme mali len 13 ludi a stacilo mi 😝 ... ja na tieto seansy nie som ... keby som sa mala este raz rozhodnut, tak len o dvoch svedkoch, podpisat co treba a ist si po svojom ... ale treba aj rodicom radost urobit 😀
Ja som chcela vzdy velku svadbu so vsetkymi a princeznovské biele saty a tak som aj mala dokonca sme zohnali aj krasne staré auto, zrenovované a vyzdobené kvetmi co nas priviezlo. 😵
Bol to taky veteram tmavo modra metaliza proste nadhera 🙂
veteran 😝
aj my sme mali veteran ... nase auticko ma uz 35 rokov ... MM ho pekne vyumyval a nalestil, tak sme sa pekne spolu odviezli 🙂 ... a MM so mnou aj saty vyberal a aj ma do nich obliekal 🙂
Maculienka my sme mali 48 ludi (vratane DJ-ja, sofera, kameramana) a bolo to akurat, viac ludi by sme uz asi nezvladli a bavili sme sa az do rana akoby nas bolo 100. Inak sme spolu 9 rokov, ale brali sme sa 22. augusta 2009.
tak svadby dnes preberate? my sme mali 13.aprila 2002, ale to boli riadne protesty od svokrovcov, svokor frflal, ze 13ka nestastne cislo atd. no hlavne, ze on ma narodeniny 13., svokra ma narodeniny 13., moj muz aj jeho brat maju zasa obidvaja meniny 13., takze ozaj v ich rodine nestastie 😀 ale my sme zamerne vybrali taky datum, sme sa spoznali na velkonocnu diskoteku 13.aprila, tak sme sa chceli vziat v ten isty den. no a kedze u nas svadby len v sobotu, tak som pozerala do kalendara a ten den vychadzal na sobotu len v roku 2002 a potom az 2011, co uz sa mi zdalo velmi neskoro.
inak co rozoberate svadbu az po porode, podla mna to zavisi od farara. niektory si potrpi, niektoremu je to jedno. kamoske napr. v ich dedine odmietol pokrstit maleho, lebo nie su zobrati, ale v susednej im povedal, ze staci, ked budu krstni rodicia zosobaseni.
Ahojte tak aj ja sa pridam, my sme sa brali po 5 mesiacoch a 28.4. to budu 3 roky co sme manzelia. Svadbu sme zmakli za mesiac aj nieco a napriek vela pozvanym ludom prislo iba 33. Nebola to velka ale skvela svadba. Niekedy mi je luto, ze to netrvalo dlhsie a neuzila som si to viac. Tie co zvazujete svadbu az po narodeni babatka, tak ja by som isla do toho aj s bruskom. Podla mna to ma speci atmosferu, ze ste uz prakticky 3 😵
my sme mali na svadbe 75 ludi, aj to som bola rada, ze polovica muzovej rodiny neprisla, lebo jeden si zlomil nohu, dalsi byvaju vo francuzsku a dalsi dvaja sa nerozpravaju spolu, tak preventivne neprisiel ani jeden 😀 lebo svokra pochadza z 12tich surodencov a ona truba tam chcela pozvat vsetkych. ale platila akurat zakusky, co ju vyslo nejakych 15tis a dodnes horekuje, ze kolko ju to vysloooo. 😠 esteze som vtedy robila vo firme, kde som mala nadstandardny plat, lebo sme si to skoro vsetko sami platili. nasi nam tiez dobre pomohli, ale zasa sa nemohli vyhadzat z penazi, lebo za par rokov sa aj segra vydavala a ta mala este viac ludi.
