icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

mywiel
12. mar 2010

AFP testy su testy na trizomiu ak vyndu zlé posielaju potom na amniocentézu

mywiel
12. mar 2010

Alfa feto protein 😉

mywiel
12. mar 2010

http://primar.sme.sk/c/4116772/vysetrenia-v-teh... kontroluje sa ci je tam moznost Dawnovho synromu a trizomia 18 podla utz, krvi, veku matky urobia vypocet

ivanulienka81
12. mar 2010

ano na dvakrat beru krv na AFP... mne traz brali a potom 29.3. idem na dalsie odbery a 14.4. poradna

jazmina83
12. mar 2010

stavím sa, že to bábo v snehu nechala nejaka 15-tka romskej narodnosti 😠 😠 😠 😠 😠

jazmina83
12. mar 2010

mne inak robili v pondelok PAPPA testy, nie je to to iste co AFP v 16tt? 😅

ladywitch26
12. mar 2010

jazmina, je to sice smutne, ale romka to asi nebola, ti si dieta nechaju kvoli pridavkom.ak mam pravdu povedat, tak co som citala spravy, o romke, co by zabila novorodenca som nepocula. tym skor neskor zomieraju deti na zlu starostlivost a podvyzivu, ale oni sa postaraju.

jazmina83
12. mar 2010

😖 v každom prípade to bol netvor, co to spravil....chuda malinke, dufam ze je v poriadku 😨

zuzuz1
12. mar 2010

ahojte bambulky dlho somt u nebola... mam jednu mozno zaciatocnicku otazku na vas... teda berte to tak ze som prvy krat tehotna 🙂 kedy by som mala skocit do obchodu s tehu oblecenim... teda ano ked ma zacinaju tlacit podprsenky a nohavice... lenze to ze neviem ci si vyneriem spravne bo brusko mi este vobec neni vidno a vahu mam stale pod mojim dlhodobym priemerom...

a este ze kedy zacnete (alebo ste uz zacali) zhanat vybavicku... neni skoro/neskoro? 🙂 hi diky

silvika
12. mar 2010

zuzu myslim, ze sa nic nedeje, vyber si tehu taku velkost aku mas teraz, pripadne ak vies kde je tvoja priberacia zona, tam si vyber nieco volnejsie, ja som sice tehu oblec. nosila asi az od 6 mesiaca ale mala som dost veci kde bola vola aj pre tehu brusko

mywiel
12. mar 2010

Zuzu ja uz nosim tehu rifle teraz ale to je fakt indi ak ta nic netlaci tak zbytocne budes kupovat dopredu, lebo nevies aké bude brusko. Vybavicku som zacala riesit ked som nasla pozitivny test a izbicku sme malovali uz v 4-5tom mesiaci ale to som ja 😀 😝 proste som si nepripustala ze sa moze nieco stat a v druhom trimestri som mala energie na rozdavanie nie ako v prvom a v tretom takze som aj dobre urobila a nemala neskor stresy, ze nic nemam pripravené. Kocik sme kupovali v 8mom mesiaci.

drakvak
12. mar 2010

Zuzuz1, s množstvom tehu oblečenia to nepreháňaj, teda ak potrebuješ do práce elegantné veci a nechodiť stále v tom istom, tak to je iné, ale na bežné nosenie stačí pár pohodlných kúskov. Sú tehuľky, ktoré preferujú nohavice a sukne podbruškové, ale mne napríklad vyhovujú práve tie nadbruškové, zdá sa mi to príjemnejšie, keď mám bruško zakryté, aj nohavičky mám také radšej, hlavne keď je bruško už väčšie. Rátaj trošku s tým, že priberieš na bokoch a možno aj na stehnách, ale teraz je vo väčšine vecí niečo strečové, takže to sa natiahne. Ja som si v prvom tehu kúpila tehotenský pás a tak som nosila tričká a topy aj netehotenské, lebo zvyšok zakryl ten pás, takže nemuseli byť také dlhé ako originál tehotenské. V prvom tehu som začala nosiť tehotenské veci cca v 16.týždni, hlavne nohavice, lebo už ma všetko omínalo, teraz trochu skôr. Nekupuj si príliš veľké veci, ja som tak pár nohavíc ani nemala na sebe, lebo mi také veľké brucho nenarástlo a nechcela som chodiť ako vo vreci a ak si normálne zvyknutá na skôr priliehavejšie odevy, tak ani v tehotenstve nebudeš behať vo vrecovitých obrovských kúskoch 😀 Výbavičku som kupovala postupne, ale naozaj som sa tým začala zaoberať až v 6.mesiaci. Na začiatok toho až tak veľa netreba, myslím oblečenia a rátaj s tým, že kopec vecí dostaneš do daru od rodiny a priateľov, keď sa dá, tak im naznač, že pre novorodenca veci máš (neskôr, keď už budeš mať) a oceníš skôr väčšie veľkosti oblečenia. Teda, myslím, že dnes sa už ľudia radšej opýtajú, čo sa hodí, zíde, aby nekupovali zbytočnosti.

