♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Mne robili krvné testy a meranie NT v 14tt a v zas budu robit v 20tt opat krvné testy a utz.
Ale baby, sa už toľko nestrašte...!!! jasné že žiadna bolesť nie je príjemná a človeka straší... ale zase netreba sa stále stresovať.... mňa pichá sustavne na lavej strane v boku pod rebrami.... chrbat mi ide vylomit...uz nemozem ani sa dat napravat, ale nemozeme si to vsetko tak pripustat... 🙂
kym su krvne testy dobre a nekrvacame taks a tešme z tehu a nestrasme sa!!! Ale je pravda, že s každým výtokom šup šup k dokimu
lili ... ak ta boli aj podbrusko s krizami, tak vtedy je to zle ... podla mna ak bolia len krize, tak to nemusi nic znamenat ... a vytok, ktory je biely a nie farebny, tak je OK
Ked bolia krize ide o malé kontrakcie ktoré mozu vyvolat niekedy predcasny porod, tie kontrakcie sa objavia po namahe alebo vycerpani ale moze ist aj o zacviknuty nerv a skriveny chrbat dosledkom prirastku kil a premiestnovania sa centra gravitacie tela ale to uz ked brusko nieco vazi, ja som mala zacviknuty sedaci nerv a tiez ma boleli krize uz je to ok isla som k rehabilitacnej. 😉
Zuzi, lekara by som na tvojom mieste vymenila hned. Mna lekar zakazdym vysetri, aj spravi sono. Zajtra idem na meranie NT a nosovej kosticky.
Vo mne sa teda nevrtal ako som povedala ze som tehu ale vnutorny utz mi robil zakazdym, aj odber krvi zakazdym. 😉
Trepem prvy krat ma prehmatal z vnutra teraz uz nie. 😉
Babulky, tie čo ste už ukončili 12tt, beriete nejaké vitamíny? Ja som brala femibion 800, ale neviem fakt, či v niečom pokračovať, moj endokrynolog a gynekologička mi odporúčajú, že ak nemám alergiu na ovocie zeleninu, ak mam v poriadku všetky výsledky, čo samozrejme mám, ak mi chutí jesť a nemám s ničím problém, je zbytočné do seba pchať nejaké vitamíny.
Lenže jeden povie hento, druhý toto a človek sa má z toho vysomarit..a babetku chce kazda len to najlepšie, nech to stojí, čo to stojí, ale zasa sa pchať niečím umelým 😒 😒 😒
vitajte nové tehulky Ochechulka 😀 a Cimka 😵
no tak nebudem stresovať, aj tak idem zajtra k dokine, tak sa jej opýtam, nech ma pozrie, ja som domka PN až do konca tehu, takže mne už šibká statočne a stále sa len pozorujem, či je všetko ako má byť 😉
liliana samozrejme neni bolest krizov ako bolest.... inak boli ked si seknuta a inak su bolesti ako pisala mywiel....tie bolesti bývaju pred porodom su to vyvolavače kontrakcii... takže žiadne natahovanie s ťažkými vecami a pekne šetriť sa...a samozrejme nepodcenovat kombinaciu bolest krizov a bruška a špinenie...ono nemusi ist o nic važne ale tak vzdy je fajn včas to rozoznat a radej ist lekarovi - ten z vas predsa neukusne....
a naozaj nie potrebne sa stresovat a premyslat nad tým kde čo picha a bolí ono je asi fakt treba si to nepripuštat až tak a trochu si to vychutnat o chvilu tu budu prve pohyby a to bude super 😉
jazmina ja beriem maternu ako píšeš pcham sa umelym 😅 ale preto lebo nejem zeleninu ani ovocie a to z obchodu je viac umelejšie ako vitaminy je ine zeleninka zo zahradky na tu sa už tešim 😉
no ved práve Agentkak 😒 to je tá dilema, kým nemám zeleninku z bio zahrady musím sa aj ja pchať zrejme vitamínmy, lebo radšej dám na názor skúsenejších, než niečo riskovať. A normalne som si spravila chútky na jahody, čerešne, melóny, hrášok, broskyne 😀 😀 😀
inak, tiež si myslím, že sa netreba stresovať kvoli každej bolesti, bábetko a maternica predsa rastie a tlačí na všetko možné 😅 treba vela oddychovať kedy je len možné.