inak na mna nieco lezie, kazdu chvilu kycham, je mi zima a v nose sa mi vyhodil herpes. a ani neviem, ci mozem zovirax na to. radsej si ho nedam, aj ked to sakra stipe 😠 a najhorsie, ze to asi aj mala chytila odo mna, lebo dnes uz sople a strasne je zachripnuta, tak ma asi aj hrdlo zapalene. tak budeme liecit. len nemam sajnu cim, doktorka mi nic neda, lebo je to virus a caj s medom jej nechcem davat, este je moc mala. ☹
My sme sa brali presne na 5.výročie, začali sme spolu chodiť v piatok 23.mája 2003 a v piatok 23.mája 2008 sme mali svadbu. Predtým sme si stihli kúpiť byt, čiže už sme mali finančné puto - hypotéku na 20 rokov 😀 Začali sme spolu bývať v novembri 2006, o rok nato prišlo požiadanie o ruku len tak medzi nami, žiadne rodinné zásnuby a na 5.výročie sme naplánovali malú svadbu - 24 ľudí vrátane nás dvoch. Platili sme si ju sami, niečo síce potom prispeli svokrovci, ale nechceli sme ich veľmi zaťažovať, ani moju mamu (otec mi zomrel 9 rokov pred svadbou), lebo sú už všetci dôchodcovia. Na úrade veselo, plno priateľov a kolegov prišlo zablahoželať, v reštaurácii dobré jedlo, príjemná atmosféra, aj tanečky trochu boli, len sme si vežu pustili nahlas a bolo super. Ja som kedysi snívala o veľkej svadbe, ale môj drahý také masové akcie nemusí a vlastne ani ja už nie. Ozaj, vydávala som sa v 8.týždni, tak to vyšlo. Robila som si rozširujúce štúdium angličtiny a v auguste ma čakali štátnice, tak som si to vyrátala, aby som to stihla prípadne ešte s bruškom, vysadila som antikoncepciu v decembri 2007 a Naďa sa narodila v decembri 2008. Zistila som, že som tehotná 4.mája a 23.mája bola svadba. 22.mája mi vypísali tehotenskú knižku, tak už som si pýtala na nové priezvisko. Dosť ľudí to riešilo, že prečo svadba v piatok, ale pozvaní hostia boli naši príbuzní najbližší a fakt naj priatelia, takže každý si zobral v pohode deň alebo pol dňa dovolenky a gratulanti aspoň mali výhovorku skôr v piatok vypadnúť z práce a sobotu, nedeľu mali už všetci voľnú... 🙂 Toť môj svadobný príbeh.
drakvak, tak tomu sa hovori planovanie 😀 my sme sa brali na 4.vyrocie od zoznamenia, ale chodili sme spolu dva mesiace a moj muz sa ma uz pytal, ze kedy sa vezmeme. to som si klopala na celo, ze sialenec, vsak mam 16, on 18, nemam dokoncenu skolu, pozname sa par tyzdnov a on uz vymysla 😀 ale ked sme mali dozvuky po stuzkovej na chate, mala som tam akurat 18te narodeniny a vtedy si oficialne klakol na kolena, a kedze sme uz mali nejake to promile, tak som povedala ano. ale este aj o dva dni si overoval, ci som to myslela vazne 😀 no a o par tyzdnov mame 8.vyrocie uz. a tiez som chcela povodne mensiu svadbu, ale kedze som bola najstarsia, a moj otec chcel mat zo svadby rodinnu udalost, tak som mu spravila radost. nakoniec bolo vsetko super, este o siedmej rano nejaki hostia odchadzali, ale to som uz skoro spala na stole od unavy, lebo noc predtym som od nervov nemohla zaspat. 😀
No hej, naplánovala som to riadne. Už keď sme spolu bývali a všetci sa začali vypytovať, kedy dieťa, tak som "nenápadne" odpovedala, že dieťa chcem s manželom (asi som konzervatívna, ale tak som to chcela). Tak drahému to po čase došlo (jupííí ani to dlho netrvalo 😀 ) a požiadal ma o ruku - na lavičke pred bytovkou, v ktorej som predtým bývala a kde sme si dali prvú pusu. To už som mala tesne po 30-ke, tak sme to dieťa vzali hopom, ja som sa obávala, že to bude dlho trvať, ale zadarilo sa po pár mesiacoch. My sme rodičov pri plánovaní svadby obišli, urobili sme si to podľa svojich predstáv, všetko sme si sami vybavili, akurát moja mama bola so mnou objednávať koláče, takže boli pozvaní hostia bez starostí ako všetci ostatní. U nás v rodine tak skoro žiadna svadba nebude, lebo moja segra (36) sa len nedávno konečne po 5 rokoch vymotala z neperspektívneho vzťahu a manželovi bratia (35 a 31) zatiaľ ani žiadne frajerky na obzore... Ale rada chodím na veľké svadby, len keď tam nemusím hrať hlavnú úlohu 😀
Tak mne dnes volali z Genotonu, ze cakame dievcatko🙂
Tak som z toho vytesena a este sa z tej spravy tak trosku spamatavam🙂
a k vasej teme, my sme spolu tusim 14 rokov, stale bez papiera.... a ani neviem, ci to nejako riesit, alebo nie...akosi nemam energiu sa tym zaoberat...