ladywitch26
12. mar 2010

zuzu, mna na brucho tlacili gate od druheho mesiaca, ale zasa mne neslo na boky skoro nic, vsetko som mala v brusku. sice oni sa ti aj panvove kosti rozsiria, takze budes asi aj kvoli tomu potrebovat vacsiu velkost. tehu rifle som zacala nosit asi od 4.mesiaca a tak som si pytala aj gate od uniformy v praci. teraz mam 40ku, ale uz gombik ledva dopinam. este rano je to ok, ale uz ked sa najem po prvej prestavke, tak sa v nich neohnem 😀 takze buduci tyzden idem za sefkou pytat tehu uniformu. sice mi zo zaciatku bude padat, ale radsej nech je volna, ako utlacat drobca v brusku.
a co sa tyka hlupych povier, tak sa mi zda, ze to je len tam u nas, resp. este v polsku, lebo polky tiez cakaju, ze co keby... ja som kupovala kocik koncom 4.mesiaca a postielku zaciatkom 5.mesiaca. vsade boli vypredaje, tak som nevidela dovod, kvoli hlupym poveram prerobit 400€. a kolegyna mi poradila, ze mam pozerat akcie na plienky od zaciatku, tak aj tie som postupne nakupovala az do velkosti 4. a celkovo, ked to tak zratam, tak som usetrila cca 1000€ takymto cinom, takze pre mna to bolo super. za tie usetrene peniaze som malej kupila chodak a teraz na jar jej chceme hojdacku do zahrady. s oblecenim som zacala hned, ako mi vysiel pozitivny test, nastastie som sa krotila, lebo sme cakali chlapca, tak sme nakupili aj par modrych veci a nakoniec na sone prekvapko, dievcatko 😀
ale velmi vela veci som podostavala od kolegyn, znamych a dokonca aj od zakaznikov, co nakupuju u nas v obchode, takze do pol roka som malej potom dokupila len nejake pancusky. podla mna na niektore veci je lepsie pockat, lebo kazdu chvilu sa ma niekto vypytoval, ze co nam ma kupit. tak napr.mama nam kupila babyvak, segra cestovnu postielku, byv.spoluziacky hryzatka atd.

andelik8
12. mar 2010

ja este tehotenske veci nepotrebujem, zatial obleciem vsetko. rifle mam take volnejsie a zapinam ich pod bruskom, takze zatial zapnem 🙂 akurat podprsenky uz ma tlacia a nedrzia vsetko pokope tak ako by bolo treba, tak najblizsie pojdem popozerat asi tie. Ozaj, kupovali ste uz potom rovno take tie speci aj na dojcenie, alebo klasicke?
a co sa vybavicky tyka, zatial mame len par kuskov oblecka co som ja kupila v zachvate radosti hned ako som mala pozitivny test, par novych kuskov od sestry a plnu krabicu od TV oblecenia po neterkach a synovcovi. Jezisko nam priniesol aj dve balenia plienok, nadstavec na komodu, co z nej spravi prebalovaci pultik a tiez uz mame postielku po niekom z manzelovej strany rodiny (no ta uz vraj zazila aj dve generacie a neviem ako vyzera, tak mozno nakoniec aj tak kupime novu).
Vacsie nakupy asi budem riesit az cez leto

drakvak
12. mar 2010

andelik, postieľku si nechaj v pohode aj starú, len matrac si určite kúp nový, na tých klasických postieľkach sa veľa nezmenilo, akurát teraz je modernejší dizajn... podprsenku na dojčenie si teraz nekupuj, sú predsa materské podprsenky, na dojčenie čo najneskôr, cca v 36.týždni radia a treba myslieť na to, že v nej budeš pár mesiacov aj spať a vkladať do nej tampóny, tak nech je pohodlná a tá veľkosť sa môže do 9.mesiaca ešte dosť zmeniť 😀

tinkerbell
12. mar 2010

andelik: aj my mame taku postielku, len kupime novy matrac, inak je zachovala.

mywiel
12. mar 2010

Pokial to nie je kovova postielka natreta nejakou farbou s olovom tak fakt len ten matrac novy kupit. 😉 Mne kojenecké podprdy liezli hrozne na nervy, vonku to odopinat, teraz som si kupila krasne elastické co sa daju stiahnut v strede a nemusim nic zapinat odopinat.