Inak liliana, ja som doma tiež do konca tehu, ale len kvoli tomu, že mi to drahý prikázal, robotu si zadávam ja sama, tak som si dala volno kým mi z toho nezačne šibať, a viem sa aspon venovať stavbe nášho domu a dohliadať na robotníkov 😀 😀 😀
Inak, neviem ako vám, ale začínaju mi liezť na nervy oslovenia od známych tipu : no ahoj mamina 😀 😀 😀
k tam umelym vitaminom,,,,ja beriem femibion 400 od 12tt a magne B6,,na odporucanie gyn. aj hematologicky a od 7tt zvraciam takze nic extra sa neudrzi v zaludku a uz vobec nie zdrava strava 😒 ,,,takze to musim takto kompenzovat,,je super vyhoda, ked vam je fajn a netrapi zaludok, treba len zdravo papat a ked nemate nejaky vedlajsi problem, tak babo si vzdy zoberie to co potrebuje
Babenky??? teraz jedna intímna otázka... ako ste na tom so sexom??? Ja mam z milovania trosku strach...aby som malickemu nejako neublizila...ale ako to mam vydrzat 🙂 🙂 aka poloha je najbezpecnejsia???
Janica, ak ti to lekár nezakáže, venuj sa drahému kolko len chces 😎 😎 😎
najbezpečnejšia poloha je ked je ženuška hore 😀 , alebo sex zozadu 😅 alebo zboku..teda skoro všetky okrem klasickej misionárskej 😉
a neboj, maličkému neublížiš, len opatrne! 😵
Baby, to som prekvapená, že vás v každej poradni vyšetrujú zospodu. Moja doktorka mi urobila vstupné vaginálne vyšetrenie, dala pečiatku do tehotenskej knižky a odvtedy len ultrazvuk na bruško. V prvom tehu to tiež tak bolo, vyšetrenie na začiatku a potom až v 36.týždni, keď sa robí výter kvôli streptokokom, aby sa to stihlo do pôrodu vyliečiť, ak by niečo bolo. Potom ma ešte raz vyšetril zospodu lekár v poradni už keď som chodila do nemocnice, to ale bol taký riadny pôrodnícky chmat, až mi dych vyrazilo 😀 ja som zvyknutá na moju doktorku s jemným hmatom, ale potom pred pôrodom som pochopila to ich meranie, na koľko prstov je krčok otvorený... ☹ Ja som teda rada, že moja doktorka vyšetruje palpačne len keď je to nutné. A ináč, ja sa tiež doktorky sama pýtam, ak niečo chcem vedieť, uistiť sa, lebo keď vidím tú kopu tehuliek, čo k nej chodí každý pondelok, tak dr. radšej preferuje konkrétne otázky a problémy ako nejaké všeobecné tehotenské vysvetľovačky, veď to si každá prečítame v knižke, časopise, na internete. Aj keď má veľa pacientiek, ešte sa mi nestalo, že by ma odbila, keď sa na niečo pýtam, dokonca telefonicky konzultuje moju liečbu s hematologičkou z tej istej nemocnice, čo si veľmi cením.
Janica, tak ja na sex akosi nemám chuť, dúfam, že sa vráti 😀 Manžel sa prispôsobil, verí, že to príde... v prvom tehu sme s tým nemali problém, len raz som po sexe mala taký ružový výtok, čo ma dosť vyľakalo, bolo to ku koncu 1.trimestra, tak som potom bola v strese, či sme niečo nepokazili, ale bolo to ok. Myslím, že to nie je problém, ak máš chuť a cítiš sa v pohode, my sa zatiaľ len mojkáme, ja som aj dosť unavená, hádam tá energia v 2.trimestri príde. Ozaj, chystáte sa na nejaké predveľkonočné upratovanie? Nám by sa fest zišlo okná umyť, ale nechce sa mi strááášne 😀
zuzanocka, no napríklad to NT som si vybavila sama a išla som na to z vlastnej iniciatívy, teraz mi brala sestrička krv, tak som zvedavá na výsledky, lebo ona mi ani nikdy nepovie na čo mi berie krv. Ak nie, tak si to tiež budem musieť vyriešiť sama. Teraz napr. riešim zápal, už asi týždeň pozorujem výtok, najskôr bol biely, čo je OK ale v sobotu bol trošku hrudkovitý ako tvaroh a dnes som sa zhrozila, keď som videla, že je jemne zelený. Navyše ma už týždeň pobolieva v pošve tak, že ma vnútri občas slabo pichne. Na nete som sa dočítala, že môže ísť o trichomonádovú infekciu, tak zajtra volám lekárovi, ale predpokladám, že ma aj tak odbije, tak si kúpim v lekárni vaginálne tabletky Canesten. Som už v druhom trimestri tak snáď ich už môžem užívať, čo myslíte?