Mamicka, super, dievcatko! 🙂 Ako sa hovorí, keď máš dcéru, máš rodinu (dúfam, že mamičky chlapcov sa do mňa teraz nepustia 😀 ) Ale vidím to aj na svokre, tá má 3 synov+manžela a nemá si s kým tak naozaj pokecať 😉 Chceli ste vedieť pohlavie len tak, či zo zdravotných dôvodov, keďže chlapci sú viac ohrození niektorými chorobami (hemofília a pod.)?
drakvak, ja som tiez nechcela svadbu kvoli dietatu, aj to mi par mesiacov este stare tetky pozerali na brucho po svadbe, ze ci sme sa nemuseli brat. lebo som sa vydavala 20rocna a nemuseli sme sa, ale im sa to nezdalo 😀 a tiez teraz ziadna svadba na obzore. muzov bracho zije s priatelkou uz par rokov, syna maju 3rocneho a on sa zenit nechce, ze to su zbytocne vyhodene peniaze. segra bola vydata, ale po troch rokoch sa rozviedla, lebo do roka po svadbe niekde odpratal 700tis a dodnes nikto nevie, na co ich pouzil, ale klamal a klamal, aj ked segre exekutori klopali na dvere, ze on ziadne dlhy nema. teraz ma priatela, su spolu vyse roka, ale uz sa raz sklamala, tak sa znova vydavat nechce. a dalsia segra ma len 17r, takze tiez este nic neplanuje.
inak nenormalne ma vytacala svokra, dva dni po svadbe zacala, ze kedy uz vnuca bude, ze ci sa ho ona dozije. tak ona si uzivala, vydavala sa ako 33rocna, co bolo na tu dobu velmi neskoro a odo mna by uz v 20ke ocakavala krdlik deti dookola. a nakoniec sa ani nedocka, lebo sa s nou uz tri roky nebavim a mam svaty pokoj. 😎
K tomu pohlaviu dieťaťa - mám kamošku, ktorá nechcela celé tehotenstvo vedieť, či to bude chlapec alebo dievča, stále hneď pred začiatkom ultrazvuku hlásila lekárovi, že nechce vedieť pohlavie v žiadnom prípade, nech sa nepreriekne, nakúpila neutrálne veci, ale celá rodina aj oni s manželom tipovali chlapca a mali prekvapenie - dievča. My sme vedeli od 21.týždňa, keď sme boli na 4D ultrazvuk, že to bude dievča, tak sme drobca odvtedy volali Naďa a keď sa narodila, mali sme pocit, že prišla k nám bývať "stará známa" - veľmi sme sa zžili s tým menom (asi aj ona v brušku 😀 ) za 4 mesiace. A k otázke či manželstvo alebo nie, to je každého osobná vec, každý vie, čo a ako chce žiť, je to jedno, ak je rodina úplná a funguje. Ja som rada, že máme všetci traja, onedlho štyria rovnaké priezvisko a adresu a že aj oficiálne k sebe patríme.
ja som sa tiez pytala od zaciatku, ze co to je. muz sice od zaciatku volal brusko v muzskom rode, ale mne to pripadalo take nefer, ze co ked je to dievcatko. a v 24tt sme sa dozvedeli, ze to ozaj bude dievcatko, tak uz sme sa jej aj prihovarali ako k stanke alebo drobculke. teraz sice muz tiez zacina, ze co ked chlapcek, ale ja myslim,ze to bude zasa dievcatko 😀
Mamicka, sa tesim s tebou, ze to bude dievcatko 😅 😅 ja po dievcatku tiez velmi tuzim, az tak velmi, ze mam vybrate len dievcenske mena, v obchodoch (ale len z dialky) pozorujem iba dievcenske satocky a vlastne sa aj brusku prihovaram ako by tam bola malicka 😀 😀 😀
Vcera som si v H&M, ale v madarsku kupila prve tehotenske rifle a sedia uuuuuuzasneeeeeee, mali tam celkom fajn oblecenie http://shop.hm.com/at/shoppingwindow?dept=DAM_M...
dobre ranko,
tak ja u uz som zlopla ranajky,sunkovy chlebik s cibikmi dva velke.
u nas pekne snezi,takze nic moc,asi ta jar ani nepride 😠
stale ma tlaci na pravej strane brucha,tak len rozmyslam,ci tam cosi nemam a babo na to tlaci 😒
ja tuzim po dievcatku ale i po chlapcekovi,uvidime.