drakvak
12. mar 2010

Baby, ako to, že AFP robia 2krát? To je ten tripple test? Mne doktorka povedala, že mi musia zobrať krv presne v 16.týždni, lebo v laboratóriu majú tie merania nastavené na 16.týždeň a skôr alebo neskôr by mohli vyjsť nepravdivé výsledky. Tak ma zarazilo, že píšete o tom, že sa to berie 2krát. Mne akurát budú brať 3krát krv na protilátky, lebo ja som Rh- a manžel Rh+

mywiel
12. mar 2010
mywiel
12. mar 2010

No neviem ci raz robia Dawna a raz trizomiu ci ako tu to beru 2x 😕

vejinka
12. mar 2010

mywiel...je nadhernaaa ja ju hladam ako blazon a ona je hned prva 😀

andelik8
12. mar 2010

jeej, krasne babo 🙂 ako som si tak prezerala tie ostatne, tak som narazila na Miu... to je krasne meno... netradicne, ale nebije hned do usi nejakym zahranicim velmi, tak aj k slovenskemu priezvisku sa hodi...
ja som ale rozmyslala nad slovenskymi menami, ktore by som mohla poanglictit... Rebeka - Becky, Richard - Richie (Riči), Melania - Mel/Melany a tak podobne 😀 Tak neviem z akeho slovenskeho mena by som dostala Miu

andelik8
12. mar 2010

ta postielka je drevena a natreta ekologickym lakom, len tak naprirodno. No len sa desim toho, ze som ju este nevidela a ak to bude nejake velke hovado, tak ju do nasej uz aj tak napratanej spalne nezmestime asi 🙂
ale logika mi vravi, ze teoreticky by mali byt vsetky postielky rovnaky rozmer, alebo su aj rozne rozmery matracov?

vejinka
12. mar 2010

andelik volakedy sa robili ovela vacsie postielky ako teraz..takze asi bdue vacsia

andelik8
12. mar 2010

hm, ved prave to som si myslela... ved pomerame a uvidime ci to tam napraceme 😉

ladywitch26
12. mar 2010

andelik, ked chces take medzinarodne meno, tak napr. martina. clovek by si myslel, ze cisto slovenske, a houby. ono sa tu tak vola dost vela iriek 😀

k tym podprdam, ja som si musela v nejakom 20tt kupit nove podprdy, lebo z tych starych mi liezlo vsetko vonku. a potom som kupovala tak okolo 34tt, ale trosku volnejsie, lebo fakt clovek musi mysliet aj na tie tampony do podprdy. a to som mala kedysi B, a po porode som sa prepracovala k D. inak mala som strasne vela mlieka, takze cez den som sice kazdu chvilu odsavala, ale mala mi prespala od zaciatku aj celu noc a mne sa nechcelo nastavovat budik len kvoli tomu, aby som aj uprostred noci odsavala, takze to by mi ani tampony v podprde nestacili. par tyzdnov som spavala tak, ze som si poskladala hruby frote uterak, vlozila do pyzama a pod nim to previazala opaskom, aby sa mi nezosunul. a dost casto som sa zobudila s uplne premocenym uterakom, ale nastastie plachtu som nemusela menit. keby nie toho uteraka, tak mozem este aj matrac kazdy den susit. inak aj ked mi potom prsia splasli, do tych starych podprd sa aj tak uz nenavleciem. takze som bezne pouzivala tie, co som predtym nosila v tehu. a tie materske som kupila take bez svov, s patentom napredu, co bolo uplne prakticke.
inak najkurioznejsie situacie som zazila, ked sme sli autom na sr a ja som za jazdy odsavala vzadu v aute. bolo to v pohode, auta okoloiduce nic nevideli, akurat ked isiel kamion, tak mi muz zakrical, lebo predsa len z tej vysokej kabiny by to bolo vidno a to by hadam aj koliziu sposobil ten vodic 😀

drakvak
13. mar 2010

Andelik, podľa mňa môže byť tá postieľka akurát ťažšia, ale rozmery bývajú bežne 60x120cm alebo 70x140cm. Mne sa tiež veľmi páči meno Mia, u nás vyhráva, ak to bude dievča a manžel chce syna Jonatána. Mne sa viac páči Oskar, ale Naďu som vymyslela ja, tak druhé dieťa pomenuje on, nech sa necíti ukrivdený 😀

ivanulienka81
13. mar 2010

lady a to ked si riesila tak uterakom ze si v noci neodsavala, to ta neboleli prsia? vsak mne ked sa v noci nechcelo odsavat, som bola unavena ako pes nevladala som odsavat tak som v bolestiach a v mokrom pyzame lezala a cakala kedy sa maly zobudi a potom taka ulava 😀 a kedze ja som az tak vela mliecka nemala zeby som mohla rozdavat, takymto stylom mi zacalo mlieko odchadat... vseobecne plati, kolko mliecka sa minie, tolko sa dotvori 😖

anarida
autor
13. mar 2010

Ahojte kočky tak som zas konečne tu 😵 😵
Ak chcete niekto pridať do tabuľky tak píšte IP 😉 😉 doplním,zmením len treba písať 😉
Je nás tam stále nejako málo 😅 ako sa máte? 😵

agentkak
13. mar 2010

čavte baby tak o tom AFPčku počujem prvy raz že sa robí dva krát... 😕 ja viem otom že sa to robí raz a malo by sa to robit presne v 16tt ( obvykle to lekari robia 15+3) ak je to skor alebo neskor sú hodnoty skreslene...