Andzi, Canesten poznám len krém a ten mi v prvom tehu doporučila gynekologička, tak asi ani tabletky by nemali byť problém...
co sa tyka sexu, tak ten ja teraz vobec neriesim ... nemam chut a premahat sa nebudem, takze mame uz dlhuuu abstinenciu ... MM to tiez nejako neriesi ... ma depky z toho, ze nema robotu, takze ani on nema chut
ja neviem,ja to mam zas opacne,mne sex strasne chuti,viac ako pred tehu,fakt,tak sa vytesujeme obaja,este ked nieje brusko velke da sa,ale potom uz nie asi.
Maculienka...sexovat sa dá ked chutí aj do poslednéhu dňa 😀 😀 😀 😀
Riesite sexik? 😅 😀 Tak mi ho mame aspon 1x za mesiac, lebo drahy bude dost odstrceny ked budem kojit, celé noci nebudem spat a budem unavena. Teraz to neprehaname, ale nechcem ho uz teraz odsunut na vedlajsiu kolaj. Po prvom porode sme museli cakat 9 tyzdnov kym som sa zahojila a pre chlapa je uz to dost, sice je trpezlivy nenalieha ale viem, ze ako chlap to potrebuje. 😉 Co sa tyka poloh nam vyhovuju zatial vsetky, ved aj na bruchu zatial spavam a zas manzel si nelahne na mna tak aby ma prilahol. 😀 😝 😅
drakvak mna vysetril len 1x zo spodu to som bola asi 7tt odvtedy mi robil len 3x vaginalne utz, ked uz je vytvorena hlienova zatka tak je babo chranené aj v plodovej vode a doki ma rukavice takze sa nebojim ze by mi nieco tam zaniesol, ved aj pri sexe sa tam moze nieco zaniest takze je to za jedno, ale je fakt ze uz ma nevysetruje ved naco ked na utz vsetko vidi aj krcok. 😉 Ked mi sestricka berie krv vzdy mi povie naco mi to berie, 1x to bolo toxoplazmoza, HIV, rubeola a pod. potom mi spravili na poziadanie aj kiahne a teraz mi brala na AFP testy a tie budu este brat neskor okolo 19tt tusim.
drakvak, takže si ho v pohode užívala v tehotenstve? Nemala si problémy? Dnes ráno som sa zobudila s takou pichavou bolesťou, tak dedukujem, že to fakt bude zápal a musím to riešiť.
andzi, určite chod lekarovi to pokial to je hrudkovite je to mykoza ... canesten je fajn na lahšie formy mykozy preto by ta mal vyšetrit lekar a on ti už odporučí lebo týchto antimykotik je vela s roznymi učinkami..a nestraš s tricho ved to je pohlavna choroba a pri nej by si bola ako pocikana... to by s teba tieklo... a mala by si bolesti v podbrušku.
všímam že ste rozbehli intimnu debatu tak ako tu viacere píšete vraj v prvom trimestri je chut trošku znižena ale myslim že to je v poho len fakt treba vhodnu polohu a určite treba drahemu vysvetlit že žiadne priražanie aby to to nevyprovokovalo krčok...inak babatku to neubliži to je dostatočne chranene...tažke kludne kolko vam chuti 😉
mywiel? ty si uz 16 tt? Ja mám termín o deň neskôr ako ty, a ja som len 14tt 😖 😖 😖 a nechapem to aj z toho dovodu, že ked som bola prvykrat na vysetreni, zapisala mi lekarka do tehu knižky 10+3tt, o 2 týždne neskôr už 14 tt 😒
Jazmi v 14tt ale tu to divne pocita, TP v pase ale sedi. 😉
Za dva dni som v 15tt 🙂
ahojte dievcata
co tu znova riesite sex 😀 no parada..
ja ziadne vitaminy neuzivam, sice mam doma kyselinu listovu, ale ako je den dlhy tak si na nu nespomeniem... a teraz som si spomenula, idem si dat 😅
inac u nas zatial vsetko ok, ziadne potiaze, nic neboli, nic nezlosti, takze ok
Aj ja som ok uz ma ani nic neboli, netlaci konecne mozem spat v akej polohe chcem. Vitaminy beriem + zelezo a kyselinu listovu, lebo tiez ovocia a zeleniny vela nejem, uz sa tesim na leto na cerstvé maliny zo zahrady. 😝 😵

ahojte
agentkak si ma vystrašila...prečo je zlé , keď bolia kríže?
S výtokom mám problém od začiatku tehu, a posledné dni ma obrovsky bolia kríže, ale myslela som, že to je normálne ☹