Dobre ranko Maculienka to mas tak velmi rada tie cibiky? 😀
aj u nas snezi, a to sa chystame do Nitry na vystavu nabytku, tak dufam, ze cesty budu fajn
Maculienka, pre prvorodicky by bolo asi najlepsie, kebyze maju nonstop pri sebe dáku lekarku, ktora im vzdy povie co sa deje, ked ich nieco boli, tlaci, ja uz pri najmensom naznaku hladam v diskusiach co to znamena 😅
mozno len bábetko rastie, nie? 😉
a idem si aj ja dat chlebik so sunkou, lebo ten jogurt mi akosi uz vytravil 😀 😀 😀
...a dnes si dám v Nitre cikánsku pečiensku s cibulkou, feferonkami, horčicou v žemli 😝 😀 mňam
sorry baby ak vám robím chúťky 😅
tak to mame viacere narano chlieb so sunkou 😀
ja mam tiez chute na pikantne, ale nie na feferony, ale na kari omacku 😝 😝 a take iste chute som mala aj pri stanke, a tiez mi bolo nonstop zle, tak tajne dufam,ze to bude zasa dievcatko 😉 😉
no mne je dost casto zle, ale zatial som ani raz nezvracala a pikantne zboznujem takze Ladywitch, budem spolu s tebou tajne dufat, ze aj ja budem mat dievcatko 😅
ejha..no už ma napína, asi to bol omyl dať si na chlebík chren 😀 😀 😀
chren? no ty si odvazna teda, mne by rozozral zaludok asi 😀
tak ja uz bezim do roboty, ale sa mi nechceeee 😝
Tak teda, pekný deň v robote 😵
aj ja sa pustím pomaly do práce, vidím, že aj ostatné tehulky poctivo pracujú, to len ja tu leňoším 😀
ahojte baby nestihla som vcera napisat k tym svadbam tak teraz pisem.takze my sme boli spolu pol roka to som otehotnela a ked som bola v 8.mesiaci tak sme sa zobrali na urade o 2 svedkoch a isli sme na Staroturansky jarmok to trosku oslavit.tiez som neni na tie velke svadby,ale planujeme sa zobrat aj v kostole.mi sme evanjelici takze sa to da.a datum sme mali 13.6.2008 o 13:00 a bol to piatok.a o necely mesiac sme uz mali aj Ericku pri sebe.este si pametam ako sa doktor cudoval ked som povedala datum svadby 😉
jazmin ano robis mi chute no,ale neskutocne ja uplne milujem cigansku.mne tam staci len velke maso a horcisa a som vysmiata 😀 juuuj az mi slinky zacali stekat 😝
maculik aj ja by som chcela dievcatko,ale veru budem stastna aj ked to bude chlapcek.inac som sa rozhodla,ze to nikomu nepoviem a nech maju aspon nejake prekvapenie.
vcera som umyvala dlazku a fucala som unavena som bola jak blazen a aj brusko zacalo trosku tvrdnut tak som sa na to vykaslala a oddychovala som.uz som sa aj bala cisom nejako babatku neublizila,ale tusim som pocitila mini kopnutie tak mam dusu na mieste.chcela som aj okna umyt,ale baby ma odhovarali,ze to sa nesmie teraz,lebo by sa mohol pupocnik omotat okolo hlavicky tak radsej pokusat nebudem a pockam na mammu,alebo sestru nech mi ich umyju. 😉
Ahojte dievčatá, trošku som nazrela a vidím, že sa bavíte o svadbách. Prehliadla som, niektorá máte teraz na jar svadbu? My sme mali svadbu pred necelým rokom v máji a teraz keď vidím, ako plánuje svadbu moja sestra, tak znovu to prežívam, všetky tie svadobné prípravy sú veľmi príjemné. 🙂 🙂 🙂
My budeme mať v septembri veselo, ja mám T pôrodu 10.9. a sestra má svadbu 18.9. už sa im ten termín nedal zmeniť, lebo už mali nejaké veci rezervované a zaplatené zálohy, keď sa dozvedeli, že som tehotná. Tak bude veselo, mamina sa môže aj rozkúskovať. 😀
Andzi a nebude Ti ľúto, ak nestihneš sestrinu svadbu? No mne by bolo...

to je super,tak to ma byt,svatba je len raz za zivot aj ja si to tak predstavujem...